YORUMLAR
Toplam 25 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
İbrahim Yüncü 11 Kasım 2016 Cuma 08:03

Projeyi gidip inceleyen biriyim. Yeşil bir proje ancak Maketler sessizdir anlayamazsınız! Kullanım yönetmelikleri dahi belirlenmeli... Eskiden olduğu gibi her gece, Fuar Müdürlüğüne telefon edip evde birbirimizi duymuyoruz demeyelim... Kongre Merkezi konusu için tek bir sözüm var; Beton yoğunluğunu artırmak ile çok ayıp edersiniz.

Yorumu oyla      11      5  
Siz iyi niyetlisiniz belki ama yanınızdakiler ? 15 Ekim 2016 Cumartesi 17:32

Reşat beyin iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Ama ben kendisi ile aynifikirde değilim. Burasının sıfır binalı bir yer olmasını değil Kültürpark olmasını tercih ediyorum. Ben 60.lı yıllarda Atatürk Lisesinde okudum, öğle yemeğimizi arkadaşlarımla birlikte Fuar'da Minyatür trenin içinde yerdik. Bizim gözümüzde Kültürpark çocukluğumuzun Fuarıdır. O fuardan da nostaljik bazı anıları görmek istiyoruz. (Örneğin, paraşüt kulesi, Ada Gazinosu vb). Biz sadece yeşillik istiyoruz diyenlerin bizi nostaljik anılarımızdan mahrum etmeye hakları yoktur. Değinmek istediğim ikinci konu Reşat Beyle birlikte hareket eden bazı grupların hakarete varan tavırları izmir232 adındaki grup facebook sayfasında Aziz Kocaoğlu için "SENDEN UTANIYORUZ." diye imza kampanyası açtı. Reşat Beye sormak istiyorum. Bu kişilerle aynı safta olmaktan rahatsız olmuyor musunuz? Saygılarımla

Yorumu oyla      11      5  
Bu işin içinde kıskançlık ta var. 15 Ekim 2016 Cumartesi 17:19

Bu işin başını çekenlerin arasında "İzmir'de biz varken bu projeyi niye İlhan Tekeli Hoca yaptı." diyenler de var. Biz bu tipleri iyi tanırız. Hayat geçirdikleri referans verecekleri doğru dürüst bir projeleri olmayan kişiler, Türkiye'de Şehircilik konusundaki en yetkin kişiyi kıskandıkları için projeye taş koymaya çalışıyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
15 Ekim 2016 Cumartesi 14:17

Burası bir kültürpark, şehir parkı değil. Projeyi buna göre değerlendirmek gerekiyor. Kültürpark içinde spor yapılabilecek, kültür sanat faaliyetleri ( tiyatro , sanat galerisi, kütüphane, müze ... ) yapılabilecek , insanların vakit geçirebileceği , yiyip içebileceği yerler olmalıdır. Gereksiz tüm yapılar yıkılmalıdır. Lunapark çok mu gerekli ? Çağdaş dediğimiz İzmir' e bu tip bir uydurma lunapark yakışıyor mu ? şehrin uygun bir yerine büyük bir eğlence parkı yapılıp kültürpark içindeki lunapark kaldırılmalı , yerine sembol bir dönme dolap yeterli gelecektir. Yeşili bol ancak ihtiyaca yönelik az ama nitelikli yapıların olduğu bir kültürpark yapılmalıdır. Gereksiz tartışmalar ile şehir vakit kaybediyor. Hiçbir bina olmasın deniyor da burası bir kültürpark.

Yorumu oyla      11      5  
15 Ekim 2016 Cumartesi 12:05

Yeşil alan yüzde 21 artıyor , 633 yeni ağaç dikiliyor ve son projede tepeciklerinde kaldırıldığı söyleniyor ancak Muhalif'in de söylediği binalar da yıkılsa iyi olur. Hollerin yerine yapılacak bina yeterli olur. Tenis kulübünün orada da 2 bina var. Buralar yıkılıp piknik alanları olarak değerlendirilebilir. Lunaparkın modernize edilmesi güzel ancak giriş kısmını beğenmedim. Daha iyi bir proje olabilir.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 15 Ekim 2016 Cumartesi 11:45

Malumunuz izmir 1960 lı yıllardan itibaren bambaçka bir kimliğe bürünüp beton şehir olmuştur. Körfez kirlenip 2-3 katlı tarihi evler yıkılıp o dönemki inşaat balonuna kurban gitmiştir. Kültür parkıma dokunma grubunu da şuna benzetiyorum. İzmirin 1960-70 ve 80 li yıllarında hatta 90 lı yıllarında . İzmirde olan biten hiç bir şeye . gecekondulaşma, apartmanlaşma,Deniz kirlenmesi vb. olaylara karışmayan . günümüzde de izmirde yapılan ve yapılacak olan projelere karşı çıkıp silüeti bozuyor diyen insanlara benzetiyorum. Hayır zaten kültürpark ın içine bu devasa holler yapılırken neredeydiniz? yaşamıyormuydunuz? şimdi yapılacak en mantıklı hareketlerden birine "kültürparkıma dokunma" diyorsun !

Yorumu oyla      11      5  
Bornovalı 15 Ekim 2016 Cumartesi 10:43

Yapılan röpörtajın mutlaka ana konusuna değil de- herhangi bir noktasına değinmek herhalde okuyucu olarak hakkımız-Değineceğim husus Reşat kardeşimin Bornova Anadolu Lis. mezunu olması (İzmir Maarif Koleji) Görüşme fikirler, dolu dolu olmuş. Tartışma ortamı yaratmış.Gönül hanıma da tebrikler- Acaba bundan böyle faaliyete geçmesi beklenen proce BAL ne cevherler yetiştirecek ?

Yorumu oyla      11      5  
15 Ekim 2016 Cumartesi 02:26

Kültürpark projesi üzerinden Aziz Kocaoğlu 'nu eleştirmek !.. Kültürpark içine yapılmış , şehrin göbeğinde leş kokan, kültürparkta oldukça büyük alan kaplayan , hayvanlara eziyet olan hayvanat bahçesini kaldırıp, yerine örnek bir proje ile Sasalı'ya doğal yaşam parkı kazandıran kim ? Yıllar önce kültürparkın içine yapılmış dev hollerin yerine Gaziemir' e kültürparkta olan uydurma holler yerine Türkiye' nin en büyük fuar alanını şehre kazandıran kim ? hollerin yarısı bile olmayacak şekilde kültürparktaki ucube holleri kaldırıp yerine içinde kongre merkezi de bulunan yeşil ve akıllı yapı şeklinde tasarlanan "kültürparka" kültür merkezi yapıp, hollerin kalkmasıyla ve kültür merkezinden kalan oldukça büyük alanı yeşil alan yapacak olan kim ? çürük yapıları yıkıp yerine ağaç dikecek olan ve tarihinde yeşil alanı en çok olan kültürpark projesini yapan başkan kim ve niye eleştirilir? Niye mi eleştirilir, laf olsun diye. Üstelik eleştirirken ağaçları kesiyorlar ( yaklaşık 700 yeni ağaç dikilecek ) , fuar Folkart' a veriliyor söylentileri çıkarıp acaba bu projeyi de nasıl engelleriz derdine düşmüşler. Nano teknolojiden bahsedip de kültürparkın içindeki dandik havuz büyütülsün mü büyütülmesin tartışması yapmaya ise bir şey demiyorum. Yapılacak proje gayet güzel duruyor. Sitede Ertan Bey bu konu hakkında yazı yazmış. Baştan sona katılıyorum.

Yorumu oyla      11      5  
15 Ekim 2016 Cumartesi 01:43

İsim bölümüne Ali Rıza yazınca ne oluyor ? Sizi tanımış mı oluyoruz ? 😃 Yorum yazınca da trol mu olduk ? "Bir yorumcu tenis kortlarıyla kongre merkezini bir tutmuş bir kere ikisi fonksiyonel açıdan farklıdır ve birini 20-30 kişi kullanırken diğerini 1500- 2000 kişi kullanır aradaki farkı görmek bu kadar zor mu? " Yani ? Tenis tesisleri kültürparkta beton olarak yer kaplıyor mu kaplamıyor mu ? Ben gider oynarım , öteki taraf benim işime yaramıyor yapılmasın demek! Ne olsun ? Ağaç dikelim. O zaman yıkalım hastaneleri bilmem ne yapalım ne demek ? Ne alaka ? Kültürparkta olan, yapılması planlanan binalardan bahsediyoruz. Bomboş kültürpark olmaz. Burası bir kültürpark. Bunu anlamak istemiyor musunuz da hala daha projeye destek verenler hiçbir gerekçe göstermiyor diyorsunuz. Yıl olmuş 2016 , İzmir'de binbir tane sorun varken tartışılan konuya bak ! Havuz büyütülmesin! Niye? su kıt. 😃☺😄😃 katı atık tesisi olmasın. Niye ? Tavşanlar koşuyor , menemen yapıyoruz. Nereye olsun ? Onu biz bilmeyiz. Konak Tüneli. No tünel no cry yazıları eşliğinde tünel önünde basın açıklaması yapanlar kimlerdi? Tramvay olmasın. Ne olsun ? Kültürparka dokunma. Kardeşim kültürparkın içinde çürümüş, eskimiş yapı dolu. Bunlar yıkılıyor. Yerine yeşil artıyor. Eskiden kültürparkta kapalı salonlar, trt ve market vardı. Üstüne dev fuar holleri yapıldı. Bunlar yapılırken bu grup neredeydi ? Bu yapıları yıkan, daha da yıkıp , yeşili arttıracak olan hangi proje ve başkan ?

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 15 Ekim 2016 Cumartesi 00:10

2- "kültürparkıma dokunma" platformuna katıldığım yönler, sunulan projenin,tüm kültürpark alanını kapsamaması gerekirdi, kısmi projeler olmalı,buraya tümsekler ve suni tepeckler kondurmak, buranın doğasını bozar,kültürpark bölüm bölüm ele alınıp restore edilmelidir.binaları yıkacakar ise Pakistan pavyonunun karşısındaki belediyenin kullandığı bina niçin yıkım kapsamına alınmamış??? orasaı yıkılmayacak ise ismet İnönü sanat merkezi de yıkılmasın...oranın özelliği ne??

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 14 Ekim 2016 Cuma 23:59

"kültürparkıma dokunma" platformuna katıldığım ve katılmadığım taraflar var. katılmadığım, kültürpark şehir merkezinde sadece yeşil alan değildir.adı üstünde "kültürpark" olmalıdır. ismet ünonü sanat merkezi yıkılacaksa kapalı tiyatro ve konser salonu ihtiyacını yeni yapılacak binalar karşılayacak yeni yapılacak binada mevutun 1/3 olacak.açık hava tiyatrosuna evet diyorsunuz kapalısına hayır. kışın kültür sanat olmasın mı kültürparkta? 85.düzenlenen İEF "yerinde" yapılmasın mı? kent belleğini yok mu edelim? kültür ve sanatta dünyada bir sektör. sanatıda bir bedel karşılığında izliyorsunuz,

Yorumu oyla      11      5  
Ali Rıza Avcan 14 Ekim 2016 Cuma 23:07

Bu röportajdaki görüşlere karşılık isim vermeden yazılan, belki de bu nedenle aynı kişilerin üst üste yazdığı yorumları okuduğumuzda, fikre karşı fikirle yapılan, daha doğrusu yapılması gereken mücadelenin ahlaki olmayan yöntemlerle gerçekleştirildiğini görüyoruz. Kültürpark projesinin tarafı olduğu anlaşılan trollerince gerçekleştirilen bu eylemin hem projeye hem de belediyeye zarar verdiğini, bu şekilde hiçbir şey kazanmayacaklarını düşünüyorum. Unutmayalım ki hiçbir mücadele korkarak, meydandan kaçarak, kendini gizleyerek yapılmaz. Bunu yapanlar da, -tarihin her zaman gösterdiği gibi- oyunbozan ya da hilekar oyuncu olarak her zaman kaybetmişlerdir

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 14 Ekim 2016 Cuma 19:33

Yeşil korunsun isteniyor kongre merkezini yapacak başka yer kalmadı mı koskoca şehirde? Bir yorumcu tenis kortlarıyla kongre merkezini bir tutmuş bir kere ikisi fonksiyonel açıdan farklıdır ve birini 20-30 kişi kullanırken diğerini 1500- 2000 kişi kullanır aradaki farkı görmek bu kadar zor mu? Ya da maksatlı olarak çarpıtma mı yapmaya çalışıyorsunuz? O zaman yıkalım tüm hastaneleri rezidans yapalım nasıl olsa ikisi de beton! var mı böyle bir mantık? Atatürk Orman Çiftliğine yapılanlara kimse itiraz etmemişmiş sizin dünyadan haberiniz yok aocmucadelesi.org adlı site bile var komik duruma düşmeyin. Reşat Kutucular projeyi neden desteklemediğini gerekçeleriyle açıklamış projeyi destekleyenler ise hiçbir gerekçe sunamadan projeye muhaliflere neredeyse hakarete varan yorumlar yapılmış.

Yorumu oyla      11      5  
İbrahim Yüncü 14 Ekim 2016 Cuma 17:27

Betonu olmayan her proje başarılıdır diyebilirim. Ancak farkında mısınız,çocuklar için geliştirilmiş bir açık hava projesi hiç duymuyorum... Hele okul bahçeleri de otopark olarak kullanılınca...

Yorumu oyla      11      5  
14 Ekim 2016 Cuma 16:41

İzmir'de proje yapmak , beğendirmek gerçekten zor. Tünel yapılıyor olmaz deniliyor. Toplu ulaşım için çevreci tramvay o da olmaz. Ne olsun? Ne istersiniz ? İnsanlar işine , okuluna uçarak mı gitsinler? Katı atık tesisi için yıllarca uğraşıldı. Geldiğimiz nokta ise proje davalık oldu. Başbakan körfez geçiş projesi 2017' de başlayacak demiş ama burası izmir. Yüzde 90 dava açılır. Bir açık varsa proje durur, belki de hiç yapılmaz. 😃☺😄 İzmir e yatırımcılar gelmek istemiyor(du). Kime sorarsanız sorun İzmir' de iş yapmak zor cevabını verirler. Bazıları aman nüfus artmasın, şehir büyümesin, hafta sonu Çeşme ye yazlığa kaçaýım, aman kalabalık olmasın , izmir sakin şehir olsun kafasındalar. İzmir'i emekli şehri ilan ettiler. İzmir de binlerce üniversite mezunu genç var ama doğru düzgün iş yok. Sebebi istemezükçülerdir. Merkezi yönetimin İzmir' e yeteri kadar yatırım yapmamasıdır. Yerel yönetimlerdir.

Yorumu oyla      11      5  
14 Ekim 2016 Cuma 16:22

Eminim ki bu grup içinde Yalı ve Gürsel Aksel' e stat yapılsın diye destekleyenler de vardır.

Yorumu oyla      11      5  
14 Ekim 2016 Cuma 16:14

"Peki ekonomik gerekçelerle yapılması gerektiği iddia edilen kongre merkezi yerine fuara getiri için bir alternatif sundunuz mu? Şimdi daha çok ne yapılmaması gerektiğini söylüyoruz" denmiş. soruya verilen cevabı görünce aklıma katı atık tesisi geldi. "Yaptırmayacağız!" diye sürekli projeyi engelleyen gruba nereye yapılsın dediklerinde "o bizim işimiz değil!" gibi cevaplar veriyorlardı. 😃😄☺ Gökdelen bölgesi açılan davalar yüzünden 4-5 yıl kaybetti. Gökdelen bölgesi için "İzmir' in ciğerleri yok ediliyor!" denmişti. Bayraklı sahillerinde orman vardı da biz mi göremedik ? Bu şehre yapılan yeni havaalanı da davalık olmuştu. Bir proje yapılacağı zaman "rant var" deniyor. Rant olmasa niye yapılsın? İzmir yıllarca rant yaratamadığı için bugün bu halde değil mi ? Yatırımcı yaptığı projeden rant sağlamayacaksa babasının hayrına mı yapacak ?

Yorumu oyla      11      5  
hadi ordan istemezükcüler 14 Ekim 2016 Cuma 13:07

bu istemezükcüler neden ankarada Atatürk orman ciftligine tema park yapılırken ses cıkarmadılar sormadan edemedim. Sırf siyasi amac ugruna bu projeye engel oluyorlar. Aslında izmire aziz kocaoglu değil melih gokcek tarzı dişli biri lazım. O zman hepsi kuzu gibi olurlar. Aziz kocaoglu efendi sessiz oldugu icin boyle bunlar.

Yorumu oyla      11      5  
14 Ekim 2016 Cuma 12:10

Koruma kurulu projeye onay verirse ne yapacaksınıza önce "Yine yazarak, çizerek kendi derdimizi anlatmaya çalışacağız." deyip inşaat başlarsa orada Gezi benzeri bir direniş olur mu bilemiyorum… Söylemek zor ama olabilir de… Yani çünkü bir takım insanlar bu konuda hakikaten hassaslar, yani istemezükçüler olarak kararlılar." demek ne demek ? Aba altından sopa göstermek diyebilir miyiz ?

Yorumu oyla      11      5  
14 Ekim 2016 Cuma 12:03

"Bu kenti bu hale kenti getirenler, Kordon’da 5 kata imar verenler… Sonra onu 8 kata çıkartanlar… Hep rant peşinde, hep zorlama peşinde… Koca duvarı çekmiş Kordon’a!" Kordon geçmişte de duvardı şimdi de ... Kordon'a bitişik nizam olmayan gökdelenler yapılmalıdır. 3 katlı ya da 5 katlı birbirine yapışık bina olması pek bir şeyi değiştirmiyor.

Yorumu oyla      11      5  
14 Ekim 2016 Cuma 11:58

"Gölü büyütüyorlar mesela… Su zaten kıt, gölü neden büyütüyorsun?" Çölde mi yaşıyoruz ? Bu nasıl bir istemezükçülük?

Yorumu oyla      11      5  
14 Ekim 2016 Cuma 11:49

Birbiri ile çelişen çok sayıda cümle var. Örnegin yıllarca kültürparkta tenis oynadım ama şimdi kongre merkezi istemiyoruz deniyor . ikisi de beton değil mi ? İşine gelene git yıllarca oyna , işine gelmeyen bina olmasın. " 10 yıl sonra buranın böyle yeşil olacağının aziz bey garantisini verebilir mi?" deniyor, sonra yeni bir koruma planı ile buranın korunması sağlanır deniyor. ☺😀😃

Yorumu oyla      11      5  
sezo 14 Ekim 2016 Cuma 11:31

E asıl istemezükçü kendisi oluyor bu durumda?

Yorumu oyla      11      5  
14 Ekim 2016 Cuma 11:14

kordon denilen yer hiçbir zaman cazibe olmamıştır. apartman altı birahanelerlemi turizm oluyor dünyada? nerede görülmüş? komik

Yorumu oyla      11      5  
Hüsnü Sarper 14 Ekim 2016 Cuma 10:56

Yazı içeriği değil ben bir başka bir konuya değineceğim. Reşat kardeşim iftihar ile ben bir B.A.L. mezunuyum diyor. Yani üniversitesinden önce. Yeni proje BAL mezunu bu kadar dolu (doğru/ yanlış/eksik) görüşmeyi ileride bir gazeteci ile rahatlıkla yapabilecek mi? O İzmir Maarif Koleji ki (BAL) zamanın Başbakanı tarafından ülkeye değerli mezunlar yetiştirsin diye kurulmuştu ve öyle de oldu.

Yorumu oyla      11      5