Tıp fakültelerinde kadavra yetersizliği nedeniyle pratik eğitimler maketlerle yapılırken, üniversiteler yurtdışından yüksek maliyetlerle kadavra ithal ediyor.

Büyükşehirden kadınlara müjde... Uygulama başlıyor! Büyükşehirden kadınlara müjde... Uygulama başlıyor!

Türkiye'deki tıp fakültelerinde doktor adaylarının pratik eğitimleri için gerekli olan kadavraların yetersizliği nedeniyle üniversiteler yurtdışından kadavra ithal etmek zorunda kalıyor. Cumhuriyet'in haberine göre, Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, ülkede bilimsel amaçlar için kadavra bulmanın zorluklarını ve öğrenci eğitimlerinin çoğunlukla maketler üzerinde yapıldığını belirtti. Fakülteler, pratik eğitim kalitesini artırmak için yurtdışından yüksek maliyetlerle kadavra veya kadavranın bölümlerini getiriyor.

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Genel Sekreteri Doç. Dr. İlke Ali Gürses, yurtdışından gelen kadavraların güncel maliyetinin 22-25 bin dolar arasında değiştiğini ve fiyat farkının çoğunlukla Türkiye'deki distribütörler kaynaklı olduğunu açıkladı. Gürses, kadavra bağışı konusunda son on yılda yavaş da olsa bir artış gözlemlendiklerini, ancak bu artışın yeterli olmadığını ve konunun Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yeterince işlenmediğini dile getirdi.