YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
bucalı 10 Temmuz 2019 Çarşamba 11:55

Buca da sadece üniversiteler yok, Buca da mezarlıklar var, mezbaha var, hal var, 3 adet cezaevi var,Seyfi Demirsoy hastahanesi, doğum hastahanesi var....... Buca sadece nüfus yoğunluğu ile değil İzmir in yükünü çeken birçok hizmet birimi ile var.Buca nın en önemli sorunu olan TRAFİK konusu çözümü için mutlaka cezaevi kalkmalı, metro işi çözülmelidir. Bu işin reklamı olamaz. Hizmet şarttır.

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 9 Temmuz 2019 Salı 11:20

Ankara raylı sisteme onay verirken yazıda da geçen koşullara bakar. Örneğin pik saatlerde yolcu yeterli değilse yatırım programına almaz, belediye de ihaleye çıkamaz. Eskişehir tramvay hattının da böyle bir sıkıntı olmuştu. Tesadüf olacak ki orası da muhalif belediye. Projeyi yapacak olan da belediye, bakanlık değil. Bakanlık önce yıllar önce devraldığı otogar metrosunu yapsın. Reklam olsun diye Kocaoğlu projeyi vermedi diyorsun da insan hayret ediyor. Reklam olacağını düşünse İZBAN projesinde beraber çalışmazlar, otogar metrosunu da devretmez. Diğer hatları da vermek istediler ancak bakanlık kabul etmedi. Yıllar önce projesi hazır Buca tramvay projesine de biz yapacağız diye onay verilmemişti. TCDD Buca'da afişler aşmış, projenin reklamı yapılmıştı ama tabiki de yapılmadı. Halbuki belediyenin yüksel proje tarafından hazırlanan Şirinyer-Tınaztepe tramvay hattı projesi duruyor. Yaklaşık 4 yılda onay verilen Konak ve Karşıyaka tramvay hatları ihaleye çıkıldığında Buca tramvayı da yapılacaktı.

Yorumu oyla      4      5  
ibrahim 9 Temmuz 2019 Salı 09:38

Buca metrosu hakkında kafamı karıştıran birşey var. Oda şudur ve bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 2010 yılında çıkan ve projesi hazırlanmış veya yapımına başlanmış olmak kaydıyla devam edilememiş raylı sistem yapım işlerini merkezi hükümete devir edebiliyorsunuz. Buna karşın ertesi yılın yatırım programına alınması halinde ve bitiminde hükümet, sizden bu yapım maliyetini parça parça tahsil ediyor. Yani size hediye etmiyor. Ama reklamını yapıyor. Bu yüzden yıllarca Aziz Kocaoğlu buna yanaşmadı ta ki Buca metrosuna kadar. Çünkü artan döviz ve diğer maliyetlerle burası yapılabilir olmaktan çıktı diye kendi beyanı var. Şimdi sormak istediğim şudur; bu projeyi baştan aşağıya İzmir Belediyesi'mi yapacak yoksa Merkezi Hükümete bu yasaya göre sen yap benden tahsil etmi diyor. Eğer Bana ikinci şık gibi geliyor. Eğer öyleyse cumhurbaşkanlığının yolcu adedi, saat başına yolcu sayısı ve 90 dk uygulamasını da hesaba katıp mali yönden olumlu veya olumsuz deme hakkı yokmu sizce. Ben şuanda bu durumdayız diye düşünüyorum. Yanlış biliyor olabilirim, cevap verecek kişilerin bilerek, şuraya bak diyerek cevap vermelerini rica ediyorum.

Yorumu oyla      5      6  
recep 9 Temmuz 2019 Salı 09:07

Güzel açıklayıcı bir yazı olmuş, süreç hakkında bilgilendik. Teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      4      5  
9 Temmuz 2019 Salı 08:53

buca akepeye oy veriyordu. görsünler akepeyi

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli 9 Temmuz 2019 Salı 04:35

İBB'nin mali yapısı hızla zayıflıyor. Maalesef 5 yılın sonunda nerdeyse hiçbir yatırım yapılamayacak.

Yorumu oyla      9      7  
ST 8 Temmuz 2019 Pazartesi 20:27

İzmir'in işlerini yokuşa sürün bakalım daha nereye kadar? Ama gün gelecek utançtan İzmir' gelemeyeceksiniz, ayıptır, haksızlıktır. İzmirli unutmaz.

Yorumu oyla      16      6  
angarya 8 Temmuz 2019 Pazartesi 20:14

Ankaradan bakinca Izmire is yapmak angarya. Nerede Hamza Dag ve diger vekiller?

Yorumu oyla      14      6  
Hak, hukuk,adalet 8 Temmuz 2019 Pazartesi 20:10

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; çevre ilçe halkının 10.02.2016 tarihinde iptal edilen 90 dk. aktarma haklarını neden iade etmiyor ? CHP li belediyeler ayrımcılık yapar mı ? İzmir’de merkez ilçelerde toplu ulaşım aracına ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler bedava . Çevre ilçe halk ı ;belediye otobüslerinde dolmuşa biner gibi indi bindi para ödüyor. Gaziemir - Ayrancılar arası 17 km mesafe ( tek yön ) 2 araç 2 bilet bedeli 6.00.- TL. Hakkaniyet nerede ? Adalet nerede ? İzmir BB ‘si yetkisinde olan toplu ulaşımda; çevre ilçe halkına 90 dk . aktarma hakkı niye verilmiyor ?

Yorumu oyla      5      17  
sezarın hakkı sezara 8 Temmuz 2019 Pazartesi 20:01

AKP li arakdaşlarımızın ugramayacagı yazılardan biri olmuş. Buca ya metronun niye gitmedigine dair açıklamalar yapılmış. Bürokratik engeller anlatılmış. gayette anlaşılır bir yazı olmuş. deymi yerindeyse Fatih bey bilale anlatır gibi anlatmış konuyu. Bir edit te ben ekleyim! 31 mart seçimlerin de buca da AKP %40 ın üstünde oy almış hatta net olarak %44 almış!!! AKP hükumeti izmir de 1 tane metropol ilçe alabilmek için . her türlü "CHP belediyesi çalışmıyor" numarasını yapar. bunlardan en bilindigi de bürokratik engeller koyarak "pes ettirme" numarasıdır.

Yorumu oyla      13      7  
gürkan 8 Temmuz 2019 Pazartesi 18:59

2 yıl sonra havuz medyası bir türlü onay verilmeyen metro konusunda suçluyu belediye ilan etmiş. Tam bir skandal! bu raporu bende gördüm. İnsan hayret ediyor. Buca İzmir'in en kalabalık ilçesi ve üstüne üniversite de varken yolcu sayısı üzerinden "fazla iyimser" hesaplanmış tespiti yapmak insan aklı ile dalga geçmektir. Maliyet meselesi zaten ayrı bir komedi. Bu arada tarihlerde bir hata olmuş. 18 Eylül 2019 yazılmış ancak 2018 olacak.

Yorumu oyla      13      8