YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Yasemin Onultan 11 Nisan 2024 Perşembe 13:20

Ne kadar aydınlatıcı bir yazı... Aydınlık günlere ulaşırız inşallah??????

Yorumu oyla      0      0  
Berrin Yağcı 16 Mart 2024 Cumartesi 09:44

Şarkıları dinlerken keyifleniriz, mutlu oluruz.Ama bazı şarkıların hikayesini öğrenince o şarkılar hüzün verir. Bu şarkıyı da artık dinlediğimde İhsan Raif Hanımefendi ve yaşadıklarını hatırlıyacağım. Bu çağda kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin, cinsiyet ayırımcılığının konuşulmaması dileğimle

Yorumu oyla      1      0  
Aydan Öcal 11 Mart 2024 Pazartesi 12:21

İhsanım , canım arkadaşım rahmetli İhsan Raif hanım efendiyi birkez daha anımsatarak kaleme aldığın yazın gönül telimi titretti. Eline emeğine yüreğine sağlık arkadaşım.

Yorumu oyla      1      0  
Hülya Sabuncu 11 Mart 2024 Pazartesi 07:23

İçi boş şablon mesajlar. Ne güzel bir eleştiri. Naif ve zarif. İhsan Raif hanımı yadederek bu anlamlı güne ayrı bir anlam katan yazın için kutluyorum.Kalemine yüreğine sağlık İhsancım.

Yorumu oyla      1      0  
Betül Yıldırım 10 Mart 2024 Pazar 11:46

İhsan hanım gündeme uygun güzel yazılarınızı bşr solukta okuyorum.Bu şarkıyı her duyduğumda yazınızı ve bir kız çocuğunun acı hikayesini hatırlıyacağım . Kaleminize sağlık ihsan hanım

Yorumu oyla      2      0  
İpek özçelik 9 Mart 2024 Cumartesi 23:57

Çok güzel yazı teşekkürler arkadaşım çok sevdiğim bir şarkının öyküsünü öğrenmek çok güzeldi kalemine sağlık ??

Yorumu oyla      3      0  
Bilge Targan 9 Mart 2024 Cumartesi 21:55

Çocuk gelinlerin,kadın cinayetlerinin, kadına şiddet olaylarının olmayacağı, tüm kadınlarımıza değer verilecek güzel bir dünya diliyorum.

Yorumu oyla      3      0  
Mürvet Sungur 9 Mart 2024 Cumartesi 17:06

Hiç bilmediğim bir yaşam hikayesi üzerinden nede güzel anlatmışsınız ülkemizde kadın olmanın zorluklarını..Ne üzücü ki 134 yıl sonra hala benzer konular için mücadele veren kadın direnişçiler 8 Mart dünya kadınler günü nedeniyle meydanlardaydı .Güzel günler umuduyla Dünya kadınlar gününüzü kutluyorum.Elinize emeğinize sağlık

Yorumu oyla      3      0  
Bircan Tağıl 9 Mart 2024 Cumartesi 15:58

Sevgili İhsan hanımcığım, Yine nasıl güzel yazmışsiniz. Hep dinledigimiz bu sarkinin biyle bur hikayesi ile bambaska bir dunyaya tasidiniz bizi. Hüzün dolu bu sarkinin 8 Mart’a bu kadar uygun ve anlamli hikayesini bilmek gonlumuze, zihnimize kalbimize bir kez daha bugunun anlam ve onemini kazidi. Kaleminize, yureginize saglik. Siz hep yazin olur mu????????

Yorumu oyla      3      0  
Melda Arıbal Öztan 9 Mart 2024 Cumartesi 13:53

Satırlarınızı okuduğum da, hazin bir öykünün burukluğuy...o kadar güzel ifade etmeniz takdire şayan. Maalesef kadının kaderidir denilip, süre gelen hayatın aynı şekilde devam etmesi, hiç bir değişimin olmadığı... her gün yüreğimizi dağlayan ölümler, hiçe sayılmak duygusu, kızkardeşlerimizin sızısı gittikçe yüreklerde derin yaralar açmakta Her 8 Mart ''ta bir çok söyleşiler , konferanslar yapıldığı hâlde, maalesef değişen hiç bir şey yok. Artık.....KADİN CİNAYETİ....! başlığıyla bir haber duymak istemiyoruz..... Artık çocuklar annesiz kalmasin...artık annelerin kızları ölmesin.... Bırakın artık kadın Bilgeliyle yaşasın, yaşatsın.... Emeğinize ve yüreğinize sağlık ??

Yorumu oyla      3      0  
Erol Çağlar 9 Mart 2024 Cumartesi 13:00

İhsan hanım kaleminize sağlık , şu yaşantımızda halen kadın erkek eşitliğini konuşmak tartışmak akıllara zarar. Öncelikle bu iktidar döneminde yapılanları tarih inşallah affetmez.Dünya Kadınlar Gününüzü Kutluyorum.

Yorumu oyla      3      0  
Nigar Yerebasmaz 9 Mart 2024 Cumartesi 09:27

İhsan hanım bugüne kadar zevkle söylediğimiz şarkının sözlerinin hikayesini inanın hiç duymamıştım.çok güzel anlatmışsınız adaşınızın hayat hikayesini ve o günün şartlarında verdiği kadın mücadelesinin yüz yıldır devam ettiğini anlıyoruz. Çok teşekkürler kaleminize sağlık

Yorumu oyla      3      0  
Enver Olgunsoy 9 Mart 2024 Cumartesi 08:09

Adaşınız büyük mucadele vermis.8 Mart kadin haklarini anma gününde mukemmel ve pek bilinmeyen bir mucadele öyküsünu sunumuşsunuz.Ancak maalesef bircok kadın ve tabii ki isine gelen erkek takimi Istanbul sözleşmesi dahil bircok kadın haklari ellerinden giderken sessiz ve bir bölümü destekleyicisi idi..Umarim hepberaber adaşınîz gibi bu haksizliklara gerekli tepkiyi gosterir,kazanilmis haklardan geri adim atmayiz.

Yorumu oyla      2      1