YORUMLAR
Toplam 17 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 16 Şubat 2021 Salı 10:03

Hayal dünyanızda yaşıyorsunuz.Hangi genç şehirde alıştığı sosyal ortamı bırakıp köyüne dönüp üretim yapacak.Zaten bir çoğu babası ölen gençler daha babalarının ölümü 40 geçmeden topraklarını ,aletlerini,traktörlerini satıp bir daha doğduğu köye dönmemek üzere gidiyor.Şu an köylerde üretim yapanların yaş ortalaması 55 yaş. 10 yılsonra 65 olacak bunlarda öldüğünde bu arazilerde satılacak .Hadi tuttunuz bir genci kolunda getirdiniz köye üretim yap diye. ev yok,işleyecek tarla yok ,alet edavat yok. Bunları temin etmek en az 500 bin tllik bütçe. Siz bu bütçeyi bulup bu gence verip gel burada toprak işle diyeceksiniz.Büyükşehirden vereceğiniz bir manda bir kaç koyunla üretim yapılmaz. Gerçek ise bunu kırsalda yaşayan bir sosyolog olarak yaşıyorum ,topraklar artık yavaş yavaş büyük şirketlerin eline geçiyor. 10000 dönüm bir arazi olan bir köyde bu araziyi 40 yıl önce 300 hane işlerken bugün ise 20 hane işliyor 10 yıl sonra ise bu araziyi 2 şirket işleyecek.Günümüz kapital sisteminde sizin anlattıklarınız tekrar ediyorum sadece bir hayal.

Yorumu oyla      3      3  
Gülçin Vardarcı 8 Şubat 2021 Pazartesi 12:06

Hanginizi alkışlayayım muhteşem çarpıcı sorularınızı mı ,Başkan eşi olan güzel, faydalı olmaya çalışan bir insanı mı ?

Yorumu oyla      2      3  
Astro Bakış 7 Şubat 2021 Pazar 23:45

Çok doğru noktadalar. Türkiyenin kuruluş haritasına göre Türkiyeyi şu saatten sonra sadece tarım yapmak kurtarabilir.

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa Sancar Maruflu 7 Şubat 2021 Pazar 19:10

Zaten BILGILI ve birikimli bir Atatürk Cumhuriyeti HANIMEFENDISI olan ihsan Hanım, çok anlamlı ve çok doyurucu sorular sormuş. Neptun Soyer Hanimefendi de zaten uğraşı alanına giren ve yaşamının bir parçası olan sorulari cevaplarini cok guzel ve çok ANLAMLI bir sekilde vermiş. Iyilikler ve güzellikler hiç eksilmesin. Kutluyorum... Köy Koop hareketini çok iyi bilen bir kisiyim. Her ikisi de rahmetli olan ve her ikisi de izmirli milletvekilleri olarak bu konunun onculeri olmuş rahmetli Bakanlarimiz Dr. LEBIT YURDOGLU ile MAHMUT TURKMENOGLU ile birlikte köy koop hareketini henüz genç yaslardan itibaren gozlemledim. Günümüzde Neptun SOYER Hanım ile birlikte onemli mesafelerin katedildigini goruyorum. Ancak bu konularda yerleşik bir devlet politikasinin olmaması nedeniyle istenilen produktifenin saglanamadigini hüzünle goruyorum... Yine de ortada bir basari vardir. Takdir edilmeli ve alkislanilmalidir. Beni ve bir çok dostumu slowcity gibi kent belediyeclig ile ilgili anlatımlar yeterince tatmin etmemistir... Yaşanılan pandemi sureci, deprem faciası ve sel felaketleri gibi olusumlar, izmir gibi ALTYAPI sorunlari olan bir kentin tepeden gelecekl bazı enternasyonal degisimlere HENÜZ hazır olmadığını gostermektedir..... Allah yardımcımız olsun. Sancar Maruflu

Yorumu oyla      2      3  
Zehra Iscan 7 Şubat 2021 Pazar 17:45

Yüreğinize emeğinize sağlık. Projelerinin tüm yurda örnek olsun. Sizleri kutluyorum. Sevgi ve saygılarımla..

Yorumu oyla      2      3  
Emel Çelebi 7 Şubat 2021 Pazar 17:21

Bir asker kızı ve coğrafya öğretmeni olarak projelerinizi canla başla destekliyorum. Bu çalışmalarınızı her platformda anlatmaya çalışacağım. 2000li yıllar gıdaya olan talebin artacağı yıllar. Boş toprak kalmayacak şekilde bilimsel tarım ile bu ülke çok rahat sorunlarını çözer. Tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Yorumu oyla      2      3  
Yücel Özcan 7 Şubat 2021 Pazar 11:26

İyiki böyle değerlerimiz var ne mutlu size ve hepimize,kadınlarımızın kıymetini,birikiminin,söz, karar ve yetkide olmasını bilen yönetimler lazım. İzmir belediyesi bu konuda çok başarılı tarım projelerine destek veriyor, gerçi Ankara İstanbul, Eskişehir de fena değil,destekliyor, ulusumuz ve bir yurttaş olarak çok seviniyorum, İzmir belediye başkanı, eşini, sizi, yürekten tebrik ediyorum, tarım istihdam ve girişimci helede kadınlarımız baş tacı edilmeli,izmir iktisat KONGRESİ halen tazeliğini yolgösyericiliğini çağın bütün yenilikleri göstermeye devam ediyor. İyiki Atatürk varmış...Sizin gibi tarıma önem veren değerleri iyiki varsınız, iktidarın tarım politikası son derece yanlış, ithal ve tüketim ekonomisi saniyede olduğu gibi tarımda mahfedşyor, bu politika değişmelidir,herşeye rağmen hepberaber başarmak zorundayız, ülkemiz ve milletimizin geleceği için, doğa, çevreye saygılı üretim şart, selam, saygı ve sevgiler ?? ?? ? ??

Yorumu oyla      2      3  
Yücel Özcan 7 Şubat 2021 Pazar 10:10

İyiki böyle değerlerimiz var ne mutlu yürekten katılıyorum bu değerli tespitlere,size ve hepimize,kadın kıymetini bilen yönetimler lazım. İzmir belediyesi bu konuda çok başarılı, tarım projelerine destek veriyor,destekliyor, üretimi desteklemesi beni çok mutlu ediyor, her ne kadar kentte yaşam sürdürsemde çok seviniyorum,başkanın eşinide tebrik ediyorum,istihdam ve girişimci helede kadınlarımız baştacı edilmeli, Cumhuriyetimizin Kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün izmir iktisat KONGRESİ halen tazeliğini yolgöstericiliğini çağın bütün yeniliklerini, hemde dünya evrensel gerçeğiyle göstermeye devam ediyor.Bu değerli politikaları uygulayacak yöneticileri yğrekten selamlıyorum, malesef iktidar bu konuda desteği bırakın köstek olmaya devam ediyor, ısrarla da ben milli ve yerliyim diyor yazık bu kadar yalan olurmu, tarım bugün iktidar tarafından üvey evlat muamelesi bile görmüyor, İyiki Atatürk varmış.....Tarım ve toprak konusunda uzu in, uzun yazılacak sorunlarımız var, uzattım,çünkü ülke miletimizin tarım, çevre, doğa kaynakların hoyratça kullanılması konusunda sorunlarımız çok doluyuz, siz değerlerimizin bu konuları işlemesini bize aktarması ı yürekten selamlıyorum iyi varsınız, uygun zamanlarda konuşmak yazmak görüşmek umuduyla selam, saygı ve sevgiler ?? ?? ? ??Yücel ÖZCAN emekli..

Yorumu oyla      2      3  
Derya Ayas Çelenk 6 Şubat 2021 Cumartesi 23:41

Çok güzel düşüncelere sahip..Neptün Soyer..Bir kadın olarak gurur duydum.Bu yoldaki mücadelesinde başarılı olacağına inanıyorum.. Ama bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Seferihisar Düzce Azmak koyunda 11 dönüm arazimize Kadostral yolun bize 40 metre mesafede bırakılması yüzünden tarlamıza giremiyoruz ..Komşumuz bize izin vermiyor ..Ben emekli öğretmenim.. Burda yakınlarınla tarımla uğraşmak isterken önüne çıkan bu engeller bizi çok uzuyor ....Yetkililerden yardım istedik ...Kimse çözüm üretmedi.. Komşumuzu mahkemeye vermek çözümmus..Bu da bizi üzdü.. Izsu nün Azmak tarafından bir köprü yapımına yardımcı olmasını bekliyoruz ..

Yorumu oyla      2      3  
Nuray Akgün ölmez 6 Şubat 2021 Cumartesi 20:46

Yüreğinize Kaleminize sağlık, sevgiler.

Yorumu oyla      2      3  
Jale Gelgör (UKDD- İWSA) Genel Bşk 6 Şubat 2021 Cumartesi 15:02

Birlikten güç doğar,sologanıyla yol almış olmanız gurur verici.Bende bir asker kızı olarak, babamın Görevi nedeniyle, kütahya’da doğup, İzmir’de yaşamımıza devam etmiş bir kişi olarak,nasıl yetiştirildiğinizi çok iyi anlıyorum. Bence başarınızın sırrı bu ve mutlu huzurlu geçirilen bir evlilik. Kutluyorum, yolunuz açık, şansınız bol olsun. Bizlerinde yanınızda olduğumuzu,bize düşen bir görev olduğunda,seve, seve yapacağımızıda bilmenizi isteriz. Saygı ve Sevgilerimizle.

Yorumu oyla      2      3  
Tülay Kırçalı 6 Şubat 2021 Cumartesi 14:08

Yüreğinize kaleminize sağlık projelerinde gerçekleşmesi dileğimiz

Yorumu oyla      2      3  
Enver Olgunsoy 6 Şubat 2021 Cumartesi 13:25

Guzel bir söylesi olmuş yazarin emegine saglik.Ancak bence kooperatif ve tarim konusunda sn.Soyer tek tarafli bir söylem icinde..Uretici kooperatifleri ve calismalari desteklenirken tuketiciden hiç söz edilmemis hatta Almanya örneginde fiati uretici belirler fikri pek de dogru degil..Tuketici alim gucu saglikli urün alabilmesi ve belki tüketici kooperatifleri ve tuketici haklari da göz onune alinmali idi...Urunlerin mutlaka hale girmesi ve kalinti kontrolleri yapilabilmesi de önemsenmeli idi..Sonuç olarak uretici haklari kadar tuketici haklari da savunulmali idi..Ancak kooperatif yapilanmasinin önemini gostermesi yönunden soylesi çok önemli...

Yorumu oyla      2      3  
Serap Koca 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:56

Neptün Soyer Hanımefendi İzmir için,İzmir kadını için çok büyük bir şans.Yıllarca Seferihar’daki çalışmalarıyla,kadınların kendi ayaklarının üzerinde durmaya,birlikte üretmeye,birlikte paylaşmaya teşvik ederek Seferihisar’ı hem geliştirmiş hem yavaş şehir ünvanı kazandırmıştır.Tarımla,kooperatifçilikle ilgili çok değerli çalışmalarının devamını böyle anlamlı bir röpördaşla öğrenmek çok mutlu etti bizleri.Teşeklür ederiz İhsan’cığım,teşekkür ederiz Neptün Soyer.

Yorumu oyla      2      3  
Çiçek Şensan 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:38

Çok güzel ve ustaca sorulmuş sorulara Ustaca verilmiş güzel cevaplar. Bşr başjan eşinin bu kadar faal olması da kutlanacak bir durum

Yorumu oyla      2      3  
Öznur Kuzu Aydinç 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:24

Kaybettikletimize üzüntü, yeniden kazanımlarımız için sevinç...iki duygu birden burnumun direğini sızlattı. Dilerim emekleriniz fazlasıyle geri döner. Ve İhsan bey bu röportajla, bu çabaya verdiğiniz katkı çok kıymetli. Kutlarım.

Yorumu oyla      2      3  
Simin Mert 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:23

Geleceğe yönelik güzel düşünceler, güzel çalışmalar hakkında bilgi edindim. Teşekkürler İhsan Hanım .

Yorumu oyla      2      3