YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Mustafa Yenihayat 8 Şubat 2022 Salı 13:18

Sadece islamla bakmazsak, Laiklk ve Siyasallaşmış din olarak bakarsak,sitasallaşmış din, hıristiyanlık, müslümanlık,yahudilik içinde geçerli.Orta çağ kilisenin siyasi gücü ortada.Bundan nasıl kurtulmşlar rönesans denilen aydınlanmaYni dini sosyal hayar ve siyasetten,hukuktan ayırarak.Bir tür seküler hayata geçiş.Dinin kişisel alan olması.Müslüman ülkeler bunu başaramadıklarından hayatı hukuku dini doğmalarla hla yöntmeye çalışıyor yani hala ortaçağ karanlığındalar.Müslüman ülkelerden bir tek Türkiye, cumhuriyet ve Atatürk evrimleri ile batının bu aydınlanmasını yakalamış ve diğer müslüman ülkelerle farklılaşmıştır...

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 7 Şubat 2022 Pazartesi 19:10

Mazota bu geceden itibaren 80 kuruş zam geliyormuş. 15.55 lira oluyor litresi.

Yorumu oyla      2      3  
Ali Koç 4 Şubat 2022 Cuma 15:46

doğru onu yazmamış keşke yazsaydı bir tek Cumhur yazmamış. Herşeyi Cumhurdan beklemekte haklıyız şu tartışmayı bile nereye çevirdik. onları da başkaları yazsa olmazmı

Yorumu oyla      3      5  
Sanayide elektrik krizi 4 Şubat 2022 Cuma 13:40

Ali Koç, alıntı yaptığım bölüm zaten o yazıdan. O yazıda tramvay eleştirildi, elektrik krizi daha sonra yaşandı. Sanayide elektrik krizi önemli değil mi? Dert sanayici mi, Soyer mi?

Yorumu oyla      2      3  
Ali KOÇ [email protected] 4 Şubat 2022 Cuma 11:06

Bunda yanılmışsın Sanayide elektrik krizi. Cumhur Bulut bu konu ile ilgili bu sayfada bu köşede 23 Eylül tarihinde yazdı o yazıyı. Hem de AOSB deki sıkıntının bütün sorumlularını açık açık belirterek. (Cilalı Tunç Devri, EBSO, İZTO, AOSB ve Şoförler Odası) başlığı ile... Okumadıysanız bir bakın. e postama da görüşlerinizi ve tepkileriniz iletebilirsiniz [email protected] https://www.egedesonsoz.com/yazar/baslik/16406

Yorumu oyla      4      5  
Vatandaş 4 Şubat 2022 Cuma 09:57

Tramvayın Çiğli Araştırma ve Eğitim Hastanesinin önünden geçmesi tam bir hayal kırıklığı, hastane gibi stratejik bir noktaya ulaşımı zorlaşacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca çalışma çevresi ve yollar bir berbat, dubalar, yollar delik deşik, yamalı, tümsekli, ışıklı levhalar, yönlendirmeler yok. Bu nasıl bir çalışma yönetimi diye insan düşünüyor.

Yorumu oyla      4      5  
Sanayide elektrik krizi 3 Şubat 2022 Perşembe 21:56

"Haydi bizim matbuat erbabını geçtim. Yazan yok, çizen yok. Halkın derdine gönlünü açan, kulak kabartan ve durun, neler oluyor diyen yok. Yok da… EBSO’dan neden ses çıkmaz mesela?... Sonra İZTO’dan?... AOSB’den ve Şoförler Odasından? Her şey yolunda mı sizce? İşler iyi gidiyor mu İzmir’de? Üyeleriniz memnun mu olan bitenden? AOSB’de tramvay inşaatının sebep olduğu sıkıntılardan haberdar mısınız örneğin? Yoksa bihaber gömleği mi kuşandınız siz de? Hani şu üretim ve ihracat rekorları kıran İzmir’in en önemli istihsal alanı AOSB’de işlerin nasıl çileden çıktığını hiç mi görmüyorsunuz sahi?" deyip de AOSB'ye elektrik verilememesini görmezden gelmek. Neyse, konumuz laiklikti değil mi? Yıl olmuş 2022, Türkiye'deki tartışma hep aynı.

Yorumu oyla      3      4  
Kemal B 3 Şubat 2022 Perşembe 01:34

Yine harika bir yazı, kaleminize sağlık.

Yorumu oyla      3      5  
Zafer 2 Şubat 2022 Çarşamba 23:42

(Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar..) Gerçek medeniyet kaleminden döküldüğü şekild e anlatılır... adalet sevgi saygı tamda bu dönemin en çok ihtiyacı olan şeyler.. Yüreğimden akan yazı bizlerin aynası olmuş. Ellerine sağlık...

Yorumu oyla      2      4  
Mehmet Gülgör 2 Şubat 2022 Çarşamba 22:56

Kalemine sağlık. Haklısın 83 milyon bir olursa biz çözeriz. İllaki kucaklaşmak bile gerekmez selamlaşsak bile yeter.Hoşça kal kardeşim.

Yorumu oyla      3      5  
Musa karadağ. 2 Şubat 2022 Çarşamba 22:18

Bu Millet sizin anlattığımız şekildeki bir laiklik sistemine birşey demeye bilir.Fakat bu millete laiklik sistemini dinsizlik ve müslüman düşmanı bir sistem olarak dikta ettiler.Bu yüzden TÜRK MİLLETİNİN kendi sistemi vardır.ADALET veMERHAMET tir.Biz müslüman ,hıristiyan,yahudi diye ayırt etmeyiz insan olarak bakarız.Biz vatan hainine düşmanız hangi dinden olursa olsun.

Yorumu oyla      5      3  
T. Maro 2 Şubat 2022 Çarşamba 11:38

Sevgili Cumhur, yazı tam da ihtiyacımız olan tartışma kültürüne güzel bir örnek olmuş. Medine Sözleşmesi etkileyici bir metin olmakla birlikte, hayattaki karşılığı tartışmalı. İslam aleminin halleri... Metnin derinliği etkileyici... Kalemine sağlık. Sevgiler.

Yorumu oyla      4      3