YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TC misafir 16 Temmuz 2021 Cuma 00:57

Şunu da eklemek istiyorum, tünel giriş-çıkışlarında bariyerler olacak ve bu bariyerli bölgeler kaldırıma kadar dayanıp yer daraltacak, özellikle alsancakta Hocazade camiine gelmeden tünel eğimi başlayacak ve bu yaklaşık 50m civarında olacak orada konutlarda yaşayan insanlar var bir binada acil hasta veya yangın anında bir ambulansın veya itfaiyenin bu bariyerler yüzünden müdahale etme imkanı olmayacak veya çok kısıtlı olacak. Aşağıdaki çok bilmiş yorumcular bunları hiç düşündünüz mü? Trafiğin kaynağı nedir? Otomobil. Otomobil sayısını azaltır, kullanımını teşvik etmezsen trafik sorunu ortadan kalkar. Yapacağınız her yeni yol ile özel araç kullanımını teşvik edersiniz sizin kişisel konforunuz şehrin yaşam konforuna negatif etki edecek bunu düşünmekten bu kadar aciz olamazsınız diye düşünüyorum genel olarak herkes kendi çıkarı çerçevesinde yorum yapıyor sahip olduğu bilgisi dahilinde değil.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 16 Temmuz 2021 Cuma 00:43

https://www.youtube.com/watch?v=1K0VBn7KQfY linkte İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısı 2.birleşimi mevcuttur ilk 1 saatini iyi izleyin bir şeyler öğrenin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup da şehir içi trafiği sorununa kalkıp tokyonun otoyol örneğini veren süper bilgili! arkadaşlara iyi bir örnek olur. Biz şehir içi trafiği diyoruz adam otoyol örneği veriyor bilmediğiniz konu hakkında yazıp komik duruma düşmeyin. Video linkinde huni örneği veriliyor ona iyi bakın belki bazı şeyleri anlarsınız videoyu 15. dakikadan itibaren izleyin üzerine daha fazla söz söylemeyeceğim. Videoda projelerle ilgili dikkat ederseniz nasıl bir verim sağlayacağından veya sorunu nasıl çözeceğinden asla bahsetmiyorlar çünkü battı çıktı gibi melih gökçek projelerinin asla fayda sağlamayacağını gayet iyi biliyorlar. Diyeceksiniz ki bu projeler o zaman neden yapılıyor? Bunu da Tunç efendiye soracaksınız.

Yorumu oyla      2      3  
Ağam bizimle eğleniy 16 Temmuz 2021 Cuma 00:16

"Yaya odaklı ulaşım türleri" yaygınlaşmalıymış. Bu şehirde YOL YOK YOL. Anlamayan için bir daha yazıyorum; BU ŞEHİRDE YOL YOK YOL. Toplu ulaşım elbette ki yapılacak, özellikle raylı sistem yaygınlaşmalı ama bu değildir ki yol altyapısı geliştirilmesin, yeni yollar yapılmasın. Bırakın klişe cümleleri de şu şehrin uydu görüntülerine bakın. Birbirine girmiş binalar, abuk sabuk yollar var. Ne yaya odaklı ulaşım türünden bahsediyorsunuz. Bu bir şaka mı? Bu şehir sadece Alsancak'dan oluşmuyor. Senelerdir Gürçeşme Caddesi genişleyecek. Şehrin göbeği rezalet bir halde. Köy yolu gibi yollarda insanlar bir yerden bir yere gitmeye çalışıyorlar. Bu iş toplu ulaşımla çözülürmüş. Otobüs giremeyen mahalleler var. Siz ne anlatıyorsunuz yahu! 40 yıl önce yeşillik caddesi yapılmış, aradan geçmiş yıllar, nüfus olmuş 4,5-5 milyon, biz daha Karşıyaka İskele önünü konuşuyoruz. Buradaki sorunu çözmek ne kadar zor olabilir? En kötü konak pier önündeki gibi bir üstgeçit yaparsın, bu konu da kapanır. Yıllardır millet çarşıdan yola fırlar, ufak çaplı bir kaos olur. Bunu çözmek çok mu zor? 10 yıldır Alsancak Gar önü konuşuluyor. Kardeşim bir altgeçit yapmak ne kadar zor olabilir? Bu şehirde alsancak kadar alternatif toplu ulaşım olan başka yer var mı? Trafik sorunu artarak devam ediyor mu? Eee? demek ki buradaki sorunu çözmek için bu trafik yoğunluğunu alacak projeler yapmak gerekiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Alternatif yollar gerekiyor 15 Temmuz 2021 Perşembe 20:57

Trafik sorunu sadece toplu ulaşım yapılarak çözülemez; mutlaka alternatif yollar gerekir. İzmir'in en büyük sıkıntısı yolların alternatifi olmamasıdır. Diğer sıkıntı mevcut yolların da sıkıntılı olması. 500 binlik Buca'da doğru düzgün yol yok. Nasıl trafik olmasın? Metro bittiği zaman trafik bitecek mi? İnönü Caddesi'nde bitti mi? Trafiği merkezden alacak bulvarlar gerekiyor. Bütün trafiği şehrin merkezine yığarsan tabi ki de trafik olur, her yere battı-çıktı yapman gerekir.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 15 Temmuz 2021 Perşembe 19:29

Tokyoda 301 km metro hattı 1927 yılında tamamlandı. Japonya'da trafik sorununa çözüm için uçan otomobil üzerinde çalışılıyor. Demekki tüneller ve otoyollarda çözüm olmamış. Itiraz edeni ıstemezükçü diye suçlayan Isterikçiler Almanya-da 200 yilin en yoğun yağışı ve Rize'de ki sel felaketinden istemezükçüler sorumlu değil.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 15 Temmuz 2021 Perşembe 19:24

Saint cevaplasın. Ben bilmem!

Yorumu oyla      2      3  
Kutluyorum 15 Temmuz 2021 Perşembe 16:31

Tramvay yapılırken, odalar tramvay sahilden değil de Mithatpaşa'dan geçsin demişlerdi. Mükemmel çözüm önerisiydi(!)

Yorumu oyla      4      6  
Gecekondu Şehri İzmir 15 Temmuz 2021 Perşembe 16:28

https://youtu.be/KVfzttBlNkg 35 milyonluk Tokyo'ya gitmeyenler, vizyon da olmayınca, üstüne istemezükçülük de eklenince bu tür hiçbir somut çözüm önerisi getirmeyen açıklamalar yapar. Japonlar sanırım gerizekalı ki şehrin her yerine tüneller, otoyollar yapmışlar. 35 milyonluk Tokyo'da trafik yok ama 3,5 milyon merkez nüfusu olan İzmir'de var. Acaba niye var? Çarpık yapılaşmadan kaynaklı yolların son derece yetersiz olmasından kaynaklanmasın? Haberde şehrin kilit noktalarından biri olan Alsancak gar önünün fotoğrafı var. Bu şehirde trafik olmasın da nerede olsun? Akıl var, mantık var.

Yorumu oyla      3      6  
Bülent ışık 15 Temmuz 2021 Perşembe 16:02

Keşke 1 milyara yol yapılacağına metro yapsalar. Belediye otobüslerinde biletçinin olduğu klimasız araçlara binenler şimdi arka koltukları süs otomobilleri trafikte sıkışınca şikayet ediyorlar. Umarım daha çok sıkışır. Petrol ithalatından dolayı cari açık veren yerli otomobili olmayan ülkede bu bolluk nereden geliyor.Trafikteki araç sayısı azalasıya kadar akaryakıta zam yapsınlar trafik sorunu çözülür. 17 senede 103 bin kilometre araç kullandım ama bunun üçte biri kadar yürüdüm.

Yorumu oyla      4      5  
Tünel? 15 Temmuz 2021 Perşembe 14:28

Karşıyaka Vapur İskelesi önü yoğun yaya ve araç geçişi olan bir yer. Burası da Konak İskele önü gibi olmalıdır; bunun tartışılacak bir tarafı da yok. Altgeçit çözüm değilse, Konak İskele önündeki araç altgeçidini de yıkalım, ışık koyalım, bakalım ne olacak? Evet, tüm ışıkları kaldıramayız ama hiç olmazsa sayısı azaltılması gerekiyor. Örneğin, Gıda Çarşısı Telekom önündeki kavşağa altgeçit yapılsa, buradaki sorun büyük oranda çözülecek. Bu kavşak yüzünden trafik her yöne kitleniyor, uzun araç kuyrukları oluyor. Buradaki sorunu toplu ulaşım yaparak çözemezsin. Sadece metro yaparak trafik sorunu dünyanın neresinde çözülmüş? Belediye bürokratları toplu ulaşımın öneminden bahsediyorlar; haklılar da ancak diğer taraftan da Buca-otogar arası 1 milyarlık yol projesini, Alsancak ve bir çok yerde altgeçit projelerini, çok pahalı olduğu söylenen, Yeşildere'ye alternatif bir yeni bulvar ve köprüye ek yapıların yapılacağından bahsediyorlar. Burada bir tezatlık yok mu? O zaman 1 milyara yol yapma, metro yap. Altgeçit yapma, tramvay yap. Alsancak'a, trafiğin içine tramvay sokuldu, sorun bitti mi?

Yorumu oyla      4      6  
Bülent ışık 15 Temmuz 2021 Perşembe 12:11

Trafik sorununa çözüm bireysel ulaşım değil toplu ulaşımdır.Elma ile armudu Karşıyaka iskelesi önü ile Konak iskelesi önünü kıyaslayarak yapmış yorumcu.Konak'ta tünelden önce oradan taşıt yolu var mıydı? Karşıyaka sahil yolunda hiç trafik lambası olmasa Alaybey'de veya Bostanlı 'da trafik sıkışıklığı olmayacak mı? Trafik lambaları bir yerde yolu boşaltıyor.

Yorumu oyla      5      6  
elmayla armudu karıştırmak 15 Temmuz 2021 Perşembe 10:51

Karşıyaka İskele Önü yeraltına alınmasın, başka türlü çözülür düşüncesi Konak Vapur İskelesi önü için de geçerli mi? Orayı da yıksınlar mı? Karşıyaka sahil yolundan arabayla gitmek sıkıntılı; sürekli ışıklara takılıyorsun. Bir yeri düzeltirsin, ilerde tıkanır, yaya öncelikli, toplu ulaşım bu işin çözümü mü ki sürekli bundan bahsediliyor? Örümcek ağı gibi metro olan şehirlerde niye trafik var? Yaya öncelik diye Alsancak Gar Önünü yayalara mı bıraksınlar? İzmir'de neden trafik oluyor diye çok kafa patlatmaya gerek yok. Alternatif yollar yok, var olanlar da sıkıntılı. Alsancak'da tramvay var, izban var, vapur var, otobüs var ... var da var. Trafik bitti mi? Bitmez, nasıl bitsin! 200 bin araç şu an ki köprüden geçiyormuş. Bu yoğunluğu burada alacak alternatif yol olmadan trafik nasıl rahatlasın? Yeni yollar ileride trafiği arttıracak diye o zaman hiç yol, tünel, köprü yapılmasın. Böyle bir mantık var mı? Tokyo'daki otoyol sistemine hiç baktınız mı?

Yorumu oyla      4      7