Tayfun MARO
İktidar tedirgin
13 Mayıs 2022 Cuma

İkibinli yıllar boyunca ülkede yaşanan savrulmaların yol açtığı tahribatın salt iktidarın kötü yönetiminden kaynaklandığını söylemek, gerçeği tam olarak yansıtmıyor.

Yaşadık ve gördük; muhalefet, neo liberal düzenin getirdikleriyle öyle aman aman kavgalı değildi. Tam da olması istenen muhalefet gibi hareket etti. Yani, neo liberal düzenin muhalefeti gibi…

Ne ki Kapitalist sistemde neo liberal dönemi kapatma ihtiyacının ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan süreç, taşları yerinden oynattı.

Ve giderek derinleşen ekonomik kriz iktidarın sonu olacak gibi…

Bu nedenle olsa gerek, altılı masada geleceği inşa arayışları, toplumsal mutabakat için oluşan irade, etkili muhalefetin öncülleri olarak ortaya çıktı. Ve bu hareketlenme belli ki iktidarı tedirgin ediyor.

Giyim kuşam üzerinden yapılan kışkırtma, müzik dinlemeye gelen kısıtlama, içkili mekanlara yamuk bakış, seküler toplumla araya mesafe koyma girişimi olup ayrıştırma siyasetinin alametlerindendir.

Kanun devletini sopa gibi muhalefetin tepesinde sallamanın tezahürü olarak, Gezi davasında çıkan kararları gördük. Şimdi de Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza...

Göçmen sorunu ise nerede, ne zaman patlayacağı belli olmayan saatli bomba gibi… Fakat iktidarın elinde patlaması kuvvetle muhtemeldir.

Türkiye hızla destabilize oluyor.

Araf’ta bekleyen ülkenin önünde bir yıl var. Öyle bir yıl ki bütün ihtimaller masada…

Son söz; Türkiye böyle badireleri defalarca atlattı. Yeter ki Cumhuriyet’i yüzyıldır ayakta tutan değerler rehberimiz olsun.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ekrem 14 Mayıs 2022 Cumartesi 10:33

Osmanlı'da okuma yazma oranı neydi ki topluma 1000 yıllık geçmişi unutturulsun? Bugün Çin'e de gitsen, çok eski kaynakları okuyamazlar. Yok şapka, yok bilmem ne ... Cumhuriyet deyince aklına bunlar geliyormuş. Ulan sanki Osmanlı'da her 4 yılda bir seçim yapılıyordu. Padişahlıktan demokrasiye geçişi kolay mı zannediyordunuz? Şimdi seçim yapılıyor da ne oluyor? İmamoğlu seçimi kazandı, haftalarca kabul etmediniz. En sonunda da sadece başkanlık seçimi tekrar ettirildi. Aynı zarfın içine atılan pusulalardan sadece başkanlık seçiminde nasıl sorun oluyor? Canan Kaftancıoğlu tweet attı diye ceza alıyorsa, benzer şeyleri yazan AKP'liler nasıl serbest geziyor? CHP'li yazınca vatan haini, AKP'li yazınca görmezden gel! Var mı böyle bir şey!

Yorumu oyla      3      5  
Fırat 13 Mayıs 2022 Cuma 19:54

Neden tedirgin olsun vatan haini söylemleri halkı galeyana getirmek istiyorlar CHP kanalı ile siyasete giriyor anlamak istemegen Bi grup aydınlık insan muamelesi yapıyor dünyanın hiç bir yerinde bu şeref yoksunu kişilere arka çıkılmaz ama maalesef bunların yaptıkları görmezden geliniyor Atatürk çüyüz diye geziyorlar yazık günah siyasetin geldiği durum

Yorumu oyla      5      7  
Tayyar ÖNDER 13 Mayıs 2022 Cuma 18:04

Valla İktidar Tedirgin mi Değil mi Ben Bilemem Ama Şimdiden Üfürenler İçin 2023 Seçimlerinden Sonra Bugün Herkesin Yazdıklarına Dönüp de Bakarız Yazdıklarından Dolayı Kim Utanır Kim Utanmaz Görürüz Diye Düşünüyorum... Ama Son Söz Olarak Söylediğiniz Cumhuriyet Değerleri Deyince Benim Aklıma Hep Şapka Devrimi Yapacağız Diyerek Şapka Takmayan İnsanları İstiklal Mahkemeleri Kararıdır Diyerek İdam Etmeler / Harf Devrimi Yapıyoruz Diye Topluma Bin Yıllık Geçmişini Unutturmalar / Tek Parti İktidarının Elindeki Jandarmanın Köydeki İnsanların Buğdayına Bile El Koyan Zorba ve İnsanlık Dışı Baskıları / 1923'ten 1950 Yılına Kadar Sürede İnsanlardan ve Halktan Kaçıp İnsanların Önüne Bir Sandık Koyup Seçim Bile Yapılmayan Tek Adam ve Tek Parti Diktatörlüğü ve Tek Parti Faşizm'i ve Elitizmi Geliyor... Bu Sebepledir ki Cumhuriyet İlanından 27 Yıl Sonra ilk Yapılan 1950 Seçimlerinde İnsanlar Demokrat Parti'yi Uzak Ara İktidara Getirdikten Sonra Aradan Geçen 70 Yıl'a Rağmen Bu Halk CHP'nin Suratına Bile Bakmamakta... 5816'dan Dolayı Daha Sayamadığım Bir Yığın Rezillik...Cumhuriyet Değerleri Deyince Benim Aklıma Gelenler Hep Bunlar...

Yorumu oyla      2      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva