YORUMLAR
Toplam 42 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Bahattin 9 Kasım 2017 Perşembe 22:13

Sayın Konuk, körfez geçişi toplu taşımayı içermektedir, proje kapsamında raylı geçiş de vardır. Bir çok açıdan gerekli bir projedir. Önemli olan doğru plan ve uygulamadır. İtiraza değil doğruluğuna odaklanalım!

Yorumu oyla      12      5  
konuk 9 Kasım 2017 Perşembe 21:12

Temel kural yatırdığınız parayı kaç yılda geri alacağınızdır! Bu yatırım bu anlamda karlı olsaydı, yüklenici geçiş garantisi ister miydi? Geçiş sayısına güvenilmiyorsa, neden bu yatırım yapılıyor? Geçmeyenin maliyetine katıldığı bir yatırım nasıl adaletli olabilir? Osmangazi köprüsünden geçilmediği için ödediğimiz vergilerden yüklenici-işletmeciye ödenen paraya gönlünüz razı mı? Sorularım bunlar sayın Bahattin Bey! Çağdaş normlar, başka alternatifi yoksa yapılacak yatırımlarda geri dönüş rasyosunu göz ardı eder! Çağdaş normlar, toplu taşımaya öncelik tanır! Feribot, vapur, raylı sistem ve otobüsler ortadayken, binek araçlarına dönük çözüm için körfez temizliğini riske eden, çevrecilerin çığlık atmasına neden olan bir yatırımda neden israr edilir?

Yorumu oyla      11      6  
Bahattin 9 Kasım 2017 Perşembe 16:01

Konuk isimli yorumcunun dikkatine: Yazılanları okuyor, gayet iyi anlıyor ve ona göre yazıyorum. Süz de benim yazdıklarımı layığınca okursanız memnuniyet duyarım. Yazımda bu projenin çağdaş normlara uygun yapılmasına taraftar olmamız gerektiğini belirtmiştim. Bu zaten doğru ve hakkınca hesaplanmış bir ödeme yöntemi ve adil ve layığınca yapılan bir ihale anlamına gelir! Bunun dışında yöntemleri destekleyecek halimiz yok!

Yorumu oyla      12      5  
m.y. 9 Kasım 2017 Perşembe 12:58

inciraltı mal sahipleri, size bir müjdem var, yeni torba yasadaki, şehirilik ve imarla ilgili hükümlerde, imar borsası kuruluyor, arsa ve araziniz imar planı ile değerleniyorsa %40 ını kamuya devrediyorsunuz,hatta imar borsası size sertifika verip malınız elinizden alınabilir, yani tapu güvenceniz ortadan kalkıyor..

Yorumu oyla      11      5  
9 Kasım 2017 Perşembe 09:01

Petrol tankerleri geçecek şekilde tamamen köprü yapılmalı. Tanker geçmeyecekse ne işe yarar bu körfez geçişi?

Yorumu oyla      11      7  
konuk 9 Kasım 2017 Perşembe 00:43

Yorumcu Bahattin, siz akıllı olduğunuzu mu sanıyorsunuz? O proje dediğiniz gibi yapılabilir olsaydı, devletin müteahhite garantoi vcermesine gerek kalmnazdı! Ayranımız yokken içmeye bu pahalı ve adaletsiz yatırımı istemiyorum. Üstelik de çevre kaygılarından ötürü değil, rant ve soygun kaygılarından ötürü! Yazılanları okuduğunuz anlaşılıyor da anladığınız şüpheli! Karaoğlan, İzmir'in önünü tıkayan, beş kuruş yatırım yapmayan iktidardır, önce öğren, bilgilen, sonra ayar çek millete!

Yorumu oyla      11      6  
Karaoğlan 8 Kasım 2017 Çarşamba 14:52

İstemezükçüler, yeter artık! Tıkamayın İzmir''in önünü! Çevreci geçiniyorsunuz ama oturduğumuz, yaşadığınız, çalıştığınız yerlere bir bakın önce! Kimse çevreyi sizden daha az düşünüyor değil!

Yorumu oyla      12      7  
Sabri 8 Kasım 2017 Çarşamba 14:49

Gecikmeden yapılmalıdır! Destekliyoruz!

Yorumu oyla      12      7  
Bahattin 8 Kasım 2017 Çarşamba 14:32

TC Misafir ve Konuk isimli yorumcuların dikkatine: Körfez geçişinin en önemli kazançlarından birisi belirgin ölçüde kısalan güzergâh mesafesi, azalan yolculuk süresi ve ilgili diğer güzergâhlardaki trafik yüküdür. Sadece azalan güzergâh mesafesinden geçiş başına kazanılacak yakıt maliyeti ortalama 20 TL üzeri olması rahatlıkla beklenebilir. Günde ortalama 30000 geçiş (Bunu uzun vade ortalama olarak ele almak gerekir ki bu tip büyük projelerde proje ömrü boyunca bu ortalama düşük bile kalabilir) ile 15 yılda sadece yakıt tadarrufundan 3 milyar TL üzerinde bir kazanç sağlanır! Çevre kirliliğine sağlanan katkıyı da düşünmeliyiz, bu güzergâhın egzoz emisyonu en az 5 misli azalacaktır. Zaman kazancı en önemli avantajlarından biri olacaktır. Dikkat ederseniz bu noktaya kadar daha geçiş ücretinden hiç bahsetmedim. Burada yapmamız gereken İzmir''e büyük katkılar sağlayacak böylesi bir projeye karşı çıkmak değil, aksine bunun gecikmeksizin ve fakat çağdaş normlara uygun bir planlama ve uygulamayla hayata geçirilmesine destek olmaktır!

Yorumu oyla      11      7  
Lombak 8 Kasım 2017 Çarşamba 14:01

Tamamen deniz tabanının altından yapılsa ve yapay adalar da çıksa sorun olmayacak belki de. Çünkü körfezin en derin yeri 14-15 metre. Batırma tüp su sirkilasyonunu etkileyebilir. Sığ denizde adalarda problemi derinleştirir. Sadece proje değişikliği ile sorun aşılabilir bence.

Yorumu oyla      12      5  
konuk 6 Kasım 2017 Pazartesi 23:28

Yorumcu İzmirli, yalan söylemekle, bildiğini söylememek aynı sonucu doğuruyorsa, objektiflikten söz edilemez! Yazar, yorumcuların erişebileceği bilgilerin çok ötesinde bilgilere erişebiliyor ama bunları taraf olmamak adına dile getirmiyor! Şimdi anladınız mı neden objektif değil?

Yorumu oyla      13      6  
İzmirli 6 Kasım 2017 Pazartesi 21:22

Balçova arsa mağdurlarının bu projeyle hiçbir alakası yoktur önce bilgi sahibi olup ondan sonra fikir üretelim yazar objektif biçimde konuyu ele almıştır son zamanlarda hiç kimse bu kadar düzgün konuyu anlatmamıştı buralarda tartışma ortamı olması da doğru değil herkes medenice fikrini belirtmesi yeterlidir

Yorumu oyla      13      5  
konuk 6 Kasım 2017 Pazartesi 17:42

Köşe yazarı olarak daha objektif olmanızı beklerdim. Konuya ilişkin bilgisi olmayanların kuyruğuna takılıp körfez geçişi ile Balçova arsa mağduriyeti konusunu birleştirmek yerine iki konuyu ayırmak gerektiğini, arsa konusunda Büyükşehirin planının hazır olduğunu ama bakanlığın başka planda israr ettiğini belirtebilirdiniz. Bunu biliyorsunuz ama yazmıyorsunuz! Geçişin fizibilite maliyetini de biliyorsunuz, öngörülen ve garanti verilen araç sayılarını da! Garanti nedeniyle borçları arşı aşan bu halkın sırtına binecek yükü de biliyorsunuz! Neden yazmıyorsunuz? Bu gerçeklere rağmen körfez geçişini isteyecekler olabilir, olsun, ama bu gerçekler bilinsin.

Yorumu oyla      15      5  
Seydiköylü 6 Kasım 2017 Pazartesi 12:14

Salih Tanalı, TC Misafir isimli yorumcu doğa duyarlılığının dışında bu yatırımın külfetini de matematiksel olarak ortaya koymuş, kendisine bu açıklamaları için teşekkür ederim. Ekonomide fayda maliyet analizi diye bir bakış açısı var, senin canın istiyor diye bu proje yapılmaz kardeşim ! Yapılırsa da başımız bitten kurtulmaz.

Yorumu oyla      17      5  
salih tanalı 6 Kasım 2017 Pazartesi 11:32

Sanki öyle bir tartışma yaratılmak isteniyor ki Körfez Geçişini isteyenler Doğa Katilleri İstemeyenler Doğa Dostu..Lütfen Doğanın ve canlıların arkasından çıkın ve niyetinizi söyleyin.!! Elbette bu Devlette ve Belediyede en az sizin kadar doğa'yı düşünen Bilim insanları da var. Yeterki Bilime güvenelim. Şahıslara değil.

Yorumu oyla      12      11  
TC misafir 6 Kasım 2017 Pazartesi 10:48

Konak Tünelinin günlük yaklaşık 25 bin aracın kullandığı bir ortamda, İzdeniz'in 2017 yılının ilk dokuz ayında verdiği araç taşıma sayısı toplam 628466 iken günlük ortalama araç geçiş sayısı 2328 olduğu ortadayken projeyle ilgili geçtiğimiz yılın mayıs ayında yapılan tanıtım toplantısında geçiş ücretine göre garanti araç geçiş sayıları şöyledir: 1 dolarlık geçiş ücretinde 250 bin garanti araç geçiş sayısı, 3 dolarlık geçiş ücretinde 85 bin garanti araç geçiş sayısı, 5 dolarlık geçiş ücretinde 50 bin garanti araç geçiş sayısı belirlenmiştir. Neresinden bakarsanız bakın bu bir soygundur. Günlük ortalama 5 bin aracın bile geçiş yapacağı garanti olmayan yere en az 50 bin araç garanti geçiş sayısı veriliyor hem de 5 dolardan. Dolar ise bugün 3.86 TL. Her gün en az yaklaşık 45 bin araç yani bugünkü kurdan toplamda yaklaşık 1 milyon TL günlük vatandaşın sırtına yük bindirilecek. Proje maliyeti 2013 yılında hesaplanmış olup dolar bazında maliyeti 1,823 milyar dolardır bugünkü değeri ise TL olarak 7 milyar 36 milyon TL'dir enflasyon hariç. Enflasyon dahil edildiğinde bu maliyet 10 milyar 58 milyon TL etmektedir. Bu projenin esas maliyeti 2013 yılında hesaplanan 3 milyar 250 milyon TL değil, 10 milyar 58 milyon TL'dir. Bu maliyetin yanında diğer yorumcu arkadaşların da belirttiği gibi kirlilik maliyeti ve yukarıda belirtmiş olduğum gibi garanti geçiş ücretinden kaynaklı günlük maliyetler de söz konusudur. Tüm bu veriler ışığında bu projenin savunulması ne kadar doğrudur? İzmirlilerin çoğu bundan habersiz.

Yorumu oyla      19      5  
Mustafa Narin 6 Kasım 2017 Pazartesi 10:46

Yorumları onaylayanların sayısına bakın, İzmirli körfezi öldürecek bu projeye onay vermiyor, bu kadar basit ! Önceliğimiz doğa olmalı, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmalıyız.

Yorumu oyla      18      5  
salih tanalı 6 Kasım 2017 Pazartesi 09:32

Hadi artık.. İzmir istiyor'da siz İSTİYORMUSUNUZ??!!1

Yorumu oyla      11      11  
ahmet 6 Kasım 2017 Pazartesi 08:14

Körfez temizlenmeli.Tüp geçit gereksiz.Temiz körfez güzellik demek,turizm demek ,sosyal yaşam ve uygarlık demek.Bunlar parayı getirir.

Yorumu oyla      22      6  
Sema çunurcalı 5 Kasım 2017 Pazar 20:15

Filler savaşıyor olan yine çimlere oluyor. Uzlaşılsın artık İnciraltı’nı ve Körfez Geçişini İzmir kazansın.!!!

Yorumu oyla      14      17  
Zagor 5 Kasım 2017 Pazar 17:49

Hafta sonundan hafta sonuna, o da yilin en fazla 5 ayi yogun kullanilacak bir güzergaha bu kadar para yatitrilip Cevrenin tahrip edilmesi akil kari bir sey degildir. Inciralti saglik Turizmine kazandirilsin yeterde artar bile.

Yorumu oyla      28      7  
Semih 5 Kasım 2017 Pazar 17:29

Artık yeter yapılacaksa yapılsın!!! Daha ne bekleniyor?

Yorumu oyla      13      19  
sezo 5 Kasım 2017 Pazar 16:53

Dikkat ederseniz. bu projeyi destekleyip burada yorum yapan herkesin yazdıkları kısa ve net! neden istediklerine dair 1 kişi hariç açıklama yapan yok! bütün yorumları okudum . cidden böyle 1 kişi hariç neden istediğine dair açıklama yok! . Birde projenin yanlış oldugunu belirtenlere bakın! hepsi paragraflarca yazmış, projenin neden yanlış neden yapılmaması gerektiğini anlatmış! işte fark burada. bugün sokağa çıkıp maliyet ve körfeze zararının bilgisini vermeden herkese bu projeyi anlatın herkes yapılsın der. bir de körfeze nasıl zarar vereceğini ve halk üzerindeki maliyetini anlatın. İzmirin %80 i bu projeyi sitemeyecektir. İşte devletin yaptıgı da budur. sadece biz bu projeyi yapacagız diyor. daha doğrusu izmir isterse yapacagız diyor! yahu sen anlattınmı projeyi? ÇED raporu alındı diyorlar! alınır tabi. afedersiniz körfeze b.k aakıtacak prohe olsa gene alırlar ÇED raporunu! bu şehirde zöel izinlerle KAraburana RES ler. balık çiftlikleri yapılıyor. Hiç olmayacak yerlere Özel bakanlık izinleri ile gökdelenler dikilmedimi? izmirli bunları biliyor ve görüyor.

Yorumu oyla      29      7  
son altaylı 5 Kasım 2017 Pazar 16:45

Anlamadıgım bir soru sormak istiyorum? bu inciraltı toprak sahipleri . inciraltını imara açtırmaya çalışıyorlar değilmi? peki inciraltını imara açmanın körfezin ortasına 1km lik ada yapılmadan bir çaresi yokmu? yani anladıgım kadarı ile sorun körfezin ortasına yapılacak yaklaşık 1km lik ada! peki incirlatı Toprak sahipleri körfez hakkında ne düşünüyor? hiçmi akılları başında olan bir üyeleri yok! biliyorum mağdur durumda olanlar var ama siz mağdursunuz diye şehirde yaşayan 4.5 milyon insanı da magdur edemezsiniz değilmi? burada inciraltı toprak sahibiyim diye yazan arkadaşlar var. bekliyorum yorumlarını. ben nasıl saygıdılı bir şekilde sorularımı sorduysam . bu arkadaşlardan da aynı şekilde cevaplarını bekliyorum. çünkü bu işin vebalinin büyük oldugu ortada. saygılar.

Yorumu oyla      14      5  
Saf değiştirenler 5 Kasım 2017 Pazar 16:43

Mithatpaşa Caddesi İzmir‘in batıya açılan en önemli yoldu.Park eden araçlar, ipi çıkan troleybüsler, münibüsler yani tam bir keşmekeş çocuktum ama görüyordum.Çünkü babamın göreviydi.Ardından sahile bugünkü adı Mustafa Kemal sahil bulvarı yapılması gündeme gelince denize sıfır olan ev sahipleri ayaklandı, belediyeye, mahalli basına hatta, askeriyenin paşalarına giderek hararetle neden olmayacağını anlattılar.Yolu sadece duygusal olarak(!) istemediler.Hatta yol Hava Eğitim Komutanlığı önünden uzun süre geçemedi. Şimdi İnciraltı betonlaşsın diyenlerin bazıları (kendileri-çocuları veya torunları) olunca insanın aklına şu geliyor "Dün yola karşı çıkanlar bugün İnciraltı betonlaşsın" istiyor bu insanlar İzmir‘i ne kadar da çok seviyor.Konu para değil sırf duygusallık.

Yorumu oyla      13      5  
sezarın hakkı sezara 5 Kasım 2017 Pazar 16:38

@hüseyin proje izmirin trafik damarlarından geçmiyor bu arada.

Yorumu oyla      13      5  
Ertan 5 Kasım 2017 Pazar 16:09

köprü izmir için gerekli fakat nasıl olacağı da çok önemli yine bi mütahiti zengin edecek dolarla fahiş fiyata kimsenin kullanmayacağı fakat devleti sağmaya devam edecek bir proje istemiyoruz. Rahmetli Piriştinadan bugüne kadar körfez temizliği için çok fazla emek ve para harcandı. Bunlar gözardı edilmemeli. Körfez geçişi rant merkezli değil insan emek merkezli yapılmalı. Derin tünel yöntemiyle yapılmalı.

Yorumu oyla      18      7  
muhalif 5 Kasım 2017 Pazar 14:02

körfez geçiş projesinin körfeze yapılacak ada ile yarı köprü yarı batırma tüp yöntemi ille yapılması uygun değil, körfeze uzun vadede zarar verir.körfez sirkülasyonunu önler ve körfezin ölüm fermanı olur. bu proje yerine körfez zemini altından derin tünel yoluyla yapılmalıdır. bu "pahalı" olduğu için tercih edilmiyor ama mevut projeninde 3 milyar.tl.ye çıkacağı da pek inandırıcı değil.enaz 2 yada 3 katına malolur. körfez geçiş projesine gerçekten ihtiyaç var mı? yani projenin getireceği yarar ve zararı irdelemek gerekir.zarasrı yararından çok ise bu proje yapılmamalı.izmirli bu proje sonunda burdan para vererek geçer mi? tabi müteahiti bu ilgilendirmiyor, alaağı geçiş garantisi ile paası çatır çatır devletten alacaktır. bu projeye "rant" yada göç sebebleri ile karşı çıkmak yerine yukarıda bahsettiğim nedenler dolayısı ile karşı çıkılmalıdır.

Yorumu oyla      26      6  
Tohum 5 Kasım 2017 Pazar 13:37

Ülkede geleceği görüp tohumculuk yapmaya hatta yurtdışına satmaya çalışan arge üzerine yatırım yapan birkaç firma var.Serzenişleri devlet ve üniversitelerin bize desteği yok.İnciraltının her yönden buna elverişli olduğu bilinen bir gerçek.Belediye bunu yapamaz sayıştay görevin değil diyor.İnciraltında arazisi olanlar birarya getirilse kooperatif olarak sağlam bir arge yapılarak devlette katkı yapsa tohumculuk yapılsa inanın hem kendileri, hem İzmir hemde ülke ihya olur.Dünyada tohum fiyatları mı, bırakın tonunu, kilosunu, gramı servet değerinde.İsteyen internetten fiyatlara baksın.Üstelik bizim şu anda ithal ettiğmiz tohumlar birkez ekilebiliyor, tarım ilacınıda aynı firmadan almak zorundasın.Aynı tohumdan bir yerine daha uzun sefer ürün alınan tohumu kimseye satmıyor.Gelin İnciraltını betona mahkum etmeyelim hemde mevzu para ise tohumculuktan daha fazla kazanalım, bir kez değil torunlar bile kazansın.

Yorumu oyla      27      7  
Dünya mersine biz tersine 5 Kasım 2017 Pazar 12:59

Bu mutlaka yap işlet devret yöntemi ile dövize döndürülecek dövizin halide ortada.Dünyada sanayisi gelişmiş hiç bir ülke tarım ve hayvancılığı bırakmamıştır.Hollanda okyanustan çamur çıkarıyor üzerinde tarım yapıyor.İnciraltını rehabilite edip tohumculuk merkezi yaparsak arazi sahiplerinin torunları bile zenginliğin faydasını görür betonun temas ettiği toprakta bir daha birşey yapamazsınız.Ama biz öyle bir hale geldik ki yarımada da zeytinlere musallat olan zeytinleri kurtardığı için belediyeye kızıyoruz çünkü ağaçlar kurusaydı orayı yerleşime açardık.İnşaat=rant.

Yorumu oyla      23      7  
Tuğrul Ekili 5 Kasım 2017 Pazar 12:34

Konu İzmir ise Beklenmemeli, İzmirlinin zamanı kalmadı.. Başlanmalı.

Yorumu oyla      13      22  
Hüseyin 5 Kasım 2017 Pazar 12:33

İzmir trafiğinin keşmekeş hali alternatif yolların zamanında yapılmamış olması her geçen gün trafiğe yeni araçların çıkması bu projenin ne kadar gerekli olduğunun gerekçesidir karşı çıkan STK lar bir kerede olsun halkın yararına hareket etsinler İstanbul da nasıl Marmaray projesi hayata geçtiyse İzmir''de de Körfez Geçişi Projesi hayata geçirilmelidir Hükümet Belediye el ele vererek bu projeyi hayata geçirmeleri için daha fazla beklememelidir bir an önce ihaleye çıkılmalıdır

Yorumu oyla      11      21  
Aylin Deniz 5 Kasım 2017 Pazar 12:26

Fatih Bey, bütün yönleriyle bu konuyu o kadar güzel anlatmışsınız ki elinize, kaleminize, yüreğinize sağlık.Müsadenizle konuyla ilgili olarak küçük bir ilave yapmak istiyorum.Bugün İzmir'' in en hızlı şekilde çözülmesi gereken sorunu İnciraltı planlamasıdır. İnciraltı''nın sağlık turizmi odaklı planlanması ile hem şehrin hem de ülkenin ekonomisi canlanacak, dünyanın en önemli kaplıcalarından biri olan Agamemnon Kaplıcaları da hak ettigi marka değerine kavuşacaktır. İnciraltı Sindrella gibi saklı kalmış bir güzellik ve biz onun prensese dönüşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz...

Yorumu oyla      15      8  
Nedir bu? 5 Kasım 2017 Pazar 12:09

Yabancı bir ülkeye kendi ülkenizin aracı ile gittiğinizde 3 veya 6 ay kaldıktan sonra çıkış giriş yaparsınız bizde de böyleydi.Ancak ucuz olduğu ve gümrük olmadığı için insanlarımız Bulgaristan ve Gürcistandan alıp süre sonunda sınırdan çıkıp tekrar giriyorlardı ETİK değil ama yapacak birşey yok.Ne hikmettense bu süre 24 aya çıkartıldı böyle araç getirenlere ballı kaymak oldu.Yabancı plakalı araç ayısı trafikte daha göze görünür oldu.Maliye bakanımız 2018‘de mtv %40 artacak dedi Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsun müdahale etti her yıl %5 artan mtv %25‘e indi.2018‘den itibaren yabancı plakalı araç sayısı patlama yaparsa müsebbibi kim? Böyle araç getirmeyi düşünenlerin önündeki tek engel çoğunluğu yabancı olmasına rağmen sigorta şirketleri bu araçlara kasko poliçesi yapmıyorlar.Ya yaparlarsa?

Yorumu oyla      15      5  
Eski İnciraltılı 5 Kasım 2017 Pazar 11:53

Biz aile olarak 2013 yılında Planlama tartışmalar başladığında satmak zorunda bırakılmıştık. Çünkü İstanbul sermayesinin İzmir'deki ayağı olan şirket akrabanın ufak hissesini alarak İzale-i şuyu davası açarak "İcradan Kendisi tüm yerimizi alarak" bizi ata topraklarımızdan ayrıldık. Bu Köprü tartışmalarının arkasındaki ve Odaların itiraz gibi İnciraltın'a geçmişteki Davalarının tüm sebebleri O TOPRAKLARDAN KÖYLÜLERİ( onların tabiri ile) YOK FİYATLARA ALIP PLANLAMA YAPMAK. Bütün dert bu, İzmir değil. İzmir'i gerçekten güzelleşmesine katkı sağlayan o tapraklarda insanlar. LÜTFEN İNCİRALTI TOPRAK SAHİPLERİ DAYANIN VE BİR OLUN. Bizim durumumuzda İnşallah olmazsınız.

Yorumu oyla      14      8  
Misafir 5 Kasım 2017 Pazar 11:41

Harika bir yazı olmuş, konunun baştan sona tümünü özeti gibi. Umarım daha fazla oyalandırmadan çözüm olur. Çünkü gerçekten yetti gayri...

Yorumu oyla      12      14  
Ülker 5 Kasım 2017 Pazar 11:37

Teşekkürler.Bizler İzmir için körfez geçit ve inciraltının planlanmasını istiyoruz.İzmiri sevenler adına...

Yorumu oyla      12      15  
Ülker 5 Kasım 2017 Pazar 11:37

Teşekkürler.Bizler İzmir için körfez geçit ve inciraltının planlanmasını istiyoruz.İzmiri sevenler adına...

Yorumu oyla      11      11  
İzmirli 5 Kasım 2017 Pazar 11:33

İzmir için ne kadar güzel bir proje olacak fakat yazıda da bahsedildiği gibi "İnsanın zamanı varsa, her şeyin geImesini bekIemeye mecburdur. Her şeyi varsa eğer; zamanın geçmesini bekIemeye mahkumdur." Keske boyle düşünülmeseydi keşke bürokratlar bir orta yolu bulabilse en önemlisi keşke İnciralti gibi bir güzellik İzmir e kazandırılabilse... Harika bir yazı olmuş elinize sağlık

Yorumu oyla      11      10  
İstemezükçü değil istemiyorum 5 Kasım 2017 Pazar 11:23

Elbette istiyorum trafiği kolaylaştıracaktır.İstememe nedenlarim; Yavuz Sultan Selim köprüsü, Avrasya tüneli, Osmangazi köprüsü gibi yapılacak ise istemiyorum.Ulaştırma bakanı kendi açıkladı bu üç yatırım için müteahhitlere garanti verdik yeterli araç geçmeyince para ödeyeceğimizi biliyorduk ama süre uzadı ve şu an 760 milyon dolar Osmangazi köprüsüne borcumuz var.Yavuz Selim köprüsünden ağır vasıtalar zorunlu geçsin diye şöförlerle tartışan trafik polislerinin ne günahı var.Osmangazi 100 tlye yakındı araç geçmeyince 65 tlye indirildi yine geçen yok.Milleti zorlamak için arabalı vapur fiyatını 51 tl‘ye çıkartıldı, insanlar İzmit körfezini dolaşmak istese orada da sürekli tepende hız ölçen kameralar.760 milyon dolara kaç tane üretim yapacak ve işsizliği çözecek fabrika yapılır.Ekonomi bu haldeyken hazinede para olmadığı için çalışana ve emekliye %4 zam veriliyorken, sırf birileri anlı şanlı tören yapacak diye benim yüzümden devletimin borçlanmasını helede dolarla borçlanmasını istemiyorum.Varsın ben körfezi dolanırım, arabalı vapurla geçerim.İnşaat değil çalışan üreten fabrika istiyorum, tarım ve hayvancılık biran önce ayağa kaldırılsın.Tüm gıda maddelerini ithal ediyoruz.Gelecekte küresel ısınma nedeniyle gıda en büyük sorun olacak ama biz hala inşaat derdindeyiz beton ve tuğlamı yiyeceğiz.Hükümet İzmir‘e yatırım yapacaksa İzmir haricinde büyükşehirlere hazineden yapılan metro yardımını İzmir‘ede yapsın.Belediyenin onay için gönderdiği metro projelerini onaylasın.Ayranımız yok içmeye ...

Yorumu oyla      20      5  
Mehmet 5 Kasım 2017 Pazar 11:15

Cok guzel belirtmissiniz ama siyasi idareler her seye kendi acilarindan bakiyor.Ne olursa olsun zor oyunu bozar istensede isten.esede bu kopruyu yapip izmiri rahatlatmak zorunda kalacaklar.Hatta cok gec kaldilar yakinda izmir trafiyi duracak o zamana az kaldi.

Yorumu oyla      11      12  
Bahattin 5 Kasım 2017 Pazar 11:11

Körfez geçişinin İzmir''e gerekli ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Yetkililerin bu konuda layığı ve gereğince karar verip uygulamalarını dilerim. Öte yandan, nesillerdir yaşanan haksızlık ve zulmün sonlandırılması için İnciraltı''nın planlanması artık hiç bir gecikme olmaksızın hemen ve adil bir şekilde gerçekleştirilmelidir!

Yorumu oyla      11      12