YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Çokdafifi 12 Mart 2019 Salı 08:11

Bla bla bla....Saydığınız bu cek-cak''ların %90''ı zaten mevcut belediye tarafından uygulanan şeyler.Haaa pardon.Zeybekci''nin şirketi dışında..Şirket yok kooperatifleşmeyi üreyicinin direk satışının desteklenmesi var

Yorumu oyla      4      5  
AYŞE 12 Mart 2019 Salı 01:49

OYUMUZ CHP YE

Yorumu oyla      4      5  
bilinmeyen gerçekler 11 Mart 2019 Pazartesi 19:12

Üniversitelerle ortak çalışma yapan belki de tek belediye İzmir BB'dir! Önce bunu öğrenin! 9Eylül üniversitesi manav dükkanı açtığından ODTÜ kütüphanesinden kitaplar kaybolduğundan beri, muhalefetin üniversitelerle iş yapması imkanı kalmamıştır, varolanlardan da sarayın haberi yoktur! Belediyeler üniversite kurabilir mi? KHK ile kurabilir. Soyer kurabilir mi? Valla Soyer BAL mezunu, istesin BAL mezunlarından bir değil on tane tam teşekküllü üniversite kurar. Hem öyle böyle değil, yurtdışında prestiji olan üniversitelerden kurar!Tarım üniversitesi dediğine göre, EÜ Ziraat fakültesi yokuş yapmış demektir.

Yorumu oyla      9      5  
Oyunbozan Kocaoğlu 11 Mart 2019 Pazartesi 16:59

Urla-Çeşme ve Karaburun yani yarımada da zeytin ağaçlarına zararlı sinek dadandı ağaçlar kurumaya yüz tuttu. İzmirde Zeytincilik araştırma enstitüsü ve ziraat fakültesi var ama yardıma İzmir Büyükşehir Belediyesi koştu hem de kimyasal olmayan bir çözümle. Pet şişelere ölçülü olarak su-torak ve hayvan dışkısı konuldu ağaçlara asıldı. Sinekler petin içine girince bertaraf oldu. İlk aşamada 50.000 ağaç kurtuldu tüm ülkede ki zeytinciler bu sistemi uyguladı ülke de binlerce ağaç kurtuldu. Kiraz da kestane ağaçlarına musallat olan sinekle de aynı şekilde mücadele edildi. Kocaoğlu bununla uğraşırken birileri iştah kabartıp zeytin ağaçları kurursa nasıl yerleşime açılacağı konusunda planlar yapmaya başladılar. İspanya-İtalya ve Yunanistan zeytin ve zeytinyağı üretiminde rakibimiz olduğu için ağaçlarımızın kurumasına elbette sevineceklerdi ama yerli inşaatçılarında hevesi kursağında kaldı işte onun için yazımın adını Oyunbozan Kocaoğlu yazdım. Allah razı olsun her zeytin tanesine insanlar baktıkça bu kimyasal olmayan yöntemi öğrenip uygulatan Aziz Kocaoğlu na teşekkür ediyor

Yorumu oyla      20      5  
Gürkan 11 Mart 2019 Pazartesi 16:42

Soğan ve patateste gümrük vergisi sıfırlandı. Soğan ve patates diyorum bak! Şimdi bu zihniyetin adayı ne söylese boştur. Savunmamak da lazım. Tarımın, hayvancılığın hali ortada. Soyer ise yaptık ; daha da geliştireceğiz diyor. Seçim yapması zor olmasa.

Yorumu oyla      16      5  
Ziraat 11 Mart 2019 Pazartesi 16:32

Yarımada da (urla-karaburun-çeşme) zeytin ağaçlarına zararlı sinek dadandı 2017 yılında. Zeytin üreticisi zeytincilik araştırma enstitüsüne ve ziraat fakültesine başvurdu kimse birşey yapmadı. Karaburum belediye öncülüğünde İzmir Büyükşehir belediyesi soruna çözüm buldu hemde kimyasal olmayan bir yöntem. Su için kullanılan petlerin içine toprak-hayvan dışkısı ve su karıştırıldı bu petler çok sık ağaçlara asıldı içine giren sinekler bertaraf oldu. Yarımada da ilk etapta 50.000 zeytin ağacı kurtuldu. Tüm ülkede ki zeytinci üreticilerin haberi oldu. Kiraz da kestane ağaçlarını da İzmir büyükşehir belediyesi bu yöntemi uyguladı kestane ağaçları kurtuldu. Tüm üreticiler buna ön ayak olan Sayın Kocaoğluna minnettardır. Bir atasözü vardır yiğidi öldür hakkını yeme. Ziraat için ahkam kesenler acaba en son toprağa ne zaman eliniz değdi. İnşaat zihniyeti ile yarımadaya bakanlar elbette ağaçların kurtulmasına sevinmedi zira zeytin ağaçları kurusaydı yerleşime açılacaktı. Birileri gelip iştahla nereye nasıl inşaat yapacaklarının planını yaptı Kocaoğlu oyunu bozdu. O günden sonra o insanlar belki Chp li olmadı ama Kocaoğlu destekçisi oldu. Bizim ülkemizin zeytin ağacının kurumasını Yunan-İtalyan ve İspanya istiyor biliyoruz

Yorumu oyla      13      5  
Kaş ve göz 11 Mart 2019 Pazartesi 15:42

Ak Partiyi desteklediğini zannedip yorum yazanlara, yapılan yorumları olumsuz yorumlayanlara: lütfen dikkatli okuyunuz. İnsanın hayatta en değer verdiği çocuğudur çocuğunun iyiliğini ister üstüne titrer. Başka kimse ona zarar vereceğini anlarsa göğsünü siper eder. Ama çocuğuyla bazen ters düşer eleştirebilir bu onun iyiliği içindir. Şimdi siyasi parti lideri mi sizin için daha kıymetlidir yoksa çocuğunuz mu? Elbette çocuğunuzun yerini kimse alamaz. Çocuğunuzu eleştirebildiğiniz halde siyasi parti liderini de yanlış yaptığı zaman neden eleştirmiyorsunuz ki hata yaptığını anlayıp düzeltsin. Hazine ve Maliye bakanlığı devlet içinde para konularında birbirini denetler hal böyle iken dünyanın hiç bir yerinde bu iki bakanlık aynı kişi de olmaz. Bizde aynı kişi ve Sayın Cumhurbaşkanının damadı. Doğru olduğunu söyleyen Ak Partinin iyiliğini istemeyendir

Yorumu oyla      13      6  
sezarın hakkı sezara 11 Mart 2019 Pazartesi 15:24

Burada önemli olan kimin nasıl tarım projeleri oldugu değildir! Önemli olan AKP li adaya ""17 yıldır aklınız neredeydi. büyükşehir belediyesi 10 senedir tire,ödemiş,torbalı vb. ilçelerde tarıma destek olurken siz neredeydiniz?"" sorusunu sorabilmektir önemli olan. geçmişte ürettiğimiz her şeyi.17 senelik süreçte ithal eder hale geldiysek AKP li seçmen de bunu sorabilme kabiliyetini göstermelidir. !7 senedir tarıma ve tarım ile ugraşanlara 5 kuruşluk faydası dokunmayan AKP li adayın. şimdi çıkıpta tarım projelerimiz şunlar iunlar demesi nekadar inandırıcı???

Yorumu oyla      18      6  
Reçber 11 Mart 2019 Pazartesi 15:18

Üretici olarak gübre,mazot,tohum fiyatlarıyla baş edemiyoruz birde ithalat belimizi büküyor. Hangi zihniyet köyleri mahalleye çevirip yerleşime açtı. Parsel parsel insanlar saymaya çalışıyor tarım ve hayvancılık bitti. Zeybekci nin vaatlerine nasıl inanalım Ankaraya rağmen vaatlerini gerçekleştiremeyeceğini biliyoruz. Ankaranın tarım ve hayvancılığı destekleme niyeti yok. Dün açıklama yapılıyor şu kadar yaş sebze ve meyve ihraç ettik şu kadar döviz kazandık en fazla da Rusya ya ihraç ettik. Akıl var mantık var içerinin ihtiyacı varken ihraç etmeyi anlamak imkansız. Üretici Ak Partinin derdinin üretim olmadığını anladı. Külliyeden izin almadan Sayın Zeybekcinin vaatleri havanda su dövmeye benziyor. Mazot-gübre-tohum fiyatları astronomik. Üretici yaş ortalaması 53 yani sonraki nesilde tarım ve hayvancılık yapacak yok.

Yorumu oyla      17      6  
Kemal Ben 11 Mart 2019 Pazartesi 14:59

Soyer üniversite fuar vb. olan şeyleri sıralamış ben yapacağım diyor. Hazır işleri başa ben gelsem ben de yaparım. Yuvarlak açıklamalarla oy devşirmeye çalışıyor. 1 Lira istese borç vermem bu adama.

Yorumu oyla      7      20  
Hasan Ali 11 Mart 2019 Pazartesi 14:57

Zeybekci nereye yardım yapacağını tek tek açıklamış helal olsun. izmir'e böyle bir insan daha önce gelmedi. Daha önce gelseydi bu halde mi olurduk?

Yorumu oyla      6      22  
izmirli 11 Mart 2019 Pazartesi 14:55

aziz baskan zamanında tire sut kooperatifi %400 buyume olmuş bayindirda cicek ihracati... Karaburun da aricilik ve keci dagitimi... bence Zeybekci aziz baskan yaninda staj yapmaliydi.

Yorumu oyla      18      6  
Hakan Torbalı 11 Mart 2019 Pazartesi 14:51

İzmir'de tarımsal alanda çalışma yapan ülkemizin en köklü ziraat fakültesine sahip Ege Üniversitesi varken Soyer'in vaadi kandırmacadan başka bir şey değil. Belediyeler üniversiteleri ne zamandan beri koruyor? Bir üniversite şehri olan İzmir'de CHP şimdiye kadar oy toplamak dışında üniversitelere bir şey yapmadı. Şimdi de üst bir kurum olduğu için üniversiteden bahsediyorlar ki oy gelsin. İşin profesyonel olarak ilerlemesi ve gerçek maddi değeri olması için Zeybekci'nin şirket vaadi daha gerçekçi. Bunu elini toprağa deymiş olan herkes bilir.

Yorumu oyla      7      16  
önemli 11 Mart 2019 Pazartesi 14:26

Yukarıdaki haber turnusol kağıdı niteliğinde. Yani kimin kimden yana olduğunu gösteren en güzel örnek! Tabii çok önemli bir noktayı da atlamamak lazım, 17 yılda samanı ithal eder hale getirenlerin vaat ettiklerini yapma şansları hiç yok! İzmirlinin ise kanmaya hiç mi hiç niyeti yok! Her şeyden önce otuzbin lira ayıranları, gavur diyenleri bizim affetmemiz mümkün değil!

Yorumu oyla      16      5  
Z.B 11 Mart 2019 Pazartesi 13:57

Sayın ZEYBEKÇİ'nin tarımsal alanlarla ilgili projelerinde ve söylemlerinde; üretici yine ikinci planda ve bu işte bugünde rant sağlayanlara yönelik bir kurgu hakim. Anonim şirket, Genel Müdürlük,v.s söylemleri de bu anlayışı destekler nitelikte.Tüketici zaten ortada yok. Fakat Sayın SOYER'in söylemlerinde daha çok üreticiye yönelik ve üreticiyle birlikte tüketici de korunuyor. Bu anlamda İzmir'de artık belli bir noktaya gelen ve tüm Türkiye'de de kabul gören bir tarım ve hayvancılık politikası ciddi anlamda oluşmak üzere. Bunun baş mimarı da Sayın KOCAOĞLU dur. Artık yavaş yavaş sonuçlarını vermeye başlayan bu olumlu sürecin birilerini rahatsız ettiğini görüyorum. Birden, geçmiş dönemde KÖY ENSTİTÜLERİ ile yakalanan olumlu süreçten rahatsızlık duyanlar aklıma geldi nedense...

Yorumu oyla      21      6  
TC misafir 11 Mart 2019 Pazartesi 13:50

Akp hükümet olarak bu vaatleri yerine getiremez, 17 yıldır yaptıkları ile bunları söylemesi ancak acınacak halde olduklarını gösterir. Üreticiden mandalina alan bir belediye başkanını 400 yılla yargılayan zihniyet, şeker fabrikalarını satarak üreticiyi kar odaklı milenyum ağalarına muhtaç eden zihniyet, tütün fabrikalarını kapatıp üreticiye sırtını dönen yerli tütünü bitiren ve yabancıya peşkeş çeken zihniyet, ülkeyi samana ve kurbanlığa muhtaç eden zihniyet bunları yapmaz ve yapamaz çünkü kendi doğasına aykırı. Öncelikle şu soruyu sormak lazım; akp nin kazanmak için oy'a ihtiyacı olmasaydı bu kritik yerler garanti olsaydı bu vaatleri sunar mıydı? Akp tarım konusunda dürüst olsaydı, amacı tarımı, çiftçiyi korumak geliştirmek olsaydı global patates tekeli olan McCain'in ortadoğu sorumlusunu tarım bakanı asla ve asla yapmazdı. Çiftçi ve üretici akp nin en güçlü olduğu oy ihtiyacının en az olduğu dönemde döktüğü sütleri unutmasın, yerli tohumu kimler bitirdi bunu unutmasın başka söze gerek yok her şey ortada.

Yorumu oyla      20      5