YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen 1 yorum var.
TC misafir 25 Eylül 2020 Cuma 00:35

Birileri çıkmış "topraklarımızın yüzde 40-45 ini hibe edeceğiz" demiş sanki kendisi gönül rızasıyla veriyor! tarım arazileri arsa vasfını kazanmadan önce düzenleme ortaklık payı kesintisi uygulanır KANUNEN maksimum yüzde 45 orandır, taşınmaz sahibinin rızası aranmaz. fedakar vatandaş ayağını bırakın. Tayfun Karabulut tam bir rantçıdır kenti zerre düşünmez, açın bakın tüp geçit haberlerine arşivde ne demeçleri var. İzmirden akp milletvekilliğine ya da belediye başkan adaylığına oynuyor bence, bunu önümüzdeki dönem göreceğiz. Ayrıca her tarım arazisi olan imar isterse bu memleket beton mu yiyecek? Çivi bile çakamadığınız sadece sizin araziniz olduğunu mu sanıyorsunuz? Olay sadece para başka hiçbir şey değil kimse de aksini inkar etmesin.

Yorumu oyla      3      3  
beton izmir 24 Eylül 2020 Perşembe 20:09

her yer beton olsun !! izmir'in nefes alacak alanlara ihtiyacı var, yapmayın kıymayın !

Yorumu oyla      2      4  
sezarın hakkı sezara 24 Eylül 2020 Perşembe 17:01

Sevgili inciraltı mağdurları. Evet mağdursunuz biliyoruz. Zaten inciraltı imara açılmasın demiyoruz ancak İzmirlinin kaygısını da siz anlamıyorsunuz. Bakın biriniz yazmış " 5 nesildir" diye. 5 nesil önce ne oldu biliyormusunuz? İzmir de körfez kirlendi, Dağ taş gece kondu doldu. o güzelim tarihi evler yıkıldı yerlerine 8 -10 katlı ucubeler yapıldı. Şimdi bırakında biz bu kaygıyı yeni nesiller aklı başında nesiller bu kaygıyı taşıyalım değilmi? Şimdi sormak istediğim bir kaç şey var ! Sizin başkan KARABULUT bir önceki haber de 5 kat imar istediklerinden bahsetmişti. bu 5 kat inciraltının katliamı olmazmı? ikinci olarak Aşağıda uğur isimli yorumcu "Toprağımızın %40-45 ini hibe edeceğiz" diyor. kime edeceksiniz? Bir kamulaştırma yapılmıyor? istenilen şey kat karşılığı değilmi? kat karşılığı ise kime neyi hibe ediyorsunuz? hadi kamulaştırma var diyelim. kamulaştırmada bedeli neyse onu alırsın hibe diye bir şey yok. hadi onu da geçtim turizm bölgesi ilan edildi diyelim . Gene arazinden neyi satarsan kaç m2 sini satarsan sat karşılığını alırsın . Şimdi gelelim esas soruya. İmar için bir belediyelere arazinden pay verirsin .belediyelerde bunu kamu malı olarak kullanır yani bu AKP ye akdar böyleydi. mesela bunun narlıdere de çok örnegi var ! ki bu asla %40-45 lik bir alan olmaz. kanunen olamaz zaten ! peki bu payı alacak belediye değilse siz bu %40-45 hibeyi kime vereceksiniz? kim sizden imar karşılığı bu payı istiyor. lütfen açıklayınız??????????

Yorumu oyla      3      4  
Cem 24 Eylül 2020 Perşembe 15:17

Düğün günü mü?? Rant elde edecek bir avuç insan için sadece. Kentte son kalan yeşil dokulardan, illa ki onu da yok edip betona gömeceksiniz yani. Böyle alanlar gözünüze batıyor, dolar işaretleri çıkarıyor birilerinin gözünde. Yazıktır yazık. Umarım yargıdan dönecektir.

Yorumu oyla      9      7  
Bülent ışık 24 Eylül 2020 Perşembe 14:17

Izmirlilerin değil bir kısım insanın düğün günü olabilir ancak. Bundan sonra bütün tarım arazileri tehlikede.

Yorumu oyla      9      6  
Uğur 24 Eylül 2020 Perşembe 13:06

Bilgisi olmayanlar yazmış yine, sanıyorlar ki kent ormanı imara açılacak tam tersi orası aynen kalacak, sera naylonlari gerçek yeşile dönüşecek. Toprağımızın yüzde 4045ini hibe edeceğiz, gerçek yeşil alan olacak yerde biten ot değil. Çarpık yapılaşma son bulacak böyle plansız bırakılırsa 10 yıl sonra her yer beton olacak, asıl plan demek betona boğmak demek değildir. Modern bir kent alanı olacak İnciraltı insanlara istihdam sağlayacak, ülkeye nitelikli turist getirecek hala bilmeden yorum yapmayın lütfen.

Yorumu oyla      6      10  
Aslı 24 Eylül 2020 Perşembe 13:04

Hayırlı uğurlu olsun açılsın kapılar artık yeter yıllardır 5 nesil geldi hiçbir icraat yoktu bu sefer inşallah inciraltı imara açılsın hiçbirşey yapamıyoruz topraklarımızda tarım zaten bitmişti izmirin göbeğinde çöplüğe döndü güzelim denize sıfır inciraltı düzenlensin artık

Yorumu oyla      5      9  
Hüsniye 24 Eylül 2020 Perşembe 12:41

Yaaaa niye anlamıyorsunuz bizim ne halde olduğumuzu biliyormusunda konuşuyorsunuz 5 nesildir yerimizinin neresi olduğunu bilmiyor.hisseli yerler .Bir çivi cakamiyorsun. Bu sefer herkes yeri ı bilmediği için yok pahasına icara veriyorlar.Oda suların borlu ve tuzlu olduğu için sebze .diksede verim alamıyor. turizm odakli termal tesisler bol yesillikli imar planı istiyoruz.Gökdelen değil.

Yorumu oyla      5      8  
izmirli 24 Eylül 2020 Perşembe 11:57

turizm denince aklınıza beton geliyor değil mi? azıcık inisiyatif alın oraları yerel tarım işletmeleri vb. olarak neler yapabilirsiniz şeklinde değerlendirin.. dünya artık başka yöne dönüyor.. doğayı katletmeyin.. oralar doğal koruma alanı içinde olup yapılaşma ve sektörel olarak uygun şekilde değerlendirilebilir.. illa bina dikmeniz şart değil ama biraz emek istiyor..... dünyada örnekleri çok.. bakınız akdeniz ülkeleri...

Yorumu oyla      8      6  
Hüsniye 24 Eylül 2020 Perşembe 11:40

İnşallah, artık inciraltinin planlı imarina inanmayıp engel olanlar tatmin olup bir nebze inanmislardir ..Buranın halkının ne kadar mağdur olduguna.Ayni zamanda şu anda halkin sesine kulak veren yaninda olan çok iyi yol haritası çizen tüm büyüklerimize kuruluşlara basin mensuplarına çok emek veren Tayfun Karabulut beye sonsuz teşekkürler.

Yorumu oyla      5      12  
VfV 24 Eylül 2020 Perşembe 11:29

İzmir'in neden düğünü olsun beyefendi?Kentin akciğerlerinin son parçasını da rant hırsınız uğruna betona gömmek kentin düğünü değil cenazesidir.Ve çok değil 10 sene sonra sizin kulaklarınızı İzmir çok çınlatacaktır, müsebbibi de sizler olacaksınız.

Yorumu oyla      13      5  
İzmirlilerin mi? 24 Eylül 2020 Perşembe 11:13

İnciralt'na para yatıran para babalarının düğünü mü? Yoksa İzmirlilerin mi? Buradaki rant Tüm İzmirlilere mi dağıtılacak?

Yorumu oyla      12      5  
Komedi 24 Eylül 2020 Perşembe 10:53

Geçenki açıklamada teşekkür mesajları yoktu; bu iyi oldu.

Yorumu oyla      5      4