Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN (Sinemalarda bu hafta…)
3 Haziran 2022 Cuma

Haftaya bu yıl 75. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’ndeki görkemli ödül töreniyle başladık.

Emin Alper’in dördüncü uzun metrajlı filmi “Kurak Günler”in dünya prömiyerini yaptığa festivalde, TRT ortak yapımıyla yarışan “Hüzün Üçgeni/ Triangle of Sadness” filmi Altın Palmiye Ödülü’nün sahibi olurken, En İyi Yönetmen Ödülü’nü “Decision to Leave” filmiyle Chan Wook Park kazandı. Grand Prix Ödülü de “Close” ve “Stars at Noon” filmleri arasında paylaşıldı. En İyi Kadın Oyuncu Zar Amir- Ebrahimi, En İyi Erkek Oyuncu Song Kang- ho ve En İyi Senaryo Ödülü’nü de Tarik Saleh kucakladı.

Kazananları tebrik ve takdir ettikten sonra…

Sırada bu hafta ülkemizde vizyona girecek filmlere ait bilgiler var.

“Yola Devam” Dram türündeki filmimiz Panah Panahi yönetmenliğinde ve Hassan Madjooni, Pantea Panahiha, Rayan Sarlak başrollerde. Film, engebeli bir arazide yolculuğa çıkan bir ailenin hayatına odaklanıyor. Nereye olduğu belli olmayan bu yolculukta arka koltukta oturab babanın bacağı kırılmış ancak gerçekten kırılmış mı? Anne gözyaşlarına hakim olamadığı zaman gülmeye başlıyor ve çocuk da kendi icat ettiği karaoke koreografisini patlatıp duruyor.

“Adamlar” 1 saat 40 dakikalık korku- dram- bilimkurgu film, Alex Garland yönetmenliğinde ve başrollerde Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu yer alıyor. Film, İngiltere kırsalında yaşadığı travmatik bir olayın etkisinden kurtulmak ve kendi iç huzurunu bulabilmek için tek başına tatile çıkan Harper karakterinin başından geçen korku dolu hikâyesini konu ediyor.

“Karanlık Madde” Gerilim- macera türündeki filmin yönetmen koltuğunda İman Tahsin oturuyor. Oyuncular ise Ahmet Yıldırım, Nihan Aşıcı, Orkun Olgar, Ahmet Pınar ve Dilek Serbest. Film, Aladağlar’da kendilerini beklenmedik olayların içinde bulan bir grubun yaşadıklarına odaklanıyor. Evrende hâlâ gizemini koruyan unsurlardan biri olan karanlık maddenin gerilim dolu hikâyesi bu filmde.

“Arınma Seansı - Tarot” Korku türündeki bir diğer filmimizin yönetmenliği Metin Kuru’ya ait. Oyuncular ise Tuğba Duygu, Ayce İşözen ve, Demet Erdem. Film, baktırdığı tarot falını başkalarına anlatan genç bir kadın Tuğba yaşadıklarını konu ediyor. Falda çıkanların çok geçmeden başına gelmeye başlamasıyla birlikte Falcı Tuğba’yı anlattıklarını gizli kalması için uyarır. Falcının gizli kalmasını istediği her şeyi arkadaşlarına anlatan Tuğba’nın hayatı birden karmakarışık bir hal alır.

“Semur 3: Kıyamet-i Cin” Yönetmen Burak Çelik ve oyuncular: Gizem Tan, Zülfü Hamit Altın, Volkan Başaran. Korku türündeki film, arkadaşlarını yalnız bırakmamak için gittikleri köy evinde sıra dışı olaylarla karşılaşan bir grup arkadaşın hikâyesini konu ediyor. Eşinin intiharı ile büyük bir yıkıma uğrayan Murat, kendini toparlamak için bir köy evinde yaşamaya karar verir. Murat’ı yalnız bırakmak istemeyen iş arkadaşları Mesut, Sevda ve Sinem arkadaşlarının yanına gider. Ancak bu ziyarette başlarına beklenmedik olaylar gelmeye başlar.

“Şimdi Yandık” Yönetmenliğini Onur Aldoğan’ın üstlendiği filmde Ersin Korkut, Murat Akkoyunlu ve Orçun Kaptan başrollerde. Komedi türündeki filmin konusu ise, Mert, Cemil ve Faruk aynı evde yaşamaktadır. Sevgilisi Ceyda ile evlilik yolunda ilerleyen Murat, üniversitede muhasebe okuyan, korkak ve çekingen bir adam olan Cemil ve sürekli iş değiştiren Faruk ayrıca çok yakın arkadaşlardır. Onların hayatı, Murat’ın sevgilisine evlenme teklifi etmeye, Cemil’in de üniversitedeki sınavına gitmek için hazırlandığı sırada Faruk’un büyük bir telaşla eve gelmesiyle bambaşka bir hal alır. Faruk’un eve gelip kapıları kilitlemesi ve arkadaşlarının dışarı çıkmasına izin vermemesi üzerine mahalleli bu üçlüyle sorunlarını çözmek için evin kapısına dayanır ancak asıl sorun henüz kapıya dayanmamıştır.

“Yakari” Animasyon – aile - macera türündeki filmde Toby Genkel ve Xavier Giacometti yönetmen koltuğunda yer alıyor. Oyuncular ise Aloïs Agaësse-Mahieu, Arielle Vaubien ve Hannah Vaubien. Film, Siu kabilesinden olan küçük Yakari’nin vahşi bir at Şimşek ile yola koyulur ve yolda Büyük Kartal ile karşılaşır. Yakari Büyük Kartal’ın ona verdiği tüy sayesinde hayvanlarla konuşmaya başlar ve artık kabilesini geri bulmak için yolculuğa çıkmaya hazırdır.

İyi seyirler, iyi eğlenceler.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva