HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Şubat 2013 Cuma - 16:14

'Birinci ağız'dan Konak Tüneli'nde ve 'çatlağa' dair her şey

Karayolları 2.bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu Konak Tünel'lerinin inşaatında son durum ve çalışmalar sırasında çevre evlerde yaşanan çatlaklarla ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

 Birinci ağız dan Konak Tüneli nde ve  çatlağa  dair her şey

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - Karayolları 2.Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu,
Egedesonsöz’ün haberiyle gündeme gelen ve Konak Tünel’i çalışmaları nedeniyle 2.Kadriye Mahallesi’nde 30’un üzerinde haneyi çatlaklarla yüz yüze bırakan sıkıntı sonrası bir basın toplantısı düzenledi. 

- Konak Tüneli'nin üstünde çatlak: Bakanlıktan jet müdahale...

Uraloğlu konuşmasına Konak Tüneli inşaatında gelinen nokta hakkında bilge vererek başladı. Karayolları 2.Bölge Müdürü, “Bu proje 1670 metrelik iki bir tünel... İzmir’in trafik yoğunluğuna ciddi katkı sağlayacak ve rahatlatacak. Konak trafiği Yeşildere’ye aktarılacak. Havaalanı ve belediyenin yapacağı otogar bağlantısı sonrası şehrin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. Şu ana kadar tünel projemizde sağ tüpte 280 metre, sol tüpte 180 metre ilerleme sağladık. Her iki tünelinde 1670 metre olduğunu düşünürsek, toplamda tünelin 8’de 1’ini tamamladık. Gelecek ay içinde de kamulaştırmaları tamamlanan imar planı da askıya çıkan Konak bölümünde de kazmayı vurmayı hedefliyoruz” dedi.
 
SORUNU MAĞDUR ETMEDEN ÇÖZMEK İSTİYORUZ
Uraloğlu, ‘çatlak vakası’ konusunda ise detaylı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sorunun çözümü adına var gücüyle çalıştıklarını ifade eden Karayolları 2.Bölge Müdürü ‘zemin ve mevsim’ vurgusu yaptı.



Uraloğlu, “Bu proje kesinleştiğinde arazi çalışmalarına başladık tüneli geçireceğimiz alanın değişik bir zemin yapısı olduğunu tespit ettik. 2012 itibariyle 24 saat çalışmaya devam ediyoruz. Zemin etütleri yaptık ve uygun proje tasarladık. Zemin dolgu ve molardan oluşan sağlam olmayan bir yapıya sahip. Her türlü önlemi alarak başladık. Yeşildere tarafında arazi biraz daha sıkıntılı bu yüzden tünele başlamadan, 2 bin 44 metre fore kazık çaktık, 23 bin 477 metre akraj yaptık. 34 bin zemin çivisi ve 4 bin 312 metre kaya bulonu çaktık. Ayrıca 3 bin metreküp püskürtme betonu ile sağlamlaştırdık. Tünelin başlaması ile birlikte Tünel içerisinde 200 noktada günlük deformasyon ölçümleri yapıyoruz. Bizim bu önlemleri almamıza rağmen ilk etapta 5 evde çatlaklar tespit ettik. Bu evlerden 4’ünü tahliye ettik ve kira yardımlarını yapıyoruz. Şu an itibariyle çatlak tespit ettiğimiz ev sayısı 40. Bu evler içinde mahalle muhtarları ve çevredeki emlakçılardan bilgi alarak 400 TL kira yardımı yapmayı teklif ettik. Vatandaşlarımız evlerinde oturmaya devam ediyorlar gerekirse zorla da olsa tahliyelerini gerçekleştiririz. Biz vatandaşların mağdur olmayacağı bir şekilde sorunu çözmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
YAĞMUR SUYU TETİKLİYOR!
Evlerdeki çatlakların tünel inşaatı öncesinde de var olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Ancak yaptığımız çalışmalara çatlakları tetikledi” dedi. Uraloğlu, “Yağmur suyu nedeniyle oturmaların sürdüğünü, çatlamaların tüneldeki beton kaplamalar bitene kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu kaplamaları yaz sezonuna kadar bitireceğiz. Endişe edilecek bir şey yok. Bir şey olursa zorla da olsa tahliye yapıyoruz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.
 
İMAR PLANINI EŞ ZAMANLI YETİŞTİREMEDİK!
İmar planı onaylanmadan inşaatın başlamasıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan ve tünelle ilgili 25 binlik planların onaylandığını kaydeden Uraloğlu, “Başladığımızda imar planlarını yetiştirmek istedik ancak geri kaldık. Şu anda bir eksik yok. Planlar olmadan başlama demeyelim de, eşgüdüm sağlamaya çalıştık diyelim. Şantiyede hazırlıkları tamamladık ancak imar planları yetişmedi. Zamandan kazanalım diye kavşaktan başladık. İmar planlarını eş zamanlı yetiştiremedik” şeklinde konuştu.
 
KONAK’TA İLK KAZMA AY SONU!
Konak tarafında imar planın onaylandı askı süreci devam ettiğini belirten Uraloğlu, UKOME'den trafik yönlendirilmesiyle ilgili talebimiz vardı. Aşıldı. Konak ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin itirazları giderildi. Hedefimiz Konak'taki çalışmaların ay sonunda başlaması. Tünelden günde 20 bin araç geçişi öngörüyoruz” dedi.
 
HEDEF 2014
Yerel seçimlere odaklı bir bitiş tarihi belirlemediklerini söyleyen Uraloğlu, “Bu çok değişkenli ve günde 24 saat zemine göre milimetrik hassasiyetle günde ortalama 1,5-3 metre ilerlediğimiz bir projedir. Kesin tarih vermemekle birlikte hedefimiz 2014 yılı içinde projeyi bitirmek” açıklamasını yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tosun 9 Şubat 2013 Cumartesi 20:40

bu tünellerin sonu nereye çıkacak bakalım..merakla bekliyoruz.;-))

Yorumu oyla      11      5  
9 Şubat 2013 Cumartesi 20:20

Sayın Atilla Bey sanırım siz bölgeyi bilmiyorsunuz ben seyrekte çalıştığım için her gün yoldan geçmek zorundayım. Büyükşehirin yaptığı ulukent katlı kavşak çalışması başka seyrek yoluna girdikten sonra 80 metre ilerideki viyadük çalışması başkadır. aynı yol çalışmasın koyundere tarafında nar evlerinin altındaki viyadüklerde bitti. organizeden gelip koyundere üzerinden manisa yoluna bağlanacak uygun olduğunuzda gezip bakabilirsiniz. iyi akşamlar

Yorumu oyla      14      6  
efeizmir 9 Şubat 2013 Cumartesi 12:18

teknik olarak şunu merak ediyorum.kadifekale toprak kayması nedeniyle boşaltıldı.ama altına tünel kazılıyor kayacakta çatlayacakta çökecekte.şov yapmak için paraları havaya savuran hükümetin izmire hediyesi bu işte....

Yorumu oyla      16      9  
Atilla Kamar 9 Şubat 2013 Cumartesi 12:17

09 Şubat isimli yorumcu. Bahsettiğin viyadükler Büyükşehir belediyesinin yaptıkları. Benim bahsettiğim yol Organize sanayi önünden girer Ulukent, Menemen dışından geçip Helvacıköy civarına çıkar. Hırs nedeniyle anlamadan ve büyükşehir yatırımına sahip çıkarak vede korkudan ismini yazmadan yorum yapmışsın. Dürüstler isimlerinden korkmaz...

Yorumu oyla      16      7  
9 Şubat 2013 Cumartesi 11:22

Çanakkale yolu olarak bilinen Çiğli den girip Menemenden sonra çıkacak yol çalışmaları devam ediyor seyrek yolunda koyundere viyadükler bitmek üzere

Yorumu oyla      16      8  
megaköylü 9 Şubat 2013 Cumartesi 10:21

Karayoları genel müdürü gereken yapılıyor diyor.kira yardımı vs.daha ne yapsınlar.ben her zaman derim,BU İZMİRE İYİLİK YARAMAZ diye.Atilla kamar gibileri yapmıyacak yapanı eleştirecek.sizin zihniyetiniz bu.

Yorumu oyla      17      10  
güzel izmir 8 Şubat 2013 Cuma 21:55

sayın genel müdür mühendisleri belediyeye gönderin de tünel dersi alsınlar.Bu iş metro neden bitmiyor demekle olmaz.İnşaata ölen işçiyi de unutmadık.Siz her ne kadar çaktırmamaya çalışsanız da...

Yorumu oyla      15      13  
nasıl yani 8 Şubat 2013 Cuma 20:48

İmar planı onaylanmadan inşaatın başlaması... bunun adı ben yaptım oldu sonuçta tünel çöktü demek değil de nedir?... İzmirli bunları yutmaz...

Yorumu oyla      13      9  
Atilla Kamar 8 Şubat 2013 Cuma 17:22

Bu proje fayla medyatik oldu. Çanakkale yolu olarak bilinen Çiğli den girip Menemenden sonra çıkacak yol Ana Jet Üs. kavşağında unutuldu. Kuzey istikametine gidecek araç ve yolcu önemsizmi...

Yorumu oyla      20      12  
Atilla Kamar 8 Şubat 2013 Cuma 17:18

Karayolları 2 bölge md. Planlar onaylanmadan belediye böyle bir projeye başlasaydı siz ve bakanlığınız ne yapardı? Eşgüdüm gibi günlük sözler buradaki kuralsızlığı örtmez. Yapılan her yol ve inşaat bizler için. Yapılan yanlış da olsa faydalı yönleri vardır. Ancak sizler için mübah olan belediye içinde olmalı. Konak meydanı alt geçidi için kaç yıl mahkeme yolu ile uğraştığınızı unutmayın. Sizler bürokratsınız, siyasi kişilik olmamanız gerekir. Burada ölen bir işçiyi medya görmezden geldi.

Yorumu oyla      22      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’de başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Güzelbahçe Belediyesi, yarıyıl tatilinde başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.
Karşıyaka’da çocuklar tatilde de öğreniyor
Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ile Necdet Alpar İzmir Mask Müzesi’nde, ...
Bornova Belediyesi’nden muhtarlara dev destek
Daha önce ilçe sınırları içindeki tüm muhtarlara dizüstü bilgisayar dağıtan ...
 
Karşıyaka’nın ‘gizli kahramanları’ görev başında…
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın “Gizli kahramanları” kadın gönüllüler ...
İzmir Loscertales'i bekliyor: EXPO için kritik hafta
BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales’inde aralarında bulunduğu ...
İzmir'de menekşe zamanı: 4 milyon çiçek dikilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlara bu yıl 4 milyon adet mevsimlik ...
 
İzmir 4 bin 600 kamyon molozdan kurtuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü ...
CHP’nin anketi Bayraklı Meclisi’ni gerdi!
CHP Genel Merkezi’nin İzmir’de belediyelere yönelik yaptığı anket Bayraklı’da ...
İl Genel Meclisi’nde Vali’ye ‘bürokrat’ eleştirisi
İzmir İl Genel Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva