YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
ARZU 17 Ekim 2021 Pazar 10:46

Sermayedarlara sınır yok, Depremzedeye, mağdura mı var? Yazıklar olsun

Yorumu oyla      2      3  
Gazi Hamza sürücü 15 Ekim 2021 Cuma 20:35

Sizlerde elinizi taşın altına sokarak bizleri sevindirin mesela 1 metrekare ev 2000 tl maliyeti var bunun için sizlerde yardımcı olun bizlerde evlerimizi 500 -600 bin TL kere değilde 200 bin TL ye yaptıralım ozaman biz depremzedeler verilecek 200-250 bin TL kredi ile evlerimize kavusalim ozaman emsale de ihtiyacımız olmaz gökdelenler serbest depremzedeye yasak siz depremzedeyi düşünmüyorsunuz bir gidip te gorustunuzmu depremzedeler evlerini yaptırabilecek imkanı olan kaç kişi var aldığımız 3-5 bin TL emekli ayligiyla nasıl başaracağız

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 15 Ekim 2021 Cuma 09:15

Emsal artışı isteyen vatandaşlar bunun bir "çözüm" olduğunu düşünüyorlar. Sorumluluk almak istemeyen popülist yöneticiler sorumluluk almak yerine "emsal artışı"nın çözüm olduğunu ifade ediyorlar... 1 Mart'a aldıkları kararın çok işe yarayacağını söylüyorlardı değil mi? Son Büyükşehir meclisinde ortaya çıktı ki Bayraklı'da K alanlarında sadece 3 ruhsat verildiği ortaya çıktı. Yapılan artış kesinlikle yaraları saramaz. Yine parası olanların işine yarar, doal olarak bundan da en çok müteahhit faydalanır. Dikkat edin yapılan artış ile yol genişlemiyor, otopark alanı, okul, sağlık alanı büyümüyor...Peki bu artış derde derman olacak mı? Örneğin emekli maaşına sahip ve parsel büyüklüğü 300 m2 olan 4 katlı toplam 1200 m2 inşaat alanına sahip bir yer düşünün. Parsel bazında yaptığı başvuru bu binada yaklaşık 240 m2 artış olacak. Peki bu artış yetecek mi? Emekli maaşına sahip olan kişi kalan miktarı nasıl ödeyecek? Genel durumu düşünün...Ya da bu kararı alanlar depremden zarar görenlerin durumuna ilişkin bir raporları var mı? Kaç kişi mevcut durumda zaten kredi ödüyor? Gelir durumları nedir? Peki kiracılar ne olacak diye düşünen var mı? Bilim insanları, meslek odaları yapılan şeyin çözüm olmadığı konusunda uyarıyor. Bu ülkede meslek odaları, bilim insanları dinlenseydi bu durumda olur muyduk? "Emsal artışı" çözüm diyenlere kızanlar, hastalanıp doktora gittiğimizde sadece rahatsızlığımızı ifade ediyoruz değil mi? Doktorun, tedavi biçimine, verdiği ilaçlara dair söz söyleme hakkımız var mı?

Yorumu oyla      2      3  
Burhan ateş depremzedeyim. 14 Ekim 2021 Perşembe 20:28

Burada odalar birliğinin Depremzedelere karşı asil hainlik yaptıklarinı görüyorum.sizlere sayın demek bile içimden gelmiyor.zamanında buralar yerleşime açılırken planlara imza atıp mütahitlerden inşaata hiç uğramadan paralar alan sizler değilmiydiniz asıl bizim sizlere dava açmamız lazım.sizlerde yazınızda belirtmişsiniz amacınız vatandaşın arsa paylarinı sattırmak istediğinizi vatandaş evini yaptıracak para bulamadığı için satmak zorunda kalıyor.arsa paylarını sattırıp sancaklar,ali ağaoğullarına ve diğer şirketlere peşkeş cektirmekmi amacınız. Menhattın bölgesi diyorsunuz folkartlar.izkaportlar.novalar.işbank binası mistra.ve daha birçok örnekleri saymakla bitmiyor.dapyapılar türkerler sayamıyorum daha çok.örnek verebilirim bu gökdelenler dikilirken sizler neredeydiniz bunlar gece kondu gibi sizler uyurken mi dikildi hâlada dikiliyorlar.onlara neden itiraz etmediniz? Gücünüz biz garibanlara mı yetiyor? Bu kararın mühendislik ,mimarlık gibi meslekleri bitirdinden bahsediyorsunuz.şehrin alt yapısını bozacagıni lağım kokacağını yazmışsınız.bu karar yeni çıktı icraya geçmedi .eski m.vekillerinden hüseyin çelik bile alay etti izmirlilerle izmir kaka kokuyor diye.o zamanlar tatildemiydiniz alyapıyı düzeltmek için arıtmaları yapmak için neden o zamanlar kulağınız üstüne yattıniz.o zamanlar neden harekete geçmediniz? Çiğlide kirada oturuyorum kokudan kapı pencere açamıyorum.siz sorunlara çözüm bulmaya çalışmıyorsunuz havanda su dövüyorsunuz.hükümet sıfır faizle yeterli kredi versin kat artışı yapmadan evlerimizi deprem yönetmeliklerine uygun olarak yaptıralım.bizlerde çok katlı binalarda oturmak istemeyiz elbet.o yüksek katlı plazalar nasıl deprem yönetmeliğine göre yapılmişsa bizim bizim 8 katlı binamizda 10 kat olsun plazalar gökdelenler gibi denetleyin sağlam yapılsın.başka türlü gücümüz yetmiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Ali toprak 14 Ekim 2021 Perşembe 20:06

Allah razi olsun izmiri maf etiler béton yiginina cevirdiler rant ugruna yazik gunah

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 14 Ekim 2021 Perşembe 19:17

Point Bornova, Uzundere Toki, Özdilek AVM, İstinye Park, Mavişehir blokları vs. yükselirken, eski binalar/yalılar yıkılıp yerlerine ucube apartmanlar dikilirken bu kadar ses çıkardınız mı acaba?

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 14 Ekim 2021 Perşembe 19:08

Biri demiş ki "itiraz eden bir kitle" bunca meslek örgütü yani bir nevi konunun uzmanları yani bilim insanları itiraz etmiş, kime soracaksınız? Ulemaya mı? Aşağıda başka bir yorumcu gökdelenlere itiraz etmediklerini söylemiş, arkadaşım kusura bakma ama senin dünyadan haberin yok ve amacın sadece çamur atmak. Ben şunu sormak istiyorum İstanbulda mı yaşamak daha kolay yoksa İzmirde mi? cevabını ve nedenini zaten biliyorsunuz. Burada bir bilgi vereyim ve açıklık kazansın, basın açıklamasına imza atmayan iki oda büyükşehir belediyesinden verdiği hizmet karşılığı gelir elde etmektedir ve yönetim kurulundaki bazı üyelerle belediyenin bağı bulunmaktadır doğal olarak imza atmadılar neden altın yumurtlayan tavuğu kessinler ki?

Yorumu oyla      2      3  
A. D 14 Ekim 2021 Perşembe 17:20

Oturduğunuz yerden ahkam kesmek çok kolay. Evini kaybetmiş emekli 460000 lirayı nasıl öder Bankadan almış olacağı krediyi emekli maaşı ile nasıl öder hiç düşündünüzmü.Yıkılan evimizin bitişiğinde 15 katlı binalarda risk yok ta bizim yeni yönetmeliğe göre yapılacak evimizdeki risk olacak.Geçiniz bunları geçiniz.

Yorumu oyla      2      3  
Fikri 14 Ekim 2021 Perşembe 16:58

Bunlar şimdiye kadar ne yapmış bir örnek versinler ya bu odalar dava açarsa bizde odalara açarız bu kadar basit .Halka uğraşmayın .

Yorumu oyla      6      6  
T.C. Vatandaşı 14 Ekim 2021 Perşembe 15:36

İzmir, çocuklarına sağlıklı ve yaşanır bir izmir'i miras bırakmak istiyorsa, bu EMSAL artışına onay vermez- vermemeli. Deprem mağdurlarının mağduriyeti önemsenmeli ve sosyal devlet anlayışı içinde çözülmeli. İzmir bugün ki yükü dahi taşıyamaz durumdayken, olası bir EMSAL artışı ile yakın bir gelecekte hiç yaşanmaz hal alır. Bilimsellikten uzak bu uygulamadan bir önce vazgeçilmeli. NOKTA

Yorumu oyla      8      8  
metin 14 Ekim 2021 Perşembe 14:20

asıl ihaneti depremzedelere karşı eylem yapacak olan ve depremzedenin halinin anlamayan gökdelenlere ses çıkarmayan bu oda ve yöneticilerdir

Yorumu oyla      8      7  
Çiğdem Nalcı 14 Ekim 2021 Perşembe 13:37

Yıllardır topu taça atmaktan başka ne yaptılar ki? yine aynı gösteri :(

Yorumu oyla      4      6  
Bu şehrin kaderi bu olmamalı 14 Ekim 2021 Perşembe 13:36

Aman gökdelen olmasın yoğunluk artar, aman kat sayısı az olsun yoğunluk artar ... yoğunluk olmasın, yoğunluk olmasın ... neden? Büyük metropollere bakarsak İzmir küçük bir köy gibi kalıyor. İnanılmaz çarpık bir yapılaşma var. Gökdelen bölgesinde gökdelenler yükseldikçe bölgenin, şehrin havası değişti. Çok itiraz edilmişti. Şehrin genel hali birbirine yapışık 4-5 katlı binalar ya da tek veya birkaç katlı gecekondu türü yapılar var. Bu şehir ne zaman modern bir hale gelecek? Birileri doğru veya yanlış bir şeyler yapıyor, karşında sadece itiraz eden bir kitle var. Hâlâ daha bu şehrin katı atık bertaraf tesisi yapılamadı. Binbir tane bahane üretilip, itiraz ediliyor. Kültürpark, Basmane çukuru, İnciraltı ... Aynı konularda şehir takılmış kalmış. Sonra bu şehirde neden 300 bin işsiz var diye düşünüyoruz. Acaba neden?

Yorumu oyla      6      6