HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2024 Salı - 16:40

'Erdoğan'a bir şey hatırlatmak istiyoruz'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 'Atanamayan 100 bin öğretmen tayin edeceğiz' sözünün unutulduğunu belirterek, "Şimdi sözünü hatırla Sayın Erdoğan, 100 bin öğretmeni. Seçime 11 gün kaldı. 11 gün içerisinde bir cümleyle dahil etmen mümkün. Etmiyorsan atanamamış öğretmenlerin oylarını istiyorum" dedi.

 Erdoğan a bir şey hatırlatmak istiyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya ziyaretleri kapsamında Serik ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Akşener'i Serik'te İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, İYİ Parti Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Nesrin Ünal, İYİ Parti ilçe başkanı Erhan Uzun, İYİ Parti Serik Belediye başkan adayı Mehmet Habalı ve partililer çiçeklerle karşıladı.

Meral Akşener, burada yaptığı konuşmada, "Dükkan dükkan gezdim. Ve o dükkanların içinde asla başka bir partiyi yermedim. Kendi partimi övmedim. Sadece dert nedir, niye çözüm üretmemiz gerekiyor onu öğrenmeye çalıştım. Ve Meclis gündemine getirdik. Arkadaşlarımız soru önergeleri, kanun teklifi verdiler. Ve sizin sesiniz olmak istedim. Çünkü bizim anlayışımız siz seçmenler, siz aziz milletimiz velinimetsiniz. Fakat çok uzun zamandır velinimet olmaktan çıkarıldınız. Her konuda çırak çıktınız. Şimdi bütün seçimlere girerken, yani bu 2023 seçimlerinde bütün partiler '100 bin öğretmen daha atayacağız Türkiye'nin Cumhuriyeti'nin 100’üncü yıl dönümünde' dediler. 'Atanamayan 100 bin öğretmen tayin edeceğiz' dediler" diye konuştu.

"ERDOĞAN'A BİR ŞEY HATIRLATMAK İSTİYORUZ"
Verilen bu sözlerin hepsinin unutulduğunu aktaran Akşener, "Erdoğan'a bir şey hatırlatmak istiyoruz. Diyorum ki bu kadar çok öğretmeni mezun ettiniz. Eğer ihtiyaç yoktuysa niçin bu gençlerimizi analarının, babalarının rızkından kesip okuttunuz. Bu çocuklar okudu. 4 yıllık okulları bitirdi. Ve siz onları dahil etmiyorsunuz. Şimdi sözünü hatırla Sayın Erdoğan. 100 bin öğretmeni, seçime 11 gün kaldı. 11 gün içerisinde bir cümleyle dahil etmen mümkün. Etmiyorsan atanamamış öğretmenlerin oylarını istiyorum" dedi.

'EMEKLİNİN 10 BİN LİRA İLE GEÇİNMESİ MÜMKÜN DEĞİL'
10 bin lira emekli maaşı alan bir insanın geçinmesinin mümkün olmadığını aktaran Meral Akşener, "Büyükşehirde hiç mümkün değil. İlçelerde bile mümkün değil. Sen et yiyebilen emekliyi gördün mü Sayın Erdoğan? Ben gördüm, gördüm. Dolayısıyla şimdi seçime 11 gün kaldı. Şimdi ayın 1 ve 2'sinde ikramiye yatacak ya emekli hesaplara. Onu yap 7 bin lira. 7 bin lira ikramiye ver bayramda. İkincisi 11 bin lira seyyanen zam ver bütün emeklilere, sonrasında en düşük emekli maaşını asgari ücrete getir emekliler seni görsün. Ama yapmıyorsan Meral Akşener olarak ben sana yaptıracağım. Onun için de emeklilerin, emeklilerin oylarına talip olacağım" diye konuştu.

'BU SİSTEM YAMUK'
2017'de başlayan kutup siyasetine karşı çıktıklarını kaydeden Akşener, şöyle konuştu:

"Hayır dedik, anlatmaya çalıştık fakat beceremedik. 2018'de bu siyaset sizin sesiniz olmak üzere yola çıktığımız halde bizi ittifaklara mecbur bıraktı. İttifak yaptık. Bu ucube sistem mesele, Sayın Erdoğan veya bir başkası değil. Bu sistem yamuk. Bu yamuk sistemi değiştirmek için mağlup seçmeni ayağa kaldırabilmek amaçlı Cumhuriyet Halk Partisi'ne teklifte bulunduk, beraber seçime girelim diye. Ve oradaki amacımız Türkiye kazansındı. Şimdi bir grup var; 'Bak şuraya oy verirler bize vermezler Erdoğan kazanır.' Olan size oluyor."

Seçimlerden 19 ilçe, 4 belde belediyesi kazanarak çıktıklarını belirten Akşener, "İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Niğde'de büyükşehirler alındı. Bütün büyükşehir belediye başkanlarının hiçbirini ayırmadan söylüyorum. Partimizin içine ellerini değil, gövdelerini koymuşlar. Hiçbir partinin işine bugüne kadar elini sokmayan bir gelenekten geliyoruz. Hiçbir partiye kötülük yapmayan, insanlara hakaret etmeyen, sadece ve sadece rekabet eden, hizmet üzerinden rekabet eden, sizin sesiniz olmak üzerinden yol yürüyen bir siyasi partinin genel başkanıyım. Elimi tutun, gör nasıl bir Türkiye'yle karşı karşıya geleceğiz. Hainlik yapmadan muhalefet nasıl edilirmiş, sizin hakkınız nasıl korunurmuş göreceksiniz" dedi.

 
İzmir'deki nevruzda gözaltına alınanlar adliyede!
 
Aybüke Pusat Charlie Chaplin'in tiyatro oyununda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Her vatandaşımız bizim başımızın tacıdır'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hangi kökene, fikre, siyasi görüşe ...
Saygılı’dan ‘bando' krizi için açıklama: İzmir Marşı da dağlarımızda açan çiçekler de hepimizin!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Torbalı’daki 18 Mart Çanakkale ...
Bakan Kacır ‘İzmir potansiyelinin altında’ dedi, ekledi: Bizim hiç kabahatimiz yok!
İZQ’da düzenlenen toplantıda konuşan ve İzmir’in potansiyelinin altında ...
 
Erdoğan duyurdu: 31 Mart'a kadar ücretsiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro ...
Cumhur'un adayı Dağ'dan Basmane esnafına müjde!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Basmane ...
Bakan Kacır haberleşme uydusu açıklaması: 10 ülkeden biri olacağız
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde ...
 
CHP adayı Yıldız: Çiğli’nin zaman kaybetme lüksü yok
Seçime günler kala, hız kesmeden ziyaret ve buluşmalarını sürdüren Çiğli ...
Kocaoğlu kefil oldu... İlçeden onay aldı, il veto etti!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 kez il başkanlığı yapmasına rağmen açıklamaları ...
Tugay’dan birlik mesajları… CHP adayları işçilerin vitrininde!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve ilçe belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva