YORUMLAR
Toplam 22 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Aynur Yarar 13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:14

Kalemine sağlık muhteşem bir yazı tüm bu tarihe ve eski günlere isik tutan yazılarını mutlaka kitap haline getirmelisin. Her bir yazıda eski günlere yolculuk yapmanın keyfini yaşıyorum

Yorumu oyla      0      0  
Berrin Yağcı 11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:48

Yine çok içten ve bizleri de içine çeken bir yazı olmuş. Keyifle okudum. "İzmirli olmak elindeki kağıt parçasını yere atmaktan imtina etmek" Tam da bu İzmirli olmak hassas olmak, ince düşünceli olmak, adap bilmek. Her konu saptırıldığı gibi İzmirliye (gavur) özellikle kadınlarına yakıştırılanlar değil farkımız.

Yorumu oyla      0      0  
İpek Özçelik 9 Mayıs 2024 Perşembe 11:56

Sevgili arkadaşım çocukluğumun geçtiği eski günlere götürdün zevkle okuduğum yazılarından bir tane daha arkadaşlarım ve kuzenim de sana teşekkürlerini iletiyorlar kalemine sağlık

Yorumu oyla      0      0  
Ceyda Övez 7 Mayıs 2024 Salı 18:44

Değerli İhsan ablacım yüreğine kalemine sağlık ?? İzmirli olarak yazınızda kendimi buldum.. Harika bir yazı ile ifade etmişsiniz ?? Bir İzmirli olarak yürekten kutluyorum ??????

Yorumu oyla      1      0  
Yasemin Onultan 6 Mayıs 2024 Pazartesi 21:25

Ne tesadüftür ki bendeniz 1954yılının 3 Mayıs arife günü sabah ezanında Dr. Mustafa bey caddesindeki yasemin çiçeklerinin bahçesinde mis gibi koktuğu ananedede evinde dünyaya gelmişim... Herzamanki gibi bu güzel yazı dizisi için sonsuz tşklr...

Yorumu oyla      0      0  
Serap Alpat Yıldız 6 Mayıs 2024 Pazartesi 15:26

Sevgili İhsan hanım, kaleminize ve yüreğinize sağlık,İzmir'i hatıralarınızla beraber sizden dinlemek çok güzel. Bende İzmir'li olanlardanım ve bu şehrin bir parçası olduğum için çok mutluyum.Sevgiler

Yorumu oyla      0      0  
Meral Sinanoğlu 6 Mayıs 2024 Pazartesi 12:33

Sevgili İhsan ablacım kalemine kuvvet çok güzel yazmışsınız yine evet ben her zaman güzel davranışı kötülerden ayırıp bu bağlamda BİZ VE DİĞERLERİ diyorum. Çünkü ben bir İZMİRLİYİM. Sevgiler.

Yorumu oyla      0      0  
Bilge Başarır 6 Mayıs 2024 Pazartesi 12:18

İzmirli ,İzmirli gibi olmak sloganı ile İhsancım çok güzel yorumlamışsın eline yüreğine kalemine duyguna gönlüne sağlık olsun kutlarım seni selamlar sevgiler ??????

Yorumu oyla      0      0  
Erol Çağlar 6 Mayıs 2024 Pazartesi 09:23

Kaleminize sağlık İhsan hanım, gerçekten İzmir tarihine not düşülecek bilgiler, televizyonların olmadığı dönemlerde çocukluğumuz geçti ve her akşam büyüklerimizden dinlediğimiz önceki yaşanmışlıklarıyla ilgili hikayeleri idi. Ben de ailemizle ilgili soy ağacımızı rahmetli annemin anlattıkları ile oluşturmuştum. Sevgi ve saygılar sunuyorum.

Yorumu oyla      1      0  
Yüksel Gökçüoğlu 6 Mayıs 2024 Pazartesi 06:50

İzmirli olmaktan hep gurur duymuş ,tarihi zenginliğine hayran olmuş, Ata’mın annesini bile emanet ettiği bu ayrıcalıklı şehirde yaşamaktan daima mutlanmışımdır. Aile hikayenle İzmirli olma bilincini tekrar hatırlattığın için teşekkürler İhsan’cığım. Kalemine sağlık.

Yorumu oyla      1      0  
İpek Ergur 5 Mayıs 2024 Pazar 23:06

“Gerçek izmirli tevazusu” ne güzel bir tanımlama… Geçmişden dersler alınarak geliştirilen birleşik kültür sahibi kişiler ……..danım diyecektir. Sonradan , eğer bu kültürü tevazu vb Erdemleri taşıma gücünü hissediyorsa o yere zaten ait olmuştur. Yoksa ben de sadece İzmirliyim demem gittiğim yerlerde…. Çok teşekkürler çoook??????

Yorumu oyla      2      0  
Neval Şekerdil 5 Mayıs 2024 Pazar 21:52

Geçmişi yüzyıllardır İzmirli olan bir aileden gelmiş olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Türkiye''nin medeniyet ve özgürlük şehri olması bana güven veriyor. İhsan hanım yine çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık.

Yorumu oyla      2      0  
Zehra Özbek 5 Mayıs 2024 Pazar 21:34

Böyle muhteşem bir anlatımla böylesine unutulmaz anıları bizlerle paylaşan yazarı kutluyorum

Yorumu oyla      1      0  
Aylin Karahaliloğlu 5 Mayıs 2024 Pazar 21:15

İhsan Hanım’cığım kaleminize yüreğinize sağlık. Yazınızı okuyunca, İzmir’lş olmaktan İzmir’de doğup büyümekten bir kere daha gurur duydum.Hocam Sn. Ersin Doğer’in de dediği gibi biz Izmir’liler elimizde ki çöpü atacak yer bulamadığında şehrimizi kirletmemek adına evimize kadar taşıyan şehrini ülkesini yürekten seven insanlarızdır. Tüm Izmir’lilere kucak dolusu sevgilerimle

Yorumu oyla      1      0  
Aysel Erdem 5 Mayıs 2024 Pazar 20:43

Bende İzmirliyım Şehrime karşı çokda duyarlıyım torunlarımıda aynı sekilde yetistiriyorum İzmirli olabilmek bir gururdur

Yorumu oyla      1      0  
Osman Kerim 5 Mayıs 2024 Pazar 18:02

Hanımefendi ne güzel anlatmışsınız. Bu etkinliği düzenleyen dernek neden duyurusunu yapmadı hiç. Bilsem bende çıkar gelirdim Menemen'den özellikle Ersin Hoca'yı dinlemeye...

Yorumu oyla      2      0  
Hülya sırt 5 Mayıs 2024 Pazar 16:08

İzmirliliği çok güzel anlatan bir yazıyı zevkle okumanın mutluluğunu yaşadım kalemine sağlık İhsan ablacığım.İzmirde olmanın ve izmirli olabilmenin sevincini yaşadım.

Yorumu oyla      1      0  
Nesrin Topak 5 Mayıs 2024 Pazar 14:26

Yine çok haz alarak okuduğum bir ?? Rabbim bizleri İzmir’i hakkıyla yaşayan güzelliklerin farkına varan tarihine sahip çıkanlardan eylesin. ??????????????

Yorumu oyla      1      0  
Osman Savran 5 Mayıs 2024 Pazar 14:20

İhsan hanım yine çok güzel bir yazı olmuş.Her yazınızda olduğu gibi sonunu nereye bağlayacağınızı merak ederek okudum. Geçmişinizde böyle insanların olması ne güzel. Ne kadar iftihar etseniz yeridir. Bizde uzun bir müddet dönertaş da oturduk o caminin önünden her gün geçtim.Ama bu caminin hikayesini bilmiyordum.Kaleminize sağlık nice güzel İzmir’e ait yazılarınızı bekliyorum.

Yorumu oyla      1      0  
Enver Olgunsoy 5 Mayıs 2024 Pazar 14:19

Izmir, Izmire gelip bir süre Izmirde yasayanları kucaklamasi ve o kişilerin kendini ben Izmirliyim diyerek konumlandirmasıyla ünlü bir şehirdir.Bunu nasıl yapar nasıl eder bu tarif edilemez sosyolojik bir olgudur.Ben tam olarak tarif edebilene rastlayamadim 52 senedir..

Yorumu oyla      1      0  
Melek Turgat Özbelge 5 Mayıs 2024 Pazar 14:00

Izmir’li olmaktan her zaman gurur duymuşumdur .Ne mutlu Izmir’li olanlara

Yorumu oyla      1      0  
Şükran Özyurt 5 Mayıs 2024 Pazar 13:27

İhsancığım ne güzel ataların varmış. Ben de o mahallelerde yaşadım ama bu bilgilere sahip değildim. İzmirli olduğumu her daim hissederek ve burada yaşadığım için şükrederek geçirdim hayatımı. İyi ki İzmirdeyiz, İzmirliyim...

Yorumu oyla      1      0