YORUMLAR
Toplam 15 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Hamdi 22 Eylül 2020 Salı 18:32

Ahmet kardeş, gel buraları sana devredelim, ne dersin?.. Sana peşkeş çekelim yani!.. Ne kadar vergi ödediğimiz biliyor musun?.. Bak sana şöyle anlatmaya çalışayım kardeşim: Şimdi sana dedenin dedesinden bir yer kalıyor ve ben de sana diyorum ki ver bana evin anahtarını, sen bu ev üzerinde hiç bir kullanım hakkına sahip olmayacaksın, eve girip çıkmayaksın, bu ev üzerinden hiç bir kazanç elde edemeyeceksin, ama her yıl iki defa da eşek yüküyle vergiyi sen ödeyeceksin!.. Hatta birileri gelip senin bu mülkünün üzerine 5 metre moloz da dökecek!.. Buna hiç ses çıkarmayacaksın!.. Ne dersin? Bu duruma kaç yıl dayanabilirsin? Hatta, kendi açımızdan artık şöyle de sorabiliri: Kaç asır dayanabilirsin?.. Sen gel de bir buradaki 80 - 90 yaşındaki ninelerimizle, dedelerimizin seni bir tanıştırayım benim cahil ve umursamaz kardeşim!..

Yorumu oyla      2      3  
Murat 22 Eylül 2020 Salı 18:21

Sezar''ın Hakkı Sezara ve Sokak isimli yorumculara: Biz buralarda yıllardır usandım artık gerçekten sizin gibi konuyu bilmeyen hariçten gazel okuyanlardan. Gelin İnciraltı''nı ve ahalisini bir ziyaret edin, birebir işin aslını görün ve ışığın. Hiç mi vicdan yok sizde? Her iki defa eşek yükü ile vergi ödediğimiz ata yadigarı yerlerimizde hiç bir kullanım hakkı olmaksızın kim bunca yıl dayanabilir böyle bir duruma? Daha kaç yıl daha haklarımızın gasp edilmesine seyirci kalırken eşek yükü ile vergi ödemeye devam edelim? Ödeyemeyecek duruma düşenler ne olacak? Göz göre göre bu gidişle zaten fazlasıyla kayba uğramış insanlar daha ne kadar zarara uğrasınlar? Siz kendinizi bu ahalinin yerine bir dakika koysanız dayanamazsınız. Bu insanlar bu mağduriyet ve zulümle neredeyse yarım asırdır uğraşıyor. Pek çoğu artık yok pahasına elden çıkarmak zorunda kaldı, daha da kötüsü ellerine geçen de ödeyemedikleri vergilere ve borçlara gitti. Buyrun gelin biz buraları sizlere devredelim ve sizler bu haksızlık ve zulme maruz kalın, ne dersiniz?.. Lütfen artık bilmeden anlamadan hariçten gazel okumaktan vazgeçin. Bu ahalinin istediği hakkında, layığınca, adil, düzgün bir imar planıdır ki, medeni bir şehirde de olması gereken budur. Hiç bir çağdaş kentin göbeğinde bu denli büyük, önemli ve değerli bir alan moloz yığını ve mezbelelik olmaya terk edilmez, edilemez, çünkü hukuka da, akla da, vicdana da aykırıdır. Unutmayın ki buralar maliklerinin bir asırı aşkın sürelerdir devlete vergilerini ödediği ve karşılığında hiç bir hizmet, görev ve sorumluluğun yerine getirilmediği çok ama çok güzel ve değerli özel mülk yerleridir, ve kimsenin de cahilce çıkıp da buralar böyle kalsın, moloz yığını, mezbelelik olsun, hem İnciraltı ahalisi hem de İzmir zarara uğrasın diye hariçten gazel okumaya hakkı yoktur!..

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 22 Eylül 2020 Salı 10:44

Son seçim öncesi Soyer in incirlatı için yaptıgı konuşmadan bahsedilmiş! Hatırlatırım sizin bu inciraltı platformunun başındaki adam ozaman 5 kata kadar imar istemiyordu. geçen röportajda 5 kat imar istediğini belirtti. AYrıca Bu adamı seversiniz yada sevmezsiniz ama İzmir in belediye başkanı oluyor kendisi. Bu şehirle ilgili herhangi bir yapısal foruma bu adamı katmak zorundasınız. Ehh şimdi ayıklarsınız pirincin taşını. İnat edecektir kendisi. İnciraltı planlansa bile dava üstüne dava yersiniz. Birde AKP den bukadar medet umuyorsunuz neler vereceksiniz kendilerine çok merak ediyorum. Çünkü AKP Rant elde edemeyeceği şeye hizmet yapmaz. Bugün çıkıp İnciraltı planlansın diye ağlıyorsunuz. Yarın öbürgün Arsalarımız elimizden gitti diye ağlayacaksınız !!! bu sebeple dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.. Önünüzde bir kanal istanbul örneği var. Değerinin altında kamulaştırmalar var. zenginlerin veya yurt dışı kaynakların hatta siyasilerin milletin arazilerini bir bir toplaması örneği var. Benzer şeyler çeşmede de yaşanıyor. Bunları aklınız da tutun derim.

Yorumu oyla      2      4  
Bu saatten sonnra.... 22 Eylül 2020 Salı 09:35

Sayın başkan, herşeyi unutalım şu dakikadan sonra sahip çıkın inciraltına... Ki siz ;bölgeyi, halkın derdini çok iyi biliyorsunuz.40 yıllık bu problem çözüldüğünde, zaten sizleri ve destek verenleri tarih yazıcak, izmir turizmde bir adım daha öne cıkıcaktır.lütfen vicdanınızı ve desteğinizi bu sefer yüzde 100 bizim için kullanın. Saygılarımla...

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 22 Eylül 2020 Salı 08:13

Sayın Murat bey, İnciraltı'nda ne kadar arsanız var bir açıklar mısınız? Birde kamu yararı ne demek onu da açın bir okuyun derim. Ayrıca Sayın SOYER'in bahar aylarında yaşanan pandemi dönemindeki gayretini görememişseniz, kusura bakmayın ama o zaman sorunu kendinizde arayın... Sağlıklı günler dilerim.

Yorumu oyla      2      4  
Cenk 21 Eylül 2020 Pazartesi 23:10

1,5 buçuk senedir ağzına inciraltıyı alma şimdi hükümet sahip çıkınca rahatsız olmuş kimse yemez bunları bu sitemleri inşallahh bu sefer inciraltı güzelim izmire planlanıp kazandırılcak NOKTA

Yorumu oyla      7      6  
Ahmet 21 Eylül 2020 Pazartesi 21:17

Sayın başkanım İnciraltını peş keş çektirmeyin dava açın İnciraltına hiçbirşey yapılmasın şu an inciraltı iyi böyle kalmalı

Yorumu oyla      6      6  
Murat 21 Eylül 2020 Pazartesi 19:43

SOKAK isimli yorumcuya: Siz de konu ile ilgili hiç bir şey bilmeden, konuya tamamen uzak, hariçten gazel okuyanlar kervanına katılmış oldunuz. Son seçimden önceki günkü yoğun katılımlı toplantıda Soyer''in İnciraltı ahalisine yaptığı konuşmayı ve verdiği sözlere ve seçimin üzerinden geçen tamı tamına 18 aya rağmen, bu konuyu unutmuş gibi görmezden gelerek yok saymasına, hatırlatmalarımıza ve uzunca bir süredir de görüşme taleplerimize gözlerini kapattığını, kulaklarını tıkadığını bilmeden genel geçer sözlerle yaptığınız yorum ve değerlendirmeler, konuyu aslından ve gerçeğinden uzağa taşımaktan başka hiç bir işe yaramıyor maalesef!.. En başından beri bizler Soyer''in çözümün lideri olması için didinirken, kendisi maalesef kılını bile kıpırdatmadan böylesi önemli bir konu yokmuş gibi davrandı, evet hem de tam 18 aydır!.. Şimdiyse çıkmış ben niye yokum diyor!.. Bu soruyu biz tam 18 aydır sorageliyoruz usanmadan: "Soyer, neredesin, neden yoksun?" diye... Umarız ki bundan böyle verdiği sözlere uygun hareket edip çözüme dönük olarak bu mağdur ahalinin yanında yerini alır!..

Yorumu oyla      3      6  
altan koralttan 21 Eylül 2020 Pazartesi 18:54

sen bisikletle turla..senin boyunu aşar o işler...

Yorumu oyla      6      7  
Kamuran İnan 21 Eylül 2020 Pazartesi 18:42

Acaba katıldığınız toplantılarda olumlu görüş beyan edip, sonra Genel Merkezden aldığınız talimatlarla çark etmelerinizden olabilir mi? Her konuyu kimin hanesine yazacak diye değerlendirmenizden? İzmirli kazansın niyetini tüm siyasilerden bekliyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
Bahattin 21 Eylül 2020 Pazartesi 18:02

El insaf, sayın Soyer!.. 1,5 yıldır neredesiniz?.. Kılınızı kıpırdatmadınız, gıkınız çıkmadı, seçimden bir gün önceki konuşmanızı, verdiğiniz sözleri unuttunuz, İnciraltı ve daha da önemlisi vicdan sözü verdiğiniz ahalisi yokmuş gibi davrandınız, şimdi çıkmış ben niye yokum diye şaka mı yapıyorsunuz? Türkçe söyledik, dilimizde tüy bitti, en küçük bir adım atma, bir söz söyleme zahmetine bile girmediniz, o halde şimdi bir de İngilizce seslenelim: "Good morning after supper, Mr. Soyer!"... Umuyoruz ki hiç değilse bundan sonrasında seçimden hemen önce verdiğiniz sözleri hatırlar, ahalinin yanında olur, desteğinizi esirgemezsiniz!..

Yorumu oyla      6      5  
Doğrucu Davut.. 21 Eylül 2020 Pazartesi 17:08

Bakın ben yılların CHP üyesi ve Soyer''e de oy veren biriyim.. Şehir planlaması ve İnciraltı konusunda yıllardır gerek Büyükşehir belediyesi.. Gerek kimi meslek odaları şehrin geleceği için stratejik yararına olan planları hep engellediler ve engelliyorlar.. Plan konusunda artık halk belediyelere ve siyaset takımına güvenmiyor..! Soyer ilk geldiğinde, İnciraltı konusunu çözeceğim demişti galiba, ancak sonraları hiç ortada görünmedi..!! Toprak sahipleri isyan noktasına gelince, en azından devlet yetkililerinde bu dev alanın ekonomiye kazandırılması konusunda bir istek gelişti..! Yine toprak sahiplerinin % 40(ki bence çok büyük bir fedakârlık) gibi çok büyük toprak terki ile !! Kamu için kent ormanının üç katı yeşil alan oluşacaktır.. Mezbelelik olma yolunda hızla ilerleyen İnciraltı''nı, Bir an önce planlamak gerekiyor.. Sayın Soyer''in bu işe öncülük etmesi gerekirdi.. Ayrıca Dokuz Eylül''ğn karşısındaki alana ne oldu..? Sözü ona planları bir yıl önce bitmişti ve ne gariptir ki Balçova belediyesi 6naydan beridir tarla vergisi yerine ARSA VERGİSİ gibi ağır vergiler almaya başladığı halde, halâ oralar shır ve düğün salonları, mangalcı gibi faaliyetlere devam ediyor.. Ortada herhangi bir yol alta yapı vb yok.. BU NASIL BİR PLAN VETA İMAR Kİ ORAYA BŞR KAZMA BİLE DEĞMEDİ..!! YAZIK, ÇOK YAZIK.! OYSA BU İŞLER..! BORNOVA, HALKAPINAR GÖKDELENLERİNDE..! İSTİNYE PARK AVM''lerinde vb vb.. ŞİMŞEK HIZIYLA . VE SESDIZ SEDASIZ NASIL DA YÜRÜDÜ..? HAA.. ANKAMADIĞIM GARİO BİR SORUYU, HRÖ BELEDİYELERE, HEM DE ODALARA SIRMAK İSTERİM.. - İnciraltı toprak sahipleri "Hem gökdelen istemem.. Hem toorağımın % de 40''ını vereceğim" dediği halde halâ İnciraltında veya dokuz Eylül hastanesi karşısında bir gelişme olmuyorsa.. O toprak sahiplerinin yerinde siz olsanız, sizin hakkınızda ne düşünürsünüz..? BU ŞEHRİ YÖNETENLERİN KAPASİTESİZ VİZYONSUZ OLMALARINDSN DOLAYI MAALESEF YILLARCA ÇOK EKONOMİ VE ZAMAN KAYBETTİ..! YAZIK İZMİR''E..

Yorumu oyla      5      5  
Uğur 21 Eylül 2020 Pazartesi 16:47

Seçimlerden 1 gün önce İnciraltı''na gelip bu sorunu çözmek vicdan meselesidir o vicdan bende var diyen sayın başban 2 yıla yakın süredir bir kere İnciraltı''nı ağzınıza almadınız şimdi iş çözülürken sitem mi ediyorsunuz? Biz onlarca yıldır mağdur şekilde bekliyoruz biz kime sitem edelim, evler kira iş arıyoruz bulamıyoruz ama İnciraltı''nda mülk sahibiyiz, İzmir''in merkezinde ne idüğü belirsiz ve plansiz bir mülk...

Yorumu oyla      4      5  
İZMİRLİ 21 Eylül 2020 Pazartesi 16:38

Baskan senin işin çicek böcek olduğu için şehirin sorunlarınla pek ilgilenmediğin için olabilir mi acaba

Yorumu oyla      5      5  
SOKAK 21 Eylül 2020 Pazartesi 15:30

Sayın Başkanım, siz ne kadar haklı ve doğru olanı söyleseniz ve yapsanız da ve hatta ve hatta ağzınızla bir kuş değil bir kaç kuş dahi tutsanız(!) bu anlayışın yaklaşımı ve tavrı değişmez. Ortak akıl ve ortak iradeyle iş yapma koşulları bu ülkede maalesef yok edildi. Bunun bedelini de biz sokaktakiler ödüyor, buda işin başka boyutu. NOKTA

Yorumu oyla      20      15