Tayfun MARO
Sistemin içinde olmak
14 Aralık 2020 Pazartesi

Acı bilgi, sistemin dışı yok. Kendimizi avutuyoruz. Hepimiz sistemin tutsağıyız. Değil mi ki uygar dünyanın insanlarıyız… Çağdaş, modern, ileri, aydın falan…

Modern zamanlarda, iktidarların temel meselelerinden biri de insanı toplumsal alanda ve kamu düzeni içinde zapturapt altına alarak bilinebilirliğin sınırlarına kapatmak olmuştur.

Yöntem devirden devire değişmekle birlikte, devletin kişiyi kayıt altına alarak toplumsal alanı kontrol etmesi, esastır.

Modern zamanlarda, Efendiler ülkeleri yönetirken toplumu sağdan, soldan, merkezden kuşatmayı tercih ettiler. Siyasal partilere dayalı siyaset en etkili enstrüman oldu.

Gelin görün ki sistem içinde olan biten her şey yine sisteme dönüyor ve sistemi yeniden üretiyor.

Aksi iddia ediliyor olmakla birlikte,ideolojik tercihlerini solda yapanlar da sistemdenbeslenirken sistemi yeniden üretiyor.

Ve nihayetinde, “ideolojik mücadele” dediğimiz, sistemi güçlü kılıyor.İktidar olmak için mücadele etmek, sistemle hemhal olmayı zorunlu kılıyor.

Hal böyle iken, yüzyılın başında sistemde ortaya çıkan büyük bunalımın yol açtığı paradigma çökmesi sonucu, insanlık, yeni Dünya düzenini konuşmaya başladı. Dijital devrimin getirmekte olduğu yeni Dünya düzeni…

Yeni bir çağın şafağında, dijital Dünya, yeni toplum, yeni kamu düzeni, yeni normal, yeni iktisadi düzen, yeni devlet, yeni sınırlar…

Yapay zekâ, yeni efendilerimize öyle müthiş olanaklar sunuyor ki her insan, görüntüler evreninde sinyal olarak yeniden değer kazanacak.

Korkmak lazım, yeni düzende, kontrol manyağı efendiler, insanı aldığı nefese kadar kontrol edebilecek.

Kuşkusuz, yeni Dünya düzeni kendi muhalefetini de oluşturacak. Ancak bu muhalefet hareketi sistem içinde kaldığında, değişen bir şey olmayacak. Yapılan, söylenen her şey yeniden sistemi üretecek.

Yeni Dünya düzeninde, sistemin dışında olmak…

Bunun cevabını aramak lazım.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva