YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Lombak 4 Ekim 2022 Salı 10:53

Tunç Soyer'in eski belediye başkanlığında kurduğu bağlantılar nedeniyle Kültür zirvesi gerçekleşiyor. Rahmetli Kadir Topbaş ile iyi kanki idiler. Topbaş, UCLG nezdinde Soyer'in önünu epey açmıştır. Eski bağlantıların faydasını kullanıyor. Ama bunlar imaj yatırımları. Kentin altyapi, üst yapı, kent refahı ve konforuna faydası yok.

Yorumu oyla      5      4  
İcraatlar , İnandırıcılıkta söylemlerin önüne geçer 4 Ekim 2022 Salı 08:09

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Bknz . ESHOT int Sit . Tarife ve Ücretler . “ B- C tarife ( kırsal ilçe ) Aktarma hakkı yoktur “ “ A Tarife merkez - Aktarma hakkı vardır “ Merkez ilçelerde İzmir BB’nln tüm kaynakları kullanılarak belediyeye ait metro, otobüs , vapur ve tramvayla ulaşım hizmeti verilirken , İzmir BB’si kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmeten çekerek kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmeye devam ediyor . İzmir BB’nln hizmetlerinde adil ve eşit olmadığını anlamak için başka bir gerçekliğe gerek var mı ? “ İzmir’de uyum içinde ve adaletli bir kent yaşamı kurmak temel önceliğimiz “ Kırsal ilçelerden Kemalpaşa - Aliağa ve Torbalı ilçelerindeki ödenen vergiler , İzmir genelinde ödenen vergilerin yüzde kaçını karşılıyor . İzmir BB’si ödenen vergilerden payını alıyor , ancak hizmete gelince kırsal ilçelere belediye otobüsü ( ESHOT ) yok . Ne var ! ÖZEL HALK OTOBÜSÜ Köylü üretmezse , kentli parasıyla istediği ürünü , istediği yerden satın alma gücene sahip nasıl sa !

Yorumu oyla      3      5  
Vizyon sıfır 4 Ekim 2022 Salı 02:53

belediye bütçesini artı parayla teslim etmek iyi bir şey mi? belediye kâr amaçlı bir şirket mi? bütçe yapılırken nasıl yapılmış? belediye borçlarını ödeyebildikten sonra borç olsa ne olur, olmasa ne olur! hiçbir proje yapma ama borcum yok. Kocaooğlu da 3 milyar gibi bir borçla belediyeyi bıraktı; Seferihisar ne ki! Soyer, Seferihisar'da beğenilmeseydi 2 dönem nasıl başkanlık yaptı? Yazar ne anlatıyor altta neler yazılıyor. Kokuyla, kaldırımla konunun en ufak alakası yok.

Yorumu oyla      4      4  
BİRGÜL 3 Ekim 2022 Pazartesi 19:46

Çok doğru tespit. İZMİR FARKINDALIĞI

Yorumu oyla      3      5  
Partili 3 Ekim 2022 Pazartesi 18:34

Bornova belediye başkanı Olgun Atilla sıfır borç ve artı para ile bütçe teslim etti ama Seferihisar belediye başkanı olan Tunç SOYER,Seferihisar büyük şehir belediye başkanı atandı,bıraktığı belediyeye kaç lira borç bıraktı? Seferihisarlilar biliyor başka söze gerek yok demekki bu işler böyle oluyor...

Yorumu oyla      9      7  
Huriye delen 3 Ekim 2022 Pazartesi 16:45

Tebrikler başarıların devamı aman nazar etmeyin

Yorumu oyla      3      6  
Hüseyin cebi 3 Ekim 2022 Pazartesi 16:38

Yeni bir yola girdi sağ olsun başkanımızla

Yorumu oyla      3      5  
Lombak 3 Ekim 2022 Pazartesi 16:20

Hı hı. Tabi, tabi.

Yorumu oyla      3      6  
ibrahim 3 Ekim 2022 Pazartesi 16:15

Günün fıkrası köşesi burası herhalde.

Yorumu oyla      4      5  
vatandas 3 Ekim 2022 Pazartesi 15:49

bu allı pullu, övgülere mazhar yeni siyaset niyeyse bizim içinde yaşadığımız İzmir'de pek hissedilmiyor. Kent hala kokmaya devam ediyor, yolda- kaldırımda yürümek hala mümkün değil, karşıdan karşıya geçerken insanlar ölüyor falan. Bi üzerinden geçilse bu yeni siyasetin faydalı olacak diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      6      5  
DELEGE 3 Ekim 2022 Pazartesi 15:10

Tayfun bey iyide sokaktaki vatandaş dijital devrim sanat vs umurunda değil yoluna yaşadığı yere hizmete bakıyor.valla mahallede farklı duygular var biline.

Yorumu oyla      8      5