Aylin AKDOĞAN
Film kuşağı
5 Ağustos 2022 Cuma

Yine dolu dolu bir vizyon haftasındayız.

Ama!

Dolu dolu olmasının yanında, kendisini en son Quentin Tarantino yönetmenliğindeki “Bir Zamanlar Hollywood’da” filminde Cliff Booth rolüyle izlediğimiz ve 2020 Oscar’larında “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü’nü kucaklarken gördüğümüz Brad Pitt’in yeni filmi “Suikast Treni” bi tık öne çıkan haberlerimiz arasında. Eminim ki bazılarımız hatta birçoğumuz ‘Oscar’ın gizemli laneti Brad’i de bulur mu?’ diye düşündük. (misal; Halle Berry, Nicolas Cage gibi pek çok oyuncu Oscar ödülü kazandıktan sonra tekrar aynı başarıyı kazanamadı haberleri). Kendisini acaba hangi yeni rolde göreceğimizi de merak ettik.

İşte o an geldi!

Filmle ilgili bazı bilgiler paylaşmak isterim.

Brad Pitt, aksiyonu yüksek bu filmin dövüş sahnelerinin %95’inde kendisi yer almış ve dublör kullanmamış. Filmin yönetmeni David Leitch kendisinin eski dublör dostu. David Leitch, ilk kez “Dövüş Kulübü” filminde Brad Pitt’in dublörlüğünü yapıyor ve sıkı dostluk böylelikle başlıyor. Daha sonraları “Ocean’s 11”, “Truva”, “Bay & Bayan Smith” filmlerinde de aynı görev David Leitch için devam ediyor. Bu açıdan baktığımızda Brad Pitt’in bu filme evet demesi de kaçınılmaz son gibi…

David Leitch yönetmen koltuğunda ilk kez 2010’lu yılların en çok konuşulan filmlerinden “John Wick”in ortak yönetmeni olarak yer almış. Bunu, “Sarışın Bomba”, Deadpool 2”, “Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw” filmleri izlemiş.

Filme gelirsek de, aksiyonu bol film Japon yazar Kôtarô Isaka’nın uluslararası çok satan kitabından uyarlama. Brad Pitt’in amiri rolü aslında önce Lady Gaga’ya teklif edilmiş ancak Lady Gaga’nın hali hazırda “Gucci Ailesi” filminin çekimlerinin devam etmesinden dolayı rol Sandra Bullock’un olmuş. Filmde Brad Pitt Uğur Böceği lakaplı bir tetikçiyi canlandırıyor. Japonya’nın en hızlı trenindeki para dolu çantayı alıp gideceğini sanan Uğur Böceği, trende yalnız olmadığının farkına varıyor ve hayatta kalma mücadelesi de böylece başlıyor.

Sırada bu hafta vizyona girecek filmler var.      

“Suikast Treni”

Yönetmenliği David Leitch’a ait gerilim- aksiyon türündeki filmde Brad Pitt, Sandra Bullock, Joey King ve Aaron Taylor başrollerde yer alıyor. Film, görevleri gereği Tokyo’daki hızlı bir trende birbirinden farklı nedenlerle birbirini öldürmeye odaklı bir grup tetikçinin hesaplaşmasını konu ediyor. İçlerinden Uğur Böceği lakaplı suikastçı işini barışçıl bir şekilde yapmaya çalışanlardandır ve bu onun son görevidir. Ancak bir grup ölümcül düşmanla birlikte yaşadığı zor anlardan sonra hayatta kalmak için trenden inmenin bir yolunu bulmak zorundadır.    

“Doğmamış”

Tal Lazar yönetmenliğindeki filmin oyuncu kadrosunda da Manni L. Perez, Chris Bellant, Jesse R. Tendler yer alıyor. Korku türündeki film, eski bir fabrikada yaşanan garip, esrarengiz ve açıklanamayan olaylara odaklanıyor. Tiffany ve Joey fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışmaktadırlar ve birilerinin hem Tiffany’nin doğmamış çocuğu hem de Joey için ölümcül planları vardır. Tiffany ve Joey gerçeklerle yüzleşmek zorundadır.  

“Kızıl Kitap”

Yönetmen koltuğunda Christopher Beyrooty, Dean Law, Ariel Luque, Jiwon Moon, Daniel J. Phillips, Dean Puckett ve Nicolas Onetti yer alıyor. Oyuncu kadrosunda da Valeria San Martin, Agustin Olcese, Marlene Pedersen Chauviere ve Bruno Giacobbe yer alıyor. Korku türündeki filmin konusuna gelince, üç arkadaş evde yalnız kaldıkları bir zamanda eskilerden kalma Kızıl Kitap oyununu oynamaya karar verir. Yıllar önce bir ayinde kurban verilen bir büyücüye ait şeytani ruh da o evin içinde serbest kalacağı zamanı beklemektedir. Kitabın kapağını açtıklarında şeytani ruhun beklediği an gelir ve üç arkadaş farkında olmadan neden oldukları şeyin, korkunç sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalır. Artık dehşet dolu sayfaları çevirmek zorundadırlar.

“Afarid”

Umut Kumral Devecioğlu’nun yönetmen koltuğunda olduğu filmin başrollerinde Serbay Çelikbaş, Hilal Yazıcı, Rıdvan Arslan, Bermal Karaer ve Soner Duran’ı görüyoruz. Türk yapımı olan korku türündeki film, ortak bir plato işleten iyi yakın arkadaş Serkan ve Koray’ın, platoda keyifli vakit geçirmek adına verdikleri davette yaşanan korku dolu anları konu ediyor. Serkan ve Koray internetten tanıdıkları Simay’ı ve onun arkadaşlarını platoya davet ederler. Başlarda her şeyin yolunda olduğu eğlencede saatler ilerledikçe platoda yalnız olmadıklarının farkına varırlar. Çok geçmeden dekor olarak kullanılan aynanın, aslında alemler arası geçişi sağladığını öğrenen grup, kendilerini bir ölüm kalım savaşının içinde bulur. Çünkü kapının sahibi, AFARID cinleridir.

Çiykinley

Macera, animasyon, aile türündeki film, Toby Genkel ve Jens Møller  yönetmenliğinde. Oyuncu kadrosunda Annemarie Carpendale, Wayne Carpendale yer alıyor. Film, uluslararası çok satan çocuk kitabı serisinden uyarlama ve çevreye duyarlı, birbirine saygılı bir dostluk hikâyesini ele alıyor.

Yeni bir ev arayışında olan Oggly ailesinin işleri pek kolay bir şey değildir. Çünkü Oggly ailesinin kokusu yüzünden kimse onları istememektedir. Ancak Oggly ailesi bu sefer dünyadaki yeni yerlerini keşfetmeye kararlıdır. Aile ejderhası Firebottom, küçük Smelliville kasabasının köhne çöplüğüne çarptığında Oggly ailesi hemen kendilerini evlerinde hisseder ve orada kalmaya karar verirler. Ancak bölgedekiler, Oggly ailesini orada isteyecek midir?

“Doraemon Filmi: Nobita'nın Küçük Yıldız Savaşları 2021”

Yönetmen Shin Yamaguchi, senarist Dai Sato ve oyuncular, Elif Koç, Nuray Avcı, Ümit Belen. Animasyon, macera türündeki çocuk filminin konusu ise, Nobita küçük bir roket alır ve birden beklenmedik bir sürprizle karşılaşır. Aldığı roketten, minik bir uzaylı olan Papi çıkar. Papi, küçük bir gezegen Pirika'nın başkanıdır ve minik bir uzaylıdır. Doraemon ve arkadaşları, isyancılardan kaçarken Dünya’ya gelen Papi ile bol bol zaman geçirir ve onunla arkadaş olurlar. Derken, Papi'yi yakalamak için bir uzay gemisi gelir ve Doraemon, Nobita ve diğerlerine saldırır. Papi ise olanlardan kendisini sorumlu hissedip onları korumaya çalışır. Bu sırada Doraemon ve arkadaşları, Papi'yi ve evini korumak için Pirika gezegenine gitmek zorunda kalırlar.

İyi seyirler, iyi eğlenceler…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva