YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Adem şaşmaz 21 Haziran 2022 Salı 21:39

Sizin bahsettiniz konu çok hayallerin üstü.

Yorumu oyla      4      3  
Gürkan 20 Haziran 2022 Pazartesi 17:31

Tüm bunlara ilave olarak vatandaş kokudan haklı olarak şikayet ediyor, mevcut yönetim yine haklı olarak sorumlu tutuluyor ve çözüm bekleniyor ancak yollar çöp içinde, o ne olacak? Sokaklar çöp tenekesi mi? İçtiği sigaranın kendisini, paketini yağmur kanallarına, yollara atan, içtiği kola-su şişesini ayağıyla yağmur kanalına "tepen", yediği poşetli ürünün poşetini yere atan ... lar da eminim ki kokudan şikayet ediyorlardır. Bu şehrin sokakları neden bu kadar pis? Sokaklara, derelere atılan çöpler de bu şehrin koku kadar önemli bir sorunu. Dereye atılan her çöp koku yapıyor. Yatak atan var. Denizden klozet çıkmıştı. Her taraf sigara. Çöpler leş gibi. Hâlâ daha kovayla çöp döken var. Çöp torbasına koyup, ağzı kapalı bir şekilde atmak çok mu zor? Çöpleri evlerde ayrıştırmak ise başka bir konu. Onun da olması gerektiğini yıllardır yazıyorum.

Yorumu oyla      7      3  
Gürkan 20 Haziran 2022 Pazartesi 16:48

"Büyük Kanal Projesine" bakarsak: 42 km ana kuşaklama kanal, 100 km tali kuşaklama kanallar, 4 pompa istasyonu ve Çiğli biyolojik atık su arıtma tesisinden oluşmaktadır. Ve tabiki ilave olarak kentin tamamındaki yağmur sularının kanalizasyon sisteminden bağımsız olarak denize deşarjı için “ayrık sistem yağmur suyu şebekesi". Proje bu ama yapılan bu değil. Projede küçültme yapıldığı için bugün Narlıdere'de ilave arıtma tesisi var. Çünkü sahilden giden kolektörün çapı küçültülmüş. Yağmur kanalları zamanında ayrık yapılmamış. Proje doğru bir şekilde, bitmiş bir şekilde değil de değişiklik yapılarak, yağmur kanalları olmadan 2000'li yılların başında açılmış. Bu projenin zamanındaki maliyeti 600 milyon dolardan fazlaydı. Yapım işi kadar finansmanını bulmak da zordu. Tansaş mağazaları da bu dönem özelleştirilmişti. Bu proje baştan doğru bir şekilde yapılsaydı bugün başka şeyleri konuşuyor olurduk. Kocaoğlu zamanında projede revizyon da yapılmıştı. Şimdi de Çiğli 4.faz ve ilave hatların yapımı devam ediyor. https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/buyuk-kanalda-revizyon/37714/156

Yorumu oyla      6      3  
Gürkan 20 Haziran 2022 Pazartesi 16:20

2021 yılına ait İZSU'nun 164 sayfalık faaliyet raporunu okudum. Raporu göre; İZSU'nun 2021 yılında yaptığı yatırım tutarı 865 milyon TL. Raporda nereye, ne yapılmış, ne yapılacak ayrıntılı bir şekilde var. 2021 yılında 2 milyar 242 milyon TL gelire karşılık, 2 milyar 859 milyon TL de gider olmuş. Mevcut duruma bakarsak da 60 adet içme suyu, 66 adet de atık su arıtma tesisi varmış. (ilave tesisler yapılıyor). Mevcut 9333 km içme suyu hattına ilave 526,17 km içme suyu hattı projelendirilmiş. 246 km yeni hat yapılmış. Mevcut 4017 km atık su hattına ilave 115 km hat projelendirilmiş. 77 km yeni hat yapılmış. Mevcut 723 km yağmur suyu hattına ilave 555 km yeni hat projelendirilmiş. 24 km hat yapılmış(kısa metrajlı hat+bakım yapılanla beraber 71,5 km). Daha bir çok ayrıntı, hedefler raporda ayrıntılı bir şekilde var.

Yorumu oyla      6      3  
Tayyar ÖNDER 20 Haziran 2022 Pazartesi 15:40

En Fazla Kültür/Sanat İşleri Sorumlu Müdürü Olabilecek Kişiden Belediye Başkanı Yaratmaya Çalışmanın Hazin Sonu...

Yorumu oyla      9      9  
asaf 20 Haziran 2022 Pazartesi 15:36

Nüfusu arttırmak, her yeri imara açmak sahile yüksek katlı binalar dikmek. Altyapı çalışması yapmamak. Kısaca rant hesabı yapıldığı sürece sorunlar sadece artar.

Yorumu oyla      6      5  
Büyük Kanal Projesi ve Yağmur Suları 20 Haziran 2022 Pazartesi 14:38

Büyük Kanal Projesi yapılırken, yağmur suyu sistemi kanalizasyon siteminden ayrı idi de bu projede mi birleştirildi? Geçmişe çamur atacağız diye milletin aklı ile dalga geçmeyin.

Yorumu oyla      7      5  
Sirkülasyon kanalları 20 Haziran 2022 Pazartesi 14:35

Aziz Kocaoğlu'nun büyük emekler verdiği Sirkülasyon kanalları projesini rafa kaldıranlar İzmir'e ihanet emektedirler.

Yorumu oyla      8      3  
narlıdereli 20 Haziran 2022 Pazartesi 12:29

ah be tunç başkan, kültür sanat müdürü değilsin ki yalnızca kültür sanat, sosyal yardım projeleri ve yine yurt dışı gezileri. büyükşehir bld başkanının asli görevi alt yapı sorunlarını çözmektir. yukarıda saydığım tüm çalışmalar kocaoğlu döneminde de yapılıyordu ama hiç haberi yaptırılmazdı. aksam yatıyoruz koku, sabah kalkıyoruz koku. izmir maalesef foseptik kokusundan geçilmiyor. ne şanslısınız ki genel başkan buradayken biraz azdı. bu koku sizi de götürür. vatandaş çiçek böcek projesi istemiyor, şu koku sorununu çözün lütfen, izmir dha fazla koku cehennemine dönmeden...

Yorumu oyla      9      6  
izmir 20 Haziran 2022 Pazartesi 12:17

izmir uzun tarihi olan ama korfezi oldugu icin diger hic bir liman kentine benzemez. derin bir korfez ve ic denizi olan uc tarafi yuksek daglarla cevrili bir kent.bu kentin nufusu maksimum 3 milyonda kalmaliydi ama 5 milyona cikti . bu kadar insanin bireysel, kurumsal ve sanayi atiklari dogal olarak korfez kanallarinda atik merkezlerine dogru yavas tempoda ilerlemekte , orada geri donusum saglanmakta.ancak unutulmamali ki izmir sivi ve kati tum atiklarin sehir icinde aktarim surecinde ister istemez koku ortaya cikarmakta bir de buna yuksek hava sicakliklari ve ruzgarsiz havalar eklenince koku elbette artabilmektedir. cozum mu? ; bu tarihi kente bir iyilik yapin kenti korumaya alin ve kesinlikle yeni imar yeni yerlesim yerleri yapmayin,mevcut nufusu korumaya calisin. kati ve sivi atiklarin toplanmasi geri donusumleri zaten yapilmakta teknik eksiklikler varsa zaten yapilmakta. ama nufus artisi geri donulmez hasarlar acabilmektedir.

Yorumu oyla      9      5  
20 Haziran 2022 Pazartesi 12:09

Çiğli arıtma tesisi çöp bidonu mu ki kolayca taşınsın?

Yorumu oyla      6      3  
20 Haziran 2022 Pazartesi 11:18

Çiğli şehir merkezi olmuş durumda. Şu arıtma tesisini öteye taşıyın. Çiğli arıtmanın şimdiki yeri kapatılmalı daha ileri kısımlara kurulmalı.

Yorumu oyla      2      6