Muhittin AKBEL
'Oyumu Kemal Bey'e veririm ancak...'
26 Ekim 2021 Salı

Burhan Özfatura, İzmir'de iki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

Hesap uzmanıdır kendisi... Tıpkı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi...

Gazeteci Orhan Uğuroğlu, Kılıçdaroğlu-Özfatura dostluğunu, 25 Eylül 2021 tarihinde, köşesine taşıdı.

Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi'nden iki kez seçim kazanıp İzmir'i yöneten Özfatura, Kemal Kılıçdaroğlu'na övgüler yağdırıyordu.

Herkes şaşkındı.

Önce, o yazıyı okuyalım:

***

"...Kemal Kılıçdaroğlu'nu Hesap Uzmanları Kurulu'nda görev yaptığımız yıllardan tanırım. Taa 50 yıl öncesinden...

O dönemde BAĞ-KUR dökülüyordu. Altan Tufan ve ben, Turgut Özal'a, Kemal Kılıçdaroğlu'nun BAĞ-KUR'un başına geçmesini şöyle önerdik.

Özal, Kemal Kılıçdaroğlu'nu BAĞ-KUR Genel Müdürü yaptı. Kemal Bey müthiş bir performans gösterdi ve gerçekten  çok başarılı oldu.

Kemal Bey ondan sonra başka büyük bir bataklığın, yani SSK'nın başına getirildi. O dönem SSK batıyordu. Kemal Bey, Tayyip Erdoğan'ın dediğinin tam aksine fevkalade başarılı oldu. SSK'yı düzene getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun ekibi çok güzel bir tasarı hazırladı. Turgut Özal onu kanunlaştırdı. Fakat nedense rahmetli Demirel, 1990 seçimlerinde sistemi eski haline götüreceğim, diye şöyle inat etti. Sistem eski haline dönünce denge bozuldu. Burada Kılıçdaroğlu'nun en küçük bir günahı yok.

Ne Demirel, ne de Tansu Çiller, Kılıçdaroğlu'nu görevden aldı.

1994'te İzmir'de tekrar seçimi kazandım.

Önceki başkan 5 yıl  boyunca SSK primlerini ödememiş. SSK alacağını tahsil etmek için direnen Kemal'e diyorum ki; Faizleri sil, benim hatırım hiç yok mu?

Kemal Bey diyor ki; Öl de öleyim ama SSK'yı korumalıyım. Benim yerimde sen de olsan kabul etmezsin.

Sonuçta faizleri silmedi 36 taksite bağladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuka ve ahlaka aykırı hiçbir hareketi görülmemiştir.

Kemal Bey iktidarda olursa hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk gibi şeyler kalkar, her şey düzelir. Ülkeyi, bu bütçenin yarısıyla idare eder.  Bugün bütçenin yarısı israf, rüşvet ve yolsuzluktur.

Kılıçdaroğlu  iktidarında 1,5 yılda ekonomi de düzelir, devlet yönetimi de düzelir.

Türkiye'nin bugünkü sıkıntısının en büyük sebebi tek adam yönetimi ve Tayyip Bey'dir. Etrafında da ona gerçekleri söyleyecek gerçek dostu yok.

Tayyip Bey'e Peygamber efendimizin şu hadisini yolladım: Cenab-ı Hak sevdiği yöneticilere açık sözlü danışmanlar lütfeder, sevmediklerine dalkavuklar musallat eder. Tayyip Bey'in etrafını hep dalkavuklar sarmış.

Türkiye ekonomisine en büyük ihanet Kamu-Özel İşbirliği modelidir. Beş-altı yandaş ülkeyi sömürüyor. Hepsi millete atılan kazık. Türkiye varlık içinde yokluk çekiyor.

Türk tarihinde İslam dinine bu kadar zarar veren bir iktidar daha gelmemiştir. Türklüğe bu kadar düşman bir iktidar daha gelmemiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun harika bir devlet deneyimi var. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti bence iktidarda beraber olacaklar ve gerekli kadroları kuracaklar.

Parlamenter sisteme dönülmesi, yargı ve vergi reformlarının çok acele yapılması şarttır.

Ben CHP'li değilim, AKP'li hiç değilim. Ben Kılıçdaroğlu'nun  bu özelliklerini iyi biliyorum, yakından gördüm. Kendisine birtakım iftiralar atılıyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir vatan evladı, dürüst, iyi bir insan ve en önemlisi verilen her görevi de layıkıyla yerine getirmiş çok başarılı bir devlet adamıdır."

***

Şimdi de Burhan Özfatura ile sohbetime geçelim.

Kemal Kılıçdaroğlu ile dostluğunu anlattı Burhan Bey:

"Kemal Bey ile sık sık telefonla görüşüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Otizm Vakfı’na geldi, migrenim tuttuğu için gidemedim. Fakat İzmir’e son gelişinde evime misafir oldu. Evimize şeref verdi.

İki kardeşin, iki dostun konuşacaklarını konuştuk. Beraberinde Tunç Soyer başkanımızın başkan vekili Mustafa Özuslu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, eski dostum Milletvekili Tacettin Bayır Bey vardı. Torunları, çoluk çocuğu, memleketin hallerini konuştuk."

Burhan Bey'e sordum, "Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını ister misiniz?" diye...

İşte cevap:

"Kemal Kılıçdaroğlu, bir kere çok dürüst, çok mütevazı, vatanperver bir insan. 50 yıldır tanıyorum Kemal Bey’i. Milli ve manevi değerleri rencide edici bir sözünü duymadım. Ben hasbelkader dindar bir adamım. Her zaman saygılı, beyefendi bir adam. Ailecek saygınlar. Çocukları da babalarının yüzünü kızartacak bir davranışta bulunmadılar.

Kemal Bey, Cumhurbaşkanlığını en iyi şeklide yapar ancak O Cumhurbaşkanı olmak istemiyor. Aynı şeyi Akşener de söylüyor. Onun istediği, daha güçlü bir şekilde parlamenter sistemi geri getirmek.

O yetkilerin, bir-iki sene devam etmesi lazım. Niçin? Şu anki durumu tersine çevirmek için. Kanun yetkisini, bütçe yetkisini, kabine yetkisini, seçilmişlere devretmek için... Çıkartılan bunca kararnameyi iptal etmek için o yetkiye ihtiyacı var."

***

Burhan Özfatura, 50 yıllık dostu Kemal Kılıçdaroğlu'nun istişareye önem veren biri olduğunun altını çizdi, "Paylaşımcı bir yönetim uygular"dedi.

CHP'ye genel başkan olduğunda kendisini aradığını, "Üstat, biliyorum sen sözünü esirgemezsin. Hatamız olursa, lütfen beni uyar" dediğini anlattı.

O günden itibaren tenkitlerini, önerilerini, kendisine ulaştırdığını dile getirdi Burhan Bey...

Aynı dönemde birlikte çalıştığı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na da eleştiri ve önerilerini yazıyormuş İzmir'in eski başkanı...

"Babamın oğlu olsa, doğru bildiğimi söylerim. Turgut Özal da benim için; bu adam ne zaman öpecek, ne zaman ısıracak, belli değil, derdi. Ben de, abi ısırtma kendini, derdim" diye de altı çizilecek sözler söyledi.

Ardından son sorumu sordum:

"Burhan başkanım, seçimde Kemal Bey'e oyunu verir misin?"

Hiç eveleyip gevelemeden tarihe geçecek şu sözleri söyledi Burhan Özfatura:

"Baştan söyleyelim, ben CHP üyesi değilim, AK Partili hiç değilim. Ben kişilere oy vermem, projelere oy veririm. Kemal Bey'e de oyumu veririm, ancak...

Kemal Bey'in seçim beyannamesine bakarım, programında ne var, ne yok. İçime sinerse, oyum tabii ki Kemal Bey'indir"

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 26 Ekim 2021 Salı 21:12

Ben suriye ırak tezkeresine hayır oyu veren bay kemale oy vermem.

Yorumu oyla      5      4  
MEHMET 26 Ekim 2021 Salı 12:04

SAYIN BURHAN ÖZFATURA BEY MENDERES MAHALLESİNDEKİ HÜDAVERDİ CAMİİNİN YERİNİ VERDİ ALLAH MİZANINA KOYSUN BERHUDAR OLSUN ZATIALİLERİNE SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER DİLERİM CENABI ALLAHTAN

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva