Tayfun MARO
Umut vermek iyi de…
25 Kasım 2022 Cuma

“Umut vermek” başlığı altında iyi niyetle söylenen yalanların siyasetin kendisine dönüştüğü koşullarda siyaset de yalan da çekilmez oluyor.

Geçtiğimiz günlerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni vizyon belgesi açıklamasını duyururken söyledikleri, iyi niyetle söylenmiş umut pazarlama yalanlarına iyi bir örnek gibi duruyor.

Kılıçdaroğlu demiş ki; “Türkiye’nin tarihine şöyle bir bakın her 7 yılda bir kriz oluyor. Bazen çok derin olur ve bu krizlerden bir avuç insan yararlanır. Ama milyonlar bu kriz nedeniyle büyük mağduriyetler yaşarlar. Türkiye’yi artık bu kriz zincirinden kurtarmamız lazım. Emin olun çok güzel şeyler açıklayacağız. Belli aralıklarla krize giren bir Türkiye değil, sonsuza kadara krizi bitirecek bir vizyon açıklayacağız…”

Kriz konusunda Kılıçdaroğlu fena halde yanıltılmış. En büyük kriz dijital devrim nedeniyle patladı patlayacak. Belki de sistem o krizin altında kalacak… Maalesef, el bebek gül bebek değişim beklenmiyor.

Yanı sıra, “Dördüncü Sanayi Devrimi” diyerek söze girdiğiniz andan itibaren, Türkiye’nin kesinlikle ıskaladığı bir alanda dolaştığınızı bilmeniz gerekir.

Doksanlı yıllardan itibaren Türkiye’nin birikimleri ciddiye alınsaydı elbet de bugün dijital devrimden, 4. Sanayi Devrimi’nden konuşmak mümkün olurdu. Gelin görün ki ikibinli yıllar boyunca bu meseleler hem iktidar hem muhalefet tarafından yok sayıldı.

Ancak, tam seçimlerin öncesinde görüldü ki dijital devrim, akıllı sistemler, yapay zekâ falan iyi seçim malzemesi olacak potansiyele sahip;ve derhal siyaseten kullanılacaklar listesine dahil edildi.

Ülkede elli yaş altı, bilişimle gelen ve dijital devrime dönüşen sürece hiç yabancı değil. Zaten başka bir dil kullanarak onlarla iletişim kurmak pek mümkün değil.

Ve bu nedenle, CHP’de başlayacak yeni kuşak sanayi devrimi tartışmaları mutlaka çok yararlı olacaktır. Umarım dijital devrim tartışmalarını ilçe örgütlerine kadar indirip yaygın tartışılmasını sağlarlar. Belki de bu yoldan örgüt yapısını değiştirmek mümkün olur.

Öte yandan “para hazır, yatırımcı hazır, 4. Sanayi Devrimi yolda” muhabbeti hiç ikna edici değil. ABD’de, Londra’da görüşerek bu işler olmaz. Kimse sizi uluslararası sistemde tepesine çıkarmaz. Siz daha ABD’ye, Avrupa’ya giden yazılımcılarınıza sahip çıkamıyorsunuz.

Ne yazık ki bu konuda iktidarın da muhalefetin de sicili çok bozuk.

Sonuç olarak, Kılıçdaroğlu’nun yeni bir şeymiş gibi söylemeye hazırlandıklarını on yıldır yazıyorum ve CHP’nin bu konulara ne kadar ilgisiz olduğunu yakından biliyorum.

Nereden vahiy indiyse, bir aydır CHP’de dijital çağa ilgi başladı… Şimdi, siyasetçilerinnasıl dijital değişime uğradıklarını göreceğiz. Ama gençliği yakalayabilirler mi, orası meçhul.

Türkiye değişime hazırlanmakta çok geç kaldı. Bu saatten sonra, sistemin metropolünde imkânsız ama periferide görece iyi bir yerde tutunmak için mücadele edebilir.

Hiç yoktan iyidir.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva