Tayfun MARO
CHP kurultay yapacak da…
6 Ocak 2020 Pazartesi

CHP’de Kurultay süreci bildiğiniz gibi… Her kim nereye aday ise, memleketin yüksek menfaatleri için… Bu yüksek menfaatlerin ne olduğu konusunda ise rivayet muhtelif…

Çağımız, tükeniş çağı; gündelik hayatın olağan akışı içinde yapılan siyasetin, sağda veya solda, toplumları muktedirlere altın tepside sunmaktan öte bir amacı yok.

Siyaset niyetine yapılan köşeleri tutma mücadelesinin memleket meselesi olmadığı ayan beyan ortada iken, yüce ideallerle donatılmış siyaset, can sıkıyor.

Gerçek şu ki insanlık sorunlarıyla siyasetçinin buluştuğu alan hızla daralıyor. Yeryüzü yönetilebilir olmaktan uzaklaştıkça, karar süreçleri devlet aygıtının doğrudan müdahalesiyle demokratik toplum iradesinin dışına çıkarılıyor.

Dünyada endüstri devrimiyle ortaya çıkan bir çağ kapanıyor; sosyolojik yapı değişim geçiriyor, üretim ve tüketim kültürü değişiyor, yönetim anlayışı değişiyor, bilim değişiyor, bildiklerimiz anlamını kaybediyor.

Kimimiz yitik zamanın peşinde, kimimiz geleceğin peşinde, kimimiz boşlukta, hayatı yeniden anlamlandırmak veya anlamsızlığının altını çizmek için yerli veya yersiz bir çaba içinde… Siyasetçinin ise, tükenişin ömrünü uzatmaktan başka muradı yok.

Ülkede ana muhalefet kongrelerini yaparken kulislerin gündeminde olan bitenin özeti, alışveriş… Kim ne alacak, ne verecek!..

Memleket meselesi mi? Atatürk, Aydınlanma, Cumhuriyet devrimi ve değerleri, Laiklik, Modernite, çağdaşlık, “kahrolsun emperyalizm!” falan diyerek meseleler hal yoluna giriyor. Ötesine berisine fazla kafa yormaya gerek yok.

Ana muhalefette sosyal demokratların gündemi; Dünya nüfusunun dörtte biri yeryüzü nimetlerine hiç sınır tanımadan sahip olabilirken, dörtte üçünün yoksulluk içinde olmasının siyasete getirdikleri, olmalı...

Dünyada bütün hızıyla süren değişimin neresinde olmak gerektiğine ve bunun nasıl olacağına dair, CHP’lilerin ne düşündüğünü bilmeye ihtiyaç var.

Mesele, sadece AKP’ye muhalefet etmek değil; aynı zamanda, kurulmakta olan yeni hayata giden yolları açmak, öncülük etmek gibi bir misyonu olmalı, sosyal demokratların.

Şimdiki halde, sosyal demokratlar, körün fil tarifi gibi, neresinden tutarsa orasından tarif ediyor, dünyada ve ülkede olan biteni.

Elan izlemekte olduğu siyaset, iktidar grubu o kadar kötü yönetiyor ki, CHP’yi bir şekilde iktidara taşıyabilir…

Ama bu durum, kurulmakta olan yeni dünya düzeninde, CHP’lilerin ülkeyi doğru bir yere taşıyacak akıl ve iradeden ziyadesiyle yoksun olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Gitmekte olanı ve gelmekte olanı hiç anlamamış gibiler...

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 7 Ocak 2020 Salı 14:55

Türkiye de hangi siyasi parti, kurum yada olmayan düşünce kuruluşu, Dünyanın yeni gidişatını,sosyo ekonomik gelişimin, teknolojisinin olası varacağı yeri analiz edebiliyor ve görebiliyor? biz daha buranın çok gerisindeyken, günlük varolan, getirilen sistemlerin kıskacından kurtulmak ilk adım olmalı ki, özgür düşünce ve bilimsellik ile öngörülen o değişen dünya düzenine geçebilelim...

Yorumu oyla      4      5  
Ismail KarsiYaka''li 7 Ocak 2020 Salı 05:40

Anlamayana, yasam iyi bir biçimde ögretir! MERAK ETMEYINIZ! Né yazik ki, orangutan seviyesini asamayan bugünkü insanlik agir darbe yemeden kendine gelemeyecektir..! Saygilar,yalnizca, on binler arasinda Bir tane olan ''insan'' a dir.

Yorumu oyla      5      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 6 Ocak 2020 Pazartesi 13:50

CHP'nin bugünkü yöneticileri(!) baktılar ki muhalefet yapamıyorlar, "bari particilik oynayalım" dediler ama onu da ağızlarına yüzlerine bulaştırıyorlar... İnsan acısa mı gülse mi bilemiyor.

Yorumu oyla      7      6  
Partili 6 Ocak 2020 Pazartesi 12:28

Neden delege ve kongreler yapılıyor genel merkez tayin etsin gitsin çünkü bütün belediye başkanları atandı ne oldu? Işte Urla halkı bu konuda genel merkezi uyarmıştı sandıklar konulsaydi bu tür işler olur muydu acaba insanların oyları boşa gitti...

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva