HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2019 Salı - 13:29

'İstanbul'da seçimin yenilenmesini isteyeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, İstanbul'da sonuçlarına itiraz sürecine ilişkin "Bugün Büyükçekmece'ye ilişkin olağanüstü itirazımızı da yapıyoruz. 51 sandığı saymanın hiçbir anlamı yok. İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz'' dedi.

 İstanbul da seçimin yenilenmesini isteyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yerel seçim sonuçları ve itiraz sürecine ilişkin açıklama yapıyor.

Yavuz'un açıklamalarından satır başları şöyle:

''Geçersiz oyların sayımına ilişkin talebimiz vardı. Şu anda birçok ilçede devam ediyor. Yeniden sayımın gerçekleştirilmesine ilişkin talebimiz 5 ilçenin haricinde tamamen kabul edilmiş değil. Oyların tamamının sayımına ilişkin yüzde 6 sayılmışken geldiğimiz noktada fark 29 binlerden 14 binlere indi. Faik Bey (CHP Sözcüsü) muhtemelen bilmiyor ya da kendisini yanıltıyorlar. Faik Öztrak Bey 'Bu insanları sandık başkanlığına getiren sizin idari amirleriniz' diyor. Yasa diyor ki o ilçede o ilçe sınırları içinde mesela Büyükçekmece sınırları içinde ne kadar kamu görevlisi varsa mülki idare onu seçim kuruluna teslim eder. Seçim kurulu başkanı bu listeden kura çekimi ile sandık sayısının 2 katı oranında ismi belirler engeli olanları çıkartmak suretiyle kalanları sandık başına yerleştirir. Seçim kurulları ne yapıyor 5 bin kişi kurulun asıl başkanı ile bir memur üyesi anlamında o da aynı usulle yapılır. 16 bin kişi yuvarlak söylüyorum o listenin içinden yerleştirilmişken 5 bin kişi de o listenin dışından yerleştirilmiş.

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK'A YANIT
CHP Sözcüsü'ne şunu söylemek istiyorum hem kendileri hem biz demokrasiye tarafız güvenli biçimde seçimlerin yapılmasına tarafız. Rakip partiler olabiliriz. 'Siz iktidar değil misiniz?' Evet biz iktidarız ama yargı bağımsız. İktidar partisinin yetkililerinden daha fazla CHP yetkilileri daha fazla bunun takipçisi olmalıdır. Sandık kurulu başkanları bu listenin dışına çıkmış. Kamu görevlisi olmayanlardan da var. İlçe dışına çıkmış bu görevleri almış il dışına çıkmış kamu görevlileri dışına çıkmış. Bir kısım akrabalar özellikle yerleştirilmiş.

''İSTANBUL'UN HER YERİNDE ORGANİZE USULSÜZLÜK YAPILMIŞ''
Bunları zamanında niye itiraza konu etmediniz diyor. Seçim kurulları sandık başkanlarının listesini kimseye vermez. Parti üyeleriyle ilgili olsaydı iş değişirdi. Bu mahremiyetin ihlalidir diyor o listeleri gizli tutuyor. Seçim kurulu başkanının gözetiminde yapılıyor o listeler. Bugün ortaya çıkıyor. Mülki idare amirlerinin de teslim ettiği listeleri görüyoruz bakıyoruz ki bu işte bir şey var. Büyükçekmece'de talebimizi geri çektiğimizi söylüyor Sayın Öztrak yok öyle bir şey. Bugün olağanüstü itirazımızı yapıyoruz Büyükçekmece'ye ilişkin. Sandıkta olup biteni net şekilde ortaya koymak gibi mecburiyetimiz var. İstanbul'un her yerinde organize usulsüzlük yapılmış.

''51 SANDIĞI SAYMANIN HİÇBİR ANLAMI YOKTUR''
YSK oyların tamamının sayılmasına gerek yoktur şeklinde karar verdi. 51 sandıkta oylar yeniden sayılsın diye bir kararı da var. Bu kararları eleştirme hakkımız var. Anlamış değilim. 51 sandığın sayımına karar verilmesini anlamış değilim. 51 sandığı dedik ki şurada tutanacak yapılmamış çizelge boş bırakılmış örnekler bunlar dedik. Yüzlercesi binlercesi var dedik. 51 sandığı saymanın hiçbir anlamı yoktur. Bizim '51 sandığı sayın' şeklinde bir talebimiz de yok ortada. İstanbul'da çok parçalı bir durum var. Sayılan yerlerde gördük ki çok büyük usulsüzlükler var çok büyük kaydırmalar var bizim aleyhimize kaydırılmış. Tüm sandıkların yüzde 6'sı sayıldı.

''İSTANBUL'DA SEÇİMİN YENİLENMESİNİ İSTİYORUZ DİYECEĞİZ''
Olağanüstü itiraz yolunu kullanarak diyeceğiz ki seçimin sonucunu çok net etkileyecek olaylar ve haller var. İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz diyeceğiz. Hiçbir seçimde sayım döküm çizelgeleri 3 güne kalmış değildir bu seçime kadar. Ama 3 gün geçtiği anda aldığımız kayıtlar 307 tanesi girmemişti.''

 
Başkan Tugay’dan Zübeyde Hanım ziyareti
 
Yer: İzmir... Bunun adı vicdansızlık!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ainesi 9 Nisan 2019 Salı 18:25

Siz belediye seçimlerinde böyle yapıyorsunuz Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerini kaybetseniz neler yaparsınız?

