YORUMLAR
Toplam 14 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TARIK 7 Mart 2019 Perşembe 10:16

Chp iş yaparak değil, korkutarak, ülke elden gidiyor diyerek, çöktük battık diyerek, hep ama hep korkutarak oy almaya alıştı. Bence bu karşıtlıktan kutuplaşmadan çatışmadan asıl yararlanan chp.

Yorumu oyla      10      8  
Yorumcu 7 Mart 2019 Perşembe 09:12

Aralarında fark yok. Aynı siyasi geleceğin düşlüyorlar. 2 kutuplu bir Türkiye. Siyasi gelenek olarak ne iktidar ne ana muhalefet, ülke sorunlarını doğru teşhis edip çözebilecek düzeyde değiller. İlk başta toplum şartlarından kopuklukları var. İkitdar partisi, lider karizması ile açığı kapatsa da, onunda durumu farklı değil. O olmadığı anda,ne yapacaklarını bilemeyecek kadar bağımlılar. Muhalefet de lider olarak aynı şekilde yapılanıyor. Sorun daha parti içi demokrasinin bile olmayışında. Ülkeye yeni anlayışta, ideolojide partiler lazım. Tamamen yeni. Kişileri de yeni. Bilme ne partilerinin eski küskünleriyle yeni partiler kurulamıyor. eğer vatanseverlerse, kendilerini öne çıkarmadan destek verebilseler, bir şans olurdu ama... "Ben, ben, ben....Ama ben...Arada bir biz" zihinyeti, sen ve siz'e yer bırakmıyor. Oysa vatnadaş, sen ve siz'den oluşuyor. Oysa politikacılar o kadar kopmuşlar ki "onlar" ruhundalar.

Yorumu oyla      4      6  
hale 7 Mart 2019 Perşembe 08:25

Bence MELİS erkek ;-)

Yorumu oyla      5      6  
ümit 7 Mart 2019 Perşembe 08:13

Yazılarınız keyifli tespitleriniz gayet güzel. CHP nin özünden uzaklaştıkca samimi CHPliler uzaklaştığı menfaat guruplarının öbek öbek yerleşip daha sonra kendi içinde hizpleştiği kimsenin gözünden kaçmıyor. CHPnin uzun zamandır anti AKP oylarıyla yaşamını sürdürdüğü bir gerçek. Doğal yoldan oluşmuş bir sistem var yönetimler de bu durumdan çok da şikayetçi değiller.

Yorumu oyla      8      7  
Hamur Abi 6 Mart 2019 Çarşamba 22:04

Bu Melis ve Muhip gibileri görünce başımızdaki siyasilerin bize müstehak olduğu konusundaki fikrim pekişiyor. Bu bahsettiğiniz sosyal, politik, ekonomik sorunların oluşmasında, CHP''nin hiç sorumluluğu olmadığını düşünmeniz gerçeklerden ne kadar kopuk yaşadığınızın kanıtıdır. Bu da ülkedeki seçmen profilinin, parti gözetmeksizin, genel özelliği aslında. Bıkmadınız her seçim kandırılmaktan. Koyun gibisiniz be kardeşim, müstehak size bi çoban.

Yorumu oyla      6      8  
TC misafir 6 Mart 2019 Çarşamba 20:45

Sayın Maro, partili amigoları muhatap alıp enerjinizi boşa harcamayın. Vatandaşa, vatandaşlık bilincine sahip olanlara bakın. Çünkü ne anlatsanız anlamak istemezler. Bizler sadece doğrunun, doğru olması gerekenlerin peşindeyiz. "Onların yanlışı kötü, bizim yanlışımız iyi" değil bizim gayemiz. Onlar siyaseti de siyasi anlayışı da oyuncak ettiler. Bırakın çocuklar oyuncaklarıyla oynasınlar, oyuncakları kırıldığında belki kıymetini anlarlar.

Yorumu oyla      5      7  
T. Maro 6 Mart 2019 Çarşamba 18:36

Sayın Muhip Öztürk, okumadan bilgi sahibi olmak mümkün değil. AKP hakkında en ağır yazıları yazdığımı beni okuyanlar bilir. Başıma dert açabilecek yazılar yazdığım için yazılarım genellikle kontrol edilir.Yani sallamışsınız. CHP'lilerin düşünce ve kendini ifade özgürlüğüne saygısı olmadığını bildiğim için, hakaret yüklü küstahlık düzeyinde saldırıları artık kanıksadım. Kullanılan bu çirkin dil bana değil ama sosyal demokratlara dert olmalı...

Yorumu oyla      9      8  
Melis 6 Mart 2019 Çarşamba 16:02

Hadi be sen de. Bu kadar politik,ekonomik,sosyal sorunlarla boğuşuyoruz. Bir de senin mavranla mı uğraşacağız.

Yorumu oyla      8      12  
Muhip Öztürk 6 Mart 2019 Çarşamba 16:00

CHP ye muhalefet etmenin dayanılmaz cazibesine kapılmış yazar, paçan sıkıyor ise aynı kritikleri AKP için yazsan da biraz da o yönünü görsek.

Yorumu oyla      6      13  
Lombak 6 Mart 2019 Çarşamba 15:41

Herkes seçim sonrası yeni oluşumlardan bahsediyor. Millet Gül'ün kuracağı partiyi bekleyedursun...Bence Atatürkçüler yeni bir oluşumda buluşacak. CHPli de olur. Ama bu CHP ile olmaz. Seçim geçsin. Herşey güzel olacak.

Yorumu oyla      7      7  
Sarı Çizmeli Memed'A. 6 Mart 2019 Çarşamba 13:33

1) Aydınlanma Devrimi'ni ülkemize taşıyan KEMALİZM'e, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun partisinde sadece "bir kanat hareketi" olma hakkını vermeniz biraz haksızlık oluyor Sn.MARO... 2) Bu yönetici(?) kadrosu safdışı edilmedikçe CHP'nin "siyasi bir vaka olma" şansı artık yoktur!!!

Yorumu oyla      7      5  
TC misafir 6 Mart 2019 Çarşamba 12:26

Halkı siyasi mönüye mahkum ettiler, alternatifi olduğuna inanılsa emin olun ki baraj problemi yaşar CHP. Partiler, adalet ve fırsat eşitliği yaratacağı yerde çıkar kardeşliği yarattılar. Partilere ülkenin geleceği için değil iş umudu için üye olunuyor. Vatandaş dümeni eline almadıkça bu siyasilerin elini öptükçe bu ülkede hiçbir şey iyiye gitmez. Çare mi? Halkın içinden çıkan, içinde halk olan yeni bir oluşumun halkla birlikte "artık yeter" demesidir.

Yorumu oyla      8      7  
Mister No 6 Mart 2019 Çarşamba 12:21

Delegelik sistemi kalkmadiktan sonra CHP adam olmaz. Tüm Delegeler satiliktir. Hepsi sunun bunun adami. Ülkeyi, Partiyi düsünen yok. KK ve avaneside bundan ekmek yiyiyor neden kaldirsinlarki ?

Yorumu oyla      11      7  
meraklı 6 Mart 2019 Çarşamba 11:30

dün bir vesile ile sayın bülent baratalı ile karşılaştım. nerde eski başkanlar nerede şimdikiler? parti yalan dolanla başkan adayı iptal ettirten deniz yücel gibilere kaldı...

Yorumu oyla      7      8