YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Alo 9 Temmuz 2022 Cumartesi 19:57

Fiyat artışının bu hale gelmesinin sorumlusu ne emlakçılar,nede mülk sahipleri,ülkeyi yönetenlerin sebep olduğu tarafdan neden bakamıyorsunuz ey ahalii

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa Ülker 9 Temmuz 2022 Cumartesi 14:18

Ünlü filozof Konfüçyüs "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir" der. Bazısı bilmez, bilmediğini bilmez; o ahmaktır uzak durmak gerek. Bazısı bilmez, bilmediğini bilir; o cahildir, eğitilmesi gerekir. Yukarıda beyanat veren sözüm ona emlakçı Hülya Oğuz umarım ders çıkarırsınız.

Yorumu oyla      4      3  
SELİM BİLGEN 8 Temmuz 2022 Cuma 07:54

Sayın yorumcular. Lütfen emlakçılar ile ilgili fikrinizi Hülya Oğuz un beyanları ile oluşturmayınız. Ben hem emlakçıyım hemde Pamukkale 12 de mülk sahibiyim. Hülya Oğuzun Pamukkale 12 ile ilgili tüm bu yazıdaki beyanları asılsızdır. Birincisi Pamukkale 12 yıkılmayacak, 139147 oy çokluğu ile güçlendirilecek. İkincisi para toplayamıyor değil, ödeme planını %100 katılım ile uygular iken, süreçteki bazı bürokratik gecikmelerden dolayı, yöneticilerimizin talimatı ile, ödeme planı beklemeye alınmıştır. Üçüncüsü Hülya hnm ın bu binada 98 dairesi falan yoktur. Kendini bu kadar da önemsemesin lütfen. Olsun olsun bir iki müşterisi vardır. Sadece o müşterilerine yardımcı olması yeterlidir. Dördüncüsü, bizim ev bulup ödeme yeteneğimiz ile ilgili endişeye düşmüş sağolsun. biz binayı tahliye edip ev bulabilcek ve bu ihtiyacımızı ödeyebilecek insanlarız. Bunu yaparkende böyle mahalle sohbetinden edindiği bilgilerle, Sonsöz gibi Türkiyenin en itibarlı en tarafsız gazetesine demeç vermemeyi, ağzından çıkan lafı iki kere düşünerek sarf etmeyi bilen bir emlakçı seçeceğiz. Bir diğer husus ise Hülya Oğuz un kanun ve yönetmelikler ile ilgili bilgisizliği. Bu bilgisizliğin nedeni ya emlakçılık konusunda elle tutulur bir eğitimi olmaması yada bir emlakçının işlerini yürütmesi için şart olan bir mali müşaviri ve hukuk müşaviri olmamasından kaynaklı olabilir. Hülya hnm bahsettiğiniz “internet üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerin gelir idaresine bildirilmesi” yükümlülüğü, 31.05.2022 tarih 31852 nolu vergi usül kanunu genel tebliği ile zaten çıktı. Bilmiyorsanız lütfen ya konuşmayın yada uzmanına sorun öğrenin. Son olarak da müşterilerine satmayın evlerinizi şeklindeki ekonomik dehanız. Ben işletme mezunuyum. Aynı zamanda ikinci üniversite emlak yönetimi okumaktayım. Hülya hmm Allah korusun herkes sizin bu deha fikrinize uyarsa, fiyatlar o zaman tavan yapar. Youtube a Arz talep ilişkisi yazın. Çıkan seçeneklerden bir akademisyenin öğretisini izleyin öğrenin. Bir dahaki açıklamalarınızda lütfen kendinizi bu konularda geliştirerek gelin.

Yorumu oyla      14      3  
Vatandaş 8 Temmuz 2022 Cuma 07:26

Uzun yıllar çalıştım tasarruf ederek emeklili ikramiyesi ile ev aldım,pandemi döneminde kira artışı yapmadım daha sonrasında kiracı iki sene kira ödemedi mahkemesi 20 ay sürdü benden para istedi evi boşaltmak için avukat ve icra masrafları ile dünyanın zararını yaşadım onun için kirasını düzgün ödeyenlere sözüm yok ödemeyenlere kiracıliktan nefret ediyorum ve liraya vermiyorum boş kalsın sayarak kurtulacağım...

Yorumu oyla      4      3  
7 Temmuz 2022 Perşembe 18:24

Çiğli mi? Ha ha ha ha ...

Yorumu oyla      2      4  
Bülent Işık 7 Temmuz 2022 Perşembe 13:03

Soyak Mavişehir Optimus sitesinde 1+1 dairemin kirası devletin belirlediği en fazla yüzde 25 artıştan sonra 2 bin lira oldu. Ev kendisini 75 senede amorti ediyor. Bir de böyleleri var. Enflasyon Tüik'e göre yüzde 78 Enag'a göre yüzde 150 ama kira artışı yüzde 25.Ev fiyatlarını depremden sonra emlakçılar arttırdı demiş bir yorumcu deprem oldu ama piyasalarda oldu.11 sene önce 100 bin dolara aldığım ev yine 100 bin dolar.

Yorumu oyla      8      7  
7 Temmuz 2022 Perşembe 13:02

Tabi canım ev sahiplerini hiç gazlamıyorsunuz zaten . Çıkar kiracını daha yüksek kiraya veririz burayı diyenler de taksi şoförleri zaten

Yorumu oyla      9      4  
Mehmet79 7 Temmuz 2022 Perşembe 13:00

Emlakçılar bu artışın sebeplerinden biri de sizsiniz. Aldığınız komisyonlar dudak uçuklatan cinsten.

Yorumu oyla      9      5  
metin 7 Temmuz 2022 Perşembe 12:53

emlakçılar ile devletin pahalılığa yaklaşımı benzer aslında. Fiyatlar attıkça toplanan vergi artıyor, emlakçı için de komisyon bedeli yükseliyor. Bir ev kirala 10.000 TL al ne güzel dünya. Bugünü kurtarın bakalım ne kadar sürdürülebilir göreceğiz..

Yorumu oyla      6      5  
7 Temmuz 2022 Perşembe 12:52

bostanlıyı bırakın karşıyakada bile oturulmaz. son yılların en gözde ilçesi Çiğli. ne bostanlısı? deniz olmasa beş para etmez yer.

Yorumu oyla      3      9  
KARŞIYAKA/ Atakent 7 Temmuz 2022 Perşembe 12:34

"Saldım çayıra Mevla'm kayıra" metodu işliyor. Bu çayırda en iyi performansı da ve de işin kaymağını da kızmasınlar ama emlakçılar yiyor. Şimdilik afiyet olsun. Bilinen bir hikaye var; iştahla yenen acının sonrasında ki hikayeyi de unutmamak gerekiyor....

Yorumu oyla      11      5  
Emlakçılar 7 Temmuz 2022 Perşembe 10:14

Ev arsa bağ bahçe daire fiyatları emlakçılar %4 komisyonu nasıl arttırabilirimin peşine düşmekten yaptı! Şimdi de dert yakınıyorlarmış gibi yapıyorlar! Seferihisar’da, Urla’da, Karaburun’da dağbaşında yolu olmayan 400-500 m2 yerler sayenizde 800-1 milyonlar çıktı! Yazıklar olsun!

Yorumu oyla      12      5  
7 Temmuz 2022 Perşembe 09:20

Sevgili emlakçılar ; bu artış furyasını depremden sonra başlatan sizler oldunuz daha çok komisyon alabilmek uğruna. Depreme kadar kiralarda ev satış fiyatları da gayet mantıklı idi.Enflasyon tuz biber ekti sadece Ve fırsatçılık yapanlar ev sahipleri değil sadece sizlerde bu denklemde çok büyük yer kaplıyorsunuz.

Yorumu oyla      23      6