Metin ÖNEY
Dolanan kurt, aç kalmaz…
6 Ocak 2023 Cuma

Başlıktaki cümle, merhum iş insanı ünlü Vehbi Koç’a ait.

İstanbul’da holdinginde çalışan bir elemanını, İzmir’e bölge müdürü olarak atar… Eleman İzmir’e gitmeden önce son talimatlarını almak üzere Vehbi Koç”u ziyaret eder.

İşte Koç bu ziyaret esnasında Bölge Müdürüne çeşitli talimatlarda bulunduktan sonra, “Dolanan kurt aç kalmaz. Odanda oturma, dolaş, herkesi ziyaret et” der..

TBMM nin eski Başkanı, değerli siyaset insanı Hüsamettin Cindoruk’un başkanlığında kurulu bulunan Milli Merkez, ki ben de bir zamanlar o kurulun yönetim kurulu üyesiydim, bir kaç gün önce bir basın toplantısı ile bazı hususları kamuoyuyla paylaştı.

Paylaşılan konular önemli olduğu için ve yazının başlığına da uygun düşmesi sebebiyle bende okurlarla paylaşmakta fayda gördüm.

“Milli Merkez Yürütme kurulumuz 29 aralık tarihli olağan toplantısında, 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin tarihi yaklaştıkça, siyasetteki gelişmelerin hızı ve üsluplardaki sertliğin giderek artmakta olduğuna dikkat çekerek aşağıdaki görüş ve önerilerini kamuoyumuzla paylaşır…

1. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu”nun kararı ile gündemde olmayan baş örtüsü konusunda bir kanun teklifi yapılması, AKP, MHP, BBP mensubu 336 milletvekilinin imzası ile bir “anayasa değişikliği” teklifi yapmasının zeminini oluşturmuştur. Bu yanlıştan dönülmesi için 244 milletvekiline sahip bütün muhalefet partilerini, iktidarın anayasanın laiklik ilkesinin çiğnenmesine yol açacak anayasa değişikliği senaryosunda figüran olmamak için kanun teklifinin görüşüleceği komisyonlarda ve Genel Kurulda yapılacak toplantılarına katılmamaya çağırıyoruz.

2. Millet İttifakı bünyesinde temsil edilen partileri, anayasaya aykrılığını tespit edecekleri Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini iptal etmek için kanun teklifi vermeye çağırıyoruz.

3. Millet İttifakı partilerini ayrı ayrı yapmakta oldukları salon toplantılarından çıkarak ortak mitingler yapmaya çağırıyoruz.

4. Zafer, Doğru, Adalet ve Memleket partilerinin kurmakta oldukları dörtlü ittifakı Atatürk ve devrimlerine ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkan diğer parti ve demokratik kitle örgütlerini de kapsayacak şekilde genişletmeye çağırıyoruz.

5. Millet ittifakını kuruluşunu tamamlayacak dörtlü ittifakı da kapsayacak şekilde bir Türkiye İttifakı oluşturmaya çağırıyoruz.

6. Son günlerde İBB Başkanı için hukukun siyasallaştırılmak istenerek yapılan operasyonlara karşı bütün demokratik güçleri hukuk ve meşruiyet içinde dayanışmaya davet ediyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Hüsamettin Cindoruk.

19.Dönem TBMM Başkanı

Milli Merkez Başkanı

Milli Merkez Yönetim ve Yürütme Kurulu adına”

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 6 Ocak 2023 Cuma 17:50

bir atasözü de benden...Aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva