HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2017 Salı - 09:36

'Adalet Yürüyüşü'nde 13. gün: 12 maddelik genelge!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne 13. günde devam ediyor. Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan CHP lideri, provokasyonlara karşı 12 maddelik genelge hazırladıklarını belirtti.

 Adalet Yürüyüşü nde 13. gün: 12 maddelik genelge!

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe devam ediyor. 
Konakladığı Kaynaşlı ilçesindeki Bolu Dağı Varan Tesisleri'nde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 13'üncü gününe geldiğini söyledi.

"Bugün Köroğlu'nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu'na selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar." diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık, katılan herkese vereceğiz. 'Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler, sadece onları alkışlayın.' dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor."

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından yürüyüşüne başladı.

ALİ İSMAİL KORKMAZ VE BERKİN ELVAN'IN AİLELERİ DE YÜRÜYÜŞTE
Yürüyüşün bugünkü bölümüne Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük'ün aileleri de katılıyor. Kortej, "adalet" sloganları atarak yürüyüşüne devam ediyor.

POLİSE MOTOSİKLET ÇARPTI

CHP'nin, milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünde yol güvenliğini sağlayan bir polis, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde motosikletin çarpması sonucu hafif yaralandı.

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünde yol güvenliği alan bir polis, motosikletin çarpması sonucu hafif yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun mola vereceği D-100 Karayolu'nun Kaynaşlı ilçesi Üç Köprü Kavşağı mevkisinde trafik akışını durdurmaya çalışan polis memuru İsmail Bilir'e, bu sırada İstanbul yönüne giden ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen motosiklet çarptı.

Kazada polis memuru Bilir ile motosikletteki bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ise jandarma tarafından gözaltına alındı. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bu mevkide mola verdi.

TESİSTE SU KESİNTİSİ İDDİASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin dün geceyi geçirdikleri Bolu Dağı'ndaki Varan Tesisleri'nin suyunun, kortej ayrıldıktan sonra belediye tarafından kesildiği iddiasının doğru olmadığı belirtildi. Atıl durumdaki söz konusu tesisin yanındaki mescit ve lavobalarda yoğunluktan kaynaklı su kesintisi yaşanmış olabileceği belirtildi.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Ak Partili Erol Bayraktar, kendi sınırları içinde bulunan tesiste belediyenin suyu kestiği iddiasına tepki gösterdi. Bayraktar, güzergah üzerindeki tüm tesis sahiplerine gidip bir eksiklerinin olup olmadığını sorduklarını belirterek, "Böyle bir şey olabilir mi? Atıl durumda olan bir tesisten söz ediyoruz. Belki yoğunluktan sorun olmuş olabilir onu bilemem" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz da tesisin suyunun kesildiği iddiasını gündeme getiren CHP'li Gürsel Tekin'e tepki göstererek, "Söz konusu tesis Bolu mücavir alanı dışında. Bizi ilgilendirmeyen bir konuyu bize bağlamanın, bu suçlamalarla ortaya çıkmanın mantığını anlamak mümkün değil. Söz konusu tesis, Bolu il sınırlarının ve belediyemizin görev alanı dışındadır. Başka bir il sınırında yer alan bu tesis ile ilgili herhangi bir su kesintisi ya da başka bir işlem yapılabilmesi da zaten mümkün değildir. Bayram gününde sergilenen bu yaklaşımları ve açıklamaları, her şeyi AK Parti’ye bağlama kolaycılığının ürünü olarak görüyorum. Bu açıklamaları, suçlamaları esefle kınıyorum" dedi. (Hürriyet,NTV, DHA)

 
Rekortmen pastacı İzmir'de ‘işin’ inceliklerini anlattı
 
Dikkat! Yanacağız! İzmir 40 derece olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Adalet Yürüyüşü' hakkında önemli karar
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ve bugün 12'nci günü sona eren "Adalet ...
Başbakan Yıldırım'dan sürücülere tatil dönüşü uyarı
Başbakan Yıldırım, bayramdan dönüşlerin başladığını belirterek, "Bütün ...
Bakan Eroğlu: 21'inci asra mührü vuracak, Türk milletidir
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah Türkiye'nin bahtı açıktır. ...
 
MHP İzmir'de bayramlaşma günü: Tanrıkulu'dan flaş mesajlar
Partisinin İzmir teşkilatının bayramlaşma törenine katılan Tanrıkulu, ...
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Bölücülerle, FETÖ'cülerle...
"Adalet Yürüyüşü"nü sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren ...
Bahçeli'den flaş OHAL açıklaması
MHP Lideri Bahçeli partililer ile yapılan bayramlaşmada açıklamalarda ...
 
Bakan Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’nun iddiasına yanıt
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis ...
AK Parti'den CHP'ye ziyaret: Gündem OHAL!
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, olağanüstü hale sıcak bakmadıklarını ...
Başbakan Yıldırım: Terörist saklanan konuma geldi
Ramazan Bayramı’nda memleketi Erzincan’a giden Başbakan Yıldırım, kentteki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva