Nedim ATİLLA
26 Ağustos’tan 9 Eylül’e
30 Ağustos 2022 Salı

30 Ağustos sadece bizim değil emperyalizme karşı bütün mazlum milletlerin zaferidir. 100. yılı kutlu olsun!

Tarihçilerin kutbu Halil İnalcık der ki: “1881'de Selanik'te dünyaya gelen Makedonyalı çocuğun, kısa hayatında bir büyük askerî deha, emperyalist dünyaya meydan okuyan milliyetçi bir lider, 600 yıllık bir saltanatı tarihe gömen bir ihtilalci ve yeni bir devletin kurucusu olacağını o zaman kimse kestiremezdi.”

26 Ağustos’ta başlayan ve 9 Eylül’de İzmir’de biten Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zirvesi 30 Ağustos’taki Başkomutan Meydan Savaşı’dır. 30 Ağustos Zaferi, yoksulluklar ve yoksunluklar içerisindeki Anadolu halkının M. Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının önderliğinde bağımsızlığı ve onuru için emperyalizme karşı başkaldırısı ve utkusudur. İnalcık Hocamızın dediği gibi bunu kimse kestiremezdi.

Kurtuluş Savaşı'nın son aşaması olan ve Anadolu'da başlatılan hareketin hedefine ulaştığını duyuran Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı, Türk Halkının bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini en anlamlı biçimde ortaya koymuştur.

Türk halkının büyük özverisi ile 30 Ağustos Zaferi'yle, Bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzda, tam bağımsız, lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolu açılmıştır.

26 Ağustos’tan 9 Eylül’e uzanan günler ve 30 Ağustos Zaferi, yeni Türk Devleti'nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir.

Bağımsızlık, egemenlik ve yurt sevgisi gibi kimi kavramların yüceliğini dünyaya anlatan 30 Ağustos Zaferi'yle, Türk Ulusu için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, yurttaşlarımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir dönem başlamıştır.

Yüzüncü yılında bu bilinçle, bu kültürle kutlu olsun 30 Ağustos Zafer Bayramımız!

Unutmayalım Mustafa Kemal bütün hayat felsefesini şu cümlede özetlemiştir: 'Hayat demek mücadele demektir. Hayatta muvaffakiyet mutlaka mücadeleyle mümkündür.' Onun bu inanışı, bu mücadeleci, enerjik karakteri bütün tarih boyunca Türklerin karakteri olmuştur.

Atatürk'ün bütün ideali bir cemaat imparatorluğundan, bölünmüşlüğünden, bütünleşmiş bir Türk milleti, Türk devleti yaratmaktı. Başardı.

Bu başarıların üzerine hep birlikte daha da fazlasını koymaktan geri durma gafletine düşmediğimiz; nice zorluklarla kazanılan özgürlüklerimizi kendi elimizle teslim etmediğimiz nice yüzyıllara!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esin Kurt 30 Ağustos 2022 Salı 22:07

Ne mutlu bizlere,her zorlugu asabilecegimiz ,sozleri ve yaptiklariyle yol gösteren bir onderimiz var .

Yorumu oyla      3      3  
Enver Olgunsoy 30 Ağustos 2022 Salı 18:40

Hayat demek mücadele demektir...Ne mukemmel bir motto..Rahat yaşam arzulayanlar da mücadele edebilmeyi göze alabilmeli..Aksi takdirde mucadele edenlerin kölesi olurlar..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva