YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
2017'deki panayırdan(!) 2 Eylül 2021 Perşembe 23:54

İzmir Enternasyonal Fuarı'na (İEF) 'onur konuğu' olarak katılan Rusya Federasyonu'nun standında iş adamları 200 ikili görüşme yaptı. Bu görüşmelerde toplamda 820 milyon dolarlık ticaret anlaşması yapıldığı açıklandı. Rus araç üreticisi Gaz Group'un Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel de son baharda Sakarya'da üretime başlayacaklarını bildirdi.https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/5-gunde-820-milyon-dolarlik-anlasma-1986178/

Yorumu oyla      2      3  
Korkusuz 2 Eylül 2021 Perşembe 23:23

Gaziemirdeki Izmir Fuar merkezi adam gibi fuarlar yaparak daha cok yabanci ziyaretci getirmeli.Belediye kafasiyla uluslararasi Fuarlar yapilamaz..

Yorumu oyla      3      4  
sallamak cidden serbest olmalı 2 Eylül 2021 Perşembe 20:10

800 milyon dolar iş bağlanıyor demek bu fuarda :) mısır satarak falan mı? ya da çocuklar pony at üzerinde dolaşırken mi? :) dolar yazınca sonuna daha inandırıcı olacağını düşündünüz herhalde. Bu fuar tam bir vakit kaybı, net!

Yorumu oyla      3      4  
muhalif 2 2 Eylül 2021 Perşembe 13:37

İEF, Günümüzde Panayıra dönmüş olsa bile, İzmirin Kültür,sanat, soayal ve ekonomik hayatını hareketlendiren 90 yıllık bir etkinlik olduğu inkar edilemez, Bu ültimatomu veren odalar mühendis kökenli odalar, tabi birde Ekonomi kökenli odalarında ne dediğine bakmak gerekir.Birde İzmirde yaşayan vatandaşlarında ne düşündüğü önemli,,Tek taraflı bir yaklaşım ya da Baskı, doğru olmaz...

Yorumu oyla      3      4  
muhalif 2 Eylül 2021 Perşembe 13:28

Floranın korunması haricinde içi boş bir ültimatom..İzmirin belleği hiçe sayılıyor,"Kültürpark, yaşlı ve yorgun" iafadesi gerçekle bağdaşmıyor, dünya zaten yaşlı, milyonlarca yıl..Kültürparkı ise buna göre "çok genç" daha 90 yaşında, insan ömrüyle değerlendirilemez. Koca koca odaların işi bu olmamalı,

Yorumu oyla      3      4  
Öğrenci 2 Eylül 2021 Perşembe 12:48

Çözüm?

Yorumu oyla      2      3  
Sallamak serbest 2 Eylül 2021 Perşembe 12:44

Panayır mı? 800 milyon doların üzerinde iş bağlanan panayır mı olur?

Yorumu oyla      4      4  
İstemezükçü değiliz diye kendini kandırmak 2 Eylül 2021 Perşembe 12:41

Tramvay, köprü, tünel, çöp tesisi, gökdelen ... daha sayamadığım her şeye karşı olup, biz istemezükçü değiliz demek. Bu şehirde gecekondu yapabilirsin, kimsenin şeyinde olmaz, hemde şehrin merkezine ama başka bir şey yapılmak istendiğinde şehircilik ilkelerine aykırı olur. Kocaoğlu zamanında yapılan projeye dokunma diye itiraz et, sonra da flora de. Farklı farklı platform kurmaya da gerek yok. Aşağı yukarı zaten aynı kişiler farklı projelere itiraz eden kişiler. Merak ediyorum, bu kişiler günlük yaşantısında özel araç, klima, deodorant ... kullanıyorlar mı? Ofislerde cayır cayır klimayı aç, sonra çevrecilik hikayesi anlat. 90 yıldır yapılan sembol fuar yapılmasınmış. Yok ya! Başka? Kentparkını kentli kullanamayacaksa ne anlamı var? Çürük denilen belediye binası yıkılmasınmış. Bu ucube mi sembol? Mimarisi bile çakma. Oldu olacak Bayraklı'ya da Eyfel Kulesi yapalım.

Yorumu oyla      3      4  
burak 2 Eylül 2021 Perşembe 12:16

İzmir Enternasyonel Fuarı artık işlevini yitiemiş bir fuar. Uluslararası hiçbir özelliği kalmadığı gibi artık panayırdan farksız bir görünümde sadece trafik, gürültü ve kirlilik yaratıyor. Kültürpark sadece yeşil alan olarak gerçek bir park olarak korunmalı ve sadece genel yapıyo bozmayacak belli etkinliklere ev sahipliği yapmalı.

Yorumu oyla      4      5  
İstemezük! 2 Eylül 2021 Perşembe 10:43

Fuar yapılıyor, karşı çıkılıyor; Kocaoğlu zamanında güzel bir proje yapılıyor ona da karşı çıkılıyor. Alsancak'a gökdelen gündeme gelir, açıklama üstüne açıklama gelir: Şehir biter, altyapı çöker, şöyle olur böyle olur. Yav he he!

Yorumu oyla      5      7  
Z.B 2 Eylül 2021 Perşembe 10:25

"Kültürpark, her dönem, izmirlilerin kolektif hafızasının temel bileşenlerinden ve kent merkezinde yer alan ender kamusal alanlarından birisi oldu." Bize düşen temel görev bu hafızayı canlı tutmaktır.

Yorumu oyla      6      4