YORUMLAR
Toplam 17 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Mimar 2 Aralık 2015 Çarşamba 08:04

İzmir yillardir imarrin basinda Olan buyuk sehir Belediyesi yetkilsi yuzunden Geri kaliyor.. Yeter artik izmire zulum Erne gucluye ayrimcilik yapma

Yorumu oyla      14      6  
1 Aralık 2015 Salı 21:57

Bizim İzmir'de hayal aleminde yaşayan, her şeye karşı olan ama niye karşı olduğunu da doğru düzgün bilmeden karşı çıkan tipler dolu. Şehre vizyon katacak bu projeye bile karşı çıkan çok sayıda insan var. Belediye rant sağlıyor vb. diyenler bile var. Rant kötü bir şey değil ki! bir şehir rant sağlamıyorsa o şehir bitmiştir ki İzmir'in bir çok bölgesi resmen çöp durumunda. Sahilde oturup da arkasını görmeyen insanlar bu şehri çok gelişmiş zannediyorlar. Sosyal medyada bu haber hakkında yapılan yorumları görünce bu şehrin niye bu kadar geri kaldığına şaşırmak gerekir. "İzmir'de gökdelene gerek yok, 3-4 katlı yapılar, yeşillikler içinde olsun diyen" çok. O kadar nüfusu 3 katlı yapılara mı sığdırmayı düşünüyorsunuz? Hem yeşili bol olsun hem de çok katlı yapı olmasın. Nasıl olacak? Arazi bol, nüfus az değil ki! Trafik var bu sorun çözülsün diyenlere köprü yapılsın deniyor, bakıyorsun ona da karşı çıkılıyor. Tramvay diyorsun ne gerek var. AVM yapılmasın deniyor yeni yapılan AVM'ye ilk gün 80 bin kişi gidiyor :)

Yorumu oyla      13      6  
1 Aralık 2015 Salı 21:12

SMYRNOFF İstanbul ve Ankara mı plansız şehirler? Sen hiç Ankara'ya gittin mi?Gökdelenler belli bölgelerde. Ankara belki de Türkiye'de ki en düzenli şehir. Keşke İzmir'de Ankara gibi planlı olsa diyeceğim ama ne doğru düzgün yol var, ne de yapılaşma. Bu saatten sonra da düzelmesi de en az 50 yılı bulur. bir de böyle her şeye dava açma meraklı insanların olduğu bir şehirde 50 yıl bile az. İstanbul'a gelirsek; gökdelenlerin çoğu belli bir bölgede. Arada bazı projeler yapılmış. Biz de de örnekleri az da olsa var. Point, İnciraltı'nda ki kule gibi. Ama gökdelenler plansız yapılmış demek doğru değil. Biz de çok mu planlı? Metro nerede? Ne zaman bozulacağı belli olmayan İzban mı bölgenin ilacı? Kapasitesi yetersiz. 3 büyük şehir içinde İzmir şehircilik açışından diğer 2 büyük şehir ile kıyas bile edilmeyecek derecede kötü.

Yorumu oyla      20      9  
Ercument sahin 1 Aralık 2015 Salı 19:47

Hicbir altyapi alani artirilmadan bu alanlar nasil gokdelenlere izin verir belediye.kent trafigi daha yuzde onu yapilmadan durma noktasina geldi.belediyelerde hic bir planci calusiyor herhalde ceya hic yetkileri yok.Bir kent bu kadar basibozuk olm

Yorumu oyla      17      8  
1 Aralık 2015 Salı 19:33

Smyrnoff demişsin ki mistral ile ege perla arasına yen bir gökdelen gelecek, hastahene yok ( hastahene neyse artık ), eleştirmişsin de eleştirmişsin. Nereye ne yapılacak bildiğine emin misin? O dediğin yere AVM yapılacak ama bildiğimiz AVM değil. İçinde hastane, eczane, protez, optik gibi çok kapsamlı sağlık hizmetini sunacak; tüm sağlık hizmetlerini tek bir çatı altında toplayacak bir yapı olacak. Türkiye'de bir ilk. Hemen adliye arkası. Tam bölgenin göbeği. Yeşil alanlar. Sahilde yolu yer altına alırsın ortaya büyük bir meydan çıkar. Al sana yeşil alan. Denize sıfır rekreasyon alanı. İnciraltı gibi.

Yorumu oyla      15      9  
smyrnoff 1 Aralık 2015 Salı 16:33

Bazı arkadaşlar okumadan yorum yapmakta! Bölgede gökdelen yapımını engelleyen bir karar yok! sadece ufak bir revizyon var.yani kimse izmir gelişmesin diye ugraşmıyor tam tersi bu karar istanbulda oldugu gibi plansız gökdelenleşmenin biraz olsun önüne geçer. İstanbulda ,ankarada çatır çatır gökdelen yapılıyor diyen arkadaşım! çatır çatır gökdelen yapmakla şehir gelişmez. bunu yaparken yeşil alanı,yolu,okulu ,sağlık tesislerini de yapacaksın. Son olarak ercan isimli arkadaşa katılıyorum bu karar zaten Büyük firmaları durdurmaz heleki izmir valisi yerindeyken . çatır çatır gökdelen yapılmasını isteyen arkadaşlar merak etmesin özel izinler çıkartır gene yaptırır sevgili valiniz.