Yorumu oyla      6      5  
Kerim Sucu 9 Nisan 2019 Salı 15:21

AKP siyasal islamdan sayısal islama dönüş yaptı.

Yorumu oyla      5      5  
teslim etmek 9 Nisan 2019 Salı 15:09

İstanbul belediyesinin bütün yapım işlerini en küçüğünden en büyüğüne K.... İnşaat almış aynı zamanda Medya sahibi. Bunun ortakları kim acaba? Belediyeyi onlar mı teslim etmek istemiyorlar

Yorumu oyla      5      5  
uğraşmayın 9 Nisan 2019 Salı 15:06

Seçimle uğraşmayın bütün belediye başkanlarını Sayın Cumhurbaşkanı atama yapsın.Siz kazanınca sorun yok muhalefet kazanınca ortalık toz duman. Artık AK Parti seçmenini bile patlattınız. Seçimi tekrar ederseniz sanırım bu oyu bile alamayacaksınız. Bütün yeni seçilen belediye başkanları bence göreve başlamadan denetlemesi için belediyeye Mülkiye Müfettişi istesin. Niye bu kadar çırpındığınızın sonucu ortaya çıkar.

Yorumu oyla      6      5  
9 Nisan 2019 Salı 14:51

Öyle olunca siz mi kazanacaksınız? Hiç sanmıyorum be abi. Daha büyük fark yiyeceksiniz. O zamanki itirazlarınız da sonuç vermeyecek. Çünkü sizin tabanınız bile sizi istemiyor ve sizler o kadar körsünüz ki size oy verenler dahil hiç bir partilinize saygınız kalmamış. Yazıklar olsun sizin demokrasi anlayışınıza

Yorumu oyla      7      5  
Kemal 9 Nisan 2019 Salı 14:48

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış

Yorumu oyla      7      5  
İzmirli 9 Nisan 2019 Salı 14:36

Bencede seçim yenilensin.Yeni seçimde İmamoğlu yüzbin oy fark atar.Yinemi olmadı Bir daha seçim .Bu sefer ikiyüzbin fark...

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 9 Nisan 2019 Salı 14:32

"Milli irade" diyenler günlerdir belediyeyi teslim etmiyorlar.

Yorumu oyla      9      5  
Mevlut Demir 9 Nisan 2019 Salı 14:24

Bu adamın AKP yönetiminden derhal istifası istenmeli ve partiden uzaklaştırılması sağlanmalıdır. İtiraz konuları tamamıyle YSK ve İçişleri Bakanlığının yetki ve sorumlukları içinde olan hususlardır. Bu adam ya bunları bilmemekte ya da milleti bunları anlamayacak kadar salak ve aptal yerine koymaktadır.Böyle bir adam AKP de bu seviyede bir göreve geldiyse AKP kendini gözden geçirmelidir.

Yorumu oyla      8      5  
.. 9 Nisan 2019 Salı 14:13

Haklın İradesini Hiçe sayanlar sandıktan bir daha gün yüzü göremeyecektir. Kaybedince mi iptal kararı aldırmak istiyorsunuz. peki önceki seçimlerde hatta son seçimi de iptal ettirelim hadii. İstanbul.da İç işleri bakanlığı talimatıyla polisler ev ev gezerek ikametgah kontrolü yapıyorlarmış. Muhalefet partileri Boş adresler boş binalarda ve bazı evlerde yüksek oranda oy potansiyeli olduğunu söylediğinde sizler yalanlıyordunuz ve kulak asmadınız. kendiniz yerleştirdiniz. YSK sizde Nüfus Müd. Sizde , Kaymakamlıklar ve tüm imkanlar sizde bunu kim yapabilir acaba.. siz oralara yerleştirdiniz. HALKIN GÜCÜNÜ KÜÇÜMSEYEN SANDIĞA DAHA BETER GÖMÜLECEKTİR.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'sahte seçmen' iddiasına yanıt!
CHP Sözcüsü Öztrak 'İtirazlarımız sonucu 754 kişinin seçmen kaydı silinmiş. ...
İzmir'in o ilçesi YSK'lık oldu! Yeniden sayılsın başvurusu...
AK Parti Kemalpaşa İlçe Teşkilatı, usulsüz oy kullanıldığı iddiasıyla ...
'AK Parti'ye oy vermeyeni Allah çarpar' diyen İzmirli başkan için Bakanlık ne dedi?
CHP’li Polat’ın seçim sürecinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet ...
 
YSK Başkanı: Yargısal süreç devam ediyor
YSK Başkanı Güven, "Yargısal süreç devam ediyor. Önümüze gelen tüm dilekçeleri, ...
AK Parti'den İstanbul için 'olağanüstü' hamle!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dümbeleği çala çala!
Mehmet KARABEL yazdı... Dümbeleği çala çala!
 
İstanbul'da sayım bitti: YSK kararını verdi!
Ak Parti'nin İstanbul'da tüm oyların sayılması talebi Yüksek Seçim Kurulu ...
'Terör odaklarını Suriye'den söküp atmakta kararlıyız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile müşterek anlayış temelinde milli güvenliğimize ...
İşte 'Komünist Başkan'ın ilk icraatı
Tunceli Belediye Başkanlığı'na seçilen Türkiye Komünist Partili (TKP) ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva