YORUMLAR
Toplam 21 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
haluk günerman 10 Eylül 2019 Salı 20:44

HER KELİMESİNE KATILIYORUM. faYtonlar geri gelsin.

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 29 Haziran 2019 Cumartesi 02:01

Aşağıda bir arkadaş faytonların kaldırılmadan düzgün bir şekilde yani sıcak ve soguktan etkilenmeyecek şekilde çalıştırılmasından bahsetmiş. evet aslında olabilir ama ben bizim ülkemiz de bu tür şeylerin yürüyecegine inanmıyorum. ayrıca hayvan haklarını savunan çok büyük bir çoğunlugun bu ülkede faytonların kaldırılmasını istedigini de unutmayalım. insanlar kaldırılsın derken . türk insanının hiç bir şekilde kurallara uymayacagını bildigi için kaldırılmasını istiyor. bazen alsancakta görüyorum. ışıklı mışıklı yanar dönerli,bas bas oyun havası çalan faytonlar var. Atların hali ise içler acısı !!! Keşke bazı arakdaşların istedigi gibi faytonlar kalsa ve düzgün şekilde işleyebilse . birde tunç soyer için halka sorsun falan . yani ne yapıyorsunuz arkadaşlar? fayton yahu bu adam niye halka sorsun ? ya dersinizki izmir ile ilgili çok kritik bir konu var ve halka sorma gibi bir durumu es geçiyor. anlarım da faytonu niye sorsun ki? göründe her kordona çıktıgınız da faytona biniyorsunuz sanacaklar. dogma büyüme izmirliyim. 37 senedir 1 yada 2 kere falan faytona binmişimdir. bence çokta önemli bir şey değil. kaldırılması gerekiyorsa kaldırılsın.ATları da belediye himayesine alıp emekli etsin . ömürlerinin sonuna kadar düzgünce baksınlar.

Yorumu oyla      4      5  
İstanbul''dan bir İznirli öğretmen 28 Haziran 2019 Cuma 20:34

Kaldırılan faytonların Doğal Yaşam parkında değerlendirilmesi düşünülemez mi? Malum Doğal Yaşam parkı çok büyük. Her hayvanda mola vere vere çocuklu ve yaşlı aileler için çok iyi olur diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      4      5  
izmir 28 Haziran 2019 Cuma 14:45

Bu kararlarla kimleri memnun etmeye çalışıyoruz ? Sahil kesiminde yaşayan ve ya vakit geçiren bazı bir kaç insanı mı ?

Yorumu oyla      11      5  
KONAK 28 Haziran 2019 Cuma 14:43

Kesinlikle katılıyorum size . Böyle konularda karar verilirken İzmir vatandaşına sorulmalı anket yapılmalı . kokusundan rahatsızsanız düzenli temizlenmesini sağlayın atların faytonun...hayvan haklarında atlardan önce sayılacak çok hayvan var bu şehirde .

Yorumu oyla      12      5  
Yaşar Özcan 28 Haziran 2019 Cuma 13:51

Yorumlara aynen katılıyorum. Hayvan hakları mantığı ile bakılıyorsa AT YARIŞLARININ DA kaldırılması gerekir. Hadi bakalım gücünüz yetiyor mu? Görelim bakalım hayvanseverleri !..

Yorumu oyla      12      5  
Alen35'e 28 Haziran 2019 Cuma 13:44

Siz halkın görüşünü rüyanızda gördünüz herhalde. İşgüzar lafından kendinize vazife çıkarmışsınız. Görüşleriniz de müthiş "Yönetici olarak çalışan kişinin başkasının görüşüne ihtiyacı yoktur." diyorsunuz. Harikalar yartıyorsunuz. İnşallah Tunç Başkan sizin gibilerin kafası ile hareket etmeye devam etmez.Faytonu kaldırmak başka, usulüne uygun olarak çalıştırmak başka. Hava sıcaklığı 5 derecenin altına düşünce 32 derecenin üstüne çıkınca çalıştırmazsın olur biter. Nasıl kötü havalarda okulları tatil ediyorsun, düzelince açıyorsun , bu işi de böyle çözersin. Yoksa sizin fikrinize uyulacak olursa: Havalar bazen çok sıcak bazen çok soğuk olabilir diye okulları da kaldıralım.

Yorumu oyla      12      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 28 Haziran 2019 Cuma 13:41

1) Sn.Tahsin Çetinkaya, atların idrar kokusu tamam da, cila niyetine yükledikleri şişe şişe biraları duvar diplerine veya apartman girişlerine "çişşş" olarak transfer eden adamcıkların saldıkları koku hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum. 2) "Yazık edildi" ve "Halka soruldu mu?" rümuzlu sayın yorumcuların anımsattıkları: Bay Tunç Soyer, henüz seçildiğinde "her konudaki/veya bazı konulardaki kararın halka bırakılmayacak kadar önemli olduğunu" ve bu tür konularda danışmanlarıyla(?) kararlar alacağını tepeden bakan bir tavırla zaten söylemişti... Yani şaşıracak bir durum yok. 3) Daha gerilere gidecek olursak, Sn.Kocaoğlu "aktarmalı" eziyetini uygulamaya koyarken halka mı sordu?.. Akepe ilktidarı/ve rte neyi sordu/soruyor halka?.. Genel/yerel seçimlerde adaylar belirlenirken hangi parti soruyor halka?.. "Kıyak emeklilik" utanmazlığını tüm partiler oy birliğiyle araya sokuştururken halka mı sordular?

Yorumu oyla      9      5  
“İzmir’li” rumuzlu kişiye 28 Haziran 2019 Cuma 12:30

Benim bildiğim kadarı ile birkaç yıl önce Büyükşehir Belediyesi fayton işine alttı ve özel faytonlar yaptırılarak bunlar içinde özel atlar getirtildi. Faytoncularda eğilip, kılık kıyafetleri de bir düzene sokularak gayet düzenli ve insaflı bir şekilde çalıştırılmaya başlandı. Her geçişte gördüğüm gibi atlar da gayet sağlıklı ve bakımlı görünüyorlardı. Sanırım bu ‘İzmirli” rumuzlu arkadaş hayl görüp hayallerini yazmış. Fayton nostaljisine yazık edildi.

Yorumu oyla      15      5  
Alen35 28 Haziran 2019 Cuma 12:21

Bunun tunç soyer halka niye sorsun ? halkın görüşü belli zaten. halk bu faytonların kalkmasını istiyor! birde tunç soyer i tanımayan hayatın da iki kelime konuşmamış adamlar ,tun soyer i" çevresindeki işgüzarlara uymakla" suçluyor. İlk olarak tunç soyer hayatının büyük bölümünü zaten yönetici olarak geçirmiş bir insan . ticaret odasın da çalışırken dahi adam genel sekreter yardımcısı idi. böyle bir adamın yanında 3-5 işgüzara ihtiyacı yok. AKP li arkadaşlar artık neyden vuracaklarını şaşırmış durumdalar. yahu fayton kaldırılmasın ne demek? 40 derece sıcakta seni, koşalım oraya ozaman istermisin ? Şu adamın yaptıgı her iyi şeye karşı ıkmak burada moda oldu malesef. zaten ayn kişilerin farklı isimler ile yorum yapması ise efsane. okurları gerizekalı yerine koyuyorlar. egede sonsöz editörlerinden ricam olsun bir an önce üyelik sistemine geçilmeli.

Yorumu oyla      6      18  
Şerafettin ZEYREK 28 Haziran 2019 Cuma 11:46

köpek dövüşünü unutmuşsun. İzmirin bütün sorunları bitti, işimiz faytona kaldı... FAYTONUMU GERİ İSTİYORUM...........

Yorumu oyla      15      7  
Halka soruldu mu? 28 Haziran 2019 Cuma 11:42

Tunç Soyer göreve gelirken çoğulcu bir yönetim anlayışı izleyeceğini söylemişti. Çoğulcu olmak birkaç tane sesi çok çıkan iş üzarların ve çığırtkanların aklına uyarak iş yapmak değildir. O zaman Kordon esnafın, Kordon’da gezen İzmir’liler misafirler arsında bir anket yapıp öyle hareket etselerdi.

Yorumu oyla      16      6  
Gürkan 28 Haziran 2019 Cuma 11:41

İmkanları var mı bilmiyorum ama ilçe belediyeleri özellikle yaz aylarında sokak köpeklerini arada alıp güzelce bir yıkasalar iyi olur. Hayvanlar perişan olmuş durumda. Tüyleri fazla uzamış ve aşırı kirliler. Bu şekilde çevreye de zararları var.

Yorumu oyla      17      5  
Yazık edildi. 28 Haziran 2019 Cuma 11:37

Tunç Soyer etrafını saran birkaç işgüzarın lafına uyarak faytonları kaldırarak İzmir'e ve İzmir'lilere kötülük yapmıştır. Bu faytonlar yıllar boyu İzmir'in ve Kordon Boyunun simgesi olmuştur. Geçmiş dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konumda önemli bir atılım yaparak, bu iş için özel atlar getirtmiş ve bu atları sağlıklı koşullarda barındırarak sağlıklı koşullarda çalıştırmıştır. Bu konuda şüphesi olan varsa internette İzmi Büyükşehir Belediyesi Faytonlarının resimlerine bakarlarsa bunları açıkça görürler. Büyle "BEN YAPTIM OLDU." kararlarla bu şehre ancak kötülük yapılır.

Yorumu oyla      17      6  
Tahsin Çetinkaya 28 Haziran 2019 Cuma 11:35

Karşıyaka vapur iskelesinden her gün 2 defa geçerim, atların idrar kokusu çok keskin rahatsız edici sahilde oturan tanıdıklarım var hepsi şikayetçi rüzgar ile birlikte Evlendirme dairesine kadar koku gidiyor. siz en son ne zaman faytona bindiniz ? İyi ki yasaklandı. umarım bir daha çalışmaz.

Yorumu oyla      5      18  
İzmirli 28 Haziran 2019 Cuma 10:42

Yazdıklarınız doğru olabilir ancak bizim ülkede atlara değil insana bile değer verilmiyor sayın başkan doğru bir karar almış bütün gün sıcakta bekliyorlar aç susuz alsancakta çalışıyorum onları gördükçe canim yaniyor sembolik olabilir İzmir’in sembolü olabilir ancak bir keyif için atları bu kadar iskence yapılamaz central parkla İzmir kordunu kıyaslayamazsınız bir ağaç bile yok insan altında oturtabilsin

Yorumu oyla      4      17  
İzmirli 28 Haziran 2019 Cuma 10:25

Faytonlar İzmiri,n simgesi.Yasak yanlış olur.Denetim hayvan sağlığı şart.Ama Yasak yanlış

Yorumu oyla      18      5  
Yaşar Özcan 28 Haziran 2019 Cuma 10:09

Yorumlara aynen katılıyorum. Hayvan hakları mantığı ile bakılıyorsa AT YARIŞLARININ DA kaldırılması gerekir. Hadi bakalım gücünüz yetiyor mu? Görelim bakalım hayvanseverleri !..

Yorumu oyla      18      5  
İzmirli 28 Haziran 2019 Cuma 09:54

Çok güzel bir yazı fakat!!!! Ülkemizdeki fayton atları nasıl birde yurt dışındakiler nasıl? Senden benden güzel bakiliyorlar. Yazarlarda dahil kaç defa bindiniz faytona alsancakta ksk de yolda yürürken kaç defa baktınız kafanızı cevirip. Neyse emin olun mini referandum yaptıklarında da halk gerekeni soyler. Varsın gelecek kuşak resimlerde görsün. Dedelerimizde eski kordon boyunu söylerler dururlar bizde keşke görseydim deriz boyumuz bir karış buyumedi merak etmeyin...

Yorumu oyla      5      17  
izmirli 28 Haziran 2019 Cuma 09:49

altına imzamı attım...

Yorumu oyla      18      5  
SERPİL 28 Haziran 2019 Cuma 09:42

Yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum. Bazen bu şehri yönetenlerin bu şehri sevdiğinden, değerlerine sahip çıkma konusundan şüpheliyim.Çok değil bir kaç yıl sonra sanal alemde İzmir ile ilgili bir sayfada fayton resmi görünce iç geçirip bir üzgün emoji atarız.YASAK demek en kolayı.Dediğiniz gibi bu bizlere de sorulabilirdi.

Yorumu oyla      18      5