Yorumu oyla      16      10  
1 Aralık 2015 Salı 16:30

kriptonik burasımı avrupa çapında ses getiriyor? Evet ses getiriyor doğru. Gecekonduları ve varoşlarıyla ses getiriyor.

Yorumu oyla      16      10  
Hasan 1 Aralık 2015 Salı 15:29

Ya İzmir' e bişey yapmayın gecekondulardan memnunuz biz. Böyle kalsın.

Yorumu oyla      15      12  
1 Aralık 2015 Salı 14:25

Bölgede sosyal, kültürel altyapı olmaz olur mu ? Nasıl yok? Sinemalar, kafeler, alış veriş yerleri, sanat galerileri vs. var. Daha da olacak. Hastane de olacak. Eğitim kısmı da halledilir. Yeşil alan kısmı da var. Sahil bandı yeniden düzenlenecek. Gelecek yıllarda yolun tamamı ya da bir kısmı ve izban yer altına alınarak yeni meydanlar ortaya çıkar.

Yorumu oyla      15      15  
muhalif 1 Aralık 2015 Salı 13:20

belediyenin planda sosyal ve teknik altyapıyıda belirlemiş olması gerekirdi,meydana gelecek nüfus artışına karşın alt yapının oluşmamış olması ilerde bölgede yaayanlar için sorun oluşturacaktır.bölgede diklemesine yerleşim ve yoğunluk olacağı için yeşil alam arzı zaten ortaya çıkacaktır. belediye planlarını bu yönde yenileyerek sorunları aşabilir, ancak bu daha önce düşünülmeli idi.

Yorumu oyla      23      6  
1 Aralık 2015 Salı 13:17

Bölgenin eski hali daha iyiydi. 😀😁😂😃

Yorumu oyla      22      7  
1 Aralık 2015 Salı 12:57

İstanbul da, Ankara da çatır çatır gökdelenler yükselir hiçbir iptal davası gelmez, konu İzmir olunca iptal. Ondan sonra yatırımcı niye gelmiyor. Zaten bölgeden de bu gidişle bir halt olmaz. Yeni hiçbir proje başlamıyor.

Yorumu oyla      22      14  
ercan 1 Aralık 2015 Salı 12:17

Yeni bir plan yapılacak ufak rütuşlarla ve projeler devam edecek.Sonra bu yeni plan için dava açılacak.Aradan iki yıl geçecek mahkeme yeni planıda iptal edecek ve bu iş böyle sürüp giderek oradaki bütün projeler bitecek..Hukuğun guguk haline getirldiği bir ülkede bırakın herşeyi yasaları uygulamakla yükümlü izmir valisinin bile yargı kararlarını tanımaz biçimdeki uygulamaları dururken siz gerçkten bu mahkeme kararını ciddiye alıyormusunuz.Alıyorsanız o zaman ne olup bittiğinin farkında değilsiniz derim bende.

Yorumu oyla      19      8  
smyrnoff 1 Aralık 2015 Salı 11:39

Karar dogru bir karar. ayriyetten bölgeye gökdelen yapımını engelliyen bir karar degil. 50katlı binaların oldugu bi şehir inşaa ediyorsun ama okul yok,hastahene yok,yeşil alan yok,teknik alt yapı yetersiz! YKM türkiyenin tek planlı skyline ı degilmi? e işte planı adam gibi hale getirmişler daha ne istiyorsunuz? örnek vermek gerekirse. yanya mistral ve ege perla (araya bir kule daha gelecek) ! ikiside devasa nitelikte ve bunların yarısı residance yani konut! ebatları düşünülürse neredeyse mavişehirde bir site büyüklüğündeler. çevresinde ne bir hastahene,ne bir yeşil alan nede okul bulunmakta .planda gereksinimler degişmiş ancak gereksinimlerden dolayı yükseklik yapılacak projelerde artacaktır.olması gereken olmuş.

Yorumu oyla      21      8  
Lombak 1 Aralık 2015 Salı 11:15

Ülkede mahkeme kararının uygulandığını gören var mı? Hele hele arsa kararlarının? Bence bir şey değişmez. Aynen devam eder.

Yorumu oyla      19      9  
kriptonik 1 Aralık 2015 Salı 11:01

Böyle saçmalık olmaz! Baktılar bu bölge AVrupa çapında bile ses getiriyor hemen çomak sokalım dediler. Trafik falan hikaye amaç izmire çomak sokmak.

Yorumu oyla      20      17  
1 Aralık 2015 Salı 10:40

Mahkemenin kararı iyi. Akşam iş çıkışı Bayraklı ve Adliye kavşağı kilit.

Yorumu oyla      27      10