Aylin AKDOĞAN
Film kuşağı
12 Ağustos 2022 Cuma

Hint usulü “Forrest Gump” bu hafta vizyonda.

12 Ağustos vizyon haftasına hepiniz hoş geldiniz!

Türk yapımı korku filmlerinin haftaya damga vurduğunu söylesek herhalde yanılmış ya da yanlış yazmış olmayız çünkü bu hafta yine yerli yapım 3 farklı korku filmi beyaz perdede izleyiciyle buluşmayı bekliyor.

İzleyicisinin bol olmasını temenni ettiğimiz yerli yapım korku filmleri ile ilgili bir ara yine bu köşeden mutlaka daha detaylı bilgi paylaşacağım. Yani gişe hasılatı, izleyici talebi…vs.

Ama önce ‘bu hafta bi tık öne çıkan film’ hakkında bilgi zamanı.

Çekimlerinin bir kısmının ülkemizde yapıldığı “Laal Singh Chaddha” bu hafta vizyonda. Aamir Khan’ın hem yapımcılığını üstlendiği hem de başrolde olduğu film 1994 yapımı “Forrest Gump”tan uyarlama. Yönetmen koltuğunda “Secret Superstar” filminden tanıdığımız Advait Chandan yer alıyor. Senaryosunu da Eric Roth ve Atul Kulkarni kaleme almış. Birçok filmde Aamir Khan’a eşlik etmiş oyuncu Kareena Kapoor’un da yer aldığı “Forrest Gump”ın Hindistan uyarlaması film, duyguları çok iyi anlayan otistik bir adamın hayat hikâyesini konu ediyor.

Vizyondakilere gelince!

Laal Singh Chaddha

Dramatik- komedi türündeki film Advait Chandan yönetmenliğinde. Başrollerde Aamir Khan, Kareena Kapoor, Mona Singh yer alıyor. Film, Laal Singh Chaddha adında sıradan bir adamın sıra dışı hayat hikâyesine odaklanıyor.

Laal, bekâr annesi ile beraber yaşamaktadır ve annesiyle arasında çok özel bir bağ vardır. Çocukluğundan itibaren hayatının birçok evresinde türlü zorluklarla mücadele eden ve onların üstesinden gelmeyi başaran Laal, sevgisi ve masumiyeti ile hayatında karşısına çıkan insanların kalbini kazanmıştır ve bu hikâyede de, insanlara en olasılık dışı görünen bir insanın bile çok özel bir hikâyesinin olabileceğini anlatıyor.

Sıradaki Şarkı

Komedi, müzik, romantik türündeki filmin yönetmen koltuğunda Greg Björkman yer alıyor. Oyuncular: Clara Rugaard, Lewis Pullman, Lyrica Okano. Film, zamanda yolculuk yapabileceğini keşfedip, sevdiği adamı kurtarmaya çalışan bir kadının hikâyesine odaklanıyor. Laura ve Harrison, mükemmel bir ilişkiye sahip olan bir çifttir ve ilişkilerinin ortak bir müzik sevgisi üzerine kurulması onları birbirine daha çok bağlar. Ancak ölümcül bir kaza onların yollarının ayrılmasına neden olur.  Laura, Harrison ile birlikte yaptıkları mixtape sayesinde zamanda geriye gidebileceğini keşfedince hayatının fırsatına sahip olduğunu anlar. Genç kadın, zamanda yolculuk yaparak hayatının aşkını kurtarmaya çalışır.

Aşk ve Savaş

Komedi, dram, romantik türündeki film Martin Schreier yönetmenliğinde. Başrollerde de Dennis Mojen, Emilia Schüle ve Ken Duken yer alıyor. Ordudan döndükten sonra işsiz ve parasız kalan Emil, arkadaşının çalıştığı sette figüranlık yapmaya başlar ve bu sayede de Fransız dansçı Milou ile tanışır. Genç kadına aşık olur ve Milou’ da Emil’den etkilenmiştir. Çift romantik bir buluşma için sözleşir. Ancak Milou, Berlin’in batısında bulunan otelinden çıkıp buluşacakları yere gitmek isterken, bir grup askerin sınırı kapattığını fark eder.1961 Berlin krizi çiftin arasına duvar örmüştür. Milou çaresizce Fransa’ya döner ve Emil de onu yeniden görebilmek için sahte bir kimlikle yönetmenlik yapmaya başlar. Emil, Milou’yu Berlin’e getirmek için onun asistanlığını yaptığı Beatrice Moree’nin hayali olan Kleopatra filmini çekmeye karar verir. Ancak yaşananlardan habersiz olan Milou başkasıyla nişanlanmıştır. Artık aralarında Berlin Duvarı’ndan çok daha büyük engeller vardır.

Masal Şatosu: Gizemli Misafir

Film, aile ve fantastik türünde. Yönetmenliği Burak Kuka’ya ait. Oyuncular ise Ecrin Su Çoban, Berat Efe Parlar, Gülse Göçer. Konusu ise, Neşe ve arkadaşları, büyük bir parti düzenleme teleşındayken ve evi ışıl ışıl süslerlerken, birden davetsiz bir misafir kapılarını çalar. Gelen çocuğu kimse tanımamaktadır. Kimsenin tanımadığı o çocuksa, bir hata sonucu hafızası silinen, masal diyarından gelen bir prenstir. Masal diyarının neşesi olan prensin dünyada kaldığı her an masal diyarında mutsuzluğun hüküm sürmesine sebep olur. Neşe ve arkadaşları, prensi ait olduğu yere göndermek ve masal diyarının neşesini kazanmasını sağlamak için bilmedikleri bir ortamda türlü maceralara atılır.

Korku Evi

Türü, korku. Yönetmen Matthew Whedon, Andrew Mecham ve oyuncular: Addy Miller, Elizabeth Birkner, Jan Broberg. Konusuna gelince, geçmişte ailesini rahatsız eden kötülüklerin serbest kalmasına neden olan, iki kız kardeşin hikâyesini konu ediyor.

İki genç kız kardeş, uzakta yaşayan teyzelerinin yanında yaşamaya gönderilir. Kardeşler eve geldiklerinde beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalırlar çünkü evde bulunan tüm aynaların üzeri kapalıdır. Yeni yaşamlarına alışmaya çalışan kardeşlerden küçük olan, kapısı kilitli tutulan bodrumda ne olduğunu merak eder ve bir gün merakına yenik düşüp, kapıyı açıp bodrumu dolaşmaya başlar. Burada da üzeri örtülmüş bir ayna vardır. Genç kız aynanın örtüsünü açar ve farkında olmadan yıllar önce annesi ve teyzesini rahatsız eden kötülüklerin serbest kalmasına neden olur.

MA- ŞER

Yönetmenliği Uğur Kaplan’a ait korku türündeki filmde Hazal Özbal, Ezgi İrem Mutlu ve Doğukan Oltulu başrollerde yer alıyor. Film, tez çalışmasını büyü üzerine yapan genç bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Hande üniversite öğrencisidir ve tez ödevini sosyal antropolojinin tartışma konularından biri olan, "büyü" meselesi üzerine yapmaya karar verir. Tezini, uygulamalı yaparak koyarak farklılaştırmak isteyen Hande, bunun için sahaftan çaldığı antika bir büyü kitabını kullanır. Kendisine büyü yapmaları için üç arkadaşı ile anlaşır. Ancak bu sırada işler pek de onun düşündüğü gibi gitmez. Kendilerini beklenmedik olayların içinde bulan Hande ve arkadaşları, korku dolu bir maceraya atılır.

El - Hemraz "Cinlerin Büyüsü"

Massimo Manjjed yönetmenliğindeki filmde Zehra Nur, Elif Vardar ve Gökçen Derbeder başrollerde. Korku türündeki film, belgesel çekimi için bir Rum köyüne giden ve burada beklenmedik olaylarla karşılaşan bir grup arkadaşın hikâyesini konu ediyor.

İyi seyirler, iyi eğlenceler…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva