YORUMLAR
Toplam 15 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
GüvenAydoğmuş 16 Haziran 2022 Perşembe 11:31

61 Anayasasını hatırlatmak,yeni anayasa hazırlığı için çok önemlidir.K.Anadol önemli ve tarihi bir gôrev üstlenmiştir.Kutluyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 6 Nisan 2022 Çarşamba 01:05

Ayrıntılara girmeden üç soru sormak istiyorum. İki kanatlı meclis hangi parlamenter ülkede vardır? İngiltere'de mi? 1961 darbesinde Birleşik Krallık parmağı var mıydı?

Yorumu oyla      2      3  
Nail Gürman 3 Nisan 2022 Pazar 17:29

Yazdığın her şey,virgülüne kadar gerçek. Engin Altay bir tv de”27 Mayıs aşşalık bir darbedir kınıyorum”demişti.. Yazıklar olsun..Cehalete ve kişiliksizlere bak!..,

Yorumu oyla      2      3  
Fahri Özbaki 2 Nisan 2022 Cumartesi 16:29

O günleri ben de aynı heyecanla yaşadım. Ankara Ulu anlar ceza evinden 28 mayısta MBK Kararıyla serbest bırakıldıktan sonraki süreçte çok şeyler yaşadık ve gördük. Anlattıklarınla tekrar yaşamak fırsatı verdiğin için teşekkürlerimi sunarım sunarım sevgili dostum...

Yorumu oyla      2      3  
Yüksel ÇETİNER 2 Nisan 2022 Cumartesi 15:59

Yazıda değerli bilgilere yer verildi iş olmakla birlikte; ideoloji kokan önyargıların etkisi ağırlıklı, Metinlerin uygulayıcısı ve tadilatının olan siyasetin ve siyasetçinin etkisine pek değinilmiyor. Oysa ki 1940 ''ların ilk bölümü sonlarından başlayarak Toprak Reformu karşıtlığı destekli İttihat Terakki muhalifleri ve elbette, tarih boyunca eksilmeyen ,din ve dincilik sömürüsü rehberliğinde siyasetin ve siyasetçilerin yozlaşmasının , geçmişteki günahkarları "arındırıp yüceltmek gnünlük politikalarına ve çıkarlarına alet etmelerininin "darbe" ithamlı el koymaların oluşmasında etkilerinden izler göremedim. Değinilen tarihi Meclis balkonundan değil, ama sokakta, kamusal örgüt içinde , siyasetçilerin seçme temsilcileri ile de az çok temas halinde olmuş bir kişi olarak görüşümü aktarmaya çalıştım. Bu çok hacimli konu için meydan bu kadar küçük. Ol nedenle, şimdilik bu kadar, değerli anlatım için tekrar teşekkürler. İyi günler.

Yorumu oyla      2      3  
Erdoğan anadol 2 Nisan 2022 Cumartesi 12:55

Yakın geçmişimizi detaylı olarak anlatan bu yazı bir ders mahiyetinde, kalemine sağlık kıymetli kuzenim

Yorumu oyla      2      3  
Aşır Kanat 2 Nisan 2022 Cumartesi 12:45

Mükemmel

Yorumu oyla      2      3  
Veysel Budak 2 Nisan 2022 Cumartesi 10:38

Detaylı bir ders anlatımı olmuş.Okuyup,anlayıp ona göre düşünce ve davranış gösterecek olanlara selam olsun. Kaleminize ve yüreğinize sağlık.

Yorumu oyla      2      3  
Kemal Sağ 2 Nisan 2022 Cumartesi 09:15

Siyasi tarihe ışık tutup bizi bilgilendiren yazı için teşekkür ediyorum, saygılarımla üstadım.

Yorumu oyla      2      3  
Muberra 2 Nisan 2022 Cumartesi 06:07

Demokrasi de nasıl da geriye gittiğimizi üzülerek okumuş oldum. Ayrıntılı bilgi içeren bu güzel yazı için teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
Türkiye Değerlidir. 2 Nisan 2022 Cumartesi 01:32

Tamamen katılıyorum. 1968 de AÜHF de eğitimini aldığımız 1961 Anayasası, ilk haliyle, batıda dahi eşi bulunmaz muhteşem bir Anayasadır. Öncelikle DENGE Anayasasıdır. "Kuvvetler Ayrılığı" ilkesi, yönetimi kontrol ve denetleyen sivil toplum kuruluşları vs. Ancak ve ne yazık ki içeriğinde yer alan şaşırtıcı ölçüdeki haklarn mevcudiyeti söylendiği gibi bol geldi. Sanki sorun; bu Anayasanın kendisini (hükümlerini ve uygulamasını) güvencekoruma konusunda eksik tedbirsiz olmasıydı. Elbette batılı egemen güçler kendi toplumlarına da -batıdan önce ilkin 1930 larda kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinde olduğu gibi- kötü örnek oluşturan bu anayasanın varlığı halinde Türkiye''yi güdemeyeceklerinden, aralıklarla paralandı. Önce eğitim, denmesinin asal nedeni insana birey olduğunun öğretilmesidir. Birey olduğunu anladığında, haklarını sorgulamayı ve kendisinin değerli olduğunu anlayacaktır. Anayasa toplumsal sözleşmedir. O nedenle anlatıldığı gibi geniş toplumsal katılımla kurucu meclis oluşturulup, tartışılarak benimsenen ortak metin, referandum (halk oyu) ile kabul edilmiştir. Hakkını bilen, haddinisınırını bilir.

Yorumu oyla      3      3  
Nazim Arat 1 Nisan 2022 Cuma 20:48

Demokrat parti kapatılmış darbeciler ve Chp el ele mükemmel bir demokrasi anayasası hazırlıyorlar ve 27 mayısın abd dışında oldugunu inanmamızı istiyor.

Yorumu oyla      2      4  
Şakir Kaleli 1 Nisan 2022 Cuma 15:30

Müthiş Bilgin ve tarih yüklü bir yazı. Yalnız genç kuşağın bilgilenmrsi için değil, Türkiye’nin neleri başarıp neleri heba ettiğini de öğrenmesi açısından fevkalade. Teşekkürler sayın Anadol.

Yorumu oyla      3      3  
Tayyar ÖNDER 1 Nisan 2022 Cuma 11:11

Kendinizi Anti Emperyalist Bir Kişi Olarak Beyan Ediyorsunuz... Başta CHP Olmak Üzere 6 Muhalefet Partisinin Hazırladığı Nihai Mutabakat Metninin Ayni Zamanda Emekli Bir Büyükelçi Olan Bir CHP MV Eli İle Düzeltilmesi/Revize Edilmesi Ve İçin Bir AB Büyükelçisine Gönderilmiş ve Onay Alındıktan Sonra Kamuoyuna Açıklanmış... Bu Konu da Bir Şeyler Söylemek İster misiniz Sayın Kemal Anadol...???

Yorumu oyla      2      4  
KEMAL KURT 1 Nisan 2022 Cuma 10:56

İyi ki, iyi ki varsınız Kemal Bey. Sadece CHP'nin değil ülkenin de hafızası olmak bakımından bu yazılarınız çok kıymetli.

Yorumu oyla      3      3