Tayfun MARO
Tuhaf bir kurtuluş hikayesi
13 Haziran 2022 Pazartesi

İki binli yıllar boyunca ülkeyi yöneten AKP ve Erdoğan karşısında yer alan muhalefetin politik tavrı, neo liberal rejime karşı bir muhalefet olmaktan ziyade liberal rejimin muhalefet hareketiydi.

Bugün ise durum çok farklı. Neo liberal dönem sonlanıyor. Sistemde hasar çok büyük olduğu için, kapitalist metropollerden itibaren kamucu bir dönemin öncülleri ortaya çıkmaya başladı.

Hal böyle olunca, 20 yıldır rejimi ayakta tutan siyasal yapının muhalefet kanadından liderlerin neo liberalizme karşı açıklama yapmaları pek anlamlı olmuyor. Büyük efendiler de zaten çark etmiş bulunuyor.

Yeni koşullarda, NATO-Pentagon hattında güç toplayan 6’lı masa iktidara yakın… Cumhurbaşkanı adaylarını da açıkladıktan sonra yürüyüp gidecekler… Genel kanı böyle…

Nihayetinde, Doğu-Batı hattında gerilen Türkiye, kapitalist sistemde sunulan seçenekler arasında bir tercih yapacak; Doğu Bloku’na giderek yaklaşan Cumhur İttifakı veya Batı Bloku ile yakınlaşan Millet İttifakı…

Ne var ki Kapitalist sistemde ortaya çıkan büyük bunalım koşullarında yapılacakların eksikliği, her iki ittifakın da zafiyetidir.

Endüstri devriminden dijital devrime geçiş sürecinde sorunların git gide büyüdüğü bir gerçek. Ve bu sorunların üstesinden gelecek yeni bir akla ve dile ihtiyaç olduğu da bir gerçek.

Seçim tartışmalarının orta yerinde vaatler ve suçlamalar havada uçuşuyor. Ve ne yazık ki “Takıl peşime kurtarayım seni!” kafasıyla yapılan siyasetin sığlığında ülke irtifa kaybediyor.

Siyasetçinin öncelikli meselesi, yeni Dünya düzeninde ülkenin yeri ve yeryüzü nimetlerinden alacağı pay olmalı iken, “yangın söndürme” ve “yangına körükle gitme” taktiklerinin çatışmasıyla renklenen siyasal gösteri izliyoruz.

Tuhaf bir kurtuluş hikayesi…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 15 Haziran 2022 Çarşamba 23:09

Yav hep diyorum. 11 seçim kazanan Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmalı Hal?ın da 100bin imzayla adayı olacaktır.

Yorumu oyla      2      4  
Karaoğlan 14 Haziran 2022 Salı 16:30

Acı gerçekler. Üzülerek, keyifle okudum.

Yorumu oyla      4      3  
gezici 14 Haziran 2022 Salı 00:24

tayyar bey klasik bir AKP zihniyeti bence asıl buna cevap verilmemeliydi ama verilmiş maalesef. kendisinin yazdıklarından profil çıkmarmak oldukça basit. muhtemelen eskiden siyaset içinde yer almış bir emekli ve "göster telefonunu yegenim" diyen dayılardan . yazdıkları üzere tüm suçlu CHP. 20 senedir ülkeyi CHP yönettiği için ben hak verdim kendisine.

Yorumu oyla      6      3  
Tayyar ÖNDER 13 Haziran 2022 Pazartesi 15:20

Yazarken Kendi Adını Bile Kullanmaktan Korkan Kişiye Cevap Verilmez...

Yorumu oyla      2      11  
sezarın hakkı sezara 13 Haziran 2022 Pazartesi 13:04

Her zamanki gibi büyük resim görüldü. büyük resimi görüp komplo teorileri üretmekte bizim üstümüze yok. biraz kafa çalıştırılıpta kimse s-400 saçmalığını sorgulamıyor! Bu saçmalık yüzünden Dedeağaça türkiyenin tamamından daha fazla amerikan üssü kuruldu . amerikan kaya gazının ve doğu akdeniz gazının yunanistan üzerinden avrupaya sevk edilmesine sebep oldu. Tayyar gelmiş devşirilmiş CHP diyor. Aşağı yukarı 15 senedir yunanistan bu adaları silahlandırıyor ve sizin Bunca yıldır aklınız neredeydi diye sorarlar adama? Yunanistan 1919 dan beri ilk defa bu kadar net ve silahlanmış vaziyette. sen gelmiş devşirilmiş CHP diyorsun . tabi büyük resim bahane . reis çi olmak şahane ! 15 yıldır devşirilmiş dediğin CHP müsade ediyor zaten ! Bakın bakalım meclis önergelerine Yunanistanın bu adaları silahlandırdığına dair kaç tane önerge verilmiş ?_ ve neden hepsi AKP ve MHP oyları ile red edilmiş? Sen nato ülkesi olarak git s-400 al. bu savunma sistemi son derece etkili olsun . sonra vay efendim USA neden üslerini kapımıza kuruyor diye devşirilmiş CHP de. Ne güzel ya. valla insan sorgulamayınca süper oluyor. her şey toz pembe hher şey büyük resim !

Yorumu oyla      10      4  
Tayyar ÖNDER 13 Haziran 2022 Pazartesi 11:39

İçeriden Devşirmeler İle Oluşturulan NATO-Pentagon Hattına Yakın Olanların Sonu Ukrayna Gibi Oluyor... Ayni Akıl Yunanistan'da da Bunu Becerdi Kocaman Bir Amerikan Üssü Oldu Yunanistan ve Türkiye İle Savaşa Sokmaya Çalışıyorlar... Türkiye'de de Ayni Oyunu Devşirilmiş CHP ve Devşirilmiş İP ve de Zaten Amerikan Kapı Kulu Olmuş HDPKK Üzerinden Oynuyorlar... Sizler İstediğiniz Kadar Pasif Taşıyıcılık Rolü Oynasanız da Anadolu İnsanı Bu Oyunu Görüyor... Ve 2023 Seçimlerinde Bu Oyun İçerideki Devşirme Beslemeler İle Dışarıdaki Patronlarının Kafalarına Geçirilecek...

Yorumu oyla      3      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva