Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
15 Ocak 2020 Çarşamba

“Mutluluk, bir yerde ve her yerde hiçbir şey beklemeden dünyayı, insanları sevmektir...” (Albert Camus)

 

Sana gönül verdim Golden Globe’ u al diyerek

Sana gönül verdim Oscar’ ları topla diyerek

Gönlümde yatar “En İyi Film” ödülleri

Aklımdan da hiç çıkmaz “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri

Bu kadar ödül etmesin seni perişan

Bu yolda hak ettiğin başarıya hiç olmasın engel çıkaran.

“Joker” filminin 11 dalda aday gösterildiğini öğrenince bir yeteneğimi daha keşfettim ve resmen aruz veznine benzer bir şiir yazdım yahu!

Tabii Oscar’ ın habercisi Golden Globe’ da drama dalında en iyi filmin “1917”, yabancı dilde en iyi filmin “Parazit”, komedi- müzikal dalında ey iyi filmin “Bir Zamanlar Hollywood’ da”olduğunu ve Renée Zellweger (Judy)- Joaquin Phoenix (Joker)- Brad Pitt (Bir Zamanlar Hollywood’ da)- Awkwafina(The Farewell)- Taron Egerton (Rocketman) ve Laura Dern’ in de (Marriage Story) oyuncu dallarında ödüller kazanan ünlüler olduğunu da belirtelim ve ekleyelim. Benim adayım Joker. 9 Şubat’ taki ödül törenini de merakla bekliyoruz.

İzmir’ den duyurular köşemize gelince!

Geçtiğimiz hafta Egedesonsöz ailesi olarak yine çok değerli bir ismin Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’ un misafiri olduk. Gerek İzmir için gerekse Konak ilçesi için yapılmış olan ve yapılacak olan pek çok güzel haberleri dinledik, öğrendik, takipçisi ve destekçisi olacağımıza sözler verdik… Elbette ki içeriğimize bağlı olarak ilçedeki kültür etkinliklerinin akıbetini de başkanımıza sordum ve öğrendim ki; var olan festivalleri daha da geniş kapsamlı hayata geçirmek adına bir takım projeler var ve bizlerinde her şeyi daha güncel takip edebilmemiz adına Konak Belediyesi’ nin akıllı telefonlardan indirilen uygulaması ile her türlü etkinlik cepte imiş. Sevindim ve ilçemiz için yapılabilecek her türlü çalışmada gönüllü olmaya hazır olduğumu beyan ettim. Ayrıca Egedesonsöz ailesinin bir parçası olmanın bende yarattığı mutluluktan sizlere daha önce bahsetmiş miydim?

Evet bahsetmiştim…

Ken Kesey’ in “Kafesten Bir Kuş Uçtu” romanından esinlenerek “Guguk Kuşu” ismiyle sinemaya uyarlanan ve 5 Oscar’ lı filmi İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından hummalı bir çalışma ile sahneye uyarlanıyor ve 29 Ocak’ ta Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’ nde prömiyer yapmaya hazırlanıyor. Hummalı bir çalışma diyorum çünkü oyuncular Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ nin kapısı çalıyorlar, yönetimin izniyle hastalarla görüşüyorlar, doktorlardan farklı hastalıkların da bilgisini alıyorlar ve böylelikle de oyunun provalarına hazırlanıyorlar. Oyunun bilet satışları 16 Ocak’ tan itibaren satışa çıkacak. Bilginize.

Tüm dünyada onlarca şehirde aynı gün düzenlenen okuma etkinliği bu yıl dördüncü kez 18 Ocak’ ta Fransız Kültür Merkezi’ nde 14: 00- 19: 00 saatleri arasında düzenlenecek. Etkinliğe Türkçe ya da Fransızca bir roman ya da çizgi roman kitapla katılabilirsiniz. Hatta sesli kitap dinleme imkânınız bile var ve etkinlik boyunca çay ikramı olacak. 

Kendi adıma da, Zeynep Bastık’ ın “Uslanmıyor Bu” cover’ ını dinledim ve fena değilmiş dedim, Harry ve Megan’ ın unvanlarından vazgeçtikleri haberini okur okumaz hemencik, olduğum yerde ayağa kalktım ve onları alkışladım, Hekimoğlu dizisinin Timuçin Esen hayranı olmamdan mütevellit takipçisi olmaya karar verdim ve en kısa zamanda ‘bir zaman makinesi’ başlığıyla sürekli karşıma çıkan Kemeraltı Antikacılar Çarşısı’ nı dolaşmayı listemin en başına ekledim.

Ancak!

Hiçbir duygu durumum, Avustralya’ daki yangının, yangında yok olan canlıların, yanan arazilerin, haberlerde gördüğüm fotoğrafların, fotoğraflardaki canlıların gözlerindeki o ifadenin… bu da yetmiyormuş gibi ülkedeki öldürülme emri verilmiş develeri nasıl katlettiklerininki kadar üzücü, iç acıtıcı, hıçkıra hıçkıra ağlatıcı, uyku kaçırıcı, huzur bozucu, mutsuz edici, can yakıcı, sinir bozucu… olmadı! Hem yangının durmasını hem de dünya üzerinde her hangi bir yerde artık hiçbir canlının özellikle de bu şekilde can vermemesini tüm kalbimle diliyorum… Ayrıca Doğal Hayatı Koruma Vakfı WWF Türkiye’ nin yürüttüğü bağış kampanyası ile evlat edinerek destek olabileceğinizi ve Kaan Sekban’ ın da 22 Ocak’ ta Zorlu PSM’ de düzenleyeceği gösterisinin biletlerinden (her bir biletin %20’ si) elde edeceği geliri de Avustralya’ daki Vahşi Hayat Kurtarma Fonu’ na bağışlayacağını duyurmuş/ paylaşmış olayım.

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi

16 Ocak Egebrass Konseri

Bahtiyar Matniyazov (Trompet)

Tolga Bilgin (Trompet)

Kerim Gürerk (Korno)

Faruk Düzgün (Trombon)

Kenan Gökkaya (Tuba)

Bora Peynirci PErcussion

 

 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

16 Ocak İzmir Johann Strauss Vals Orkestrası

 

 

Bostanlı Suat Taşer

16 Ocak Sunay Akın ve İlhan Şeşen ile Aşk Şarkıları ve Öyküler

19 Ocak Arif Sağ- Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan ile Üç Usta Bir Muhabbet

 

 

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi

17 Ocak Sunay Akın ve İlhan Şeşen ile Aşk Şarkıları ve Öyküler

 

 

Ooze Venue

15 Ocak İkiye On Kala

17 Ocak Mor ve Ötesi

18 Ocak Berkay

22 Ocak Yıldız Tilbe Tribute

 

 

Sold Out

15 Ocak Rubato

17 Ocak Evet Ne Söylüyorduk

 

 

Hangout Performance Hall

18 Ocak Nihat Sırdar’ la 90’ lar Parti

 

 

Çıngırock Performance Hall

18 Ocak Fuat Ergin

 

 

Bios

19 Ocak Ektomorf

 

Sergiler

Mahinur Bulut’ un insanlar ve nesnelerle ilişkisine ait bireysel yaklaşımını gösterdiği, 2018- 2019 yılları arasında seri olarak ürettiği görüntülerden oluşan, ilk önceleri kitap formunda düşünülerek tek edisyon halinde basılan ve İzmir İyi Tasarım 4 etkinliğinde sergilenen “Hassas Bakım” isimli eseri kitaptan çıkıp duvarlara taşınıyor. K2 Güncel Sanat Merkezi’ nde ziyaret edebileceğiniz bu sergi 20 Ocak’ ta açılıyor.

Osman Erel’ in “Sessiz” isimli Fotoğraf Sergisi 21 Ocak- 31 Mart tarihleri arasında Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi’ nde. 

İmren Baran, Özge Bozdağ, Nurgül Demir, Nil Yazgın, Emine Uyanık, Handan Ünsal, Hüseyin Demirel, Nesrin Halil, İrfan Ertaş, Şebnem Kamiloğlu ve Serap Timoçin Uyuğ’ un esrrlerine ait Birikimler Resim Sergisi 20 Ocak’ a kadar Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ nde ziyaret edebilirsiniz.

 

Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’ nde Murat Özkan’ ın Sulu Boya Resim Sergisi 28 Ocak’ a kadar ziyarete açık olacak.

 

Yeşilçam Resim Sergisi 2 Şubat’ a kadar Pintura Urla Sanat Galerisi’ nde.

Canip Taşkıran’ ın Sulu Boya Resim Sergisi 25 Ocak’ a kadar Bornova Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ nde.

 

Vizyona Girecekler

Saklı Gerçekler (Dram)

Karakomik Filmler 2 (Dram- Komedi)

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı (Dram- Tarihi)

İstasyon (Gerilim)

Peri: Ağzı Olmayan Kız (Macera- Fantastik)

Dolittle (Komedi)

Bedenimi Kaybettim (Animasyon- Dram)

Kuzular Firarda: Uzay Parkı (Animasyon)

Kirpi ve Saksağan: Sevimli Uzay Kahramanları (Animasyon)

17Ocak’ ta vizyonda!

 

Karaca Sineması’ nda yüzyılın en iyi 5 savaş filmi arasında gösterilen Akira Kurosawa’ nın başyapıt kategorisindeki “Ran” isimli filminin 15 Ocak’ ta 20: 15 seansında gösterimi olacak.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları etkinliği kapsamında “Kronoloji” filminin 15 Ocak’ ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’ nde gösterimi olacak. Bu hafta da hatırlatalım.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ nde 30 Ocak’ a kadar Macar filmlerine ait seçkiyi ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Etkinlik kapsamında 16 ve 21 Ocak’ ta “Mefisto- 1981”filmi gösterimde olacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda 15 ve 16 Ocak’ ta “Deli ve Dahi” filmi gösterimde olacak.

Yeni Çıkanlar

Derya Bengi’ nin Sazlı Cazlı Sözlük’ ün dördüncü cildi olarak hazırladığı, 80’ li yıllardaki Türkiye’ yi popüler kültür ve müzik üzerinden değerlendirerek anlattığı “Yaprak Döker Bir Yanımız” kitabı çıktı. 

 

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu

15- 16- 17- 18 Ocak “Türkiye Kayası” (Konak Sahne)

15- 16- 17- 18 Ocak “Annemin Son Çığlıkları” (Karşıyaka Sahne)

16- 18 Ocak “Kantocu Müzikali” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

19 Ocak “İki Köyün Masalı” (Konak Sahne)

21- 22Ocak “İkimizin Dünyası” (Konak Sahne)

21- 22Ocak “Arf Sabiti” (Karşıyaka Sahne)

21- 22Ocak “Kaşıkçılar” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi) 

 

Bostanlı Suat Taşer

15 Ocak “Uğur Yücel- Azınlıkta Kaldık”

17 Ocak “Don Kişot’ um Ben”

20 Ocak “Danilo Zanna ile İtalyan İşi Komedi” Stand- Up

21 Ocak “Plastik Aşklar”

22 Ocak “Üçü Bir Arada”

 

Sahne Tozu Tiyatrosu

15- 22 Ocak “Romeo ve Juliet Ya Ölmeseydi?”

17- 18- 19 Ocak “Bir Şehnaz Oyun”

18 Ocak “Karlar Ülkesi” Müzikal

 

Atatürk Kültür Merkezi (Yunus Emre Salonu)

16 Ocak “Don Kişot’ um Ben” (Yunus Emre Salonu)

22 Ocak “Plastik Aşklar” (Yunus Emre Salonu)

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

16 Ocak “Gettodakiler”

17 Ocak “Tesla- Modern Prometheus”

21 Ocak “Piraye”

 

Sahne Terminal

16Ocak “Fü”

17 Ocak “Thom Pain”

18 Ocak “Altın Ejderha”

21 Ocak “Antigone’ in Üç Yaşamı”

 

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi

16 Ocak “Deliler” İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenleniyor- ücretsiz)

 

İzmir Performance Hall

18 Ocak “Abur Cubur Show”

 

Tiyatro Pınarı Ünal Gürel Sahnesi

19 Ocak “Bu Yaşta Hâlâ Saklanarak Sigara İçiyorum”

 

İzmir Devlet Opera Balesi

15- 17 Ocak “Fındıkkıran” Bale

16 Ocak “Kanlı Nigar” Müzikal

16 Ocak “Sihirli Dünya” Çocuk Müzikali

21 Ocak “Aydınlat Bizi” Opera

 

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva