YORUMLAR
Toplam 21 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
barış ballıkaya 24 Ekim 2013 Perşembe 12:03

Sn Yaldız, İzmir'in trafik sorununun tek çözümü var, o da deniz ulaşımı. yani çeperden denize doğru toplu taşıma ile denizden İzmir'e ulaşmak en kolayı. deniz olmayan yerlerde ise tramvay, hem maliyeti ucuz hem de işletmesi kolay. kara yolu çözüm değildir. Umut ediyor ve diliyoruz 2015'de CHP iktidar olur ve ulaştırma bakanı bu projeleri destekler.

Yorumu oyla      11      5  
ercüment şahin 24 Ekim 2013 Perşembe 12:01

aziz kocaoglu ve ekibi trafik sıkışıklıgından haberi varmı,nerelerde yol tıkanıyor haberleri varmı ,önmce bunu sormak lazım.alasancak garı önündeki trakık sıkışıklıgını çözmekiçin bir projeniz varmı diye belediyeye resmen başvurdum,gelen resmi cevapta hiçbir projeleri olmadıgını belirtiler.gar yönüne gelen 3 ayı yolda toplam beş şerit yol devlet demiryolları önünde tek şeride düşüyor. kaldırımı iki metre içeri alsan yol iki şeride çıkıp trafik biraz rahatlıyıcak,bu basit uygulamayı becerimiyen büyükşehir yönetiminden proje beklemek herhalde bizim hatamız.

Yorumu oyla      11      5  
ali 23 Ekim 2013 Çarşamba 15:04

sn ümit yaldız cok guzel bır konuya degınmıssınız ellerınıze saglık ancak .... beledıye cekıcılerın gorevı aralık ayı sonu son. bundan sonra ne olacak . ızmırın halı ne olacak.

Yorumu oyla      18      6  
izmirli 23 Ekim 2013 Çarşamba 10:30

Trafiğin iş yapmadığı bir gerçek.arabalar üç sıra park ediyor.Okul çıkış saatleri okul önlerindeki servislerden geçilmiyor.Çay ocaklarında çay içip muhabbet eden trafikçilere sesleniyorum. Lütfen işinize gereken önemi gösterin.

Yorumu oyla      14      6  
N.D 22 Ekim 2013 Salı 11:26

iki gündür yazmadınız okurlarınızı ihmal ediyorsunuz ümit bey

Yorumu oyla      13      6  
feti deniz 22 Ekim 2013 Salı 10:09

lütven cevre yolu buca girişi icin bir önlem alınmalı

Yorumu oyla      11      6  
yurttaş 22 Ekim 2013 Salı 09:55

Kilimcitepe - Eskiizmir arasındaki hatta abuk subuk konulan arabalarla ilgili olarak 155'i aradığınızda, karşınıza çıkan kişi bana bütün araçların plakasını verin diyorsa, siz "150 tane araç var, hangisini vereyim" dediğinizde, karşınızdaki "hepsini" diyorsa, bu kentte trafik polisi ceza yazmadan, belediyenin araç çekmesi yasaklanmışsa, bu trafik çilesi bal gibi olur arkadaş. Kimse sorunu işine geldiği yerde çözmeye kalkışmasın, önce emniyet görevini yapacak. Çankaya'daki çay ocaklarında mesai öldürmesinler...

Yorumu oyla      20      7  
4 MİLYON İZMİRLİYE....Sesleniyorum.... 21 Ekim 2013 Pazartesi 13:56

İZMİRDEKİ , Bütün bu sıkıntıların nedeni YANLIŞ TERCİH ve SEÇİM...Televizyonlarda Biz İZMİRLİLERE Uyan bir REKLAM FİLMİ var. Diyorki... " SAGLAM BASACAKSIN BU HAYATTA " Yani demek istiyorki. "SAGLAM SEÇECEKSİN BU SEÇİMDE... İZMİRDE BŞB. sini ve 30 İLÇEYİ ve İZMİRİN Önümüzdeki ON YILLIK HİZMET SÜRESİNİ AK PARTİ BELEDİYECİLİK UYGULAMALARINA EMANET EDECEKSİN... Genel ve Yerel Yönetimlerin KOORDİNELİ ve İŞBİRLİGİ İçindeki TEMPOLU ÇALIŞMALARI İLE...İZMİR , İZMİRLİ Boşa geçen yılların acısını FATURAYI CHP ye KESEREK Çıkaracaktır..." 4 MİLYON İZMİRLİ BU SEFER SAGLAM BASACAK MÜHÜRÜ SANDIKTA... AK PARTİYE... AK OYLARLA , AK GÜNLERE...

Yorumu oyla      17      18  
dost 21 Ekim 2013 Pazartesi 09:41

tezinize katılıyorum polisler böle bi koplonun kurbanı olabilir..kii görüyoruz bariz belli ancak yaptıkları şey para toplamak..para toplamaya gelince kess cezayı..bildiyim kadarıyla polislere verilen ceza makbuzlarını belli bir tarih aralığında bitirmeleri yani şu tarihe kadar bu makbuz bitecek diyorlarmış..bunların trafikle pek işi yok para toplama vatandaşın canını yakma mekanizması başka hiçbir işe yaramıyorlar..not sadece trafik polisleri..ayrıca çoğu sürgün görevi yapıyor zaten..

Yorumu oyla      15      8  
Aslolan 21 Ekim 2013 Pazartesi 00:53

İsimlere dalmaktan vazgeçin! Yasa konuşun, sistem konuşun derim...

Yorumu oyla      15      6  
Zafer 20 Ekim 2013 Pazar 22:22

Belediye yeni yollar açmadığı gibi mevcut yolları da kaldırımları genişletmek suretiyle daraltıyor!! Oralardaki park ceplerini kapatıyor, üzerine bu daracık yollara körüklü otobüs sokuyor. E bu trafik sıkışmasın da ne yapsın? Anlamsız tramvay projesinden vazgeçip bunun yerine monoray yapmak lazım. Sabahları trafiğin yoğun olduğu yöne doğru, diğer yönden ek şerit açılmalı. Mithatpaşa Caddesi sabahları Konak yönüne, akşamları ters istikamete doğru tek yön olmalı. Trafik lambalarının yeşil ve kırmızı yanma süresi gün içindeki trafiğin durumuna göre değişken olmalı.

Yorumu oyla      20      9  
izmirli 20 Ekim 2013 Pazar 20:16

Koskoca hatay caddesi ne hale geldi,yanlış otobüs durak yerleri,üçüncü şerit park yapan otolar ve en önemlisi sadece bunları seyreden trafik ekipleri...Yazık siyaset getiri uğruna güzelim,İzmir'imize yazık..

Yorumu oyla      19      10  
aziz dostum 20 Ekim 2013 Pazar 18:38

izmirin otopark çilesinden bahsetmiyorsun.suçu trafik polisine atmak ucuza kaçmaktır.vatandaş aracını park edecek yer bulamıyor.

Yorumu oyla      19      8  
bir bile 20 Ekim 2013 Pazar 17:43

Bir de tramvay denen proje yapılınca siz görün trafikteki arap saçını. 3000 araçlık otopark kapatılacak. Caddeler tek şerit olacak.

Yorumu oyla      19      9  
TC misafir 20 Ekim 2013 Pazar 11:54

Öncelikle göç engellenmeli, işkurun son projesiyle işsizler büyük şehirlerde istihdam teşviğiyle göç iyice özendiriliyor onun için önce hükümet bazında gerekli önlemler alınmalı bence.

Yorumu oyla      15      7  
BAKIS 19 Ekim 2013 Cumartesi 23:31

Trafik cilesinin sebebini emniyet ya da trafik subeymis gibi gostermek sorumluluktan kacmaktir. Kent ici yol acmak, yapmak, meydan duzenlemek BELEDIYE'NIN isi. Elinde kamulastirma yetksi var, parasi var (Kocaoglu cok ovunuyor borcumuz yok diye), is gucu, teknik bilgisi var. Ama cekilen cilenin sorumlulugu trafik polisinde. Yok boyle bir sacmalik. Yapilmasi gerekenler belli. 1- KENT YENILEME adi altinda sunulan RANT projesinden vaz gecilmeli. Bu proje nufus yogunlugunu kent icinde tutmaktan baska bir ise yaramaz. Bunun yerine, gecekondu sahipleri, metropol disinda olusturulacak, 30-40 katli dev bloklarin oldugu UYDU KENTLERE tasinmali. 2- Ozel sektor OTOPARK yapimi icin tesvik edilmeli, ilegal park cezasi astronomik bir duzeye cekilmeli, kent ici TOPLU ULASIM (metro)gelistirilmeli. 3- Cigli,Anadolu caddesi ve Karabaglar, Yesillik caddesi uzerine insa edilecek UCAN EKSPRES YOLLAR yapilmali. Altinyol'a paralel ikinci bir yol acilmali. Cankaya-Bayramyeri arasi istimlak edilerek genisletilmeli. Hatay, Inonu caddesi ekspres yol olmali, Mithatpasa caddesi, Fevzi Pasa bulvari ve Gazi Bulvari tek yon olmali. Mursel Pasa bulvarinin Basmane baglantisi ucan yol olmali.Sehir ici tum cadde ve bulvarlar genisletilmeli. Trafige mani olan sokak koseleri kamulastirilarak tirpanlanmali.

Yorumu oyla      20      9  
işçi 19 Ekim 2013 Cumartesi 21:52

ahmet dal rumuzlu arkadaş:diyarbakır seni neden bukadar geriyor.zeytin dalı dikenli değil,batmaz merak etme!!

Yorumu oyla      16      7  
Enver Altan Lale 19 Ekim 2013 Cumartesi 21:12

Ümit bey merhaba, Trafik ile ilgili yazınızı okudum.Katıldığım ve katılmadığım noktaları var.İşim gereği zamanımın çoğu trafikte geçiyor.Gözlemlediğim kadar ,sıkışıkların sebeplerinin çoğu tarfik polislerinin yetersizliğinden kaynaklanıyor.Cumhurbaşkanı,Başbakan ,bakanlar gelince ortalık trafik polisinden geçilmiyor ama nerede bir sıkışıklık var ortada polis yok.En azında Yeşildere deki yol yapımı çalışmaları sırasında orada sürekli bir ekip görevlendirilemezmiydi?Ortalık trafik magandaları ile dolu.Hatalı sollama yapanlar,gereksiz bekleyenler,hatalı şerit değiştirenler,kırmızı ışıkta durmayanlar. Sadece park,kemer ve hız cezası keserken polisi görebiliyorsunuz.Artık İzmir neresinde kaçta radar var herkes ezbere biliyor.Ama magandalar polisin önünde ,önündeki aracı sıkıştırıyor,hatalı solluyor,kırmızı ışıkta geçiyor ceza yok. Otoban çevreyolunu kullandığınızda ise karşınıza,hız tutkunları hatalı sollayanlar emniyet şeridi ihlalleri geliyor.Ama nedense ortada yine polis yok. Evet trafiğin sıkışık olmasında tek etken değil ama en önemli etkilerden biri polisler. Ayrıca bu yapılan Yeşildere çalışmalarıda trafiği bence rahatlatmayacak,çünkü trafik orada sıkışmıyor,trafik yeşildere yolunun hilal girişinde sıkışıyor.Her akşam orada trafik kilitlenir.Emniyete konu ile ilgili mail attım aldığım cevap ekteki gibi.Daha benim sorduğum soruyu anlamamışlar ters yönde yapılan düzenlemeden bahsediyorlar. Ben de komplo teorilerine çok inanmam ama,Türkiye’de yaşanan bunca kanunsuzluk,kanunu kendi yazanlar olduğunu gördükçe.?

Yorumu oyla      14      8  
Ahmet Dal 19 Ekim 2013 Cumartesi 19:34

Aziz Kocaoğlu herşeyi yaptıktan sonra poliler engelse tamam ama ne yazık ki Priştina'nın ölümünden sonra birkaç alt geçitten ibaret. Her şey bir yana Aziz Kocaoğlu'ndan sıkıldım.Rejimi biraz da Aziz Kocaoğlu'nun ziyaret ettiği Diyarbakırlılar kurtarsın.

Yorumu oyla      24      20  
yörük TC vatandaşı 19 Ekim 2013 Cumartesi 17:49

ümit bey bayramlarda,hafta sonu dahil emniyet trafik ekibi cadde ve kavşaklarda bir tane emniyet trafik görevlisi olmuyor,izmirde dar alan çoğrafi durumu var belirttiğim günlerde emniyet trafik ekipleri ne iş yaparlar,bunu araştırılması gerekli.Bu durumda emniyet trafik ekibi olmaz ise bu kalabalık herzaman olur.İzmir belediyesine bu kadar yüklenilmesine anlam verilmiyor,belirttiğim görevliler izmir halkının vergileri ile maaş almıyormu,siyasi partilerden mi maaş alıyor.bunu sormak gerekir. sevgi saygılar

Yorumu oyla      25      11  
Doğrucu Davut 19 Ekim 2013 Cumartesi 15:28

Aynen Ümit Bey'in yazdığı gibi düşünüyorum. Aziz Bey ve ekibinin eksiklikleri malumumuz. Buna karşın İstanbul ve Ankara'da ki trafik çilesiyle kıyaslanamaz bile bizim durumumuz. Zaten sorunun asıl kaynağı yerel seçimler öncesi İzmir'de var olan sorunları büyütmenin bir politik taktik olarak iktidar çevrelerince benimsenmiş olması.

Yorumu oyla      26      15