Tayfun MARO
Seksenin laneti
30 Kasım 2022 Çarşamba

Özetle, 24 Ocak Kararları ve 1980 askeri darbesiyle liberalizme giden yollar açıldı,neo liberal rejim kuruldu. Böylece,ülkenin küreselleşme ve tüketimtoplumuyla buluşması gerçekleşti.

Ve bu değişim sonucuvasatlığın gölgesinde kurulan yeni rejim,toplumda vasatlaşmayı başlattı.

Rejim liberalleşerek ülkeyi tüketim cehennemine dönüştürürken sanki aklımız da bir karış havada yaşamanın rahatlığını keşfetti. Vasatlaşmanın önlenemez yükselişi…

Turgut Özal’ın “çağ atlamak” olarak tanımladığı liberal döneme geçiş, görgüsüzlüğün ve vasatlığın miladı oldu. Transformasyon dedikleri…

Hayat çarşı pazar, alışveriş yap, gez toz, eğlen, hayatın tadını çıkar, tüket tüketebildiğin kadar… Para en büyük değer… Gösteri her şey… Böyle bir dünya görüşü toplumu sardı sarmaladı.

Gündelik hayatta o marka senin bu marka benim dolanıp dururken satıhlaşan hayatlar Amerikan rüyasıyla süsleniyordu.

Çağ atlayan Türkiye’de önemli olmak, vasatlığın ve sığlığın alamet-i farikasıdır. Bu dönemde değerlilerin yerini önemliler alırken sığlık ve vasatlık başarıya giden yol oldu.

Satıhlaşma ülkede bütün alanlara sirayet edince Laik Cumhuriyet’in inşa ettiği kamusal alanın kimlik siyasetiyle dejenere edilmesi mümkün oldu;Bilimiyle, siyasetiyle, sanatıyla, medyasıyla, aydınıyla, sağıyla, soluyla ülke hızla irtifa kaybetmeye başladı.

Ve nihayet, ikibinli yıllara gelindiğinde,Türkiye Cumhuriyeti’ninkimlik siyasetininetkisine girdiği koşullarda, Ortadoğu devletine dönüştürme operasyonu başlatıldı. Ve buna restorasyon dediler.

Seksenin laneti, İslam ile hemhal liberal rejimin öncülüğünde din ve etnisite gruplarının siyasete egemen olmasıyla görünür hale geldi.

Önce transformasyon, sonra restorasyonla gelen lanet…

Anadolu ve Trakya topraklarında yaşayan her bireyin artık bir karar vermesi gerekiyor;

Ya bizleri yüz yıldır bir arada tutan toplumsal mutabakatı yeniden tesis edeceğiz, ya da Ortadoğu’dabaşımıza geleceklere rıza göstereceğiz.

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva