Dr. Berna BRIDGE
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın güzel çalışmaları
29 Mart 2023 Çarşamba

90lı yıllarda İzmir’in aydın kişileri tarafından kurulan, adı gibi çağdaş ve Atatürkçü EÇEV bazen ivme kazanarak bazen duraklamaya girerek ama yok olmadan bu günlere geldi. Bu günlerde uzun duraklama ve hegemonik tutumlu devrini kapatıp genç yönetimin yeni projeleri ve atılımları ile güzel çalışmalar yapıyor. Hem eğitimcilerden hem eski bursiyerlerinden hem de işletme kökenli kişilerden oluşan yeni yönetim iki koldan ilerliyor. Eğitimciler vakfın eğitim koluna katkı koyarken burs ve diğer masrafları olan vakfın tüm giderleri için işletme kökenli olanlar tüm güçleriyle çalışıyor.

Kurucularından biri olduğum ama yıllar içinde uzaklaştığım bu vakfın enerji dolu, gönüllü başkanının beni arayıp davet etmesi ve projelerini ayrıntılı anlatmasıyla EÇEV’in tekrar böyle güzel canlanması beni heyecanlandırdı. Dün, yaklaşık yirmi yıl önce Prof. Dr. Türkan Süren’in öncülüğünde ve emeğiyle kurduğumuz Yamanlar Eğitim Merkezi’nde katıldığım genel kurul toplantısında tüm çalışmalarla ilgili bilgilendim ve bu yeni yönetimle gurur duydum.

Başkan Yıldız Ünsal yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi: İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyat Günleri, Eğitimde Sistem Düşüncesi, bizlerin zamanından beri süregelen Heykel Yarışması Ödülleri, Öykülerle Eğitim Kitapları, İzmir Gençlere Kucak Açıyor, İzmir Gönüllü Olimpiyatları, Bir Dilek Tut, Bilim Kahramanları Turnuvası, Küçük Prens Eğitim Seti, Meslek tanıtım Rehberi, yine bizlerin başlattığı Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Seminerleri, Sürdürülebilirlik çalışmaları, burslar, şimdilerde depremzedelere destek, diğer İzmirli eğitim vakıflarıyla ilgili ortak çalışmalar…

Genel Müdür Şule Bilir de EÇEV’in vizyonu doğrultusunda yaptıkları çalışmaları ayrıntılı bir sunumla açıkladı. Peki, yıllar önce kurulan EÇEV’in vizyonu neydi?

• Çağdaş ve evrensel kültür değerleriyle donanmış

• Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı

• Çoğulcu bir toplumda yaşamasını bilen

• Bilimsel düşünen, sorgulayıcı

• Kendisiyle ve yaşadığı toplumla barışık

• Emeğe saygılı

• Katılımcı, üretken ve demokratik yaşamı özümsemiş

• Edindiği bilgiyi kullanabilen

• Devamlı öğrenebilen, kendini geliştirebilen

• Sanatı ve teknolojiyi takip eden

• Gezegenin ve canlıların sürdürülebilirliğini önemseyen…

EÇEV sunduğu, eğitim başarı bursları ve kültür, sanat, bilim etkinlikleri ve sosyal faaliyetleri içeren kişisel gelişim programlarıyla her yıl ortalama 1500 öğrencinin eğitim yolculuklarına destek verirken, gençlere yönelik çalışmalarının yanı sıra, eğitim projeleriyle her sene 1000’den fazla öğretmene mesleki gelişim fırsatı sunuyor, aile ve kadın güçlendirme programlarıyla da dezavantajlı bölgelerdeki yetişkinlerin kişisel gelişimlerini sürdürmelerini destekliyor; toplumsal farkındalığın yükseltilmesine katkıda bulunuyor.

EÇEV, gelecek nesillerin çağdaş bir eğitim sistemi içinde geleceğe hazırlanmasını hedefleyen çalışmalarının tamamını, eğitimde fırsat eşitliği vizyonunu paylaşan bağışçı, destekçi ve gönüllülerinin katkılarıyla gerçekleştiriyor.

Dün yaptıkları güzel çalışmalar nedeniyle Genel Kurulda oy çokluğuyla tekrar seçilen Başkan Yıldız Ünsal, Celal Özlü, Fulya Erkmen, Prof. Dr. Gül Bayraktaroğlu, Mustafa Nafiz Delen, Sinem Muğla, Merih Dönmez asil üyeler, yedek üye olarak Ayşıl Koyuncuoğlu, Leyla Şensöz, Ünal Arıgümüş ve  Zeynep Rua’yı kutlarken başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva