YORUMLAR
Toplam 19 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Mehmet Altun 31 Ocak 2019 Perşembe 15:21

Gönül hanım sağ olunuz.Ersin Hocam,birikiminize ,bilincinize sağlık.Çok yararlandım.Sizden yararlanmayan ve topluma yeterince sunmayanlara çok yazık! Selam ve saygıyla...

Yorumu oyla      9      5  
TURGUT URHAN 11 Kasım 2018 Pazar 23:54

Plavra kelimesini yakıştıramadım.Bir itirazınız yoksa gerçek İZMİR li benim.

Yorumu oyla      9      5  
Bilader 1 Eylül 2017 Cuma 12:42

Valla şimdi gelen kimse izmirli olmaya degil izmiri sömürmeye geliyorlar 100 yıl değil 1000 yıl geçse değişmezler izmiri değiştirirler daha kimse elini taşın altına koymasın seyredin torunlarimiz çocuklarımız ne olacak

Yorumu oyla      11      5  
Kamil Sinan Tekinay 27 Mayıs 2017 Cumartesi 21:01

Eşrefpaşa'da (Halitbey ilkokulunun arka sokağında halen yıkılmaya direnen iki katlı bir evde) doğmuşum. Çocukluğum ve ilk gençliğim Namazgah, Tilkilik, Anafartalar Cd, İkiçeşmelik, Mezarlıkbaşı, Azizler sk. Havra Sokağı, Kemeraltı'nda geçti. Ama İzmir'liyim demiyorum. İzmir'liler gerçekten de İzmir'liyim demez. Sorun; şu cevabı alırsınız: Atalarımız 1-Girit'tten gelmişlerdir 2-Balkan göçmenidir 3-Mübadil göçmenidir Ya da bir şekilde İzmir de görev yapmış ; İzmir de bir şekilde bir süre yaşamış insanlar(ın büyük çoğunluğu) emekli olunca İzmir'e bu güzel şehre yerleşir. Ayrıca bir de şu vardır. Hiçbir ilçe sakini: Ben Söke'liyim; Tire'liyim, Ödemiş'liyim, Kiraz'lıyım, Kınık'lıyım demez. İzmir'liyim der. Sadece Foça'lılar ve Çeşme'liler doğrudan Foça'lıyım, Çeşme'liyim der. Neden bilmiyorum :)

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 10 Nisan 2015 Cuma 02:43

Hocam çok güzel konulara temas etmişsiniz gerçekten de öyle, 1.000 yıl sonra ne Patriç kalır ne de prep..tarih karşısında şunluk bunluk bir anlamı yok, elimizden geldiğince adaletli ve barış içinde yaşayalım, 1000 yıl sonra bakmışsın İzmir olmuş mizmir farklı insanlar, tıpkı bizim 1000 yıl önce bu İzmirliler nasılmış diye takmadığımız gibi bizi ve inandığımız değerleri umursamayacaklar, ve sizin gibi bir profesör bize ufaktan değinecek ve geçecek ve bu sayfadaki gibi bir avuç ilgili insan okuyacak o uzun yazıyı ve bazıları olur mı camım biz Mizmirliyiz sevdiğimiz lider ise şudur, İzmir'de nedir tarihte küçücük bir aralık ilkeller yahu diyecek :) ve Tarih devam edecek belki sonrası İnsansız 1 milyon yıl daha ve sonra dünya yok....O yüzden birbirimizi sevelim, sayalım..

Yorumu oyla      12      5  
10 Aralık 2014 Çarşamba 09:25

Bir yerli olmak için , kendinizi oraya AİT hissetmeniz yeter !

Yorumu oyla      12      5  
Harun Duzakar 22 Temmuz 2014 Salı 22:26

Hocam,her ne kadar Karşıyaka'lı da olsam yine de Izmirliyim. Böyle hissediyorum böyle yaşıyorum :)

Yorumu oyla      11      5  
Sorana Izmirliyim diyordum,yanlis olmus.Pardon. 2 Haziran 2013 Pazar 18:21

Hocam nedir bu milletin Izmir korkusu yaaa. Biz izmirliyiz,hic de biseyden korkmayiz.Evet dogru cok rahatiz,Bu rahatlikla izmire gelmis,kendini izmirli hisseden,izmiri seven herkese izmirli diyoruz,bagrimiza basiyoruz.Bizde ayrim olmaz.Amaaaaa sevdigimizi gökyüzüne cikaririz,sevmedigimizi yerin dibine sokariz.Laikiz ve Atamizi da bir baska severiz.Dedik ya biz izmirliyiz.

Yorumu oyla      19      6  
2 Haziran 2013 Pazar 18:09

dedem,aneannem,büyükbabam,babaannem,annem,babam,kardeslerim ve ben IZMIR de dogduk,büyüdük,ekmegini yedik ,suyunu ictik,okuduk,izmir in havasini soluduk,denizine girdik.Pardon hocam biz nereliyiz?

Yorumu oyla      18      7  
Yusuf Demir 28 Mayıs 2013 Salı 22:30

58 yaşındayım ve 45 yıldır İzmir'de yaşıyorum, yani 13 yaşımdan beri.. Eşim, İzmirli, çocuklarım ve torunlarım İzmir'de doğdular. Ersin Hoca'ya göre hiç bir zaman İzmirli olamayız. Ersin Hoca'nın mantığı ile bakarsan, hiç kimse, hiç bir yerli değildir.

Yorumu oyla      18      7  
Bilal-İzmirli 9 Mayıs 2013 Perşembe 20:28

Suavi Tuncay 09 Mayıs 2013 Perşembe 13:00..YORUMCUYA CEVAP ...GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN İÇTEN TEŞEKKÜRLER.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      18      5  
Suavi Tuncay 9 Mayıs 2013 Perşembe 13:00

Ersin Doğer hoca yine döktürmüş..Tarihsel süreç ile bugünü örtüştürmüş. Eğer içinden cımbızla çekerseniz yandı külüm keten helva olur. Ama bilimsel bir ifadenin güncel gelişmeler yönelik algısal boyutu doğaldır ki algısal yetilerimiz eğilim ve yönelimlerimiz ile doğrudan ilgilidir. İzmir'linin bu günkü algısal hedefi İZMİR BİR ATATÜRK ŞEHRİDİR. ONUN İÇİN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE İzmir'e ve İzmirli'ye çok çok yakışır...Selamlarımızla..

Yorumu oyla      24      8  
Bilal-İzmirli 7 Mayıs 2013 Salı 21:19

O.T 07 Mayıs 2013 Salı 10:31....YORUMCUYA CEVAP...Arkadaşım konunun bilimle ne alası var dekan bal gibi iktidardan yana şov yapıyor bende diyorumki yönetimde RAHMETLİ İSMET İNÖNÜ olsaydı dekanımız ondan yana şov yapardı....iki..dekan İzmirde İzmirli yok diyor(Yani biz İzmirliler rahat insanlarız.)HEM BİZ izmirliler diyor buda bomboş laf.kendini İZMİRLİ hisseden herkes en az benim kadar İzmirlidir.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      21      9  
O.T 7 Mayıs 2013 Salı 10:31

Yorumlardan çıkardığım sonuç;Bilim insanına ve bilime tahammülsüzlük dahası düşmanlık had safhada. Hoca'ma verdiği bilgiler için teşekkür ediyorum. Ayrıca hafta sonları Çeşme'ye gitmekten ezik insan durumuna düşmüştük. Hocam bizi eziklikten kurtardı sağolsun var olsun.

Yorumu oyla      22      12  
yerli açılımı yokmu 6 Mayıs 2013 Pazartesi 21:19

e adamlar 55 de gelmişler 88 de gelmişler yerleşmişler devlet onalara yer vermiş şimdide çift pasaport avrupa pasaportluyuz deyip dururlar Anayasa mahkemesi bireysel başvuru alırsa oradan gelip devletin imkanlarını kulananlardan mallları iade edilenden devlet verdiği paraları alsın diye mahkeme açacam

Yorumu oyla      13      8  
Çağlayan Kökkılınç 6 Mayıs 2013 Pazartesi 19:20

Biraz eksik bir araştırma. Ailem 300 yıllık İzmirli Osmanlı karşıtı Karamanoğullarının dağıtılması için İzmir 1700 lerde padişah fermanı ile Türk nüfus artın bahanesi ile Karamandan gönderilen Türkler ile Türk çoğunluğa kavuştu.Orada malını bırakana burada vakıf geliri tahsis edildi. Kulaktan dolma muhabbeti bıraksın hocam ve gerçek İzmirliye saygı duysun lütfen.Av. Çağlayan Kökkılınç

Yorumu oyla      31      11  
İzmirli olmayan 6 Mayıs 2013 Pazartesi 13:09

Evet hoca boş konuşmuş İzmirli diye bir şey yok hava güzel hayat güzel balık güzel rakı güzel diye Balkanlardan kaçıp İzmire gelen göçmenler kendi kültürlerini yıllarca dayatmış gariban Anadolu insanıda yokluk içinde kıvranmış benim dedem Çanakkale'de bu vatan için can siparane çarpışırken Çeşmeden Urladan yer kapatmak aklına gelmemiş ne yazık ki gidin bakın izmir zenginlerine müteahhitlere verilen arazilerden elde edilen apartmanlar kiradadır Türkiyede en çok banka mevduatı İzmirdedir

Yorumu oyla      21      18  
TC DEMOKRAT 6 Mayıs 2013 Pazartesi 12:47

İzmir Son 10 Yıldan Beri Sahipsizdir.Göçü Önlemek Gibi Bir Niyette Yoktur.İsteyen İstediği Köşe Başında,Faturasız Mal Satabilir.Seyyar Satıcılıkta Türkiye Rekoru İzmirin dir.Kanunsuzların Özgürce Cirit Attığı Bir Şehirdir.Kaldırımları Esnafa Aittir.Bu Şehire Yerleşmiş Gerçek İzmirliler,İzmire Ne Verebilirim Derdindeyken,İzmiri Her Geçen Gün Ele Geçiren EŞKİYALAR da İZMİR den Ne Götürebilirim Derdindedir.Olay Bu Kadar Basittir.Felsefe Yapmayada Gerek Yoktur.

Yorumu oyla      26      9  
Bilal-İzmirli 6 Mayıs 2013 Pazartesi 11:47

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı’ndan İzmir ve İzmirlilik üzerine çarpıcı tespit ve açıklamalar….....DEKAN BEY BİR KONUŞTU BİR KONUŞTU.???AMA NE KONUŞTU...NE KONUŞTU.. BOŞ KONUŞTU O DA MODOYA UYMUŞ KONUŞUYOR YARIN RÜZGAR DÖNERSE O DA BAŞKA TÜRLÜ DEMEÇ VERİR....OLAY İZMİR GELENLERİ KENDİNEMİ DÖNDÜRECEK GELENLERMİ İZMİRİ KENDİLERİNE DÖNDÜRECEKLER SORU BUDUR GERİSİ MASAL.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      25      13