YORUMLAR
Toplam 14 yorum var. Onay bekleyen 2 yorum var.
Sizce! 4 Mart 2015 Çarşamba 09:59

11 ilde hiç aday adayı çıkmaması,4 ilde sadece 1'er aday adayının olmasıda yazdığınız türden parti'DEMOKRASİ'si! etkisindenmidir?.

Yorumu oyla      12      5  
doğru 3 Mart 2015 Salı 12:28

Genel başkanın ön seçime girmesi ön seçimle seçilebilecek bir sıraya gelecek bir kişiyi azaltmak demektir. Genel Başkanın kontenjan adaylığı doğrudur.

Yorumu oyla      17      6  
sak 3 Mart 2015 Salı 08:34

Kemal Kılıçdaroğlu ,ön seçimi kazanır .Bu net.O zaman ön seçime girerse bu yarışa girenlerden birinin hakkını yemiş olur.Oysa bu şekilde kontenjan kullananların sayısından aldı.Yani ön seçimie girenlerin hakkını çalmadı.Diğerleri için yazdıklarınız tartışılabilir.

Yorumu oyla      18      8  
izmirli 3 Mart 2015 Salı 03:59

Bu yazınıza katılmıyorum.Partinin A takımının ön seçime girmesi tamamen saçmalık.Diyelim A takımının yarısı ön seçimden çıkamadı ne olacak.O zaman chp nin seçime girmesi bile gereksiz.Her partinin A takımında parti tabanının sevdiği ve sevmediği insanlar var.Ak partinin, mhpnin veya hdpnin A takımının tamamının tabanda karşılığı var mı? Hdp gerçek sol benim diyo önseçimin bahsi bile geçmiyo.Yine bu partilerden en demokratik olan chpye bu yazı ağır olmuş bence.

Yorumu oyla      18      9  
HALKÇI 2 Mart 2015 Pazartesi 23:03

AKP neden 13 yıldır iktidar? Her şeye rağmen CHP neden % 25'i geçemiyor.Çaresizlikten.Umutsuzluktan.AKP halkın yaşamını,CHP umutlarını çaldı çalmaya devam ediyor.

Yorumu oyla      18      8  
Iste Bu..... 2 Mart 2015 Pazartesi 22:57

Kutluyorum guzel bir yazi olmus..CHPyi bu adamlar yonetemez...

Yorumu oyla      17      10  
NARLIDERE 2 Mart 2015 Pazartesi 22:37

Tebrikler alaaddin başkanım hem kontenjan kararlarına şerh koydunuz hemde protesto ederek aday olmadınız.İşte particilik...Seni çok arayacağız.

Yorumu oyla      12      14  
m.k. 2 Mart 2015 Pazartesi 22:19

Desenize yine agzimiza bir parmak balsuruyorlar on secim oyunuyla benim kentinin adaylarinin onunu niye kesiyorsunuz tas yerinde agirdir her aday kendi bölgesine gitsin orada mücadelesini versin hakkin tutmadigi adayları sizler biliyorsunuz bu israr niye nasip olacak o yüzde 35_38

Yorumu oyla      14      7  
Nail Yavuz 2 Mart 2015 Pazartesi 18:44

BU YORUMUMUN; YAZARIN DEMOKRAT YAPISINI BİLDİĞİM İÇİN YAYIMLANACAĞINI BİLİYORUM. ... YAYIMLANMAZSA CHP YE VE GENEL BAŞKANINA HAKSIZLIK OLUR. Diyelim genel başkan İzmirden ön seçim için başvurdu... SEÇİLECEĞİ KESİN... iZMİR DEN ZATEN 6 KONTENJAN VAR her iki bölgeden ön seçime girenler arasından 3 er kişi 2011 seçim sonuçlarına göre kesin seçilebilecek sıralara gelecektir. Genel başkan da ön seçimle kesin seçilebilecek yere geleceği için ön seçimle seçilebilecek sıralara gelecek sayı beşe düşecektir... Bu İstanbul içinde geçerlidir. Dolayısıyla Genel başkan ve Başkan yardımcıları hem kontenjandan bir çok kişiyi vekil yapıp hem de ön seçimle kendilerini seçtirerek ön seçimle geleceklerin sayısını azaltmak istememiş olabilirler... Kılıçdaroğluna ve CHP ye seçim öncesi fazla YÜKLENMEMEK gerekeli diye düşünüyorum... Bunun da bir var sayım ve düşünce biçimi olabileceğini kabul etmek gerekir. YAZARIN DİĞER GÖRÜŞLERİNE AYNEN KATILIYORUM.. ESENLİKLER.

Yorumu oyla      21      11  
zekai kerci 2 Mart 2015 Pazartesi 15:36

Yazını çok beğendim ...

Yorumu oyla      19      6  
ahmet 2 Mart 2015 Pazartesi 13:07

çok doğru yazı yazmışsınız daha önce savcı sayan vardır şimdi gürsel tekin bu kişiler chp hiç yakışmıyor bu kişiler hep menfaat belediye seçimlerinde gördük gürsel tekini işi gücünü izmire dikmişler siz gidin anadoluya doğu ya parti oyunu yükselmek için çalışın izmir de oylar çantada keklik diye bütün genel başkan ydr. izmirde ayrıca güldal mumcu izmire ne verdi yeter artık

Yorumu oyla      25      7  
Mustafa MOROĞLU-Emekli Bankacı-Buca 2 Mart 2015 Pazartesi 13:03

Parti içinde yıllarını vermiş mücadelenin ve örgütün içinden gelen insanların kontenjan talep etmesi hakikaten yadırganacak bir durum, demek ki bu insanların parti içi demokrasi hamaseti yapmaları samimi değilmiş , Kontenjanların Parti içinde siyaset yapma fırsatı olmamış veya çok üst düzeyde partiye akademik kişiliği ile katkı koyabilecek insanları değerlendirme amacıyla konulması etik bir uygulama olurdu, hem yıllarca siyasetin içinde olacaksın , hem arkamda çok güçlü destek var diyeceksin sonrada kontenjan adaylığına başvuracaksın demek ki örgüte ve halka yararlı siyaset yapma gibi rolün olmayacak demektir. Burada Sn. Alaattin YÜKSEL' i sözünde durarak başvuru yapmadığı için kutluyorum, yine ben ,yine ben diyebilir demokratik bir hak olarak tekrar aday adayı olabilirdi bu en doğal hakkıydı, ama ego yapmadı.Her iki Bölgeden Partili arkadaşlarım ile yapmakta olduğumuz değerlendirmelerde biliyor ve umuyorum ki İzmir'imize halkımıza ve ülkemize en iyi katkıyı sunabilecek aday adayları desteklerimizi arkalarında bulacaklardır, en önemli kriterimiz elbet ki insani duruşu , samimiyeti, halka tepeden bakmayışı ve sözünün arkasında duran onurlu kişilikleri olacaktır.Partiye emeği, tabanla uyumlu çalışmalar değerlendirilecektir Bu vesileyle tüm aday adaylarına başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      25      6  
2 Mart 2015 Pazartesi 11:42

Olayları çok büyütüyorsunuz. Dip dalgası, tsunami falan. Daha 3-5 ay önce partiden istifa ederiz diyen ulusalcı milletvekilleri vardı, bir kısmı istifa edip parti de kurdu. Şimdi tabela partileri arasındalar. O nedenle CHP den lider çıkacağı ve ülkeye güneşin batıdan doğacağı gibi analiz yaparken ülke gerçeklerini de gözden kaçırmamak lazım.

Yorumu oyla      17      14  
HİKMET TEKCAN 2 Mart 2015 Pazartesi 11:23

AGZINA VE KALEMİNE SAGLIK KELLE KULAK YERİNDE AMA YÜREK NERDE BUNLAR DEMOKRASİ DEGİL KOLTUK MERAKLISI ONUN İÇİN ÜLKEDE ÖNCELİKLE SİYASİ PARTİ YASASININ HEMEN DEGİŞMESİ KEYFOGRASİDEN VAZGEÇİLMESİ GEREKİYOR ÖNSEÇİM YAPARLAR KARARI GENEL MERKEZ VERİR BEN BİLMEM AĞA BİLİR?

Yorumu oyla      21      8