HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Eylül 2013 Pazar - 13:36

Bu heykeller Karşıyaka’ya çok yakışacak

Karşıyaka Belediyesi 2. Karşıyaka Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. 9 ülkeden 12 sanatçının katıldığı sempozyumda yapılan mermer heykeller törenle teslim alındı.

 Bu heykeller Karşıyaka’ya çok yakışacak

İZMİR - Dünyada pek çok ülkede yaptıkları heykeller ile adından söz ettiren sanatçıların sempozyuma katıldığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Sanatçılarımız 24 gün içinde mermer blokların nasıl bir sanat eserine dönüştüğünü bizlere gösterdi. Kültür-sanat kenti Karşıyaka’nın sokaklarını, parklarını, meydanlarını süsleyecek bu heykeller, kentimizin daha da güzelleşmesine katkı sağlayacak“ dedi.
 
Karşıyaka Belediyesi 2. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumu Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yar. Doç Dr. Canan Sönmezdağ’ın koordinesi ile gerçekleşti. Sempozyuma Türkiye’den Canan Sönmezdağ, Varol Topaç, Ebru Akıncı, Yunanistan’dan Antonis Myradias, Romanya’dan Panaite Chifu ve Dmitri Lon Serban, İtalya’dan Francesco Panceri, İspanya’dan Gemma Dominguez, Arnavutluk’tan Genti Tavanxhiu, Yeni Zelenda’dan Renate Verbrugge, Kore’den Choe So Dong ile Tayvan’dan Wu Ming Sheng katıldı. Mavişehir sahilinde 14 Ağustos’ta başlayan sempozyumda sanatçılar Karşıyaka için kendi planladıkları heykelleri hazırlamaya başladı. Halka açık olarak gerçekleştirilen çalışmalar sonunda yapılan heykeller için çalışma alanında tören yapıldı.
 
Törende heykeltıraşlar adına konuşan Yar. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ, “Karşıyaka Belediyesi bizlere her türlü kolaylığı sağladı. İzmir çok güzel bir şehir... Sanatçılarımız bu eserler için çok emek verdi. Güzel eserler ortaya çıktı. Sanata destek olan Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 
Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların elinden Muğla’dan getirtilen mermerlerin sanat eserine dönme serüvenini izlediklerini hatırlatan Durak, “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’. Cumhuriyet devrimleri de, kopan bu damarı onarmayı hedeflemiştir. Sanat kültürünün, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve daha da önemlisi içselleştirilmesi amaçlanmıştır. Biz, işte bu hedef doğrultusunda, Karşıyaka’yı sanatla buluşturmak üzere yola çıktık. Barışın ve medeniyetin yolunun sanattan geçtiğine olan inançla, kentimizi, sanatın tüm renklerine boyamaya kararlıyız. Tiyatrodan resime, müzikten edebiyata kadar, sanatın her dalını Karşıyaka’da yaşatmak istiyoruz. Bu nedenle de; 24 gün boyunca ellerinizde yoğrulan ve her bir kıvrımında yaşamı anlatan eserlerinizle, vermiş olduğunuz katkı, bizim için çok değerli…” diye ekledi.
 

Başkan Durak daha sonra sanatçılara katılımlar için plaket verdi. Konuşmalardan sonra heykeller birer birer açıldı. Sanatçılar da yaptıkları eserde amaçladıkları konuyu halka anlattı. Yapılan heykeller önümüzdeki günlerde Karşıyaka’nın sokak ve parklarına konulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk düşmandan kurtuluşunu coşkuyla kutladı
Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü Selçuk Belediyesi ...
Bornova 'Anılar'ı Coşkun Sabah'la tazeledi
Türk Müziği'nin yaşayan efsanesi Coşkun Sabah, İzmirli hayranları ile ...
Aysever'den Kocaoğlu'na: Başkan Antakya'ya da gitsin
İzmir Fuarı’nda gerçekleştirilen “Özgür Mikrofon Söyleşileri”nin konuğu ...
 
Urla'nın kurtuluşuna Yeni Türkü damga vuracak
Urla Belediyesi, Urla’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91’nci yılı dolayısıyla ...
Çeşme’de bitmeyen isyanın adı TOKİ!
Çeşme'de nüfusunun büyük bölümünü karşılayacak sayıda konut yapılmasının ...
Balçova’nın semtevleri gururu: Fuarın sultanları
Balçova Belediyesi tarafından ev hanımlarına el becerileri kazandırmak ...
 
Başkan’dan Tire mesajları: İş çok ama…
2014 Mart seçimlerinden sonra “resmen” Büyükşehir sınırlarına dahil edilecek ...
Karşıyaka’da Kurban Bayramı öncesi ‘modern’ hamle
Karşıyaka Belediyesi’nde açılışlar aralıksız devam ediyor. 10 Eylül’de ...
Metroda kış dönemi: 5 dakikada bir!
İzmir Metrosu, 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren kış dönemi sefer programına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva