YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Mustafa Karun 8 Ocak 2020 Çarşamba 11:11

SÖZLEŞMELİ PERSONEL 657 DEN ZİYADE SGK MEVZUATINA GÖRE İŞÇİ STATÜSÜNDEDİR. AŞAĞIDAKİ KARAR İLE MAHKEMELERE BAŞVURMALARI HALİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONEL İKEN ALDIKLARI ÖZLÜK HAKLARINI. BELEDİYENİN ŞİRKETİNDEN ALMAYA DEVAM EDERLER. SÜRE 60 GÜN... İşçinin aldığı ücret miktarının düşürülmesi, ikramiyenin veya sosyal yardımın kaldırılması, işçinin işyeri organizasyonunda mevcut görevinden daha alt seviyedeki bir göreve atanması, çalışma koşullarının ağırlaştırılması gibi durumlar, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 22. maddesi anlamında iş sözleşmesinin içeriğinin işçi aleyhine değiştirilmesi anlamına gelmektedir. Bu tür değişiklikler, yukarıda sözü edilen kurallar doğrultusunda ancak işçinin yazılı onayı ile yapılabilir. İşçinin açıkça onay vermediği esaslı değişiklikler işçiyi bağlamaz. Ücret indirimine dair esaslı değişikliğin işçi tarafından açıkça kabul edilmemesine rağmen ödeme döneminde daha az ücret ödenmesi, hatta bu ödemeye dair ücret bordrosunun işçi tarafından imzalanması durumunda dahi işçinin fark ücret isteme hakkı devam eder. YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ E. 2016/9412 K. 2019/16512

Yorumu oyla      8      6  
HALK 8 Ocak 2020 Çarşamba 09:58

Başkan seçime hizmet için değil personelle uğraşmak için girmiş

Yorumu oyla      17      6  
Kamunun Geldiği Nokta TANIDIK 8 Ocak 2020 Çarşamba 08:51

Birileri başkan diye seçilmiş olan bu arkadaşa dur desin. 'Tanıdıklar ile devam etmek' ne demek kamuda böyle bir şey olabilir mi!!!Tanıdık olmayanlar ölsün o zaman sözleşmeli arkadaşlar vakit kaybetmeden mahkemeye gitmeli ve bu adama haddini bildirmeli.

Yorumu oyla      15      5  
MUHARREM ABİ 8 Ocak 2020 Çarşamba 04:22

BU NASIL BİR CEVAPTIR MİLYONLARCA GENCİMİZ İŞSİZKEN BÖYLE BİR DURUM NASIL YAŞANIR KİM HALKTAN YANA BU ÜLKEDE YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE BİZİM VERGİLERİMİZLE RESMEN BİZİ SOYUYOR AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORSUNUZ TEZ ZAMANDA UMARIM BAKANLIK SİZEDE KAYYUM ATAR

Yorumu oyla      14      5  
Vedat 7 Ocak 2020 Salı 23:03

Sakın vatandaşların çocuklarını işe almayın hep partili,muhtar yakınları olsun bizden olmayan ölsün zihniyeti artık nefret ediyorum bu zihniyetten hani sosyal demokrattık?

Yorumu oyla      15      5  
Ali gencer 7 Ocak 2020 Salı 22:55

Sayin adaletli gaziemir dostu personel çokseven başkan gaziemir halkı yaptığın işlerle pis paklarla yıkıp attığın sevgi yolunla senden bahsediyor ben bilirimle ben yaparım yüce rabbim kimsenin ahını alma aglattıgın insanlar gün gelir hesap sorar

Yorumu oyla      13      5  
Seyfi Uluç 7 Ocak 2020 Salı 22:28

Ben doktorum, başkanın personele yaptığı bu ayrıştırmalar çok büyük bir haksızlık saygısızlıktır. Bir doktor olarak hastalarıma ve hasta yakınlarına büyük iyiliklerim olmuştur dünyanın en önemli erdemi insandır insanların mutluluğudur. Arda ailesini geçmişte yakından tanıyordum bu ayrıştırmayı yakıştıramadım!

Yorumu oyla      15      5  
Oyuncu 7 Ocak 2020 Salı 22:00

Halil Arda kendini öven mektuplarla başkan oldurulmuş biri! Ne bekliyordunuz ki? Akp nin adayı daha güçlü biri olsaydı zaten kazanamazdı bunu kendiside biliyor. Geçmişte Halil Başkan tutkunları fanatikleri vardı sende halilsin de Halil İbrahim değilsin olamazsın anca onun yaptıklarını bozarak işe aldıklarını çıkararak kendi tecrübesiz kadronu yaratmaya çalışarak 3-5 kişi ile başkancılık oynarsın! Balkan oldun diye kendini birşey sanıyorsun ama unutma senden büyük Allah var ve o ne yapacağını iyi bilir o aldığın ahlar kalmaz üstünde! Çıkar acısı!

Yorumu oyla      15      5  
gaziemirli 7 Ocak 2020 Salı 21:40

BAŞKANIMA SONUNA KADAR DESTEK VERİYORUM BU KONUDA HAKLI HER BİRİ 5İLE 6BİNTEL MAAŞ ALAN VAR BURADA TEMİZLİK FİRMASINDA ARKADAŞLARDA 2500 TL ÇALIŞIYOR BİRDE O ŞEKİLDE DEĞERLENDİRME YAPIN BU ÇALIŞANLARIN YOL VE YEMEK YARDIMINI ÇIKARIN HER BİRİ 18000 TL AYLIKLA ÇALIŞIYOR ONLARI KONUŞUN MECLŞTE UĞUR BEY LEVNT ÇAĞLARSU MADEM HAKTAN BAHSEDİYORSUNUZ GERÇEKLERİ KONUŞUN ARDA BAŞKANI ELEŞTİRMEYİ DE BIRAKIN ARTIK BAŞKANIM KİMİNLE ÇALIŞIP KİMİNLE ÇALIŞAMAYACAK KENDİSİ BİLECEK BU HER YERDE BÖYLEDİR TÜM MAKAMLARDA GEÇERLİDİR BIRAKIN LAFONTEN MASALI OKUMAYI

Yorumu oyla      4      15  
Can 7 Ocak 2020 Salı 21:37

Maşallah yine Halil arda yine gündem

Yorumu oyla      12      5  
Sarnıçlı 7 Ocak 2020 Salı 21:20

Halil arda sen belediye başkanlığını bilmiyordunda neden aday oldun başkanlık insanlarla uğraşmak işten çıkarmak değil insanlara hizmet etmek yazık sana gündeme geldiğin konulara bak 9 ay oldu hala garibanların ekmeğiyle uğraşıyorsun kasırga gibisin geldin ve insanları kasıp kavurdun ne partini bıraktın ne belediyeyi ne esnafı her yeri karıştırdın kimsede huzur bırakmadın insanlar senin yüzünden chp den soğudu bir dahaki seçimde chp zor kazanır çok yazık

Yorumu oyla      11      5  
Karşı 7 Ocak 2020 Salı 21:05

Acıyorum şu chp lilere kendi elleriyle başkan yaptıkları halil arda kendi partililerini bile dinlemiyor tam tek adam

Yorumu oyla      10      5  
Düzeltme 7 Ocak 2020 Salı 21:03

23 personelden 21 i şirkete geçirilmiş, 6 sı ile yollar tamamen ayrılmış, 2 tane ikamesi mümkün olmayan çok stratejik görevi olan tekniker ve meclis üyesi eşi kadın personel ile, arkadaş oğlu olan ekonomist kadrosundaki erkek personelin sözleşmeleri yenilenmiştir. Neden diğerleri değilde onlar demeyin sakın çünkü gaziemir beledye başkanı takdir yetkisinin sınırsız olduğunu düşünüyor. Ama maalesef idari amirlerin yetkilerini sınırlayan kanun maddeleri de var öğrenecek zamanla.

Yorumu oyla      10      5  
Memur 7 Ocak 2020 Salı 20:52

Kamuyu bilmediğinizden kaynaklanıyor hatalar. İş kanununa göre bir yıldan fazla sözleşmesi yinelenen personel artık belirsiz süreli iş sözleşmeli personel olarak muamele görür. Şimdi iş kanunu böyle derken sözleşmeli memurları bundan ayrı tutmak sadece yasal bir boşluktur fakat kanun nezdinde dikkate alınmaktadır. Bütçenin yüzde kırkını aşıyoruz da demiştiniz ama siz daha iyi bilirsiniz belediye şirketleride bu yüzde kırklık dilimin içerisinde. Birilerinden akıllar alıyorsunuz ama yanlış akıl alıyorsunuz. Bu yaşıma kadar hep dedim kamuya idari bir yönetici seçilecekse bu insanlar kamuyu bilmeyen adam olmasın. Ya da hukuku bilsin, ya da insan çalıştırmayı bilsin. Ama gaziemirin şansızlığı kendi eğitim durumunu değil (ki sanıyorum açıktan sonradan tamamlanmış bir eğitim hayatı) karısının eğitim durumunu heryerde anlatan , hukuk bilmeyen, kamu bilmeyen bir belediye başkanını CHP hatırına başa geçirmek oldu. Neyse bu günlerde geçtiğinde siz nasıl anılacaksınız merak ediyorum. Allah yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      10      5  
Halk 7 Ocak 2020 Salı 20:52

Sizin halkçılık sosyalist anlayışınız nerde diyeceğim de sizin ne olduğunuzu bile bile oy verdik zaten. Kandırdın insanları ben iyi insanım dedin kimsenin ekmeğiyle oynamam dedin ilk ve tek icraatın bu oldu! Haram olsun verdiğimiz oylar! Sözleşmeli personeli işçi yap tanıdığın ki içlerinde daha geçen sene sözleşmeli olmuş meclis üyesi karısı da var, istediğin personeli tekrar işe al bahane olarak da önce maaş çok ödeniyor de sonrada baktın kendini yalanlayacaksın şimdi tanımıyorum de soranada benim taktirim de! Sonrada sebepsiz yere işçileri çıkar o sözleşmeli den şirkete geçirdiğin personeli De canın istedi diye çıkaracaksın! Sen kimsin Halil Arda?

Yorumu oyla      10      5  
köylü 7 Ocak 2020 Salı 20:33

Seni Gaziemir in başına musallat edenleri Allaha ,senide canını yaktığın insanların AH larına bırakıyorum. Yazıklar olsun il başkanını,yazıklar olsun ilçe başkanını,yazıklar olsun partisini eleştiren kalbinize ve dilinize!!!!!

Yorumu oyla      8      5