HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2019 Salı - 10:38

'AK Parti'ye oy vermeyeni Allah çarpar' diyen İzmirli başkan için Bakanlık ne dedi?

CHP’li Polat’ın seçim sürecinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü’nün söylediği “AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar” ifadeleriyle ilgili soru önergesine Bakan Pekcan’dan yanıt geldi. Bakan Pekcan, “İddia edilen siyasi açıklamalar, kooperatif tüzel kişiliğini, kooperatif ortaklarını yahut kooperatif kuruluş, işleyiş ve denetimine ilişkin işlemleri yürüten Bakanlığımızı değil, şahsın kendisini bağlamaktadır” dedi.

 AK Parti ye oy vermeyeni Allah çarpar  diyen İzmirli başkan için Bakanlık ne dedi?

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın,seçim sürecindeİzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı SalahaddinHünü’nün Nihat Zeybekçi’nin kendilerini ziyareti sırasında söylediği “AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar” ifadeleriyle ilgili soru önergesine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan yanıt geldi.

Pekcan, “İddia edilen siyasi açıklamalar, kooperatif tüzel kişiliğini, kooperatif ortaklarını yahut kooperatif kuruluş, işleyiş ve denetimine ilişkin işlemleri yürüten Bakanlığımızı değil, şahsın kendisini bağlamaktadır” açıklamasında bulundu.

CHP’Lİ POLAT MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI
Polat, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Nihat Zeybekçi’nin seçim çalışmaları kapsamında 5 Şubat 2019 tarihinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı SalahaddinHünü’yü ziyaret ettiğini anımsatmıştı.Basına da yansıyan bu ziyarette, Hünü’nün “Kendisine layık değil ama Allah nazardan korusun diye bir AyetelKürsi hediye etmek istiyoruz. Allah ayağını düz bastırsın, hata, kaza vermesin. İnşallah belediye başkanımız olarak da bizi ziyaret etmeyi Allah nasip etsin. Ben belediye başkanından memnunum Allah da memnun etsin inşallah. Hepiniz de memnun olacaksınız. Bak AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar” ifadelerini kullandığını belirten Polat, “Hünü bu ifadeleri kullanma cüretini kim ya da kimlerden almaktadır? Temsil ettiği kişiler göz önüne alındığında böyle bir açıklama yapması doğru ve etik midir?” sorularını yöneltmişti.

“KOOPERATİFLERLE VESAYET İLİŞKİMİZ YOK”
Bakan Pekcan, soru önergesine verdiği yanıtta, söz konusu esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifinin ülkemizde faaliyet gösteren 50 binden fazla diğer kooperatif gibi Türk Ticaret Kanunu’nun 124’ncü maddesinde ifade edildiği şekilde bir ticari şirket olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

 “Bu şirketlerin yöneticileri 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu ve kooperatif ana sözleşmesi ile diğer ilgili mevzuat kapsamında kooperatif ortakları arasından kooperatif genel kurulunca seçilmektedir. Bakanlığımızca bu kooperatiflerin, sınırları 1163 sayılı Kanun ve diğer ilgili mevzuat ile belirlenmiş olan kuruluş, işleyiş ve denetimlerine ilişkin işlemleri yürütülmekte olup, kooperatifler ile Bakanlığımız arasında herhangi bir hiyerarşi yahut vesayet ilişkisi bulunmamaktadır. Kaldı ki böyle bir ilişkinin varlığı evrensel kooperatifçilik ilkelerinden olan ‘özerklik ve bağımsızlık’ ilkelerine aykırılık teşkil edecektir.”

“HÜNÜ’NÜN AÇIKLAMALARI KENDİNİ BAĞLAR”
Anılan kooperatifin Bakanlığın Kooperatif Bilgi Sistemi (KOOP-BİS) kayıtlarına göre 21 Mart 2019 tarihi itibariyle 3 bin 846 ortağı bulunduğunu ifade eden Bakan Pekcan, “Bakanlığımızla arasında hiyerarşik yahut vesayet türünden bir ilişki bulunmayan, 3846 ortaklı İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu tarafından seçilen, ilgili mevzuat kapsamında siyasi faaliyette bulunması yasaklanmamış olan ve kooperatifi temsil yetkisi kooperatifin amacıyla sınırlı bulunan kooperatif yönetim kurulu başkanının yaptığı iddia edilen siyasi açıklamalar, kooperatif tüzel kişiliğini, kooperatif ortaklarını yahut kooperatifin kuruluş, işleyiş ve denetimine ilişkin işlemleri yürüten Bakanlığımızı değil, şahsın kendisini bağlamaktadır” dedi.

 
Çiftlikbank davasında tarih belli oldu
 
Ünlü sanatçı Sıla'dan dövmeli mesaj
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Nisan 2019 Salı 14:44

Valla biz vermedik Ak partiye oy ve kimse çarpmadı çok şükür :)))) Seni çarptıysa bilemem ama

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı: Yargısal süreç devam ediyor
YSK Başkanı Güven, "Yargısal süreç devam ediyor. Önümüze gelen tüm dilekçeleri, ...
AK Parti'den İstanbul için 'olağanüstü' hamle!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dümbeleği çala çala!
Mehmet KARABEL yazdı... Dümbeleği çala çala!
 
İstanbul'da sayım bitti: YSK kararını verdi!
Ak Parti'nin İstanbul'da tüm oyların sayılması talebi Yüksek Seçim Kurulu ...
'Terör odaklarını Suriye'den söküp atmakta kararlıyız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile müşterek anlayış temelinde milli güvenliğimize ...
İşte 'Komünist Başkan'ın ilk icraatı
Tunceli Belediye Başkanlığı'na seçilen Türkiye Komünist Partili (TKP) ...
 
Moskova'daki kritik toplantıda S-400 mesajları
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin 8. Üst Düzey İşbirliği ...
MHP’li Kartal mazbatasını il başkanlığına götürdü
Yerel seçimde İzmir’in Buca İlçesinden meclis üyesi seçilen Mustafa Kartal ...
İmamoğlu: 16 milyon oyla havalanıyoruz
CHP'li Ekrem İmamoğlu, şu anda 15 bin oyun biraz üzerinde farkın olduğunu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva