Ender ALDANMAZ
Deprem mağduru bir kedi ile geçen 1 yıl
30 Ekim 2021 Cumartesi

Kimisi canını kaybetti, kimisi acıları ile yaşam savaşını kazanmaya çalıştı. Ama birçoğumuzun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Enkaz altında ölüm-kalım savaşını kazanan canlardan bir tanesi de evimizin yeni üyesi Rocky oldu.

Hayvansever ama özellikle kedisever bir eşiniz var ise her hafta muhakkak konunun dönüp dolaşıp eve bir canlının alınmasına döner. Bir canlıyı doğasından koparıp evin üyesi yapılması konusu hep karşı çıktığım bir konu olmuştu. Ancak en büyük hayallerinden birisi eve bir canlının alınmasını isteyen bir kadına fazla direnebilmeniz de o kadar kolay değil. Mağdur bir hayvanı sahiplenmemiz durumunda bunu kabul edebileceğimi söylediğinde ise havalara uçmuştu.

Ve o kara gün… Sadece 16 saniye sürdü… Sonrası siren sesleri, koşuşturmalar ve beton bloklar arasında yardım çığlıkları… Bir canı kurtarmak için verilen olağanüstü çaba… Saatler ilerledikçe azalan umutlar ve kurtarılan canlar… Hayat tam da umudun yitmeye başladığı anda başlıyordu.

ŞOKA GİRMİŞ BİR HAYVANIN GÖZLERİNE İLK KEZ BAKIYORDUM
Artık gece 12’den sonra belirli aralıklarla uyanıp haber sitesini güncellediğim bir sıra enkazdan sağ kurtarılmaya başlayan can dostlar çıkmaya başlamıştı. Ve bu kedilerin orada bulunan en yakın klinikte tedavi altına alındığını görünce aklıma eşime getirdiğim öneri geldi. Ve hemen onu aradım. Torbalı’dan Alsancak’a adeta uçarak geldi. Sonrasında Bayraklı’da bulunan veterinere gittiğimizde günlerdir doğru dürüst uyumamış ve bir canı daha kurtarmak için çabalayan veteriner arkadaşlarımızla buluştuk. Son derece duyarlı İzmir halkı çıkan her canı sahiplenmişti bile. Ve sadece bir tane kalmıştı. Enkazdan sadece 3 saat önce çıkarılmıştı. Toz toprak içerisindeydi. Şoka girmiş bir hayvanın gözlerine ilk kez bakıyordum. Veteriner arkadaşımız ‘ölebilir, 3 gün bizde kalsın. Sonra sizi arayalım’ dediler. 3 günün sonunda beklenen telefon gelmişti.

Kuzenimin aracıyla yeniden Bayraklı’ya gelmiştik. Enkaz kaldırma çalışmaları artık bitiyordu. Ve evin yeni üyesi ile ilk yolculuğumuzu evimize doğru yapıyorduk. Eşim Bedriye’nin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

Adaptasyon sürecini çok hızlı atlattık. Kafamızın biraz yan gezmesini anlayamadık. Uzun süre stres yaşamasına bağlanıldı, gerekli tedavileri yapıldı ve normale döndü.

*Egedesonsöz'ün çalışmalarını sabote eden Rocky

ÖĞRENCİ EVİNE DÖNDÜK
Dönmek ne kelime… Henüz yavru olması sebebiyle her şeye meraklı Rocky, evde fırtına gibi esmeye başladı. Gerçekten de hiçbir şey artık bizim için eskisi gibi değildi… Bardak, çanak derken evdeki aksesuarlarımızda Rocky’nin patilerinin hedefi haline gelmeye başladı. İki yıllık evli olmamıza rağmen bütün her şeyi ortadan kaldırınca adeta öğrenci evi haline dönmek durumunda kaldık.

*Evdeki anaerkil düzene hızla adapte olan Rocky

OTOPARK MAFYASI BOZMASI KEDİLERİN EVİN ETRAFINI SARMASI
Sonraki aylar ise Rocky’nin çiftleşme isteği sebebiyle ortaya çıkan gürültü konusu apartmanın da gündemine geldi. Evin etrafından otopark mafyası bozması kedilerin de dahil olması ile binamızın önünde karşılıklı bağrışmalar söz konusu oldu. Fazla duyarlı olmamız ve hayvanın doğasını yok etme kararı almak istememiz sebebiyle apartmandaki gerginlik havası –aşağıdaki kedilere sıcak su atılması sureti ile- hissedilir derecede artıyordu. Apartmandaki komşularımızın da iyi niyeti ile birkaç günlük krizin ardından kısırlaştırma konusuna ikna olduk ve büyük bir beladan kendimizi kurtarmış olduk.

*Ülkedeki güncel gelişmelere göre konumlanan Rocky

MİSAFİRLERİ UYANDIRMA SERVİSİ VE ABDURRAHMAN ÇAVUŞ VOLTASI
İlerleyen haftalarda ise Rocky tam anlamıyla kendisini evin sahibi, bizi de misafir olarak tanımlamaya başladı. Eve gelen ama özellikle yatılı gelen misafirlerimize gösterilen tavır maalesef hiç hoş olmadı. Son olarak ise gecenin körü misafir odasının kapısını patileri ile çalıp odada Tatar Ramazan’daki Abdurrahman Çavuş gibi volta attıktan sonra geri döndüğünü de söylemek gerekir.

*Kalabalık ev protestosu

EVDEKİ GİZLİ HAZİNE: BUZDOLABI ALTI
Günler ilerledikçe evde bazı eşyalarımızın azaldığını hissetmeye başladık. Eşimin işi gereği kaleme ve silgiye fazlaca ihtiyacı var. Geceleri üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerinin gönderdiği soruları yanıtladığı esnada gözümün önünde giden kalem ve silginin buzdolabının altına doğru istikamet alması ile kafamızda çanlar çalındı. Buzdobalını çektiğimizde ise Rocky’nin 6 aylık hazinesi ortaya çıkmış oldu. Silgi, kalem tamam ama makyaj malzemelerini dolaptan ne ara götürdün be birader?

*Beşiktaş'ın sol beki Rıdvan'a pati atan Rocky

Kısacası Rocky’nin yaptıklarını buraya yazmaya kalksam saatler sürer. Kedi besleyen arkadaşlarımın anlattığı 3-4 yaş bandına gelindiğinde hareketlerinin durağanlaşacağı yönünde… Ama çıtayı çok yükseltti. Bu bana pek inandırıcı gelmiyor. İsminin hakkını veren İtalyan Aygırı, 1 yılda bizi resmen Apollo Creed’e çevirdi. İçgüdülerinde hep kazanmak olan bir canlı ile aynı yeri paylaşmanın o kadar da kolay olmadığını da belirtmem gerekir.

*Göztepe galip gelince Rocky

Bazı arkadaşlarımız bir canlı ile aynı evi paylaştığımıza çok sevinirken bazıları da başımıza iş açtığımızı düşündü. Bir cana sahip çıkmaktı belki, belki de eşinin hayalini gerçekleştirmek isteyen bir adamın hikayesiydi. Ama iyi ki de yaptık.

*Tek aşk Vera

Ama şu bir gerçek… Bizim için 30 Ekim’den sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ufuk akca 30 Ekim 2021 Cumartesi 10:56

nasıl güzel yazmış nasıl güzel ifade etmişsin... muhteşem ötesi... onlar tüy tüccarı, stres topu, en zeki, en çevik, en akıllı, en sıcak, en huzur verici, en muzur, en duyarlı, en asil, en gururlu, en güzel hayvanlar... ötesi yok... ayrıca garfield ve kötü kedi şerafettin''i layıkıyla anlamamı sağladıkları için de başta rıfkım olmak üzere tüm tüy yumaklarına kucak dolusu sevgiler...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva