Harun ÖZDEMİR
Bin yılın fırsatı kaçar mı?
28 Kasım 2022 Pazartesi

Anadolu’da İslam’ın bin yıllık tarihi var. İslam adına elde edilen zaferlerde Alevi Müslümanların da payı var.

Hz. Ali’den gelen bir gelenek olmalıfinalde, zaferin yarattığı yeni konjonktürden Alevîler yararlanamadı.

Bu durum inanç ve ibadet ile açıklanamaz. Tamamen zalim siyaset esnafının hırsından kaynaklanmıştır.

Bu kadar net.

Her ne kadar zafer öncesinde Allah, Kuran, Peygamber… bol miktarda kullanılmış olsa da sonuç İbn Haldun’un öğütlediği gibi gerçekleşmiştir!

Adaletle yönetmek isteyenler kaybeder.

Ünlü siyaset ve sosyoloji bilgini İbn Haldun,

Adaletle yönetmek isteyenler H. Ali’nin sonuna iyi bakmalı. Haklı olabilirsiniz ama kuvvetli de olmalısınız… Ben size derim ki Muaviye gibi davranın. Adil olmayabilirsiniz ama kazanan siz olursunuz…” der.

Emek harcayanlar, can ve mal verenler zaferden hemen sonra unutulmuş, ilk fırsatta zaferi sahiplenip emeği geçenleri zalimane yöntemlerle dışlamış veya yok etmişlerdir.

Açıkçası onlarca kez tekrar eden akıbet, Alevî Müslümanların mağduriyetiyle sonuçlanmıştır.

Sünnî siyaset aleminde Mukaddime’nin elden ele gezmesinin nedeni, iktidarı ele geçirmenin zalimane yöntemlerini ısrarla öğütlemesindendir.

Okuma yazma bilmeyen zalim sultanlar ve onların veliahtları, Mukaddime’nin hangi öğütlerde bulunduğunu kolayından öğrenmişlerdir.

***

Türkiye bin yıllık siyasal tarihin en kritik dönemeçlerinden birinden geçiyor. İç barıştan, adaletten, fırsat eşitliğinden… yana olanların önüne tarihsel bir “düzeltme” fırsat sunmaktadır.

Son on yılda her fırsatta aşağılanan, hakarete uğrayan, dışlanan, zalimane yöntemlerle sürekli iktidardan uzak tutulanKemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Sünnî Müslümanlarının önüne tarihsel bir “özür-düzeltme” fırsatı çıkarmıştır.

Görüldüğü gibi cumhurbaşkanı adayı olmasını engellemeye çalışanlar var.

Azgın ve saldırgan siyaset esnafı önce alttan alta, sonra da aleni olarak “Kılıçdaroğlu’na oy verilmez çünkü o bir Alevî” diyerek yarışın dışına itmeye çalışmaktalar.

Net bir ifade kullanarak söylemek istiyorum;“Adalet Alevî İslam’ın iman esaslarından biridir. Allah’a inandıkları gibi adalete de inanırlar.”

Sünni İslam “Kuran’da yer almayan ve ne anlama geldiği bilinmeyen kaza ve kadere İMAN ederken Alevi Müslümanlar ADALETE iman ederler”.

Kılıçdaroğlu en güvenilir cumhurbaşkanı adayı olarak önümüzde duruyor. Cumhurbaşkanı olacaksa o olmalı, çünkü onu her yönden denetleyen beş tane de Sünnî parti lider var.

Beş sağcı ve Sünni parti liderin istemediği bir icraatı yapmasına zatenimkan yok.

Buna rağmen kim hangi ilmi ve siyasi gerekçe ile Kılıçdaroğlu’na defans yapıyor?

Ya Anadolu’nun bin yıllık siyasi dışlanmışlığına son verecek adımı atacağız, Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçeceğiz ya da zalimane yöntemlerle Kılıçdaroğlu’nu yarışın dışına iteceğiz.

Zalim ve emperyalist ABD halkı, Obama’yı iki dönem başkan seçerken biz ABD halkından daha da mı zalimiz ki Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemeye çalışıyoruz?

Biz kimiz, açık ve net olalım.

Biz kimiz?

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yazık 13 Mart 2023 Pazartesi 23:29

bomboş argümanlar. hayatımın 2 dakikasını bu yazıyı okurken boşa harcadım

Yorumu oyla      2      3  
Olamaz 30 Kasım 2022 Çarşamba 18:52

Yorumlar hep trol ve açıkça yobazlık akıyor.

Yorumu oyla      2      5  
Lombak-Geliyor gelmekte olan! 29 Kasım 2022 Salı 19:06

Bay Kemal 3 Aralıkta aday oluyor. 7li masa 7 parçaya bölünecek.Az kaldı. Bay Kemal'in adaylığını destekliyorum!. Aslında Pontusçu İmamı da destekliyorum. Hangisi olursa olsun yine halkımız bunlara gereken dersi sandıkta verecektir.

Yorumu oyla      2      4  
Cem Topcu 29 Kasım 2022 Salı 07:05

28 Şubat da inançlı insanlara her türlü zulüm yapılırken Adalete iman ettiklerini iddia ettiğiniz Kılıçdaroğlu ve Aleviler kimden yana tavır almışlar peki ?

Yorumu oyla      3      4  
Sevgili dostum, 28 Kasım 2022 Pazartesi 22:34

Kilicdaroglunu bu kadar iktidara getirmek isteme sebebinizi anlamış değilim. Dün dündür bugün bugündür felsefesi sizde temerkuz etmiş olmalı. Konu alevi müslümanlığı değil konu belediyelerde başarılı olamamış bir muhalefetten iktidar yapmaya çalışmanız. Kimse alevi diye cumhurbaşkanı olamaz demiyor. Dedigi programı belli olmayan bir muhalefete iktidar neden ikram edilsinki. Iktidar olmak için basarili olmak gerekiyor. Sizde çok iyi biliyorsunuzki milli görüş ve ak parti belediyeciliği basarili olmasaydı iktidar olamazdı. Kilicdaroglu eger samimi ise sünni ve alevi müslümanlığıni barıstirabilir. Belkide kilicdaroglunun aday olmasıni istemeyenler kendi içinden belediye başkanlığında başarısını kanıtlanamayan aday olmak istekleri olmasin.

Yorumu oyla      2      3  
Arif çelik 28 Kasım 2022 Pazartesi 13:08

Alevilerin adeta taparcasına sevdikleri , T. cumhuriyetinin kurucusu M.K. Atatürk bile Alevilere anayasal bir statü vermemiş resmen tanımamış ,tekke ve zaviyelerini kapatmış, koyu Sünni temelde bir diyanet teşkilatı kurmuş ve maaşa bağlamış, yüz yıldır diyanetin Sünni İslam tornasından geçmiş bu halktan alevi birisini reisi cumhur seçmesini beklemek, bana naiflik gibi geliyor

Yorumu oyla      2      3  
Fikret ASLAN 28 Kasım 2022 Pazartesi 13:06

Yüce Yaradan insanlar biribirini öldürsünler diye DİN kavramını ortaya koymamıştır. Hırsız tüccarlar, hırsızlıklarını, namus haini oğlancılar, namussuzluklarını saklamak ve üstünü örtmek için koruma kalkanı olarak icat edilmiştir DİN... çokta işe yaramıştır, günümüzde de aynen devam etmektedir. Halbuki ahlaklı, vicdanlı, namuslu olmak için DİN'e ihtiyaç yoktur.

Yorumu oyla      9      4  
Mustafa Özsomuncu 28 Kasım 2022 Pazartesi 12:52

Elbette bir Alevi isteriz. Ama Kılıçdaroğlu bu konuda ne kadar dirayetli ve liyakatli. Mesele burda. Eğer Ecevit gibi olacaksa bu sadece Kılıçdaroğlu ''nu değil Alevileride olumsuz etkiler.

Yorumu oyla      2      5  
Abdurrahim 28 Kasım 2022 Pazartesi 11:29

Ben sizi zihnimde hatıralarımda yaşattığım şeklinde makalenizi okuyayım derken yanılmışım.Keşke bu yazıyı okumasaydım.Sizi bende kalan halinizle....

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva