YORUMLAR
Toplam 27 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Zafer 12 Nisan 2014 Cumartesi 14:08

Biz vatandaş olarak bu rezaleti daha yapılırken gördük ve yetkililere ilettik, sonuç değişmedi tabii. Peki siz daha etkili bir pozisyonda olmanıza rağmen yetkililere ilettiniz mi? Eğer ilettiniz ve sonuç alamadıysanız neden daha önce gazetenizde yazmadınız?

Yorumu oyla      14      7  
Yazık İzmirime yazık 11 Nisan 2014 Cuma 23:34

Güzel İzmirime, İzmirde yaşamını sürdürmeye çalışan benim gibilere yazık. Bile bile yine bu zihniyete,çalışmayan iş yapmayan, beceriksiz yönetime güven oyu veren İzmirlimize yazık. Hak bu olmamalı.

Yorumu oyla      20      8  
mert aga 11 Nisan 2014 Cuma 18:50

10 senedir belediye baskanı olan kocaoglu halen kaldırım döşemeyi ögrenemedi. ne zevk alıyor bu dandik kaldırımlardan. herseyin de dandigini yapma be adam şu izmire.

Yorumu oyla      17      6  
ŞahiN 11 Nisan 2014 Cuma 18:37

İzmir halkı zor günlerde vefaakarlıdır. Geğer değeri bilinirse sever.Kadrosunu Bilim teknik,yurtseverler dışla bırakırsa hesap yanlış çıkar.takip diyorum.İzmirliyim.Seviyorum.Burada havasına,yeşililiğine beğeniyorum;Beton yığına dönüştürmesini istiyorum.Sayğılarımla.Şahin

Yorumu oyla      14      5  
göztepeli 11 Nisan 2014 Cuma 17:57

Bence deniz tarafındaki kaldırımda mozaik kaplama yanlış seçim,dört dörtlükte yapsanız yüzey zamanla deniz suyu etkisiyle aşınıyor ve yıpranıyor.Eskisi de bu nedenle bozulmuştu.Bence dalgalı mozaiğe takılarak yapılan düzenlemenin özündeki ana fikri, işletmelerin kara tarafına çekilerek işgallerin kaldırılmasını gölgelememek gerekir.

Yorumu oyla      12      9  
Lombak 11 Nisan 2014 Cuma 17:27

Bunların akdeniz akademisi ne oldu? Öyle akademisyen konuşturmakla olmuyor bu işler.

Yorumu oyla      13      6  
güzel izmir 11 Nisan 2014 Cuma 17:06

Kaldırımların, mozaik silme makinası ile defalarca silinerek ya da çatlak ve patlak yerlerin macun doldurularak kurtarılması mümkün değil. O kaldırımların sökülerek yeniden doğru dürüst malzeme kullanılarak ve Belediye teknik elmalarının kontrolünde kalıplanması gerekmektedir.

Yorumu oyla      26      5  
Süreyya ongel 11 Nisan 2014 Cuma 16:18

Hanzade yine önemli bir konuya parmak basmış takipçisi olmanı bekliyoruz Yazılarınla bizde olaydan haberdar oluyoruz. Teşekkürler

Yorumu oyla      18      6  
Hüseyin Avni 11 Nisan 2014 Cuma 16:00

Hanzade hanım size teşekkür ediyorum. Henüz bu sabahın erken saatlerinde İşbankasından Pasaporta yürüdüm ve ilk defa rezaletle karşı karşıya geldim. Yapılan işin kalitesizliği gerçekten benide çok üzdü, derken sizin yazınızı gördüm. Evet tepki göstereceğiz, ama itirazımızın yatırıma değil kalitesiz işçiliğe olduğunu anlamayan insanlarda var maalesef.

Yorumu oyla      22      5  
güzel izmir 11 Nisan 2014 Cuma 15:42

Sayın ÜNÜZ; Konu ile ilgili hemşeri iletişim merkezine ilettiğim soru ve cevabı aşağıdadır. Bu konuda yalnız değilsiniz.Saygılarımla İSTEK ÖZETİ Sayın Başkanım; Kordonboyu yenileme çalışmaları bitmek üzere ve sanırım işin kabulü yapılacak. Geçenlerde bir arkadaşla birlikte yeni yapılan kaldırımda(Dalgalı olanda) yürürken; silim işlemlerinin üstün körü yapıldığını Kordon'a ayrı bir güzellik katan kaldırımdaki dalgaların iyi kalıplanmadığı için estetik olarak çok kötü göründüklerini, taşan yerleri düzeltelim diye taşlama makinası ile müdahale edildiğini, ancak bu durumun da kaldırımlarda tümsek ve çukurlara yol açtığını tespit ettik. İsterseniz anlattıklarımı yerinde görerek bir değerlendirme yapabilirsiniz. Başkanım işin aceleye getirildiği çok belli...Onun için kabulü hemen yapmayıp, firmadan belki bir kez daha silim yapılarak durumun düzeltilmesini talep edin. "Belediyenin kötü bir iş yaptırdığı" propagandalarını duymak istemiyoruz. Lütfen bu uyarıyı bir dost tavsiyesi olarak dikkate alınız.Saygılarımla CEVAP ÖZETİ Sayın Hemşehrimiz, Öncelikle siz değerli hemşehrilerimizin fikir ve görüşlerinin hizmet kalitemizi arttırabilmemiz ve devamlılığını sağlayabilmemiz adına kurumumuz açısından çok değerli olduğunu bildirmek ister, başvurunuz için teşekkür ederiz. Başvurunuz ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü tarafından verilen yanıt "Pasaport Bölgesi Düzenleme işi geçici kabul aşamasında olup deniz tarafındaki mozaik kaldırımın halkımız tarafından yoğun kullanılması nedeniyle randımanlı yapılamayan mozaik silme işlemi tamamlatılacaktır. Bilgilerinize rica ederiz." şeklindedir. 444 40 35 numaralı telefonu arayarak, [email protected] adresine e-posta atarak ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Hemşehri İletişim Merkezi'ne 7/24 dilek, öneri ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürdüğü tüm çalışmalara ilişkin güncel bilgileri resmi web sitemiz olan www.izmir.bel.tr adresinden takip edebilirsiniz. Bilgilerinize saygılarımızla sunar, iyi günler dileriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

Yorumu oyla      14      6  
CEYHUN BALCI 11 Nisan 2014 Cuma 15:42

Yazıdaki saptamalar ne yazık ki gerçek. Ben de Mart ortalarında konuyla ilgili gözlemlerimi yazıya dökmüştüm. Bağlantıdan okunabilir. http://cumhuriyetciyorum.wordpress.com/2014/03/15/teftis/

Yorumu oyla      17      5  
11 Nisan 2014 Cuma 15:38

İBB NİN HİM SERVİSİ ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR.HAKLARINI YEMİLEYİM.BİR SORUNU BİLDİRDİĞİNİZDE EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE GERİ DÖNÜYORLAR:)) ama sizin sorununuzun çözümüyle değil, alakasız cevap vererek.pasaport da kaldırımlar taş değil, bildiğin beton döküp üstüne siyah boyayla şekil vermeye çalışmışlar:))))

Yorumu oyla      20      11  
neremiz doğru ki 11 Nisan 2014 Cuma 15:38

kaldırımlarımız doğru olsun, oy verenler düşünsün ben oy vermedim bu belediyeye, vicdanım rahat.

Yorumu oyla      21      10  
11 Nisan 2014 Cuma 15:18

yüklenici bir firma bir zahmet yaptığı çalışmaları yıkıp kendi cebinden yenisini doğru düzgün yapsın.madem işi bilmiyorsun ne diye ihaleye girersin.

Yorumu oyla      22      5  
bülent erşener 11 Nisan 2014 Cuma 15:07

Ek olarak; pasaport iskelesinde deniz üzerine yapılan tahta zeminde de su birikmesi var. bir allahın kulu ilgilenmiyor. matkapla delik delsen su gidecek. HİM'e bildirdim. Bir kavşakta olan su birikmesi mesajıma 6 ay sonra "mesajınız fen işlerine iletilecektir" diye yanıt geldi. eleştiri kabul etmeyenlerin bu durumu da görmesi gerekir.

Yorumu oyla      21      6  
kamile savcı 11 Nisan 2014 Cuma 14:51

Merhaba, Bu kaldırımları görünce içim cız etti. Arkadaşlarla yürürken inanın ağlamaklı oldum. Bu kadar kötü bir kopya olur mu. Kimbilir kaç yüz yıl önce yapılan o muhteşem ve sembol taşların yerine bu ucubeleri yapmanızdan dolayı şahsım adına utanç duydum. İzmirde yaşamış eş ve dostlarıma nasıl gösterebilirm bu acaip yeri. Yetkililere, gerekirse burası için özel kanun çıkartabilecek T.B.M.M. ne yalvarıyorum, lütfen İzmir Kordonu eski haline getirin. İzmir için yapabileceğiniz en iyi icraat budur.

Yorumu oyla      22      7  
ado 11 Nisan 2014 Cuma 14:50

ben inşaatın yapım aşamasından buyana görüyorum iş yerimizin önünde oluyo zaten geç teslim ettiler ve hala bitiremediler yağmurlarad sular altında kalcak çünkü su giderlerile oynadılar kamyonlarla torak döktüler yani eskisi daha güzeldi

Yorumu oyla      17      5  
bülent erşener 11 Nisan 2014 Cuma 13:56

1992 yılından beri pasaport iskelesini kullanıyorum. bu yol yağmurda hemen su dolar. 3 metre yandaki denize bu suyu akıtamayan bence dünyadaki tek belediye bizimkidir. yeni yapılan yola da dikkat ederseniz 100 m. de ızgaralar var. cok yetersiz. bisiklet yolu daha bomba, hiçbir su tahliye sistemi yok, yağmurda ilk dolacak yer. bu yola karar verenlerin, kabulu yapanların hukuki sorumluluğu olmalı. bu durumu bildirdiğimiz HİM ise 7-8 ay sonra komik bir yanıt veriyor.

Yorumu oyla      18      6  
ercan 11 Nisan 2014 Cuma 13:44

bir işi ihale ediyorsunuz kazanan yüklenici firma da işi yapmaya başlıyor bir takım aksaklıklar olmaması düşünülemez bu kadar sert bir yazının nedenini de de anlamış degilim bu proje daha önce tanıtıldı aziz kocaoglu bu konu da en son eleştirilecek insan varsa eleştirininiz bu projeyi ortaya çıkaratn türkiyenin en iyi mimarlarının oldugu söylenen topluluga yönetmenizdir bir de ne bekliyordunuz sanırım eski hali gibi bir şey masa sandaleyelrin kaldırıma dizilmesi pasaport ruhu dediginiz her hal de o ruh dediginiz zaman aklıma başka bir şey gelmiyor bence siz bir pasaporta gidin yapılan projenin ne kadar işe yaradıgını göreceksiniz yaya trafigini görünce bu kadar haksızlık yapmayın istanbulun istiklal caddesinde bir de gezin bakalım orada oynayan taşlardan yürüyebilecekmisiniz önünüze bakmadan kaç kere yapılmasına ragmen

Yorumu oyla      12      14  
tayfun 11 Nisan 2014 Cuma 12:03

memleket ve vatandaşlar kırtlaga kadar borç içindeyken kaldırım gibi belli sure kullanımdan sonra muhtemelen eskiyecek ve yenisi yapılmak zorunda kalacak bir is icin ultra luks malzeme yada daha pahalı işçilik istemek biraz abes olmuyor mu ? ayağımızı yorganımıza gore uzatarak iş yapmak daha akılcı değil mi? bu yönde hizmet üretmeye gayret eden bir Beledeyi ye biraz haksızlık yapılmıyor mu ? duble yol adı altında yapılan yuksek maliyetli işleri de bu kadar detaylı mercek altına alsak nasıl olur acaba?

Yorumu oyla      14      17  
yazık izmire 11 Nisan 2014 Cuma 11:55

Vah izmirim vah, proje diye yapılan kaldırımın kalitesini tartışmaya başlamışız. Ufkumuz kaldırım kadar dar, yazık izmire bu şekilde gerilemeye mahkumuz.

Yorumu oyla      22      8  
levent 11 Nisan 2014 Cuma 11:19

Brezilya rio karnavalına gittiğimde Hanzade nin bahsettiği kaldırımları gördüm ve gülümsedim.... izmir de yapılan bir kopya olmasına rağmen aslını inkar etmek ti.... oradaki kaldımlarda aynı desen vardı yanlız bizim bergama bölgesinde çıkan taşların aynısının 4 santime 4 santim boyularında çok güzel bir işcilikle döşenmişlerdi ve km lerce devam ediyordu.... Bizim belediyemiz maalesef sınıfta kalmıştır birincisi planlama olarak seçim zamanından az önce bailanılan bir çalışma ve seçim zamanı kaldırımlar leş gibi .... hangi mantık , hangi düşünce tarzı buna izin verdi bilemem ...ama hata idi ....nasıl olsa % 60 varya belki bunun güvencesi ile zamanlama hatası yapıldı... ikincisi yapılan işin kalite sorunu ve proje hataları iş bittikten sonra görülen kötü işcilik ...Sayın kocaoğlu nun ekibinden kaynaklanan bir sorun olarak gözüküyor... veya yanlış tercih yöneticiler veya da işe müdahale siyasi vede kişisel..... evet bende haykırıyorum HEP BÖYLE YAŞAMAK ZORUNDAMIYIZ ...... lütfen üçkuyulardan konak a gelin kültür merkezi , belediyenin önün çimler bakın bakımsız ve perişan ana arterler yollar bozuk ....içleri hiç bahsetmiyorum... paramı yok yoksa becerimi siz karar verin :)

Yorumu oyla      27      8  
Derya Yılmaz 11 Nisan 2014 Cuma 11:06

EDİTÖR NOTU: Aynı İP üzerinden farklı isimlerle yazılan yorumlar silinir...

Yorumu oyla      13      6  
Venceremos 11 Nisan 2014 Cuma 11:04

Bu ilk rezil iş değil son da olmayacak..İnönü Caddesi'nin kaldırımları ortada..İzmir'in her yanına kaldırım adı altında dökülen düz beton ortada..Kıbrıs Şehitleri gibi prestij bir cadde bile düz beton..

Yorumu oyla      27      8  
TC misafir 11 Nisan 2014 Cuma 10:37

Ayrıca bankların kaldırılması da kötü olmuş insan denize karşı oturup bir nefes alamayacak. Sadece Kültür Turizm İl Müdürlüğünün yanında 4-5 kişilik bank var o kadar orası da sırf betonarme insan biraz yeşillendirir.

Yorumu oyla      30      8  
İlk Defa Olmuyor ki. 11 Nisan 2014 Cuma 10:31

Aylarca kapalı, yenileme çalışmaları nedeniyle , tutulan Yolcu İskelelerindeki işçiliğe de bakmanız lazım

Yorumu oyla      30      7  
Alsancaklı 11 Nisan 2014 Cuma 10:24

güzel olmuş bence siz gidip gördüğünüze emin misiniz.

Yorumu oyla      27      25