YORUMLAR
Toplam 31 yorum var. Onay bekleyen 1 yorum var.
adalet 17 Aralık 2013 Salı 11:20

ben anlamıyorum nedir suç olan doğal olmakmıdır .yazıklar olsun insanlığımıza İZMİRE yakışır sampatik alçak gönüllü sevecen en önemlisi kendini kaf dağında görmeyen gayet mütevazi çalışkan biri BİNALİ YILDIRIM.İzmirimizin başına talih kuşu kondu.daha ne olsun.inşallah bu şansıda görmezden gelmezler .Bunca hırsızlara karşı. kalitesiz yollarmı dedi biri ne onları anca izmirde bulabilirsin yorum yapan arkadaş. ben sonuna kadar savunucam .semiha hanımın ellerinden öpüyorum.İzmir hizmet görsün.lütfen ATATÜRKÜ siyaset mağzemesi yapmayın yeter artık .vatan hepimizin bayrağımız hepimizin.ulaştırma bakanlığı heryere el atar yeterki büyük şehir belediyesi ben bu işi yapamıyorum beceremiyorum diye imza atsın.bu imzayı atmassan işte izmirin hali.gören gözde klavuz istemiyor .özelleştirme olmadımı hırsız işini yapmayan tembel insanlarla dolu oluyor.tabiki hepsi değil ama geneli böyle .

Yorumu oyla      16      19  
Ümit 17 Aralık 2013 Salı 10:23

Haksızsınız. Burada Semiha Yıldırım ile uğraşılmıyor. Uğraşılan AKP zihniyetinin ve Binali Yıldırım gibi olanların kadına verdiği değer ve onu ikinci hatta üçüncü sınıf bir yaratık olarak görmeleri ve yok saymalarıdır.Yoksa zavallı Semiha Hanım ile uğraşan ve onu aşağılayan yok. Ne yapsın kadıncağız AKP nin erkek egemen hegemonyası karşısında.

Yorumu oyla      26      14  
TANER KANBUR 17 Aralık 2013 Salı 09:54

SAYIN YAZAR KARDEŞİM TEBRİKLER KALEMİNİZE SAĞLIK BİZİM GİBİ DÜŞÜNEN KİSİMLERİN HİSLERİNE TECÜMAN OLMUŞSUNUZ SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      21      19  
MEHMET TÜRELİ 17 Aralık 2013 Salı 09:42

ELİ ÖPÜLECEK KÖŞE YAZARISINIZ

Yorumu oyla      16      19  
bornovalı 24 17 Aralık 2013 Salı 08:30

hanzade hanım kimse semiha hanımı eleştirmiyor semiha hanıma onu reva görenleri eleştiriyor ama ne acıki sizde bir bayan olarak semiha hanıma onu reva görenleri savunmak için semiha hanımı kulanıyorsunuz bu zihniyet yarın sanada benim eşimede ayni ayni durumu durumu reva görecektir sizin bunu savunmak için duygu sömürüsü yapmanıza gerek yok bende binali gibi düşünüyorum demeniz daha dürüstçe olurdu bu zihniyet izmire giremez izmirin atası 90 yıl önce söyledi bu zihniyet geldiği gibide gider

Yorumu oyla      25      8  
binary 16 Aralık 2013 Pazartesi 22:51

binali yıldırım mı başarılı? Pamukova'daki tren kazasını unutmuş olabilirsin, dünyanın en pahalı internet kullanan ülkelerinden unutmuş olabilirsiniz, vizyonsuz bir şekilde "bilişim falan kafaya takmamak, lullanıp geçmek lazım" dediğini duymamış olabilirsin, yandaşlara peşkeş çekilerek gerekli gereksiz, kaliteli kalitesiz yaptırılan karayollarına kanmış olabilirsin, dünyanın yıllarca gerisinde olan kısa tren yollarına kanmış olabilirsin, ülkemizin uluslararası platformda transit ülke olma avantajını kaybettiğini görmemiş olabilirsin, limanların özelleştirilmesi ne kadar doğru bir hamleyse yapılış şeklindeki yanlışları görmemiş olabilirsin ama bu adam boğaziçi'nde kızlı erkekli oturuyorlardı o yüzden itü'ye gittim demiş adam zaten PTT müdürüyle muhabbetlerini izlesen görürsün kalitesini, İzmir'e bu adamı layık görebiliyorsanız, kimseyi yemeyin akp li değilim vs diye. Ayrıca İstanbul ve Ankara metrolarını ulaştırma bakanlığı alırken, İzmir'i almamıştı Ulaştırma bakanlığı hatırlarsanız. Not, Aziz Kocaoğlu'na oy vermeyi düşünmüyorum.

Yorumu oyla      29      17  
Eyüp Yalur 16 Aralık 2013 Pazartesi 21:50

Hanzade Hanım sızı kutluyorum sız gerçek ızmır'lının duygularına tercüman oldunuz Bende sızın gıbı düşünüyorum bu yazıyı kaleme aldığınız ıçın sıze teşekür edıyorum

Yorumu oyla      25      23  
Birol AKDEMİR 16 Aralık 2013 Pazartesi 21:36

Burada Semiha hanım küçümsenmiyor, aksine karısını yakıştırıpta yanına oturtmayan zihniyet eleştiriliyor. ve bu zihniyet İzmir'i yönetmeye talip...

Yorumu oyla      30      16  
YORUMCU 16 Aralık 2013 Pazartesi 21:16

BURADA BİLGİ OLARAK SÖYLÜYORUM KARA ÇARŞAF VE BAŞ ÖRTÜSÜNE KAMUDA MECLİSTE KARŞIYIM BUNA GETİREN AKP YE TAVIRLIYIM AMA BEN AKPYE DEĞİL BİNALİ BEYE OY VERECEĞİM BİR MARKAYA BİNALİ BEY AKPNİN ÜSTÜNDE BİR MARKADIR

Yorumu oyla      23      26  
YORUMCU 16 Aralık 2013 Pazartesi 21:13

ARTIK BAŞARISIZ VİZYONU OLMAYAN İNSANLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MİLLETVEKİLLİĞNE ADAY OLUYORLAR BİR DE CHPDEN ADAY OLUYORLAR ATATÜRKÇÜ VE CUMHURİYET ÜZERİNDEN PROPAGANDA YAPILIYOR BU İNSANLAR KİM BİLİNMİYOR EĞER LAİKLİK ATATÜRKÇÜLÜK ELDEN GİDECEK DENİLİYOR AKP DÜŞMANLIĞI YAPILARAK İZMİRİN GERİ GİTMESİ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL İZMİRDE TEK CHP VAR SANKİ DEMOKRAT PARTİ MHP YOK 10YILDIR CHP İZMİRDE ÇOK ŞEY YAPTI BANA GÖRE SIFIR ESKİŞEHİR KADAR ÇALIŞMADILAR.VE ÜSTELİK HÜKÜMETİN ÜSTÜNDE ÇOK DEĞERLİ BAKANI BİNALİ YILDIRIMA LAF ATILIYOR BEN AKPYE OY VERMEM AMA BİR MARKA BAŞARILI İNSAN OLAN BİNALİ YILDIRIMIN ZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLMASINI ÇOK İSTERİM SADECE 5 YIL İZMİR HİÇ BİRŞEY KAYBETMEZ AMA 10YIL CHPDEN ÇOK ŞEY KAYBETTİ HEPİMİZ ATAÜRKÇÜYÜZ AMA ATAMIZIN ÜZERİNDEN ARTIK CHP SİYASET YAPMAMALI KENDİ PROGRAMINI GÖSTERMELİ YÜCE ÖNDERİMİZ ATATÜRK İNAN MEZARINDA AKPYE KIZDIĞI KADAR CHPYE DE KIZMAKTADIR. BEN BÜYÜKŞEHİRDE BİNALİYE OY VERECEĞİM AKPYE DEĞİL YANİ ADAYA İLÇELERDE AYNİ ŞEKİLDE ADAYA VERECEĞİM BEN İZMİRİ VE İLÇEMİ DÜŞÜNEREK OY VERECEĞİM TABİ 10 SENE GERİ GİTMİŞLİĞİ DÜŞÜNEREK BANANE GEZİDEN BENİM İÇİN GELECEK VE İZMİR VE KARNIMI DOYURMAK ÖNEMLİ ATAMIZI TABİ SEVİYORUZ ONUN İNKİLAPLARINI VE CUMHURİYETİ ÇOCUKLARIMIZ İLERİ GÖTÜRECEKTİR. BU BİLİNMELİ HERKESE SAYGILI OLUNMALIDIR.

Yorumu oyla      23      25  
İZMİRİM BEN 16 Aralık 2013 Pazartesi 20:52

HİTLER SOLCULUĞU tanımı CHP ideolojisine şıp oturuyor. Mustafa Hocaya bu tespiti için teşekkür ediyorum. HİTLER farklı olan her şeyi yok ediyordu. CHP ideolojisi de farklı olan herşeyin düşmanıdır. İster dili, kültürü ister inancı farklı olsun, CHP ideolojisine göre onlar yok edilmesi gereken düşmanlardır. İnanmayan varsa zavallı ve sadece kendisini kandırıyordur.

Yorumu oyla      21      20  
16 Aralık 2013 Pazartesi 18:21

HANZE HANIM MEVZU BAHİZ İZMİR....BUGÜN EŞİNİ DIŞLAYAN BİR BAKAN YARIN KADINLARI BELEDİYEYE SOKMAZ

Yorumu oyla      32      23  
Deniz 16 Aralık 2013 Pazartesi 17:24

Hanımefendi, burada eleştirilen, tartışılan şeyin bakanın eşi ile hiçbir ilgisi yok. Mevzu; bakanın, eşine ve dolayısıyla kadına bakış açısı. Eğer yazınızda değindiğin şekilde hareket eden varsa, eleştirinizde haklısınız ancak bakanın, kadını ikinci sınıf gören tavrını ve zihniyetini de eleştirmezseniz samimiyetinize inanmamız zorlaşır.

Yorumu oyla      38      17  
Sadece Vatandaş 16 Aralık 2013 Pazartesi 15:27

Kadını, sadece çocuk doğurup,büyüten, ev işi yapan ve geri planda kalıp eşini destekleyen bir pozisyonda tutan zihniyetten korkarım. Elbette o kadın değerlidir bu yaptıklarıyla. Ama bu şartlardan kaynaklı zoraki bir tercih olmamalı. Sayın Binali ve eşi arasındakiler toplumu ilgilendirmez, ama zihin yapısını yansıtması açısından, İzmirliyi nasıl bir başkan görecekleri ilgilendirir.

Yorumu oyla      35      15  
Murat Özken 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:13

Hanzade'cim duygularıma tercüman olmuşsun; tebrik ediyorum. Her satırın altına imzamı atarım. Müthiş bir yazı, eline sağlık...

Yorumu oyla      30      54  
ERHAN ACAR 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:35

BİR BAKAN ÜSTELİK DÜNYANIN EN BAŞARILI ZARİF BAKANINA "TERBİYESİZ" DENİLİYOR VE SİZ BUNA MÜSAADE EDİYORSUNUZ DEVLETİN SAVCILARI NERDESİNİZ

Yorumu oyla      27      53  
Ahmet Çiğdem 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:25

Hanzade Hanım İzmir’i, İzmirlileri ve her şeyden önce” İzmirli Duruşunu” anlayamamışsınız?

Yorumu oyla      64      26  
Mustafa Hoca 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:22

Yazınıza yürekten katılıyorum. Hanımefendiye hakarete varan tutumları çok nefretle kınıyorum. Bu çıldırmışlığın adınaa ancak katı ırkıçı nasyonaklist modernite yani HİTLER solculuğudur. Doğrusu CHP ideolojik olarak halen HİTLER solculuğu yapmaktadır. Farkında olmayanlar olabilir, ama maalesef CHP gerçeğdir..

Yorumu oyla      31      50  
cc 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:13

Yazınız güzel ve duygusal ancak yorumunuz 180 derece yanlış.. O fotoğrafta küçümsenen, eleştirilen Bakanın eşi değil, tam tersine Binali Bey'in terbiyesizliği ve kadına bakış açısıdır. Bence siz de bunu konu etmeliydiniz.

Yorumu oyla      64      23  
bucalı 16 Aralık 2013 Pazartesi 12:39

İzmirliler bu fotoğrafı yaymakla o hanimefendiyi küçük düşürmeye çalışmıyor.Bilakis onu yalnızlığa iten zihniyeti sergiliyor.Ayrı okul,ayrı yurt,yanyana oturmayan geçlik isteyen bunlar değilmi?Gerçekleri görün kütfen İzmirlinin tavrı nettir Annelerimiz,bacılarımız,sevgililerimiz bizim herşeyimizdir.Hiç kimse kusura bakmasın ama onlar bizim sofralarımızın baş tacı,biz onları sadece bir aşcı,çocuk doguran,evde oturması gerekenler olarak görmüyoruz.

Yorumu oyla      63      18  
NİL 16 Aralık 2013 Pazartesi 12:15

Başörtülü veya değil bütün kadınlara siyaset kamuda çalışma ve sosyal hayata katılma yolunu açan bir partinin ,bakan eşinin ta 2005 yılında ayrı masada oturdu diye,olayı çarpıtmaya çalışmalarını manidar buluyorum.

Yorumu oyla      45      24  
35 16 Aralık 2013 Pazartesi 12:10

Tespitleriniz kesinlikle çok yerinde. Maalesef bu çirkin yaklaşım İzmir'de çok fazla.

Yorumu oyla      27      46  
berrin 16 Aralık 2013 Pazartesi 11:54

bu yazının her satırı altına imza atarım

Yorumu oyla      31      52  
derin deniz 16 Aralık 2013 Pazartesi 11:44

Bir kadın olarak size teşekkür ederim. evet yani sadece izmir de var bu belden aşağı vurma politikasının siyasete bu denli el atması. yok biz ona kızmıyoruz da yapılana kızıyoruz da ...kişinin kendi tercihi olamazmı yan masada yemek yemek. hepimiz bazen eşimizin iş toplantılarında sıkılmıyormuyuz mecburen orda olmuyormuyuz... bazen "gelesem olmaz mı" demiyormuyuz.ne güzel bakan beyde eşinin sadeliğine saygı duyuyor. ve ne güzel ki belki de onu bu yüzden seviyor... ama yok Ak partili ya illede kötü olucak...zihniyet bu....yazık İzmirde demokrasi de ölmüş insanca düşünmek te her şey taraflı herşey bir başkasının istediği gibi yansıtılıyor.

Yorumu oyla      28      45  
Taha OKAN 16 Aralık 2013 Pazartesi 11:20

Değerli Yazar, eleştirilen kişi ya da zihniyet, Semiha Hanımefendi değil ki, siz nasıl böyle bir kanıya vardınız anlayamıyorum. Mesele Binali Bey ve sahip olduğu zihniyetin kadını toplum dışına itmesi, yok sayması, tabiri caizse erkeler liginde görmemesi. Bu tepkiler tam tersine Semiha Hanım ve benzer kadınlarımızı korumak için veriliyor. Kimse hanımefendiyi eleştirmiyor. Türkiye'de bu tepkiyi sadece siz böyle anladınız sanırım...

Yorumu oyla      54      17  
ENES YALÇIN 16 Aralık 2013 Pazartesi 11:09

Tebrik ederim çok anlamlı bir yazı olmuş.Ne çekiyorsak, insana insan olduğu için değer vermeyen,insanı belli kalıplara sokma meraklısı kişilerin bağnaz tutumlarından çektik!

Yorumu oyla      24      43  
MAKEDONYALI 16 Aralık 2013 Pazartesi 11:02

BENİM ANAM'DA BAŞI ÖRTÜLÜ, BENİM ANAM'DA O ORTAMDA AYRI MASADA YER. ANADOLU'DA YETİŞMİŞ HER ANA O OARTAMDA AYRI MADAYI TERCİH EDER. NEDENİ İSE KENDİSİNİ İLGİLENDİRMEYEN BİR ORTAMDA KALMIŞ OLMASIDIR. BİZİM ANALARIMIZ ELİNİN HAMURUYLA ERKEK İŞİNE KARIŞMAZLARDI. BU İSE ONLARIN EŞİNE SAYGISININ GEREĞ İDİ. SİZLER BUNU ANLAYAMADINIZ. ANLAYAMAZSINIZ.NEREDE KALDI ÖZEL HAYATA SAYGI. SÖZLERDE Mİ???????

Yorumu oyla      19      42  
yok öyle değil 16 Aralık 2013 Pazartesi 10:33

Orada eleştirilen Semiha Hanım değil ki. Kızlı erkekli oturmalara tahammül edemeyen Binali Bey ve temsil ettiği zihniyeti. Ayrıca bu zihniyete boyun eğmekten öte taraftarı olan tüm kadınlar da Semiha Hanım şahsında eleştirilmeyi hakediyor. O kadar basit bir duygusallık değil bu sayın yazar.

Yorumu oyla      58      17  
Nur Hanım 16 Aralık 2013 Pazartesi 10:19

Sayın Hanzade ÜNUZ; resme yorum yapılmasına gerek yok zaten resim tek başına anlatıyor herşeyi. Tabii ki Semiha Hanım'a saygısızlık edilmemeli. Lakin Sayın Binali Yıldırım'ın Boğaziçi Üniversitesi için bile söylediği; "Kızlı-erkekli oturuyorlar burada yoldan çıkarım" cümlelerini de unutmadık. Bu düşüncelere karşı bence o resim paylaşılmalıdır ki benim Anadolulu annem, ananem, teyzem, başı açık bacım, türbanlı bacım o masada oturabilmelidir!

Yorumu oyla      54      13  
ÖDEMİŞ'TEN SEVGİLER 16 Aralık 2013 Pazartesi 10:07

AKP'Yİ SEVMEYEN BİRİ OLARAK İFADE EDİYORUM. SON DERECE BAŞARILI BİR YAZI TEBRİK EDERİM...

Yorumu oyla      28      66  
Fatoş Kolat Demirci 16 Aralık 2013 Pazartesi 10:06

Sayın Yazar, baktığınız yerden haklı olabilirsiniz ve hatta haklısınız da. Bu tepkiyi bir kadın olarak düşündüğümde Semiha Hanım'a haksızlık edildiği konusunda sizinle hemfikir olmama rağmen, fotoğrafta asıl bahsedilen ve dikkat çekilmek istenen şahsın Semiha Hanım değil eşi Binali Bey olduğunu gördüğümde içimdeki kadın duygusu yok oluyor. Zira orada dikkat çekilmek istenen hepimizin malumu olduğu üzere İzmir'imize başkan olmak isteyen kişinin zihniyeti ve kadına-hayata-yaşama karşı duruşudur. Bu noktada da Semiha hanımdan önce kendimi,kadınlarımızı düşünüyorum... Zihniyetin ortaya çıkarılması noktasından bakıldığında da çarpıcı bir örnek olduğunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      69      17