Nedim ATİLLA
İzmir Yıldızı bir Altın İğne
28 Kasım 2023 Salı

Geçen Pazar günkü tufandan başımı kaldırabilseydim AASSM’deki İzmir Yıldızları törenine gidecektim. Olmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliğine dair iyi uygulama örneklerini ödüllendirdiği İzmir Yıldızı ödüllerini çok önemsiyorum. BM'nin “Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı” çerçevesinde Kadın Dostu Kent unvanına sahip olan İzmir’de toplumsal cinsiyet eşitliği temalı birçok çalışma yürütülüyor. İzmir Yıldızı Ödülleri ile de çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili iyi uygulamaların öne çıkarılması hedefleniyor.

Pazar akşamı 5 kategoride ödüller sahiplerine verildi. Sivil Toplum Kuruluşları kategorisinde ödülü Altın İğne Projesi’yle 9 Eylül Rotary Kulübümüzün benim guvernörlüğüm döneminde bu projeyi başlatan başkanı Metin Yorgancıoğlu aldı.  Yerel Yönetimler kategorisinde Safranbolu Belediyesi, Şirketler ve Kurumlar kategorisinde Yaşar Birleşik Pazarlama, Kamu Kurum ve Kuruluşları kategorisinde İzmir Kent Konseyi ödül aldı. Başkanlık Özel Ödülleri ise Adıyaman Gölbaşı ilçesi Kalemkaş Mahallesi Muhtarı Cengiz Kanoğlu, Türkiye’nin ilk kadın hakemlerinden Elmas Arabacı ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’na gitti.
 
İşin biraz gerisine gidelim. 9 Eylül Rotary kulübümüz son yıllarda mükemmel hizmetlere imza atıyor.  Bu projede 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğiyle yürütülen “Altın İğne” projesiyle bebek giysileri dikimi alanında kadın ve genç istihdamını artırmayı hedefleyen Meslek Fabrikası 150 kadın kursiyere yüzde 40 istihdam garantisi vererek çalıştı.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği ortaklığında geliştirilen Altın İğne Küresel Bağış Projesi depremzedeler için iç giyim ve bebek kıyafeti üretiyor. Küresel Bağış Projesi, “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum” hedefi ile yola çıkarak İzmir’de yaşayan kadınların tekstil sektöründe meslek edinmesi amacı taşıyan proje, yaşanan deprem felaketi sonrası işlevsel hale getirilerek depremzedelere katkı verecek şekilde dönüştürüldü.

Geçen ay bir törende beraber olduğumuz Altın İğne Projesi’yle ilk mezunları verdiklerini ifade eden Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, “Şu an 44 mezun kadın kursiyerimizin 21’i işe girdi. İşsizlik ve yoksullukla mücadele kapsamında kamusal kaynakları en verimli biçimde kullanıyoruz. İş hayatına katılmak isteyen tüm kadınları da bu projeye davet ediyoruz. Bugüne kadar proje kapsamında kadın kursiyerlerimiz 0-5 yaş grubu için 3 bin 900 bebek giysisi dikimi yaptı. Bizler de bu giysileri öncelikle deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık” demişti.

9 Eylül Rotary Kulübümüzde Metin Başkanımdan sonra Nilgün Tiyanşan görev aldı. Bu dönemde de Cem Menkü başkanlık hizmeti veriyor.

Geçenlerde özel yazışma grubumuza Nilgün Başkanımdan gelen mesaj şöyleydi:

[Altın İğne projesini Adıyaman’da da uygulamak ve özellikle depremde eşlerini kaybeden kadınlara “Umut Olmak” için bir süredir çalışıyoruz.Cem Başkanım ve gelecek dönem başkanım İlge ile EGSD yönetim kurulunu da alarak Adıyaman’a gittik ve temelleri attık.Projenin alt yapısını Adıyaman Belediyesi,Adıyaman Halk Eğitim Merkezi,Giyim Sanayicileri Derneği ve önemli tekstil sanayicilerinin proje ortaklığında gerçekleştirmek üzere kurduk.Altın İğne markasının ulusal yolculuğu Adıyaman ile başladı. Hedef İzmir’in yıldızı olan projemizi Türkiye’nin yıldızı yapmak.]

Meydana gelen depremin yarattığı yıkım ve kayıpların hepimize büyük bir acı yaşattığını ifade eden Tiyanşan, “11 ilimizde yüz binlerce insan yardıma muhtaç hale gelmiş vaziyette. Bu noktada projeyi dönüştürerek hem kadınlarımızı eğitiyoruz hem de bölgeye destek olmaya çalışıyoruz. Kadınlar hem tekstil sektöründe istihdam edilmek üzere eğitiliyor hem de diktikleri ürünler depremzedelerin iç çamaşırı ve bebek giysisi ihtiyacını karşılıyor” diyordu…

Ne güzel değil mi? Hizmetlerimizle Hayatları Değiştirelim döneminde başlayan Altın İğne projesi büyüyerek devam ediyor. Başkan Tunç Soyer, “Kimileri için bu hikaye küçük olabilir ama bu hikayede bir imza var. Bir başarı hikayesi var. Bir emeğin ürünü var. Ortak paydada buluşma var. Bize bütün bu yapılan işler gösteriyor ki ele ele verirsek, dayanışma içerisinde olursak büyük işler başarabiliriz” diyor.

Bir insan olarak, bir rotaryen olarak gurur duydum bu projeden. Başta 9 Eylül Rotary Kulübü olmak üzere emek veren herkese teşekkürler…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalplerde yaşıyor!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Zurnanın ‘zırt’ dediği yer!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İzmir’in Vahşi Batı’sı: Katırcı Yanni belası
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Attends-nous PARIS
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çevre düşmanı hükümlü, savcıya karşı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva